| LE PANINO (KLEIN BROODJE) Ongeveer 2 uur 15 Ingrediënten Voor 10 broodjes - 350 g meel T55 (goedkoopste meel) - 250 g meel T45 (fijner meel voor brioches) - 3 kl droge gist - 150 ml melk - 150 ml water + 35 à 40 ml water - 50 ml olijfolie - 1 ½ kl zout - 2 el suiker Werkwijze - Meng de gist onder de gezeefde bloem. Voeg suiker en zout erbij. - Maak een kuiltje en voeg er de vloeistoffen bij (behalve de 40 ml). - Meng alles zeer goed en als het deeg niet meer aan de kom plakt begint u op een werkblad te kneden. Kneed ca 10 minuten. - Voeg lepel na lepel de 40 ml erbij tot u een soepel, glad en elastisch deeg bekomt dat niet meer kleeft. - Leg het deeg in een kom die u insmeert met olie. Afdekken en 1 à 1u30 laten rusten. - Het deeg platdrukken om al de lucht eruit te krijgen. Het deeg drie maal vouwen om het terug samen te brengen. - Verdeel in 10 stuks en laat ze 5 minuten rusten. - Maak van elk stuk een mini baguette van 15 à 20 cm. - Plaats ze op een bakplaat bedekt met bakpapier of op een siliconenvel. - Laat ze onder doek en plastic folie ca 1 u rijzen. - Verwarm de oven voor op 210°C. - Bak ze af in ca 12 à 15 minuten (de broodjes moeten bleek blijven). - Laat ze op een rooster afkoelen. Voor de panini snijd u de broodjes in twee en belegt u ze naar keuze (pesto saus, tomaten in schijfjes, mengsel van geraspte kazen). Sluit ze en gril ze in een apparaat voor croque-monsieur te maken (of in een wafelijzer gaat ook!). 
 
 |