Foto
Foto
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een en woon in (VLAANDEREN .) en mijn beroep is Gepensioneerd..
Ik ben geboren op 09/02/1939 en ben nu dus 85 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Raad eens ?.
Inhoud blog
  • Cultuur in Vlaanderen.
  • Sluit U ook aan ?
  • Uitnodiging cultuur.
  • Uitnodiging VL@S Ardooie.
  • Ook in 2023.
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Mijn favorieten
  • VVB-Ardooie-Koolskamp
  • Vlaanderen-Flanders
  • Meervoud
  • The Brussels Journal
  • Taal Aktie Komitee.
  • Vlaamse boeken.
  • Wandelen voor Vlaanderen.
  • Vlaamse Aktieve Senioren.
    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • N-VA Ardooie-Koolskamp.
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Sprokkels,mijmeringen en bedenkingen .

    08-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Rand ontfranst een beetje.

    T-aktualiteit

    07/01: Daar heb je Guido Fonteyn weer

    Rubriek: Vlaamse gordel
    Geplaatst door: winnetoe
    Het heeft langer dan verwacht op zich laten wachten, maar nu is het er toch: een officieel zegebulletin van Guido Fonteyn over de "ontfransing van de rand" (vandaag in De Standaard).

    De verkiezingen van 14 oktober waren in vergelijking met wat vooraf gevreesd werd een meevaller voor de Vlaamse partijen in de Vlaamse Rand. In sommige gemeenten boekte de Franstalige lijst zelfs verlies, maar het is veel te vroeg om victorie te kraaien ... behalve voor Guido Fonteyn wiens agenda we kennen.

    En dus worden gemeenten waar al jaren geen Franstalige lijst is opgekomen in zijn vergelijking opgenomen en wordt een tweetalige lijst uit 2006 in Overijse volledig in het Franstalige kamp meegeteld. Ook wij waren aangenaam verrast door de puike score van de Lijst Wemmel, maar om dat resultaat nu als een waar mirakel te gaan bestempelen is er over ... met oud-burgemeester Marcel Van Langenhove haalde de lijst immers een Wemmels stemmenkanon binnen. De vooruitgang voor Franstalige partijen in andere gemeenten wordt dan weer geminimaliseerd als zijnde van een andere orde of - wat betreft Linkebeek, Kraainem en Wezembeek-Oppem - als de schuld van extremistische groeperingen.

    Op dat laatste punt zijn we het natuurlijk fundamenteel oneens met Wallonië kenner Fonteyn. Dat deze gemeenten überhaupt nog Vlaamse gemeenten zijn, is namelijk ook te danken aan die "extremistische groeperingen". We zijn er heilig van overtuigd dat zonder de constante Vlaamse druk op deze gemeenten, de toegevingen in de Zes nog oneindig veel groter waren geweest.

    Om het enthousiasme van Fonteyn wat te temperen kunnen we ook verwijzen naar de provincieraadsverkiezingen. De lijst UF boekt er dan wel in zowel het district Halle als het district Vilvoorde een beperkt verlies ... maar dat wordt nagenoeg volledig goedgemaakt door de opkomst van Belgische Unie waarvan we allemaal weten dat dat een in hoofdzaak Franstalige bedoening is.

    Dus ja ... het werd geen ramp, maar we zijn er nog lang niet! Info T.A.K

    De ontfransing van de Rand (standaard.be)



    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlamingen staatsgevaarlijk ?


    40% van de Vlamingen zijn staatsgevaarlijk

    null
    Di Rupo gaat verder op het elan van de belzieke vorst. De eerste minister van zogenaamd alle belzen doet zelfs een schepje bovenop de flauwekul van Bert Bibber: 40% van de Vlamingen zijn staatsgevaarlijk.
    Strikmans moet uiteraard zijn zitje, samen met dat van Bibbermans, kost wat kost blijven verdedigen.
    Benieuwd hoe de Vlaamse partijen nu gaan reageren?

    Wat ons betreft, we wisten niet eens dat er zoveel staatsgevaarlijken rondlopen. Bij deze een oproep :

    "We hebben een clubke opgericht voor mensen tegen den belgiek ; kom erbij, kom erbij..." null

    KNACK

    07-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VL@s vzw Ardooie-Koolskamp is geboren.
    VL@S vzw  is er.

    ARDOOIE - Ardooie is een seniorenvereniging rijker: de Vlaamse Actieve Senioren (VL@S). Voorzitter Fons Lammertyn mocht de afdeling boven de doopvont houden. Op 29 januari om 14.30 uur is er een eerste activiteit. Marc Heirman geeft dan een voordracht over Maria Magdalena. Op 26 februari komt professor Magda Devos vertellen over Vlaamse dialecten. rdh
    Bron:Het Nieuwsblad.


    06-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw in Ardooie ?
    Er bestaat een grote mogelijkheid van een opstart voor een nieuwe seniorenbeweging in Ardooie.




    Vlaamse aktieve senioren.



    Nu verder uitkijken naar informatie over het reilen en zeilen van de Vl@s afdeling.

    05-01-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat met Brussel ?
     

    'N-VA broedt op aanvaardbaar plan voor Brussel

    De N-VA gaat in de loop van dit jaar of ten laatste begin 2014 een plan voorstellen voor Brussel. Dat zegt Siegfried Bracke. "Vandaag heeft geen enkele partij een oplossing voor Brussel in een confederaal kader."
    Siegfried Bracke

    Siegfried Bracke

    N-VA wil tegen de campagne voor de verkiezingen van 2014 afkomen met een concreet plan voor Brussel. "We zullen de Vlamingen duidelijk uitleggen dat we kiezen voor confederalisme en waarom. Daarbij willen we ook op papier zetten wat we met Brussel willen doen en verduidelijken dat we nog altijd een zekere solidariteit willen behouden", aldus Bracke tegenover La Libre Belgique.

    Over wat dat plan voor de hoofdstad zou kunnen inhouden, wil de voormalige VRT-journalist nog niets zeggen. "We zullen ons plan in de loop van 2013 of begin 2014 ontvouwen", klinkt het. "We werken er heel hard aan. Wie intellectueel eerlijk is, moet zeggen dat geen enkele partij, ook geen Franstalige, vandaag een goede oplossing heeft voor Brussel in een confederaal kader. Wij willen met een oplossing komen voor 2014."

    De vraag is of het voorstel aanvaardbaar zal zijn voor de Franstaligen. De Vlaams-nationalisten pleiten traditioneel voor co-beheer door de gemeenschappen als het over Brussel gaat.

    'Franstaligen moeten kiezen voor Noord-Europa'
    "Onze voorstellen waren onaanvaardbaar omdat ze raken aan de politieke macht. Wie eerlijk ons project leest, zal zich realiseren dat het niet alleen aanvaardbaar is voor de Franstaligen maar zelfs in hun voordeel. We zitten momenteel in een Europa met twee snelheden: de noordelijke landen zijn welvarend, de zuidelijke zitten in het slop. Die scheiding loopt dwars door ons land. Wij vragen de Franstaligen om te kiezen voor het noorden. Ons project zal een inspanning vragen van de Franstaligen maar ook van de Vlamingen, zodat we de middelen hebben om een band te scheppen voor onze toekomst."


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gewezen Takker,iemand met lef.

    04/01: Bart De Valck wordt geviseerd. Schande.

    Bart geeft les in Ottenburg (Huldenberg)

    Bart De Valck, tot voor enkele jaren woordvoerder en (actie)verantwoordelijke (hetgeen verkeerdelijk wordt weergegeven in het artikel, want Bart is al lang geen TAK-verantwoordelijke meer), maar nog steeds aanwezig bij een groot aantal van de acties, is sinds september veranderd van job.
    Bart was bijna 25 jaar actief als kleuterleider in de derde kleuterklas van de katholieke kleuter- en lagere school Mater Dei in Wemmel.
    Begin september opteerde hij om in zijn woonplaats Huldenberg aan de slag te gaan, en daar zit meteen 't spel op de wagen.
    Een groepje ouders, onder de vrij anonieme naam OO (Ouders Ottenburg ; voor ons part, als je hun nieuwjaarsbrief leest, zou je eerder denken aan de AA - Anonieme Alcoholisten (met alle respect voor de AA)) kunnen het niet verkroppen dat een flamingant les geeft in de school waar hun kind school loopt.

    Eén van de argumenten is de extreemrechtse achtergrond van Bart.
    Wel wel wel, wat een boodschap van Son Altesse le Roi niet allemaal kan teweegbrengen. Wat ons betreft zijn die ouders in 't geweer gekropen toen ze Bart herkenden op het journaal naar aanleiding van de actie aan het paleis te Brussel en op de koop toe gestimuleerd werden door Bibber zijn toespraak. En laat dat juist een actie voor democratie en tegen hypocrisie geweest zijn, en tégen zulke uitspraken van domme en arrogante franskiljons en francofonen.

    Bart was in Wemmel ook gekend om zijn politieke acties met het TAK. Maar ze hebben hem daar op zijn waarden geschat. Anders was hij er geen 23 jaar actief kunnen/mogen blijven. Bijlange niet iedereen zal het daar in Wemmel eens zijn geweest met zijn overtuiging, en iemand die er echt niet kon mee leven heeft zijn kind daar dan misschien wel weg gehaald. Dat doe je ook als je niet blij bent met de schoolinrichting of pedagogische kwaliteiten van een leerkracht. Het is je eigen recht om uw kind daar naar school te sturen waar je zelf denkt dat het het beste is voor uw kind. En die francofone ouders moeten dan maar over de taalgrens een school zoeken, als ze niet tegen een flamingante leerkracht kunnen, die hun kind hoegenaamd niet zal hersenspoelen met politieke ideeën. Op hun vingers getikt worden omdat ze Frans praten in de school, dat moeten ze erbij nemen. Nederlands leren en gebruiken is de boodschap in een Nederlandstalige school, en zeker eentje pal op de taalgrens.

    Maar het zal allicht en vooral de haat zijn die ze koesteren tegen alles wat Vlaams is.
    Hun "gosse" naar een Nederlandstalige school sturen omdat ze weten dat de kwaliteit er hoger ligt en wie weet, de natte droom van een verfranste school en een verfranst dorp? Maar daar gaan wij ons niet over uit spreken. Met welk recht?

    De positieve reacties van enkele ouders, ten overstaan van Bart, liegen er ook niet om (zie artikel Nieuwsblad)

    NIEUWSBLAD (1)
    NIEUWSBLAD (2)

    Nieuwjaarsbrief

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze smaak.
    Q'Linair genomineerd voor award dankzij microgolf
    Foto - Klik
    ARDOOIE -

    ARDOOIE - Jo Blockeel en Nathalie Segaert hebben een nominatie op zak voor de Horeca-awards dankzij een concept met m...

    Lees meer »

    31-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen tronen blijven bestaan.
    In het rijtje van "streepke door de kroon" kon ook TAK niet ontbreken...

    null


    Vandaag, 30/12, voerde TAK actie aan het koninklijk paleis te Brussel. Met deze actie wenste TAK te reageren op de kerstboodschap van Albert II. Voor het zoveelste jaar op rij acht "de koning" het nodig Vlaanderen stemadvies te moeten geven. De verwijzing naar de jaren ’30 en de uitwassen ervan maakt het dit jaar nog wat erger.

    Lees hier de Persmededeling

    In de pers:
    De Redactie
    Nieuwsblad (1) (Belga)
    Nieuwsblad (2) (Belga)
    HLN (Belga)
    7/7
    Brussel Nieuws
    DM (Belga)
    Le Soir

    Lees hier wat leuke Fanmail (:o)

    Foto's weldra op deze stek onder de rubriek "laatste actie"

    null null

    30-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laat ons hopen.

    Peter De Roover in De Standaard

    Koppig, constructief en klaar voor 2013

    steven vergauwen 29-12-2012

    De Standaard brengt dit weekend vijf constructieve koppigaards aan het woord. Naast filosoof-activist Philippe Van Parijs, tv-maker Luk Wyns, mensenrechtactiviste Sima Samar en SP.A-opposante Yasmine Kherbache krijgt onze politiek secretaris Peter De Roover in een interview (op drie bladzijden) de kans lezer de overtuigen van zijn en ons gelijk. De volledige versie (onder de titel 'Keihard tegen de N-VA zijn, is ook typisch Vlaams') is enkel te lezen door de abonnees en de lezers van De Standaard.

    Op de webstek van De Standaard verscheen een artikel 'Peter De Roover vraagt universitaire taskforce die splitsing België voorbereidt' dat een aantal stukken uit het hoger vermeld artikel bevat. U kan het artikel lezen via volgende link. http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20121229_002

    Via deze link (op de webstek van Doorbraak) kan je het hele artikel lezen: http://www.doorbraak.be/nl/nieuws/%E2%80%98keihard-t%C3%A9gen-de-n-va-zijn-ook-typisch-vlaams Klik op de link onderaan het artikel.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstverlichting in Koolskamp (deelgemeente).

    KOOLSKAMP - De openbare kerstverlichting in Koolskamp, die is aangebracht door de gemeente, heeft een dikke buis gekregen van zijn inwoners. ‘Het is precies of de overschotjes van Ardooie in Koolskamp zijn aangebracht', zegt gemeenteraadslid Elke Steen (CD&V). ‘De inwoners van Koolskamp komen naar me toe en vragen zich af of hier een begrafenis plaatsvindt.'

    Schepen van Openbare Werken Krist Soenens (Groep82) is bekend met het probleem en zegt dat er een communicatiefout is gebeurd. ‘De nieuwe lichtnetten zijn in de kruinen van verkeerde bomen gehangen. Ze moesten eigenlijk aan de straatkant hangen. Nu is het te moeilijk om die versiering nog uit de kruinen te halen, maar volgend jaar lossen we het op.' We zullen zien ,beloften worden niet altijd gehouden.


    27-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belastingen in Ardooie.

    Foto

    ARDOOIE - De Ardooise belastingen blijven ook in 2013 gewoon ongewijzigd. Met 950 opcentiemen op onroerende voorheffing en 6% op de personenbelasting blijft Ardooie daarmee bij de laagste uit onze provincie. Daarenboven betaalt de Ardooienaar ook in 2013 niets voor zijn identiteitskaart en andere administratieve stukken. Ook de kosten voor het opzetten van een frituur- of kippenkraam op de Markt blijven ongewijzigd. Mensen die bloemen willen verkopen aan het kerkhof op 1 november betalen daarvoor 60 euro aan de gemeente.


    26-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstboodschap van ?

    24/12: De Konink der Belzen heeft weer gesproken.

    In zijn steeds tot de verbeelding sprekende kerstboodschap wijst hij o.m. naar "het populisme en de gevaren die ermee gepaard gaan. Kijk maar naar de jaren dertig."

    null
    Uiteraard verwijst hij naar de opkomst van het VNV en REX in die periode, en je moet ziende blind zijn om de band niet te willen zien die hij wil leggen met de huidige duivels in het belgische wijwatervat, de NV-A (voornamelijk) en het Vlaams Belang. Aan Franstalige kant heb je tegenwoordig alleen maar goeie, dus kort gezegd, de Vlaams-nationalisten stevenen weer af op een Endlösung, deze keer voor zijn familie en andere Franstalige kompatriotten.
    Hij, Beschamende Albert van den Belziek, vader van... hoeveel erkende kinderen? Konink van welke Belzen? Miljardair die in't buitenland zijn geld belegd (gebelgd?) maar die de verstotenen van Ford een hart onder de riem komt steken. Hij en zijn instelling, het toppunt van democratie (wat rijmt er niet op dat woord?) komt ons wijzen op de gevaren van die democratie.
    Hypocriete lapzwans van een familie die nog niet eens de taal van 60% van de bevolking van deze vierkant draaiende driehoek spreekt, zonder wie ze al lang evenzeer zonder werk zouden zitten.

    Mijnheer de Konink, vier ze en slaap zacht null

    Nieuwsblad
    Le Vif

    Volgens Prof. V D Wijngaerdt gaat onze, euhm, populist, deze keer te ver:
    De Redactie      
    Bron en info :T.A.K                                                                                

    24-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wensen.

    Wij wensen U allen een Vrolijk Kerstfeest en een Gelukkig Nieuwjaar 2013.
    Vlaamse versiering


    21-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Erkenning.

    ICEC dient vraag in bij Europese Commissie

    steven vergauwen 21-12-2012

    Oproep tot erkenning recht op zelfbeschikking: burgerinitiatief ICEC gericht aan de Europese instellingen Binnenkort start ICEC (International Commission of European Citizens) een campagne met als doel ruim 1.000.000 handtekeningen te verzamelen in minstens zeven lidstaten van de Europese Unie. Deze morgen, vrijdag 30 november hebben vertegenwoordigers uit Zuid-Catalonië (Anna Arqué, Joan Vives), Noord Catalonië (Brice Lafontaine en Arnau Porra), Schotland (Joanne Scobie), Baskenland (Txente Rekondo) en Vlaanderen (Paul Van Cappellen) symbolisch het burgerinitiatief publiek bekend gemaakt bij de Europese instellingen. Het Verdrag betreffende de Europese Unie laat burgers toe een burgerinitiatief op te starten. Bij voldoende handtekeningen moet de Europese Commissie een wetgevend initiatief nemen en dit voorleggen aan de Europese instanties. De Europese Verdragen voorzien echter niet de nodige middelen om deze rechten en beginselen op de meest democratische en efficiënte wijze uit te voeren. Dit burgerinitiatief, opgestart door ICEC, wil net een lacune in de democratische rechten van de Europese burgers aankaarten en roept op tot een erkenning van het recht op zelfbeschikking. Wanneer de politieke Europese instellingen de democratie echt zo hoog in het vaandel voeren, zouden onder andere Catalonië, Baskenland, Scholtand en Vlaanderen met hun roep om zelfbeschikking op zijn minst in de EU een luisterend oor moeten kunnen vinden. Tot op de dag van vandaag blijft de EU voor dit democratisch recht potdoof en wordt zelfs vanuit de EU argwanend toegekeken op de evolutie binnen deze 4 naties. Nochtans willen Europese burgers in Catalonië, Baskenland, Schotland en Vlaanderen met hun streven naar zelfbeschikking net bijdragen tot de realisatie van een democratisch recht: zich organiseren als een onafhankelijke natie binnen Europa met dezelfde rechten én plichten en vanuit dezelfde Europese solidariteit als iedere andere EU-lidstaat. In het standaardwerk “The size of nations” pleiten de professoren Spolaore en Alesina met zakelijke en degelijke argumenten voor een leefbare toekomst van kleinere onafhankelijke naties die sociaal-economisch kunnen renderen. Op die manier zouden ze ook een waarde- en betekenisvolle bijdrage leveren voor een beter functionerend Europa. Vanuit deze bezorgdheid en dit streven zal het ICEC, indien aan dit burgerinitiatief door de Europese Commissie geen verder gevolg wordt gegeven, de handtekeningen rechtstreeks overgemaken aan de Europese Raad, waar net de Europese staatshoofden en regeringsleiders vertegenwoordigd zijn. Deze legitieme vraag gaat immers verder dan de uitvoering van de verdragsbepalingen. Dit gaat om het erkennen van het recht op zelfbeschikking vanuit de Europese en andere internationale verdragen. Het is een oproep aan de EU om tenminste de afkeer te laten vallen voor dit democratische principe dat ook subsidiariteit in de praktijk mogelijk moet maken. De instellingen, ook de Europese, moeten er zijn voor de Europese burgers. Het is de bedoeling dat in het voorjaar van 2014 het ICEC dit burgerinitiatief met 1000 000 handtekeningen in het kader van een grootschalige manifestatie aan de voorzitter van de Europese Raad, Herman Van Rompuy, zal overhandigen. Zeker in sociaal-economische crisistijden werken de Europese instellingen het democratisch deficit van de EU in de hand wanneer ze dit initiatief zomaar naast zich zouden neerleggen. De terechte roep om zelfbeschikking van de burgers van deze vier naties zal niet langer in de kiem gesmoord worden maar zal integendeel luider en dwingender blijven klinken. Op de Facebookpagina van EPI vindt u zowel foto's van deze actie als krantenartikels betreffende dit onderwerp. http://www.facebook.com/pages/European-Partnership-for-Independence/497423883602451

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen kookboek van Peter De Roover.

    Het Nederlands als maizena

    steven vergauwen 21-12-2012

    Neen, onze politiek secretaris Peter De Roover brengt geen kookboek uit. Hij beveelt samen met zijn collega Peter Meukens (beiden leraars in een Antwerpse concentratieschool) op vrijdag 21 december in De Standaard wel een recept aan waarbij het maximaal inzetten op Nederlands als voertaal op school, het bindmiddel is om de opvoeding- en schoolsaus te doen pakken. Je kan deze opiniebijdrage lezen via volgende link: http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20121220_00409857


    19-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er zijn ook tegenstanders.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Vanaf voorjaar wekelijkse markt
    Foto
    ARDOOIE -

    ARDOOIE - Terwijl inwoners van Meulebeke, Tielt en Lichtervelde al hun inkopen kunnen doen op een wekelijkse markt, k...

    Lees meer »

    18-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herhaling op vraag van Silveer of Silvo.

    Voorstelling jaarboek 2012.

    De Heemkundige Kring Ardooie-Koolskamp stelt haar achtste jaarboek voor.
    In dit jaarboek staan heel wat artikels over gebeurtenissen, verhalen, feiten die zich in Ardooie-Koolskamp in het recente of verre verleden hebben afgespeeld. Een tipje van de sluier wordt hier alvast opgelicht:

    • Vliegtuigcrash in Ardooie
    • Sint-Elooisgilden in Ardooie en Koolskamp
    • Koolskamp in de eerste wereldoorlog
    • Eeuwelingen gevierd te Ardooie in de 20ste eeuw
    • …

    zijn onderwerpen die aan bod komen. Wij nodigen u graag uit naar de officiële voorstelling van het achtste jaarboek op zondag 2 december om 11 uur in het gemeentehuis. Na de voorstelling kan het jaarboek aan € 12,00 aangekocht worden.

    Vanaf 3 december is het jaarboek te koop in het gemeentehuis, dienst Bevolking. U kunt ook dit bedrag storten op rekening 738-0149790-44 (of IBAN: BE55 7380 1497 9044 – BIC: KREDBEBB) van de Heemkundige Kring Ardooie-Koolskamp, 8850 Ardooie, met vermelding ‘jaarboek 2012’. Het jaarboek wordt u toegestuurd.


    17-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De V.V.B in Europa.

    VVB op Europese conferentie in Vicenza

    steven vergauwen 17-12-2012

    Op zaterdag 15 december vond in Vicenza (Veneto) de ‘Prima Conferenza Veneta sull’indipendentismo locale in Europa’ plaats. De lokale organisatoren van Veneto Stato (www.veneto-stato.eu) deden hiervoor beroep op de kennis van leden van EPI (European Partnership for Independence) waar ook de VVB deel van uitmaakt. Na twee lokale sprekers (Dr Giovanni Dalla-Valle met een Introductie over het nieuwe lokale independentisme in Europa en de secretaris-generaal van Veneto Stato Dr Antonio Guadagnini over Waarom is het een dringende noodzaak van Veneto onafhankelijk te worden) kwam de Catalaanse Anna Arqué aan het woord. Zij stelde EPI voor. Chris White, Steven Vergauwen (die Guido Moons verving) en Lorenz Puff stelden respectievelijk de Schotse, Vlaamse en Tiroolse redenen voor onafhankelijkheid voor. Het Schotse luik woog zwaar door op deze conferentie. John Reilly, een adviseur van de Schotse regering stelde de Schotse weg naar de onafhankelijkheid voor en had het vooral over het referendum van 2014 dat een nieuwe Schotse grondwet moet voorbereiden. Zijn landgenoot Ian Renwick verdedigde als inwoner en bestuurder van het afgelegen eiland Sky (bij ons vooral gekend vanwege zijn Talisker whisky) de noodzaak van Schotse onafhankelijkheid voor landelijke gebieden. EPI-medewerkster Shona Mc Alpine wekte met haar feministisch geïnspireerde uiteenzetting over ‘Vrouwen voor onafhankelijkheid’ de meeste emoties op, niet het minst bij de Venetiaanse vrouwen. Het slotwoord was voor de jonge Schotse schrijver en performer Alan Bissett. Met een indrukwekkende voordracht (die ondanks de constante vertaling niets aan kracht inboette) slot hij deze lange maar erg interessante dag af. ’s Avonds vond nog een Gran Gala Veneto Stato plaats de waarbij de Europese delegaties kennis maken met ondernemers, politici, intellectuelen en andere voorstanders van Venetiaanse onafhankelijkheid. Een van de lokale organisatoren vertrouwde ons na afloop toe dat dergelijke bijeenkomst hun nog jonge beweging op één dag de kennis geeft die ze anders misschien in een jaar zouden vergaren. Nog eens het bewijs dat Europese samenwerking werkt. Veneto Stato zegde ons ook al hun volledige medewerking toe bij het verzamelen van het miljoen handtekeningen in ons ICEC-project.

    10-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstmarkt Ardooie 2012,een bezoekje waard.

    De Ardooise Kerstmarkt, in de evenementenhal De Ark, is de ideale geschenkenbeurs voor wie een uniek kerstgeschenk wil. Meer dan veertig standen (hobbyisten) presenteren een ruim aanbod aan diverse kerstartikelen.

    Op zaterdag 15 december, van 13u tot 18u, wordt er een kerstmarkt in de evenementenhal De Ark, Melkerijstraat 2/A te Ardooie georganiseerd. Op die namiddag wordt de evenementenhal in de sfeer van Kerstmis gehuld. De Ardooise kerstmarkt is de ideale geschenkenbeurs voor wie een uniek kerstgeschenk wil. Meer dan veertig standen presenteren een ruim aanbod aan diverse artikelen en ook hapjes en drankjes.
    De kerstmarkt is een organisatie van Pasar Ardooie-Koolskamp. De toegang is gratis.
    Bijkomende informatie: Rita Watteny, tel. 051/ 74.60.23


    07-12-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aandacht voor...............................

    Ophaalkalenders 2013

    Vanaf 1 december 2012 ontvangen alle inwoners uit het I.V.I.O.-werkingsgebied een nieuwe gebruiksvriendelijke ophaalkalender voor 2013. Per gemeente of per ophaalronde is er een specifieke kalender opgemaakt. Kijk dus na of je de juiste kalender hebt ontvangen!

     

    Op de o... (lees meer)



    Foto

    WELKOM OP MIJN BLOG.
    Foto

    Foto

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Klik op de op leeuw aub
    Foto


    Nieuws Politics

    Foto

    Archief per maand
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!