Foto
Foto
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een en woon in (VLAANDEREN .) en mijn beroep is Gepensioneerd..
Ik ben geboren op 09/02/1939 en ben nu dus 85 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Raad eens ?.
Inhoud blog
  • Cultuur in Vlaanderen.
  • Sluit U ook aan ?
  • Uitnodiging cultuur.
  • Uitnodiging VL@S Ardooie.
  • Ook in 2023.
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Mijn favorieten
  • VVB-Ardooie-Koolskamp
  • Vlaanderen-Flanders
  • Meervoud
  • The Brussels Journal
  • Taal Aktie Komitee.
  • Vlaamse boeken.
  • Wandelen voor Vlaanderen.
  • Vlaamse Aktieve Senioren.
    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • N-VA Ardooie-Koolskamp.
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Sprokkels,mijmeringen en bedenkingen .

    26-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.L.D.D aan het woord.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    LDD pleit voor autonomer Vlaanderen, minder overheid en regelgeving

    26/04/2008 17:57

    Vlaanderen moet autonoom worden "met België als het kan, zonder België als het moet". Dat stelt Lijst Dedecker zaterdag op zijn programmacongres te Antwerpen. De partij gaat voor minder overheid en regelgeving. Eens de stemplicht is afgeschaft, moet de stemgerechtigde leeftijd tot 16 jaar verlaagd worden.

    Brussel moet een drietalig (Nederlands, Frans, Engels) bestuursniveau vormen met één burgemeester, een tweetalig paritair samengesteld schepencollege en één OCMW, administratie en fiscaal statuut. Brussel moet steun krijgen van Vlaanderen, Wallonië en Europa. Naar de EU moeten stappen gezet worden om van Brussel een volwaardig Europees district te maken. Een uitbreiding van Brussel is uitgesloten. LDD pleit voor een afslanking van de overheid en voor het stoppen van de regeldruk. Lijst Dedecker trekt de kaart van de subsidiariteit van de gemeenten of de wijk tot de Europese Unie. Daarbij is er geen plaats meer voor de provincie. Stemplicht, lijststem, opvolgerslijsten en kiesdrempel moeten worden afgeschaft. Voor LDD is de vrijheid van meningsuiting absoluut en moet dit in de grondwet ingeschreven worden. Het recht kan enkel beperkt worden voor oproepen tot het plegen van misdrijven. Het Centrum voor Gelijke Kansen en Racismebestrijding moet worden afgeschaft. (NAJ)


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.T.A.K in aktie.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    TAK-actievoerders opgepakt aan FDF-secretariaat

    BRUSSEL - De politie heeft zaterdagmiddag een 40-tal militanten van het Taalaktiekomitee opgepakt toen die een spandoek wilden ophangen aan het balkon van het FDF-secretariaat aan de Charleroisesteenweg in Sint-Gillis met daarop een afbeelding van Manneke Pis en de slogan 'Ik ben Vlaming en ben fier het te zijn'.

    Dat de TAK-militanten administratief werden opgepakt wordt bevestigd bij de persdienst van de federale politie.

    TAK wou met de actie protesteren tegen de plannen die Rudy Demotte, minister-president Waals Gewest en Franse Gemeenschap en Charles Picqué, minister-president Brussels Gewest recent bekendmaakten om een Waals-Brusselse federatie op te richten.

    TAK vreest dat deze evolutie nefast zal zijn voor de positie van de Vlamingen in Brussel en wou met de actie in de verf zetten 'dat Brussel ook de hoofdstad van Vlaanderen is en moet blijven'.

     avb (belga)


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wanneer valt de regering of barst het kartel?
    25-04-2008 Actualiteit
    Gebruik deze link als u rechtstreeks dit artikel wilt bookmarken of linken...Quid N-VA?

    De Wever De “Quid N-VA?” van Jean-Luc Dehaene is weer aan de orde. De Franstalige partijvoorzitters hebben gisteren beslist geen nieuwe vertragingsmanoeuvres meer uit te voeren in het splitsingsdossier van Brussel-Halle-Vilvoorde. Goed nieuws zou u denken? Think again, zeggen de Engelsen. De Franstaligen gaan conform het advies van de Senaat en conform het voorstel van Bijzondere Wet (de borrelnootjes) vol voor de onderhandelde oplossing. Voor de goede lezer,… De Franstaligen willen een prijs betaald zien voor de splitsing.

     

    Reactie van de CD&V? Interim-voorzitter Wouter Beke sluit een onderhandelde oplossing – lees een prijs betalen – niet uit. Deze stelling gaat flagrant in tegen het Vlaams Regeerakkoord waarin de onverwijlde en zelfs onmiddellijke splitsing van BHV stond ingeschreven en waarbij gesteld werd dat er daarvoor geen enkele prijs mocht betaald worden. Logisch ook, de splitsing van BHV is gewoon nodig vanwege het arrest van het Grondwettelijk Hof. Voor het uitvoeren van een gerechtelijke uitspraak van het hoogste rechtscollege moet geen prijs betaald worden. Maar de CD&V is nu eenmaal altijd de CVP gebleven. De prijs komt er dus aan. Het is alleen nog afwachten hoe hoog die zal zijn.

     

    Nu de CD&V vol gaat voor voor de “onderhandelde” en dus betalende oplossing, is het uitkijken naar wat de N-VA gaat doen. Gaan ze nu bewijzen dat ze een Vlaams-nationale partij zijn? Gaan ze het kartel verlaten? Gaan ze het Vlaams Belang steunen om het in de commissie goedgekeurde wetsvoorstel eindelijk in de plenaire van de Kamer te krijgen? We zullen zien, zei de blinde. De dag van de waarheid gaat er voor de N-VA nog sneller zijn dan gedacht. Het gaat dus niet tot 15 juli duren.
    Bron:Wim Wienen.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gravensteengroep ,proficiat.

    Gravensteengroep: meer volk, meer debat, minder correcte berichtgeving

    Jan Van de Casteele 22-04-2008

    De Standaard (Kreten en Gefluister, 22 april) herinnert eraan dat de groep al één lid verloor na een ruzie (Johan Sanctorum – red.) maar nu ‘een reeks nieuwe linkse vooraanstaande Vlamingen mocht verwelkomen, onder wie oud-journalist Willy Courteaux, ABVV-vakbondsleider Karel Gacoms, bedrijfsleider Peter Hoogland, schrijfster Brigitte Raskin en Tuur Van Wallendael, gewezen journalist, ombudsman en politicus.’

    Het artikeltje eindigt met de bizarre mededeling ‘Ze zijn blij dat ze voortaan ook welkom zijn op het Vlaams Nationaal Zangfeest.’ In de persmededeling is van het Zangfeest geen sprake. Legt de redactie hier op eigen houtje een link naar de uitspraak van ANZ-voorzitter Erik Stoffelen die naar aanleiding van het Zangfeest zei dat de Gravensteengroep welkom was op de ANZ-manifestatie van vorige zondag?

    Het titeltje van De Standaard - ‘Progressieven’ - is al evenmin correct. We citeren uit het persbericht: ‘De ondertekenaars van het Gravensteenmanifest vertrekken vanuit verschillende politieke en ideologische uitgangspunten, maar zijn het eens in hun gehechtheid aan de democratie en de mensenrechten. Zij stellen de waarden van vrijheid, gelijkheid, solidariteit en wederzijds respect centraal, en wijzen alle vormen van racisme en xenofobie radicaal af.’ Zijn het uitsluitend "progressieven" die voor die basiswaarden opkomen?

    De Morgen geeft de Gravensteengroep nog minder krediet. De titel ‘Geen vriendenclubje meer’ is suggestief, maar wordt niet toegelicht. De krant vermeldt naast Raskin en Van Wallendael nog een paar andere nieuwe ondertekenaars (prof. en kunsthistoricus Johan Swinnen, gewezen gemeenschapssenator Jan Van Duppen) om af te ronden met andermaal meer te duiden dan te informeren: ‘Als dat maar goed gaat…’

    Of de gemiddelde lezer van dit soort journalistiek wijzer wordt, betwijfelen we. Einde deze maand verschijnt een nieuwe tekst van de groep en binnen de groep is er nog overleg en discussie - goed zo! - over inhoud en formulering.

    Tot de nieuwe teksten er zijn is de boodschap van het Gravensteengroep duidelijk: Er moet een einde komen aan het taboe dat in Vlaanderen blijkbaar nog altijd bestaat rond Vlaamsgezindheid. Het debat wordt geremd door een voorgeprogrammeerd politiek correct denken.

    Centraal in de tekst staan het princiep van territorialiteit en de stelling dat transfers (sociaal-economische solidariteit) niet langer kunnen zonder politieke solidariteit (respect voor grens en ruimte). Cultuurimperialisme en ongezond parasitisme staan in de weg van interregionale solidariteit. ‘Wie dit negeert pleit voor de ontbinding van de staat’… ‘In dit geval moeten we stappen zetten om de regio’s als onafhankelijke staten deel te laten maken van de EU. Met onze Franstalige vrienden als het kan, zonder als het moet. Wallonië als bevriende partner-natie lijkt ons een aantrekkelijker perspectief dan een staatsbestel dat zich van de ene crisis naar de andere voortsleept’.


    25-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aktiviteit V.V.B Antwerpen.

    MEDIA-MANIPULATIE: FEIT OF FICTIE?

    Dr. Frank Thevissen



    donderdag 8 mei - 19.30u

    UA, Rodestraat 14, 2000 Antwerpen


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.A.U.B Woord houden.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Yves Leterme, geciteerd dor E. Stoffelen: “Brussel-Halle-Vilvoorde splitsen is niets anders dan het herstellen van een constructiefout in de federale inrichting van de Belgische staat”. “De transfers werken als een slaapmiddel voor de Waalse economische ontwikkeling. Nog eens tien jaar uitstel vragen voor een betere bevoegdheidsverdeling kan niet”, en: “Wij stappen niet in een federale regering als die niet op essentiële terreinen leidt tot een hervorming van de staat. Als dat niet kan, zullen we Vlaanderen wel verder vorm geven vanuit de Vlaamse Regering”. 

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Over de taalgrens.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen "Te veel Waalse topambtenaren rood"
    De Waalse liberalen zetten hun kruistocht tegen de vermeende vriendjespolitiek voort. Ze hekelen dat na de laatste benoemingenronde de meeste Waalse topambtenaren socialisten zijn. Ook worden veel te veel mensen op een tijdelijk contract aangenomen, een kleine 40%, stellen de liberalen. Meer bij De Standaard

    24-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen promoten.
    Persconferentie: grootscheepse VL-campagne

    24.04.2008 13.43u - Tijdens de persconferentie stelde het Vlaams Belang vanmiddag ook een nieuwe en grootscheepse campagne voor. ‘VL’ wordt het symbool waarmee het Vlaams Belang in aanloop naar de Vlaamse en Europese verkiezingen een jaar lang campagne zal voeren. “VL staat in de eerste plaats voor Vlaanderen en voor de onafhankelijkheidsgedachte die het Vlaams Belang uitdraagt,” zo maakte fractieleider Filip Dewinter duidelijk. “Meer dan ooit wil het Vlaams Belang het onafhankelijke Vlaanderen als alternatief naar voor schuiven voor het communautaire geklungel van de traditionele partijen in het algemeen en de woordbreuk en van CD&V/N-VA in het bijzonder. ‘VL’ symboliseert niet enkel een vrij Vlaanderen, maar ‘VL’ staat ook voor veiligheid, leefbaarheid en identiteit.”

    Ieder gezin een Leeuwenvlag

    Als eerste grootschalige actie organiseert het Vlaams Belang de gratis verspreiding van maar liefst 300.000 Vlaamse Leeuwenvlaggen. In het kader van de VL-campagne verspreidt het Vlaams Belang vandaag en morgen een folder in alle bussen van Vlaanderen waarmee de Vlamingen een Leeuwenvlag kunnen bestellen. Daarnaast kunnen ook andere gadgets - onder meer VL-balpennen, VL-sleutelhangers, VL-zelfklevers en VL-ritssluitingen - gratis worden besteld.

    In aanloop naar 11 juli zal onze partij daarenboven liefst 2,4 miljoen VL-zelfklevers verdelen. Bedoeling is om de Vlamingen massaal aan te sporen dit kenteken op hun wagen naast de nummerplaat aan te brengen. In de laatste rechte lijn naar de verkiezingen, vanaf januari 2009, zal in heel Vlaanderen driewekelijks een VL-campagnekrant worden gebust.

    U merkt het: het Vlaams Belang is vastbesloten van het VL-letterwoord een begrip te maken nog vooraleer de eigenlijke verkiezingscampagne van start gaat. De Leeuwenvlaggen en de vele duizenden VL-gadgets moeten Vlaanderen geel en zwart doen kleuren!

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Warande te Brussel.

    Twintig jaar De Warande in Brussel

    24/04/2008 08:30

    De Warande, een privéclub in Brussel waar vooraanstaande Vlamingen elkaar in alle discretie ontmoeten, bestaat twintig jaar. Wat heeft De Warande in die periode verwezenlijkt?

    'Niets', zegt Piet Van Waeyenberge, ondernemer en vanaf dag één bezieler van de club. 'Ze hééft ook niets te verwezenlijken. Ze is er, en dat is genoeg. Ze heeft de levende Vlaamse krachten gebundeld, de forces vives zoals ze dat in het Frans zeggen. Hier kunnen 1650 leden en hun gasten elkaar ontmoeten, maar er worden geen meetings gehouden, persconferenties gegeven of communiqués verstuurd. De Warande is en blijft een privéclub, met grote openheid.'

    'We hadden een droom', zegt Van Waeyenberge. Die droom was: de Vlaamse aanwezigheid in Brussel verankeren in stenen. 'We wilden een prestigieus huis in de hoofdstad, waar vooraanstaande Vlaamse ondernemers, politici, diplomaten, advocaten, academici, kunstenaars en wetenschappers elkaar konden ontmoeten. En na twintig jaar mag ik zeggen: onze droom is werkelijkheid geworden. Ik mag niet te pretentieus zijn, maar de club is een succesverhaal over de hele lijn.'

    Drie jaar geleden publiceerde de 'Denkgroep in De Warande' een manifest waarin de zelfstandigheid van Vlaanderen becijferd en bepleit werd. Heeft die toestemming gevraagd om die naam te mogen gebruiken? Van Waeyenberge zucht: 'Die Denkgroep werd vijftien jaar geleden opgericht, onder andere door René De Feyter, ex-gedelegeerd bestuurder van het Vlaams Economisch Verbond en medestichter van De Warande. Ze vergaderden informeel in onze club. Op een dag heeft De Feyter aan Lode Campo gevraagd of die vergadering zich "Denkgroep van De Warande" mocht noemen. Dat werd geweigerd: ze mochten hier wel samenkomen maar niet onder die naam naar buiten treden. Toen hebben ze zich "Denkgroep in De Warande" gedoopt. Voor ons is het een van de vele groepen die in De Warande vergaderden. Ik herhaal: de leden kunnen bij ons zaken organiseren. We zijn een Vlaamse club, maar apolitiek.'

    Ewald Pironet
    Bron:Knack


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.K.V.H.V
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    23-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.B.H.V blijft in het nieuws.

    Van Rompuy: "Dossier BHV mogelijk in stroomversnelling"

    Volgens Van Rompuy zou het dossier BHV sneller dan voorzien in de Kamer kunnen belanden.
    VB diende een resolutievoorstel in om de Vlaamse leden van de Kamer op te roepen de procedure rond de splitsing van BHV in de Kamer voort te zetten.
    Het dossier Brussel-Halle-Vilvoorde (BHV) raakt mogelijk in een stroomversnelling. Volgens Vlaams parlementslid Eric Van Rompuy (CD&V) zouden de Franstaligen geen nieuw belangenconflict inroepen tegen het splitsingsvoorstel dat de Kamercommissie in november goedkeurde, zei Van Rompuy in het Vlaams parlement.

    Akte nemen
    Vanmorgen nam het Overlegcomité akte van het advies dat de Senaat uitbracht over het belangenconflict rond BHV. Joris Van Hauthem (Vlaams Belang) wou van minister-president Kris Peeters (CD&V) weten of dat betekent dat de Vlaamse regering akkoord gaat met dat advies.

    "Wij nemen akte van dat advies, dat betekent niet dat we dat goedkeuren. Akte nemen, dat is dat er iets wordt voorgelezen en dat wij daar akte van nemen", zei de minister-president. "Wij wachten verdere ontwikkelingen af".

    Open en bloot

    Van Hauthem wees er op dat er in het tweede pakket van de staatshervorming waarover voor de zomer onderhandeld moet worden, ook gepraat zal worden over een onderhandelde oplossing rond BHV.

    Volgens CD&V-parlementslid Eric Van Rompuy zou het dossier BHV sneller dan voorzien in de Kamer kunnen belanden. Iedereen ging ervan uit dat de Franstalige partijen meermaals een belangenconflict zouden inroepen via het Waals parlement of de COCOF. "De informatie die doorsijpelt, is dat ze geen nieuw belangenconflict zouden inroepen. Dan komt het open en bloot in de volgende weken in de Kamer", zei Van Rompuy.

    N-VA wil snel stemming
    CD&V wil onderhandelingen, maar niet tegen de prijs die de Franstaligen vragen. Van de uitbreiding van Brussel, de benoeming van de drie burgemeesters in de Rand, een initiatiefrecht van de Franse gemeenschap of het ondertekenen van het minderhedenverdrag kan geen sprake zijn, zei Van Rompuy.

    "We zullen opnieuw de moed van de overtuiging hebben en in de plenaire vergadering de splitsing van BHV goedkeuren", zei de CD&V'er. Voor N-VA zijn er geen onderhandelingen nodig, zei N-VA-parlementslid Mark Demesmaeker. "We willen zo snel mogelijk een stemming", zei hij.

    Dedecker
    Vlaams Belang diende een resolutievoorstel in om de Vlaamse leden van de Kamer op te roepen de procedure rond de splitsing van BHV in de Kamer voort te zetten. Dat voorstel kreeg enkel de steun van Lijst Dedecker. (belga/odbs) Bron:HLN

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaanderen blijft betalen.
       
    Vlaanderen betaalt kosten vertraging Diabolo     23/04/08
    Zet Brussel onder druk om eindelijk de nodige vergunningen voor het Diabolo-project te leveren. Dat vraagt N-VA-volksvertegenwoordiger Peter Luykx aan de federale regering. Deze investeringen in spoorweginfrastructuur moeten de luchthaven van Zaventem beter bereikbaar maken. Het dossier is echter geblokkeerd omdat het Brussels Hoofdstedelijk Gewest nog geen vergunning leverde. Vlaanderen draait nu mee op voor de schadeclaims. Het eerste jaar vertraging kost al € 11 miljoen schadevergoeding.
    Bron:N-VA

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer bos of agrarisch gebied ?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Stel deze pagina in als uw startpagina Voeg deze pagina toe aan uw favorieten
    nieuwsblad.be/Ardooie - Ardooie@nieuwsblad.be

    23/04/2008

    Gemeenteraad wil niet dat bos wordt uitgebreid

    ARDOOIE - De gemeenteraad is het niet eens met de plannen die de mogelijkheid openhouden om ter hoogte van het Veldbos meer bos aan te leggen en om de passieve recreatiezone uit te breiden. De raad wil niet dat er landbouwgrond verloren gaat.

    Er werden plannen opgemaakt die in een ruimtelijke visie op landbouw, natuur en bos in de Leiestreek voorzien. De gemeenteraad is het echter niet eens met die plannen omdat de kans erin bestaat dat de landbouwgrond zal ingeperkt worden en formuleert een advies om de plannen te wijzigen.

    Burgemeester Callens (Groep 82) had oren naar diverse tussenkomsten van onder meer Kathleen Verhelle (Groep 82), Steven Demeulenaere en Christine Vandewaetere (beiden CD&V). In het advies zal daarom uitdrukkelijk vermeld staan dat er geen afbreuk mag gedaan worden aan het agrarisch karakter van het gebied. De burgemeester waakt erover dat er rekening gehouden wordt met de mogelijke uitbreiding van de firma d'Arta. Op vraag van Christine Vandewaetere geldt dat ook voor het diepvriesbedrijf Ardo.

    Alhoewel de neuzen grotendeels in dezelfde richting wezen, werd er toch verdeeld gestemd. Steven Demeulenaere wilde het dossier uitstellen om de landbouworganisaties een advies te laten geven. Maar de burgemeester wilde dat niet en maakte zich sterk een voldoende stevig dossier te kunnen indienen. CD&V en SP.A onthielden zich dan ook om die reden en twee leden van de meerderheid sloten zich hierbij aan.

    De gemeenteraad stelt nog voor om de archeologische site ter hoogte van de Pittemsestraat op te heffen. Ter hoogte van d'Arta werd volgens de burgemeester wel een oude steen gevonden, maar daar vinden al lang geen opzoekingwerken meer plaats. 'Wij stellen dan ook voor om een nuttigere bestemming te geven aan dit terrein', zegt de burgemeester en deze stelling werd door de ganse raad gevolgd. (mr)


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Diets dichter uit Ardooie.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Reiezwanen

     
    Hoe stil en zacht,hoe scheemrig zoet
    is de avond op den Reievloed,
    die gevels en kanteelen,
    waar sluimerende oudheid zingt en saag
    die hooge en grijze burcghten draagt
    vol blijde minnestreelen.
     
    Daar drijven in den ronde boog
    der steenen brugge,zwaar en hoog,
    op de effen waterbanen,
    vol statigheid en licht en slank,
    lijk geesten hel en hagelblank,
    de langgehalsde zwanen.
     
    Zij hangen droomerig en stom
    Te schouwen in de hemelkom,
    Die onder ‘twater konkelt.
    Daar slaapt in ’s waters zoete nacht
    Een wonderstée,van gouden pracht
    En schemering ommonkeld.
     
    Is dit het oude Brugge niet,
    Genaamd in menig heldenlied
    En sedert lang verzwonden,
    Met waterhal en torenkrans,
    Getande gevels,poort en schans,
    ‘t Oud Brugge weergevonden ?
     
    Ja,’t is het oude,dat
    geworden is een doode stad
    En roereloos beneden
    het nieuwe Brugge slaapt en droomt
    In al den luister van den dood
    En toover van ’t verleden.
     
    De zwanen schouwen stil en lang
    Tot dat een klingelend geklang
    Én aarde én lucht doet zingen,
    Dan siddren ze op de waterbaan,
    En steigrend in verrukking slaan
    Hun klappende zwingen.
     
    DELFIEN VAN HAUTE
         1869   -   1944
     Dietse dichter uit Ardooie
                           *

    22-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verkeerde uitspraak ?
    Uitspraak

     Yves Leterme (CD&V) (eind januari in Le Soir):

    "Brussel moet de mogelijkheid krijgen om op economisch vlak, inzake infrastructuur en arbeidsmarkt, maar ook financiëel voor een stuk zijn grenzen te overstijgen.  Dat is evident.  Op een bepaald moment moet je durven een structuur of een beslissingsproces op poten zetten dat verder gaat dan de 19 gemeenten."


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roddel of niet ?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    "De vermoeide, uitgebluste wolven die in de kooi van het Vlaams Belang liggen te slapen, zijn veel minder gevaarlijk dan de loslopende honden, de kuitenbijters van de Lijst Dedecker. Wij zijn een bedreiging voor het politieke establishment. Zij niet."
    Jurgen Verstrepen (Lijst Dedecker) over VB en LDD - Het Nieuwsblad - 17-04-2008

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.B.H.V
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    21/04 Franstaligen koppelen benoeming burgemeesters aan B-H-V

    De Franstalige liberalen koppelen de benoeming van drie burgemeesters in de faciliteitengemeenten aan de tweede fase van de staatshervorming. De Vlaamse regering verzet zich daar echter tegen.

    Didier Reynders, voorzitter van de MR, heeft gisteren nog eens herhaald dat de burgemeesters in Linkebeek, Kraainem en Wezembeek-Oppem dringend moeten worden benoemd. Volgens hem is die stap inherent verbonden aan een onderhandelde oplossing voor de splitsing van het kiesarrondissement Brussel-Halle- Vilvoorde. Een dossier dat op zijn beurt deel uitmaakt van de tweede fase van de staatshervorming.

    Reynders, die dus alles aan alles koppelt, vraagt dat de onderhandelingen daartoe nu vlug zouden beginnen. In eerste instantie moeten er afspraken komen over de procedure. Hij roept de Franstalige partijen op tot onderling overleg.

    De eis van de MR kan federaal premier Yves Leterme in moeilijkheden brengen. De benoeming van de burgemeesters in de faciliteitengemeenten is immers een zaak van de Vlaamse regering. En die weigert een benoeming omdat de betrokken burgemeesters de taalwet hebben overtreden.

    PS

    Ook de PS is bereid te praten over het dossier B-H-V. De Franstalige socialisten verkiezen een ”onderhandelde oplossing”. ”Conform het akkoord dat over het eerste pakket van de staatshervorming werd overeengekomen, moet een onderhandelde oplossing worden gezocht om tegemoet te komen aan het arrest van het Grondwettelijk Hof."
    Bron:Het belang van Limburg.


    21-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Herdenking Slag aan de Peene.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    32-ste Mars door het slagveld van de Peene (26-04-2008 14:30:00 Comitée van de Peene )

    Op zaterdag 26 april 2008 heeft in Noordpeene ( “Vlaanderen in Frankrijk” ) de 32-ste jaarlijkse “Zwijgende Voettocht door het slagveld van de Peene” plaats. Men verzamelt om 14.30u. op het dorpsplein aan de kerk. Noordpeene ligt in een rustige en groene omgeving, aan de voet van de Casselberg, op 15 km van Poperinge (VL). * Een volk zonder verleden is een volk zonder toekomst !!! Iedereen die begaan is met de situatie van onze Vlaamse volksgenoten in de verdrukkende fr [Lees verder...]
    Noordpeene - "Kerkplein".
    Info: Luc Van den Weygaert 057 / 30.10.16. Meer info op http://www.mdsk.net.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Even Uw aandacht.
    20-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.R. Senelle over Wallonie-Bruxelles.
    Onder de titel "Zo kan het niet lang meer verder" schrijft professor Robert Senelle in de "Gazet van Antwerpen" van 19 april 2008 het volgende:

    Het voorstel van de ministers-presidenten Rudy Demotte en Charles Picqué over een federatie "Wallonie-Bruxelles" is in Vlaanderen slecht onthaald. Niet verwonderlijk, want ze "vergeten" de Brusselse Vlamingen. Van een echt front van bepaalde deelstaten tegen andere deelstaten kan in een goed werkende federatie geen sprake zijn, zegt professor Robert Senelle. Volgens hem bevindt het federale België zich op een keerpunt.

    Zo kan het niet lang meer verder, en wel omdat de onafgewerkte staatshervorming een slecht werkend en onduidelijk gedefinieerd constitutioneel systeem tot stand heeft gebracht. We zitten met een politiek systeem dat een onuitputtelijke bron van conflicten is geworden.
    De Vlamingen hebben een kapitale fout gemaakt door in de federale regering te stappen zonder een voorafgaand politiek akkoord over de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde en over de krachtlijnen van een diepgaande staatshervorming. Inmiddels is de tijd die verloopt zuivere winst voor Walen en Franstaligen, want de enorme financiële transfers van Vlaanderen naar Wallonië en Brussel lopen ongewijzigd verder.
    Elk federaal systeem berust op de indeling van het land in deelstaten. Het is mogelijk dat akkoorden tussen deelstaten worden gesloten, maar dan over minder belangrijke materies. Maar van een echt front van bepaalde deelstaten tegen andere deelstaten kan in een goed werkende federatie geen sprake zijn...
                    Grondwetspecialist Robert Senelle.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.V.V.B-Aktiviteit.
    Gebruik deze link als u rechtstreeks dit artikel wilt bookmarken of linken...Vlaamse Volksbeweging, afdeling Meetjesland Zuid
    logo VVB
    afdeling VVB Meetjesland-Zuid 
    • donderdag 24 april 2008 

    • 20u00

    •   Parochiaal Centrum

    • Lt. Dobbelaerestraat 14/C te Zomergem

    • ruime parkeergelegenheid

    • Paul De Ridder
    • doctor middeleeuwse geschiedenis
    •  ‘Brussel’ is in Vlaanderen niet geliefd. Hoofdsteden worden in vele landen met een scheef ook bekeken. In het specifieke geval van de Belgische hoofdstad komt daar nog iets bij. Nederlandstaligen kunnen er niet steeds in hun eigen taal terecht. Maar hoe is het zover gekomen? Sinds wanneer is Brussel verfranst? Hoe is de toestand vandaag? Is het niet beter Brussel gewoonweg te laten vallen? Daarover vernemen we meer van een geboren Brusselaar. Paul De Ridder verrichtte jarenlang historisch onderzoek naar het taalgebruik in Brussel vóór 1794. hij woont effectief in het centrum van Brussel en kent zijn stad als geen ander. De Ridder spreekt over Brussel op een manier die wij niet gewoon zijn: ‘België heeft Brussel verfranst en niet omgekeerd…!’ 

      de toegang is gratis



    Foto

    WELKOM OP MIJN BLOG.
    Foto

    Foto

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Klik op de op leeuw aub
    Foto


    Nieuws Politics

    Foto

    Archief per maand
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!