NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een man en woon in (VLAANDEREN) en mijn beroep is Gepensioneerd..
Ik ben geboren op 09/02/1939 en ben nu dus 79 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Raad eens ?.
Foto
Inhoud blog
 • VL@S Ardooie-Koolskamp.
 • Ook Ardooie doet mee.
 • Jong V.V.B laat stem horen.
 • Een afspraak ?
 • Tegen aktie ? Jupiler-Belgium.
  <bgsound src="https://blog.seniorennet.be/Music/de_vlaamse_leeuw.mid" loop="infinite">
  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Mijn favorieten
 • VVB-Ardooie-Koolskamp
 • Vlaanderen-Flanders
 • Meervoud
 • The Brussels Journal
 • Taal Aktie Komitee.
 • Vlaamse boeken.
 • Wandelen voor Vlaanderen.
 • Vlaamse Aktieve Senioren.
  Mijn favorieten
 • seniorennet.be
 • N-VA Ardooie-Koolskamp.
 • Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Blog als favoriet !
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Sprokkels,mijmeringen en bedenkingen .

  05-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gemeenteraadsverkiezing.
  -------------------------------------------------------------------------------
  Voltallige oppositie tegen Karlos Callens
  Foto - Klik
  ARDOOIE - ARDOOIE - Na jaren van status-quo lijken de gemeenteraadsverkiezingen van Ardooie eindelijk weer spannend te worden. De twee traditionele oppositiepartijen, CD&V en SP.A, trekken in oktober samen naar de kiezer in de..."  
  Bron; Het Nieuwsblad.
  Lees meer Ľ

  ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

  03-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goede vraag ?

  03/03: Gemiste kans.


  De N-VA wil het confederalisme tot inzet maken van de verkiezingen in 2014. "Winnen we de verkiezingen, dan moeten de andere partijen volgen", aldus Bart De Wever in GVA en HBVL vandaag. "Zoals in 2010 zeker" denken wij dan. De Wever geeft voorts nog mee tijdens de voorbije regeringsvorming alle geloof in een klassieke staatshervorming verloren te hebben. Maar als Franstalig BelgiŽ niet wil weten van een deugdelijke staatshervorming, dan zal het heus ook niet willen weten van het confederalisme.

  We zullen daar weer mooi staan: een Vlaams zootje ongeregeld voor het confederalisme tegenover een Franstalig front dat nog maar net de grootste staatshervorming aller tijden heeft toegestaan. En dus stelt zich opnieuw de vraag: een compromis maken of doorzetten en BelgiŽ finaal de afgrond in duwen.

  De keuze voor de traditionele Vlaamse partijen zal snel gemaakt zijn "want zij zijn niet naar de kiezer getrokken met het voornemen om BelgiŽ te splitsen, hoogstens 'een stap naar' (ik hoor het ze al zeggen) het confederalisme". En dus is een duidelijke keuze voor confederalisme een gemiste kans, een rondje rond de pot. Het doet er immers niet toe wat er op tafel wordt gegooid (een staatshervorming, confederalisme) finaal is de inzet het overleven van BelgiŽ. En dat moet zo aan de kiezer uitgelegd worden!

  N-VA trekt naar kiezer met 'De kracht van verandering' (standaard.be)


  02-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peter De Roover.
  Peter De Roover in De Standaard.
  .  Peter De Roover, politiek secretaris van de VVB, was de voorbije dagen
  opvallend aanwezig in de kolommen van De Standaard.
  Op vrijdag 24 februari werd hij om een analyse gevraagd van het fenomeen
  dat een aantal leden van Vlaams Belang overstapt naar N-VA. Het
  volledige artikel staat op
  Op maandag 27 februari mocht Peter De Roover zijn mening verkondigen
  over de relatie tussen Europa en de opiniepers:
  Beide artikels zitten ook als bijlagen bij dit bericht.

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stop daarmee .

  En wij maar betalen.

  Op de webstek van de vereniging Vlaamse Onafhankelijkheid kon men het volgende lezen:
  Elke Vlaming, van baby tot bejaarde, betaalt 4 euro (160 fr.) per dag om de geldstroom van Vlaanderen naar WalloniŽ in stand te houden. Voor een gezin van 4 personen is dat per jaar 5.840 euro (235.550 fr.).  Dus dat Vlaams gezin schenkt om de 5 jaar gratis een luxeauto van  29.200 euro (1.177.700 fr.) aan WalloniŽ.XML:NAMESPACE PREFIX = O />
   Met dat uitgespaarde geld kan Vlaanderen nieuwe gebouwen voor  gehandicapten, ouderlingen  en schoolkinderen financieren, duizenden nieuwe sociale woningen bouwen en het vergrijzingsprobleem  aanpakken.
  Nuttige informatie dus, en op een aanschouwelijke manier gebracht. www.vlaamseonafhankelijkheid.be

  29-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dat zullen we doen.

  28/02: Wij zullen doorgaan.

  Het is het motto van het aanstaande zangfeest (kaarten via webwinkel !), het is blijkbaar ook het motto van enkele omhoog gevallen franskiljons (excuses voor het pleonasme).

  De oproepingsbrieven bij de gemeenteraadsverkiezingen zullen in de zes andermaal in het Frans worden verstuurd. JoŽlle Milquet werd als (onbevoegde) minister over de kwestie ondervraagd door Damien Thiťry en gaf alvast mee dat de federale wet boven de omzend-Peeters staat. Daarbij vergat ze wel even dat de Raad van State al uitspraak deed over de rechtsgeldigheid van die omzendbrief. "Sowieso" zo gaf ze nog mee "wordt na de splitsing van BHV de tweetalige kamer van de Raad van State bevoegd over die omzendbrieven en die kamer zou zich met de nodige "nuance" en "zin voor rechtvaardigheid" over de kwestie buigen. Gisteren op de radio ging ze nog een stapje verder en pleitte ze ervoor om standaard de brieven in twee talen op te stellen.

  Maar voor het FDF is het dus nog niet ver genoeg. Het kondigt nu al aan dat hun 'burgemeesters' de oproepingsbrieven in het Frans zullen versturen en dat het de uitspraak van de tweetalige kamer van de Raad van State ook niet zal aanvaarden.

  De federale wet staat boven omzendbrief-Peeters
  Politieke clash over taalgebruik in Rand escaleert (standaard.be)

  En dus moeten ook wij doorgaan: afspraak zondag 25 maart in Linkebeek !


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hallo Di Rupo ?

   

  Amerikaanse multinationals dreigen met vertrek uit BelgiŽ

  © photo news.

  De Amerikaanse multinationale groepen dreigen activiteiten uit BelgiŽ terug te trekken als de Kamer een van de besparingsmaatregelen van de regering-Di Rupo niet bijstuurt. Dat schrijft De Tijd.

  De Amerikaanse bedrijven zijn niet te spreken over de ingreep die bij specialisten bekendstaat als de onderkapitalisatieregel (thincap). Die moet verhinderen dat bedrijven te veel geld ontlenen in verhouding tot hun eigen vermogen. Zo'n regel bestond al, maar werd door de regering aan veel strengere voorwaarden onderworpen.

  De wijziging werd goedgekeurd door de ministerraad maar moet nog groen licht krijgen van de Kamer. De onvrede gaat zo ver dat de Amerikaanse kamer van koophandel voor BelgiŽ (AmCham) fractieleiders in de Kamer contacteert om de onderkapitalisatieregel alsnog te amenderen.

  900 Amerikaanse bedrijven

  "De maatregel treft coŲrdinatiecentra die vanuit BelgiŽ geld bij buitenlandse filialen ontlenen om het geld vervolgens aan andere buitenlandse zusterbedrijven uit te lenen", zegt advocaat Werner Heyvaert (JonesDay) en lid van het Juridisch en Fiscaal Comitť van AmCham.
   
  In ons land zijn 900 Amerikaanse bedrijven aanwezig, goed voor zo'n 140.000 directe jobs. De Amerikaanse groepen investeerden tot eind 2010 in het totaal zowat 73,5 miljard dollar (bijna 55 miljard euro) in BelgiŽ. Van alle buitenlandse investeerders staan de Amerikanen op de tweede plaats, na Frankrijk.


  26-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom niet ?

  Gaan luisteren en mee debateren of alles zijn beloop laten ?


  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeker eens nalezen.

  20/02: Wedden dat u het federale regeerakkoord niet kent?


  Sommigen stellen dat het regeerakkoord een grote stap vooruit is. Dat het Vlaamse regeerakkoord gerespecteerd werd. Dat er geen Vlaamse belangen geschaad werden. Dat de transfers zullen verlagen. ... Maar is dat wel zo? Wat zegt het regeerakkoord ĎDi Rupo Ií nu werkelijk? Zal deze staatshervorming bijdragen tot eenvoudigere instellingen? Tot meer democratische verantwoording? Tot zuiniger beleid? Zal Vlaanderen de realisatie van ťťn van haar grote eisen verkrijgen? En welke van de grote Franstaligen eisen zouden ingewilligd worden?

  Deze principiŽle vragen werden door het OVV verzonden naar politieke mandatarissen (CD&V, Open VLD en sp.a) en verslaggevers. Het antwoord kunnen zij en u afleiden via een vraag-en-antwoord pagina op de webstek van het OVV waarop alvast een aantal eenvoudige vragen beantwoord worden (de pagina groeit nog steeds).

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie won de kwis ?
  Arko Dorpstheater is de slimste vereniging
  Foto - Klik
  ARDOOIE - Tijdens de voorbije KWB quiz, waarbij de plaatselijke verenigingen konden deelnemen, werd het Arko Dorpstheater de winnaar. Ze kregen de welverdiende titel van de slimste vereniging van Ardooie. De bijhorende prijzen werden ook aan hen geschonken. In..."
  Lees meer Ľ

  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SORRY !!!
  Ik ben een aantal dagen van het blog geweest,niet opdat ik boos was op jullie,niet omdat ik ziek was en ook niet omdat ik op reis was,maar omdat mijn P.C geweldig verstoord was door kwaadaardige beestjes waar ik niet van hou.
  Nu ben ik terug maar nog niet helemaal ,ook nu  nog wat voorzichtiger dan voorheen.
  Nu weet je waarom ik enkele dagen van het net ben verdwenen ,en nu,tot  later ,terug zoals voorheen.

  15-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wet is wet !!!

  15/02: De grondwetsfraude van de regering-Di Rupo

  Hendrik Vuye, professor staatsrecht aan de universiteit van Namen, bericht...

  "Artikel 195 dient buitenspel gezet om een al bij al beperkte hervorming van de Senaat te realiseren, maar vooral om alle compensaties die de Franstaligen hebben onderhandeld in de grondwet te verankeren, zo bijvoorbeeld de mogelijkheid om in de zes randgemeenten te stemmen voor Brusselse lijsten en het uitzonderingsregime inzake de burgemeesters van die gemeenten."

  De Morgen
  ---------------------------------------------------------------------------------------

  14-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goede maatregel.

  14/02: Wie geen Nederlands praat tijdens de speeltijd wordt gestraft.

  De francofone gazet La Capiltale (Sudpresse-groep) reageert geschokt.

  In het Sint-Pieterscollege te Jette geldt de volgende regel: "dit is een Nederlandstalige school, U wordt verzocht Nederlands te spreken, ook tijdens de speeltijd. Wie dit niet doet krijgt een "taalbon". Na drie "bonnen" moet er verplicht taalles na schooltijd gevolgd worden".

  Sommige francofone ouders aanzien dit als een straf voor hun kind.
  Wij kunnen er onze bedenking bij maken:
  į respecteer het Nederlandstalige karakter van de school
  į wie zijn kind naar een Nederlandstalige school stuurt, doet dit toch ook om zijn kind het Nederlands bij te brengen? Of willen die mensen enkel profiteren van de kwalitatieve aspecten van het NO? Of is de enige reden dat ze bang zijn dat hun kinderen in de Brusselse Franstalige scholen teveel met allochtonen in contact gaan komen?
  į wat zij als "straf" aanzien, aanzien wij als gratis les Nederlands. Ga maar eens na schooltijd privť Nederlandse les volgenį
  į de francofonie deelde tijdens de vorige eeuw lijfstraffen uit aan kinderen die "Vlaams" of "Waals" koutten op de speelplaats. Het gevolg voor het Waals is bekend.

  Zoals altijd: pas U aan of pak uw biezen!

  La Capitale

  Door naar La Capitale te plankzeilen kan u ook uw stem uitbrengen op een bevraging aangaande dit onderwerp. Doen zouden we zeggen.

  10-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twee gezichten partij.
  "Hij hield van alle zes"
  ---------------------

  Woensdag 8 februari zakte CD&V voorzitter Wouter Beke af naar Zaventem
  om er de loftrompet te steken over zijn zogenaamde zuivere splitsing van
  BHV. Hij zou er ook van Eric Van Rompuy het welbekende "Splits BHV
  T-hemdje" overhandigd krijgen.

  TAK ging op bezoek:
  http://www.taalaktiekomitee.org/acties/120208/index.html
  http://www.youtube.com/watch?v=-rA7nyhM15s
  http://zaventem.cdenv.be/nieuws/geslaagde-avond-met-wouter-beke


  09-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Muyters op de sofa.
  xml:namespace prefix = cvml ns = "urn:schemas-microsoft-com:vml" />
   

   
  Beschrijving:

  Op vrijdag 10 februari organiseert N-VA Ardooie-Koolskamp i.s.m. N-VA Arrondissement Kortrijk-Roeselare-Tielt een gespreksavond met Philippe Muyters, Vlaams minister van FinanciŽn, Begroting, Werk, Ruimtelijke Ordening en Sport. Onder de titel 'Succesvol ondernemen in Vlaanderen' zal Philippe het hebben over de huidige economische toestand met oog voor de (kleine) ondernemers. 

  Graag uw aanwezigheid bevestigen bij Kurt Eeckhout via succesvolondernemen2012@gmail.com.  

  Plaats:
  Ardooie
  Adres:

  CC 't Hofland
  Oude Lichterveldsestraat 13
  8850 Ardooie

  Contactpersoon:
  Kurt Eeckhout
  E-post:
  kurt.eeckhout@n-va.be

  07-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Warme mutsen.

  Flandriens kleuren WK veldrijden.

  De Flandriensmuts is hťt gadget geworden van de wereldkampioenschappen veldrijden die werden betwist in Koksijde.

  De Flandriens zijn een groep enthousiaste Vlaamse wielerliefhebbers die wedstrijden over heel Vlaanderen en soms ver daarbuiten kleur geven met hun geelzwarte vlaggen, sjaals, mutsen ... Hun jongste initiatief is een geelzwarte muts die voor het eerst wordt verspreid in Koksijde. Mede dank zij de steun van het Vlaams & Neutraal Ziekenfonds werden maar liefst 15 000 dergelijke warme mutsen gratis uitgedeeld.

  De reacties waren alvast positief en al van bij de eerste wedstrijd zaterdagochtend zorgden de mutsen voor kleur langs het WK-parcours. Zelfs koning Albert, die zijn naamgenoot-wereldkampioen kwam feliciteren, nam na afloop een Flandriensmuts in ontvangst. Of hij ze ook effectief heeft gedragen, is niet geweten.


  02-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mee doen met .......................................
   


  30-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Samen zingen.

  Kaartenverkoop 75ste Vlaams Nationaal Zangfeest gestart

  Op zondag 11 maart 2012 vieren we de 75ste editie van het Vlaams Nationaal Zangfeest. Het wordt een schitterende feesteditie, een mooi en strijdbaar Zangfeest waar het publiek zich de longen uit het lijf kan zingen en de batterijen kan opladen in een unieke sfeer van samenhorigheid. De kans is groot dat de Arena ook dit jaar uitverkocht zal zijn. Bestel daarom tijdig uw kaarten en breng vrienden en familie mee om samen in verbondenheid onze liederenschat te zingen en onze identiteit uit te dragen. Het volledige programma en alle praktische informatie is te vinden op onze webstek  www.anz.be


  26-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GEDICHTEN dag 2012.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen  


  Koolskamps volksdichter Harmen Harmens

  1902-1997


  Vlaanderen zal leven


  Breekt niet wat goed is gemaakt

  al zijn het breekbare dingen

  maar verstevigt wat wankelbaar staat

  en metselt met stenen uit rotsen

  op sterke grondvesten

  geankerd en vast

  en zware pilaren met ankers belast

  het heerlijk thuis uwer dromen

  en toont de wereld wat gij zijt

  en waar vrije Vlamingen wonen

  maar breekt nooit wat goed is gemaakt

  al zijn het breekbare dingen


  Tussen andere vaderlanden

  ligt ons kleine vaderland

  met een rijk en schoon verleden

  hier hebben onze vaderen gestreden

  voor vrijheid en voorrecht

  en zij wonnen wat zij wilden


  Al zijn er eeuwen over heengegaan

  de gulden sporen

  hebben niet verloren

  van hun luister en hun pracht

  nog zijn het de getuigen

  van Vlaanderens heldenmoed

  en macht


  Laat nu de wereld weten

  Wat recht en krom is

  En waarom daarom is

  Laat de wereld weten

  Hoe oude veten

  Worden weggesmeten

  En warme handen

  Sterke banden

  Smeden


  25-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Morgen Gedichtendag 2012.
  Klik op de afbeelding om de link te volgen

  Morgen komt hier een gedicht van een van onze Dietse  dichters uit ons dorp,wie kiest U ?
  Delfien Van Haute , Cyriel Verschaeve , Harmen Harmens.

  24-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minister Muyters in gesprek.   ARDOOIE  -  KOOLSKAMP.
  Beschrijving:

  Op vrijdag 10 februari organiseert N-VA Ardooie-Koolskamp i.s.m. N-VA Arrondissement Kortrijk-Roeselare-Tielt een gespreksavond met Philippe Muyters, Vlaams minister van FinanciŽn, Begroting, Werk, Ruimtelijke Ordening en Sport. Onder de titel 'Succesvol ondernemen in Vlaanderen' zal Philippe het hebben over de huidige economische toestand met oog voor de (kleine) ondernemers. 

  Graag uw aanwezigheid bevestigen bij Kurt Eeckhout via succesvolondernemen2012@gmail.com.  

  Plaats:
  Ardooie
  Adres:

  CC 't Hofland
  Oude Lichterveldsestraat 13
  8850 Ardooie

  Organisatie:
  N-VA Ardooie-Koolskamp i.s.m. N-VA Arrondissement Kortrijk-Roeselare-Tielt
  Contactpersoon:
  Kurt Eeckhout
  E-post:
  kurt.eeckhout@n-va.be


  Foto

  WELKOM OP MIJN BLOG.
  Foto

  Foto

  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Foto

  Klik op de op leeuw aub
  Foto


  Nieuws Politics

  Foto

  Archief per maand
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 06-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 03-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!