Foto
Foto
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een en woon in (VLAANDEREN .) en mijn beroep is Gepensioneerd..
Ik ben geboren op 09/02/1939 en ben nu dus 85 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Raad eens ?.
Inhoud blog
  • Cultuur in Vlaanderen.
  • Sluit U ook aan ?
  • Uitnodiging cultuur.
  • Uitnodiging VL@S Ardooie.
  • Ook in 2023.
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Mijn favorieten
  • VVB-Ardooie-Koolskamp
  • Vlaanderen-Flanders
  • Meervoud
  • The Brussels Journal
  • Taal Aktie Komitee.
  • Vlaamse boeken.
  • Wandelen voor Vlaanderen.
  • Vlaamse Aktieve Senioren.
    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • N-VA Ardooie-Koolskamp.
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Sprokkels,mijmeringen en bedenkingen .

    22-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jong CDenV aan het woord.

    JongCD&V heeft geen vertrouwen meer in regering

    JongCD&V vindt het weinig zinvol om nog verder te gaan met de federale regering. "Het is niet ernstig om verder te gaan met een regering waarin de manifeste wil om het kartel en haar vertegenwoordigers te beschadigen primeert op de ontwikkeling van eensgezinde slagkracht", zeggen de CD&V-jongeren.

    Volgens JongCD&V blijkt uit de uitspraken van MR-voorzitter Didier Reynders afgelopen vrijdag dat er van een gewijzigde houding bij de Franstaligen geen sprake is. De christendemocratische jongerenorganisatie stelt vast dat haar moederpartij zich bereid heeft getoond elk van haar kopstukken in de vuurlinie te plaatsen. "Tegen beter weten in wordt deze laatste strohalm gegrepen", zegt het.

    Het is enkel wachten op de volgende tegenspraak die zich aandient in de communicatie van de Franstaligen over de nieuwe afspraken met de premier en de Vlaamse minister-president, om aan te tonen dat de breuklijn definitief is en geen andere optie rest dan de kiezer opnieuw aan het woord te laten", zegt JongCD&V. "In dergelijke sfeer van plat politiek opportunisme, is elke oproep tot staatsmanschap pure hypocrisie", luidt het. (belga/sam)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verklaring van N-VA.
    Toelichting bij de partijlijn van de N-VA en het ontslag van Vlaams minister Bourgeois
    Geert Bourgeois, Vlaams parlementslid
    Bart De Wever, partijvoorzitter en Kamerlid

    Op een persconferentie lichtten Bart De Wever en Geert Bourgeois de partijlijn van de N-VA en het ontslag van Vlaams minister Bourgeois toe.

    1. Namens de partij dankte voorzitter De Wever Geert Bourgeois voor zijn inzet en harde werk als Vlaams minister én voor het feit dat hij het kartelprogramma en het partijbelang ook nu liet voorgaan op zijn eigen positie. Bart De Wever dankte ook de 40 kabinetsmedewerkers voor hun harde werk.
    2. De N-VA is altijd bereid geweest tot dialoog. Wij hebben 15 maanden lang onderhandeld en we hebben zelfs 9 maanden lang een federale regering gesteund waar we zelf niet in zitten.
    3. Er komt niets van die dialoog en iedereen weet dat. De VLD en de MR hebben zelfs een geheim akkoord dat er voor 2009 niets zal gebeuren. Reynders heeft dat in La Libre Belgique al openlijk toegegeven en dit werd ons recent ook bevestigd vanuit Franstalige hoek. Vandaag werd dit in het Vlaams parlement aangehaald door onze fractieleider Jan Peumans en deed de VLD-fractie daar zelfs niet de moeite om dit te ontkennen.
    4. De zogenaamde nieuwe garanties zijn gebakken lucht en compleet ongeloofwaardig. Lees wat Reynders vanmiddag reeds communiceert en dan weet je genoeg. Zelfs een schaamlapje wordt de Vlamingen niet gegund. Men doorprikt meteen de zogenaamd nieuwe garanties. In realiteit dienen ze enkel om ons als onredelijke mensen voor te stellen en zo de zwarte piet naar ons te schuiven.
    5. Aangezien het duidelijk is dat er niets van komt, vinden wij dat je de mensen niet langer een rad voor de ogen mag draaien en dat je eerlijk moet zijn. Dat is wat wij gisteren op ons congres hebben gedaan en wat we ook vandaag doen. Wij klampen ons niet vast aan ons postje. Wij blijven trouw aan ons woord, aan het Vlaams regeerakkoord en het akkoord van 5 september. Helaas zijn wij daarin de enige blijkbaar.
    6. De N-VA is zwaar ontgoocheld in haar Vlaamse partners. En met name in de platte machtspolitiek van Paars, die de Vlamingen nu definitief in de steek laten. Als we nu horen hoe Paarse ministers “het jammer vinden” van Geert Bourgeois ontslag heeft genomen, de dag nadat ze zijn ontslag geëist hadden, dan vragen wij ons af of deze mensen nog grenzen kennen inzake hypocrisie.
    7. Wij zijn graag bereid ons ongelijk toe te geven als blijkt dat B-H-V gesplitst is voor de verkiezingen en er een grote staatshervorming gerealiseerd zal zijn. In dat geval zullen wij nederig het hoofd buigen en onze verontschuldigingen aanbieden.
    8. De N-VA gaat in op de vraag van CD&V om een gesprek te voeren over het voortbestaan van het kartel. De N-VA heeft zich immers steeds als een loyale partner gedragen en zal dus ook nu loyaal ingaan op deze vraag. Het lijkt ons echter quasi onmogelijk om in een kartel te blijven wanneer de ene partner in de oppositie zit en de andere in de regering. Op lokaal en provinciaal niveau vraagt de N-VA aan haar mandatarissen en afdelingen om de lokale en provinciale kartelakkoorden loyaal na te leven.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koekoek.

    22/09 Izegem koekoekt belangrijker dan ontslag Bourgeois

    Geert Bourgeois houdt zich, te midden de politieke crisis, nog altijd bezig met wat leeft in Vlaanderen. Zo leert zijn website ons.

    Op de website van Bourgeois staat maandagavond als blikvanger een artikel onder de kop 'Izegem koekoekt'. Bourgeois wil naar eigen zeggen de Izegemse koekoek weer op de kaart zetten.

    "Met ondermeer het culinaire evenement 'Izegem koekoekt' wil Geert Bourgeois de Izegemse koekoek meer bekendheid geven en uitspelen als toeristische troef. Tijdens 'Izegem koekoekt' kan je in 13 lokale restaurants proeven van het Izegemse streekproduct", aldus nog de website.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rechtlijnige N-VA .
       
    Geert Bourgeois nam ontslag als Vlaams minister     22/09/08
    Bij zijn ontslag als Vlaams minister uitte Geert Bourgeois zijn ontgoocheling in de Vlaamse regeringspartners: “Als ik nog de enige ben in de Vlaamse regering die resoluut achter de uitvoering van het Vlaams regeerakkoord sta, als ik nog de enige ben in deze Vlaamse regering die de Vlaamse beloftes effectief wil uitvoeren, dan lijkt het mij beter dat ik deze regering verlaat.” Bourgeois verwees naar N-VA-realisaties in de Vlaamse regering en dankte zijn kabinetsmedewerkers voor hun harde werk.

    21-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DAT IS WOORD HOUDEN !!!!!!!
       
    N-VA zegt vertrouwen in federale regering op     21/09/08
    Op een partijcongres van de N-VA in Gent heeft de partij bijna unaniem de steun aan de federale regering opgezegd. 1585 congresleden steunden het voorstel van het partijbestuur, 7 stemden tegen en 5 onthielden zich. Zonder de N-VA heeft de regering-Leterme geen Vlaamse meerderheid meer in de Kamer. Het congres nam de beslissing na 15 maanden van vruchteloze onderhandelingen. De verdere gevolgen van deze consequente houding zijn afhankelijk van de opstelling van de andere Vlaamse partijen.
    www.n-va.be/spot.asp

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woord houden en vijf minuten politieke moed.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    CD&V wil meer duidelijkheid


    20/09/2008

    Het land staat voor grote uitdagingen: een financiële en economische wereldcrisis opvangen en ons land structureel weerbaar maken in een toenemende mondialisering. Dat is een verantwoordelijkheid van alle overheden in dit land. Ons land heeft nood aan regeringen die goed functioneren en aan een grondige staatshervorming om de toekomst voor te bereiden.

    Dat alles vergt een sereen klimaat en de bereidheid om het federale regeerakkoord correct uit te voeren, inclusief de staatshervorming.

    Als verantwoordelijke partij is CD&V principieel bereid deel te nemen aan een institutionele dialoog tussen de gemeenschappen. De beslissing van de Vlaamse regering van 4 september is daartoe een perfecte basis. Het politiek bestuur van CD&V stelde evenwel gisteren vast dat er nog onduidelijkheden staan in de tekst van de bemiddelaars, die nog werden versterkt door bepaalde publieke verklaringen, die het onderlinge vertrouwen ondermijnen.

    Om een geloofwaardige dialoog te kunnen opstarten, moet meer duidelijk worden gecreëerd:

    Alle deelnemers moeten het ermee eens zijn dat het zwaartepunt van de bevoegdheden naar de deelstaten wordt verlegd.

    Alle deelnemers moeten zich duidelijk bereid verklaren om al voor de verkiezingen van 7 juni 2009 concrete resultaten te boeken.

    Alle deelnemers moeten bereid zijn om BHV buiten de dialoog te houden én om de parlementaire behandeling van het BHV-dossier te respecteren, zonder koppeling aan het functioneren of voortbestaan van de federale regering.

    Marianne Thyssen
    Voorzitter CD&V


    20-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het begin van het einde ?

    Vlaams-Waalse kloof bij metallo's

    Jan Van de Casteele 20-09-2008

    In Vlaanderen kant de socialistische metaalvakbond zich openlijk tegen de nationale actiedag (6 okt.) van de grote vakbonden. Symbolische acties moeten volstaan, aldus Herwig Jorissen, ‘We zijn absoluut niet van plan bedrijven te gaan platleggen… Het heeft geen zin om door stakingen nog wat meer jobs in gevaar te brengen.’
    Opvallend is dat de communautaire tegenstelling ook hier erg duidelijk wordt. ‘Binnen het ABVV wist iedereen dat de Vlaamse metaalcentrale tegen was. Vooral Waalse centrales wilden toch doorgaan. Bon, dat betekent niet dat wij zomaar moeten meemarcheren… Sinds de communautaire opdeling van onze metaalvakbond kunnen we in Vlaanderen zelf beslissen wat we doen. IN dit geval om niet te staken… Het loonoverleg is nog niet bezig. Deze actiedag komt veel te vroeg. De werkgeversfederatie Agoria heeft de loonindexering nooit willen opblazen.’ (DS, 20 sept.)
    Het was zaterdag onduidelijk hoe er in de andere industriesectoren op het standpunt van de metallo's zal gereageerd worden. Vakbondsleiders hadden het off the record over een grote actiebereidheid in Wallonië en een veel kleiner animo in Vlaanderen.



    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voorbeeld volgen a.u.b
    Artsen splitsen België al
    Vlaamse en Franstalige dokters gaan hun eigen weg. De Orde van Geneesheren splitst zich binnenkort in een Vlaamse en een Waalse vleugel, meldt de Artsenkrant. De hele Orde van Geneesheren wordt hervormd. Zo kunnen de gewesten hun eigen tuchtprocedures vaststellen. En elk gewest kan zelf bepalen hoeveel werk-locaties een arts mag hebben. Bron: Gazet van Antwerpen

    19-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.N-VA een partij die woord houd.
       
    N-VA-partijbestuur verwerpt verslag bemiddelaars     19/09/08
    Zondag congresseert de N-VA in het Gentse ICC. Reeds meer dan 1200 partijleden schreven zich in. Het partijbestuur van N-VA beoordeelde het verslag van de bemiddelaars unaniem als onvoldoende en zal dat standpunt zondag ook op het congres verdedigen. Bovendien formuleerde MR-voorzitter Reynders eerder op de dag allerlei extreme eisen zoals de benoeming van drie Franstalige kandidaat-burgemeesters in de Vlaamse Rand.
    www.n-va.be/spot.asp

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeg nu ook eens NON.

    Vlaamse partijen kunnen niet meestappen in grenzeloze leegheid van bemiddelaars

    Peter De Roover 19-09-2008

    Met bewondering nam de Vlaamse Volksbeweging kennis van de tekst van de koninklijke onderhandelaars omtrent het opzetten van een communautaire dialoog. De handigheid waarmee ze er in zijn geslaagd een tekst op te stellen die als enige doel heeft akkoord te gaan om een manifest niet-akkoord te verhullen, verdient een plaats in elk handboek ‘sofisme voor gevorderden’.

    Zelden slaagde zo’n korte tekst er in zo’n grenzeloze leegheid te verstoppen. De vaststelling dat er deelakkoorden ‘kunnen’ worden afgesloten voor de deelstaatverkiezingen en dat die zowaar ‘kunnen’ worden goedgekeurd in het federale parlement, illustreert de holheid van het document uitstekend.

    Intussen blijkt uit alle wederzijdse verklaringen dat er zelfs geen begin van akkoord is aan Franstalige zijde met de ‘strikte voorwaarden’ die de Vlaamse regering eiste in haar tekst van 5 september.

    Koninklijk onderhandelaar Karl-Heinz Lambertz valt in La Libre Belgique wat onhandig uit z’n rol wanneer hij stelt dat de grenzen van het federalisme nog niet zijn bereikt en dat het idee van een Belgisch confederalisme “onzinnig” is. Hoe is dergelijk uitgangspunt verzoenbaar met de uitgangspunten van de Vlaamse regering?

    Gaan de Vlaamse partijen trouwens akkoord om een “uitgebreid onderhandelingskader” in het leven te roepen om over BHV te onderhandelen?

    Wanneer de coalitiepartijen van de Vlaamse regering in dit scenario meestappen, maken ze hun eigen akkoord van 5 september ronduit belachelijk.

    De Franstalige partijen herhalen nu al 15 maanden hun voorkeur voor het scenario van een regering die zich alleen bezig houdt met de sociaal-economische agenda, terwijl ze de communautaire problemen liefst begraven zien. Het document van de koninklijke onderhandelaars bedient hen op hun wenken.

    De Vlaamse partijen die in dit verhaal meestappen, verliezen alle geloofwaardigheid.

    Kris Peeters vreesde aan tafel te moeten gaan zitten met een B-ploeg. Hij krijgt nu het voorstel om een B-onderhandeling te gaan voeren.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helemaal akkoord met Jef Eggermont.
    -09-2008 Algemeen
    Gebruik deze link als u rechtstreeks dit artikel wilt bookmarken of linken...SPIJKERS MET KOPPEN...

                    De Gordel 2008 003               Met goede wil is veel mogelijk en kunnen stappen naar meer Vlaanderen gezet worden. Maar die goede wil mag de Vlamingen niet laten inbinden op de essentiële kwesties.

    Begin augustus repliceerde N-VA voorzitter Bart De Wever in het RTBF-ochtendprogramma "Matin première" op een vraag over de Franstalige aanwezigheid in Vlaanderen dat er in Vlaanderen helemaal geen Franstalige minderheid is. Er bevinden zich enkel Franstalige migranten waarvan Vlaanderen net als bijvoorbeeld Marokkanen en Turken verwacht dat ze zich in publieke aangelegenheden in het Nederlands uiten.

    Hierop kreeg De Wever vooral vanuit Franstalige hoek een storm van negatieve reacties over zich heen. Hij ontving een berg hatelijke berichten waaronder zelfs doodsbedreigingen.

    Nochtans had De Wever spijkers met koppen geslagen. In Vlaanderen is het Nederlands de bestuurstaal. Punt uit. Het is bemoedigend dat heel wat burgervaders aan de taalgrens hiervan werk maken. Onlangs vroeg burgemeester Luc Dupont (CD&V) van Ronse in een brief aan zijn partijgenoot Yves Leterme om de faciliteiten in Ronse af te schaffen.

    Het stadsbestuur van Ronse ervaart niet alleen dat de faciliteiten de integratie van anderstaligen bemoeilijken, maar ook dat ze sociaal-economisch remmend werken. Ook in Vlaams-Brabant namen heel wat gemeentelijke overheden al initiatieven om het Nederlandstalig karakter van hun gemeenten te versterken.

    Feit is dat in Vlaanderen iedereen met gezond verstand achter een vergaande staatshervorming staat. Laat ons volhouden! Eensgezind!


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We zullen zien,zij de blinde.

    Voor 300% achter Vlaamse Regering

    17/09/2008

    "Er moeten concrete resultaten geboekt worden voor het einde van de legislatuur. Zal dit lukken? Terecht heeft de Minister-President vorige week uitdrukkelijk gesteld dat het geen praatbarak mag worden. Gaat het toch de verkeerde kant uit, zal de federale premier aan de noodrem trekken, maar bovenal moeten de Franstaligen beseffen dat dit de dialoog is van de laatste kans."

    Lees het volledige standpunt »


    18-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volkse bedevaartplaats in ons dorp.

    Gerestaureerd Veldkruis ingezegend

    ARDOOIE - De wijk Sint-Antonius heeft in het provinciaal domein Het Veld opnieuw een volwaardige, volkse bedevaartsplaats met een nieuw kruis. Het oude kruis, op een kleine calvarieberg, ging tijdens een voorjaarsstorm tegen de vlakte. Toen zou de provinciale groendienst onderzoeken hoe men dat euvel kon herstellen. Het kruis bevond zich echter in een dermate slechte staat dat het niet teruggeplaatst kon worden en volledig gerestaureerd moest worden.

    Inmiddels heeft Pastoor Georges Vanhoutte het nieuwe veldkruis ingezegend. Het Veldkruis is sedert 1755 een volkse bedevaartsplaats. Mensen kwamen van overal om genezing te vragen van zweren en beenwonden. Er werden ook offergaven aangebracht: onder andere nagels en boterhammen met hesp. (mr)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.V.V.B en N-VA

    Vlaamse Volksbeweging zet N-VA onder druk

    Jan Van de Casteele 18-09-2008

    De Belgische politiek mag dan al compleet surrealistisch zijn, de Vlaamse Volksbeweging wil dat de Vlaamse politiek ernstig blijft.

    Alle Vlaamse partijen dringen al jaren aan op een grote staatshervorming. N-VA schaarde zich samen met CD&V achter zeven uitgangspunten voor een zinvolle communautaire dialoog (31 juli). De Vlaamse regering legde ‘strikte en noodzakelijke voorwaarden’ vast om deel te nemen aan de zogenaamde gemeenschapsdialoog.

    Het antwoord van de Franstaligen, die zich sinds de stichting van dit land als een meerderheid gedragen, is wat het al vijftien maanden (en langer) is: ‘Non!’ Niet raken aan de geldtransfers, BHV en de staatsstructuur, met uitzondering van de grenzen van Brussel, zo luidde de reactie.

    Zeker N-VA moet haar conclusies trekken, consequent blijven met het eigen engagement en de steun aan de regering opgeven. De N-VA kan niet anders dan zich uit de regering terug te trekken, omdat de partij anders alle opgebouwde geloofwaardigheid tegenover de kiezer verliest.

    De N-VA kiest voor de rol van Vlaamse schaamlap van deze regering als ze beslist mee te blijven doen. Daarvoor bedanken getuigt van zelfrespect.

    Zondag 21 september gaat de VVB de N-VA-leden op hun congres in het ICC-congrescentrum in Gent aanmoedigen om woord te houden.

    Meer info: zie bijlage en webstek van de VVB (www.vvb.org)

    Bijlage


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat zal er gebeuren in Gent ?

    PARTIJCONGRES OVER DE STAATSHERVORMING
    De N-VA roept haar leden samen
    zondag 21 september om 10u - ICC Gent

    Aan alle N-VA-leden

    Beste vrienden,

    Op 31 juli jongstleden stelde de N-VA vast dat aan de voorwaarden van het kartel CD&V/N-VA voor het opstarten van een resultaatgerichte dialoog over de staatshervorming, niet werd voldaan. Integendeel, de koninklijke bemiddelaars bepleitten andermaal uitstel. Na 14 maanden constructief onderhandelen werd voor het partijbestuur van de N-VA daarmee het eindpunt bereikt. Zoals beslist op het ledencongres in december 2007 en voorgeschreven door de statuten riep de partij haar leden samen op een partijcongres over de evolutie van de staatshervorming en de verder te volgen partijstrategie.

    Sindsdien werden nieuwe pogingen ondernomen om alsnóg een dialoog over de staatshervorming op te starten. Het partijcongres zal zich daarbij moeten buigen over de vraag of de vooropgestelde dialoog voldoende garanties biedt op succes én of de engagementen van de deelnemers voldoende geloofwaardig zijn. De reflectiegroep en het partijbestuur zullen ook de laatste week voor het congres de evoluties uur na uur en dag na dag blijven opvolgen. Na een finale evaluatie formuleert het partijbestuur een voorstel dat ter discussie én ter stemming wordt voorgelegd aan het ledencongres.

    Het belang van dit congres hoeven we niet te benadrukken.

    We hopen u dan ook te mogen verwelkomen op zondag 21 september om 10u in het ICC Gent.

    Op het programma:

    • videoprojectie en welkomstwoord
    • een filmisch overzicht van 14 maanden onderhandelen
    • toelichting door het partijbestuur
    • debat, conclusies en stemming
    • slottoespraak door algemeen voorzitter Bart De Wever

    Voor kinderen tussen 4 en 12 jaar is er kinderopvang met een aangepaste animatie

    Bij aankomst kan u uw persoonlijke stemkaart ophalen aan de balie. Om het afhalen van de stemkaarten te bespoedigen kan u zich alvast reeds op voorhand inschrijven. Ook wie wenst tussen te komen tijdens het debat dient zich voor aanvang van het congres aan te melden aan de balie.

    Wij twijfelen niet aan uw massale aanwezigheid. Uw stem is dan ook cruciaal voor de koers van onze partij richting verkiezingsjaar 2009.

    Daarom, tot zondag 21 september in Gent!

    Namens het partijbestuur


    Bart De Wever
    algemeen voorzitter

    Tim Moens
    voorzitter van de partijraad

    17-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat zal het worden ,zondag bij de N-VA ?
       
    Een dialoog vereist geloofwaardigheid     17/09/08
    Of de N-VA de nieuwe dialoog van gemeenschap tot gemeenschap steunt, staat of valt met één simpel woord: geloofwaardigheid. N-VA heeft, samen met CD&V, op federaal niveau een jaar lang geknokt om een grote staatshervorming te realiseren. Een jaar lang botste het Vlaams kartel op een “non” van de Franstaligen. Heeft het zin om nu aan een bis-jaar te beginnen? Die vraag stelde Kris Van Dijck namens de N-VA tijdens het actualiteitsdebat in het Vlaams parlement. U kan de tekst hier lezen.
    www.n-va.be/meer/gemeenschaptotgemeenschap

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog een transfert ?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nog een transfer: fiscus trekt Wallonië voor

    Jan Van de Casteele 16-09-2008

    Dat de fiscus de Walen minder aanpakt dan de Vlamingen is opvallend nieuws. Dat de sp.a daar ruchtbaarheid aan geeft evenzeer.

    De fiscus treedt veel strenger op tegen Vlaamse belastingplichtigen die niet tijdig betalen dan tegen Waalse wanbetalers. Dat blijkt uit de recentste cijfers, die oud-minister van Begroting Johan Vande Lanotte (sp.a) op 15 september bekendmaakte. ‘Het aantal Vlamingen die na één jaar hun belastingen nog altijd niet betaald hadden en tegen wie de fiscus nog niets had ondernomen, schommelde op 31 mei 2008 tussen 6,5% (in Antwerpen) en 11,6% (in Leuven)’, zegt Vande Lanotte. ‘In Wallonië schommelt het percentage ongemoeid gelaten wanbetalers tussen 26% (in Namen) en 46,6% (in Charleroi).’ Door die verschillen te tolereren, brengen CD&V en N-VA volgens Johan Vande Lanotte een nieuwe, onrechtvaardige geldtransfer op gang tussen Vlamingen die worden aangemaand te betalen en Walen die met rust worden gelaten. (HLN, 16 sept.)

    Wanbetalers moeten overal even streng aangepakt worden. Vande Lanotte zegt als minister werkgroepen te hebben opgestart om de verschillen in kaart te brengen, maar... die zijn er nu niet meer. ‘Staatssecretaris voor Fraudebestrijding Carl Devlies (CD&V) staat erbij en kijkt ernaar. Op die manier brengen CD&V en N-VA een nieuwe, zeer onrechtvaardige transfer op gang tussen Vlamingen die hun belastingen betalen en door de administratie achter de veren worden gezeten en Walen die niet betalen en met rust worden gelaten.’

    Commentaar

    Het doet allemaal een beetje denken aan al die andere scheeftrekkingen: de flitspalen en de verkeersboetes, de gezondheidszorg, het aantal ambtenaren, de werkloosheidscontroles, enz...

    Eentje willen we nog citeren: in Het Laatste Nieuws (6 april 2004) schreef Luc Van der Kelen dat mensen die een gerechtelijke boete niet betalen, in Wallonië en Brussel zelden tot nooit aangemaand worden om alsnog te betalen. 'In 2003 werd in de Waalse gerechtelijke arrondissementen in slechts 6,6% van de gevallen een deurwaarder gestuurd. In Vlaanderen gebeurde dat voor 19,9% van het aantal geldboetes. In het gerechtelijke arrondissement Hoei heeft het ministerie van Financiën al twee jaar lang zelfs niet één enkele keer een deurwaarder ingeschakeld om boetes in te vorderen...' Is het vandaag anders?...


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onderhandelingen NON.
       
    Onderhandeling zal geen duimbreed vorderen    
    Zolang de Vlamingen de uitbreiding van Brussel en de benoeming van drie burgemeesters in de Vlaamse Rand weigeren zal er niets bewegen, stelt FDF-voorzitter Maingain in La Libre Belgique en Le Soir. “Vooraleer elke diepgaande bespreking aan te vatten, zal de benoeming van de drie burgemeesters uit de rand effectief moeten zijn”, luidt het. “Indien men België wil stabiliseren, moet Brussel versterkt worden en territoriale banden met Wallonië krijgen." Het FDF maakt deel uit van de liberale MR.

    16-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wij komen er nog,weeral iets verder.

    Splitsing van de Orde: alweer een kilometer…

    Jan Van de Casteele 16-09-2008

    De laatste bastions van het oude België schuiven weg. Nu ook in de Orde van Geneesheren zijn Vlamingen en Franstaligen het eens over een splitsing van de Orde.

    De Orde heeft een plan klaar en deed haar voorstel in Artsenkrant. De Nationale Raad wordt opgesplitst in twee autonome raden, een voor Vlaanderen en een voor de Franstalige en Duitse gemeenschap. Elke vleugel krijgt een eigen algemene raad, een raad van beroep en vijf provinciale raden. Over het splitsingsvoorstel bestaat binnen de Orde aan beide kanten een akkoord. Brusselse dokters zouden mogen kiezen tot welke raad ze willen toetreden. Artsen die in de faciliteitengemeentes al langer actief zijn, mogen ook hun taalrol kiezen. Nieuwkomers worden wel verplicht zich aan te passen aan het taalregime in hun gemeente

    Senator Louis Ide (N-VA) noemt het voorstel logisch, omdat Nederlandstalige en Franstalige provinciale ordes nu al anders werken (in hun omgang met klachten bv.) Ook de oplossing voor Brusselse artsen - altijd een moeilijk punt – noemt hij billijk. 

    N-VA roept alle artsen-politici op om hun eigen voorstellen terzake te laten varen ten voordele van het goed uitgewerkte voorstel van de Orde van Geneesheren. Dat versnelt de parlementaire afhandeling.

    Ook Vlaams Belang staat achter de vernieuwingsvoorstellen van de Orde van Geneesheren. ‘De defederalisering van de Orde en het openbaar maken van de zittingen zijn twee belangrijke vernieuwingen waar het Vlaams Belang alleszins achter staat, stellen partijvoorzitter Bruno Valkeniers en Kamerlid Koen Bultinck. (Bron: DM/N-VA/VB)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Graag eerlijke verdeling.

    Gezindsbond: Verdeling kinderbijslagen gebeurt niet eerlijk

    Jan Van de Casteele 16-09-2008

    De Gezinsbond wil het Belgisch kindergeld (gefinancierd door werkgevers) naar Vlaanderen, want ‘de verdeling gebeurt niet eerlijk’. Waalse uitkeringen situeren zich in een ‘verhoogde schaal’, tegenover amper 12% Vlaamse. Vlaanderen wil volgens voorzitter Roger Pauly meer doen voor de kinderen dan het federale niveau. Het moet dan ook bevoegd worden voor kinderopvang en voor de bijslagen.

    De federale regering heeft de Gezinsbond beloofd dat er bovenop de 50,3 miljoen euro verhoging die reeds is beslist, er nog meer extra geld in de pijplijn zit. Roger Pauly, voorzitter van de Gezinsbond, is tevreden. Toch zou hij het Belgisch kindergeld liever naar Vlaanderen zien komen. 'De verdeling gebeurt nu niet eerlijk', zegt hij.

    Kinderbijslagen zijn kostencompenserend, zoals de ziekteverzekering. En van een totaal andere orde als werklozensteun of pensioenen. Het kindergeld hoort niet thuis in de sociale zekerheid.

    Pauly wil het gezinsbeleid, inclusief het kindergeld, overhevelen naar Vlaanderen. ‘Ik ben er van overtuigd dat Vlaanderen meer wil en kan doen voor de kinderen dan het federale niveau. Bovendien kan het wettelijk. In de Grondwet van 1980 is ingeschreven dat de zogeheten persoonsgebonden materies een bevoegdheid zijn voor de Gemeenschappen. Het hele gezinsbeleid hoort daar duidelijk bij. En dat heb ik het over meer dan kinderopvang, óók de bijslagen.’

    ‘Ik ben voor een behoorlijke solidariteit. Maar laat ze alsjeblieft wel doorzichtig blijven. Nu is er een scheefgroei in de verdeling van de kindergelden. Weet u bijvoorbeeld dat in Vlaanderen 12 procent van de uitkeringen in een verhoogde schaal ligt, en dat dit in Wallonië 26 procent is? Van waar komen die verschillen. Zijn die gerechtvaardigd?

    In Vlaanderen loop het geboortecijfer ook sterker terug. Dus moet in Vlaanderen een specifiek beleid kunnen gevoerd worden. Dat geldt trouwens voor de hele sociale zekerheid.

    De sociale zekerheid is een anachronisme aan het worden. De situatie is compleet anders dan in de tijd dat ze werd opgericht, juist na de Tweede Wereldoorlog. Er was toen een jonge bevolking met hoge tewerkstelling. Vandaag is de toestand omgekeerd. Wist u dat België ongeveer het enige land te wereld is waar het kindergeld wordt gefinancierd met bijdragen van de werkgevers? Elders gebeurt dat vanuit de algemene middelen, maar Wallonië wil dat niet veranderen. (Info: GVA, 165 sept.)



    Foto

    WELKOM OP MIJN BLOG.
    Foto

    Foto

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Klik op de op leeuw aub
    Foto


    Nieuws Politics

    Foto

    Archief per maand
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!