Pasar Ardooie - Koolskamp en Klavertje Vier organiseren voor de 23ste keer op rij het traditionele Sint- Maartensvuur. Men gaat van start met een betoverende wandeling van ongeveer een 3 tal kilometer lang. Het heksenpad is toegankelijk voor buggy's en onderweg is er een drankje voorzien. De start is voorzien op de Markt in Koolskamp om 15.30 uur.

Omstreeks 17.30 uur gaat de heksenworp door vanuit de kerktoren. Alle kinderen tot de leeftijd van zes jaar krijgen een leuk geschenkje. De oudere kinderen kunnen prijzen winnen. De ouders kunnen terecht bij de wijnheksen tijdens de worp. Na de heksenworp gaat er een stoet door in het gezeldschap van de Koolskampse Harmonie.

Naar de avond toe gaat men feesten op de hoeve van Wim Baekelandt in de Laagstraat 2. Het poëtisch kapsalon zorgt ervoor dat iedereen betoverd kan worden met gekke kapsels. Goochelaar De Sven verbaast groot en klein met de indrukwekkende trucs. Tussenin is er muzikale animatie, kinderworkshops, ballonplooien, kindergrime en diverse Sint- Maartenslekkernijen. Alle kinderen tot aan de leeftijd van 12 jaar krijgen een snoepzak.

De inkom is volledig gratis.

  • Naast dit alles is er een bieten- en pompoenwedstrijd voor de kinderen. Voor de wandeling of na de heksenworp kan men de versierde biet of pompoen afgeven op de bietenstand op de hoeve Baekelandt. Bij de wedstrijd zijn er mooie prijzen te verdienen.

    Op 9 november is dan de Sint-Maartenstoet in Ardooie ,de stoet vertrekt om 6 uur in de kom van de gemeente.