Foto
Foto
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een en woon in (VLAANDEREN .) en mijn beroep is Gepensioneerd..
Ik ben geboren op 09/02/1939 en ben nu dus 85 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Raad eens ?.
Inhoud blog
  • Cultuur in Vlaanderen.
  • Sluit U ook aan ?
  • Uitnodiging cultuur.
  • Uitnodiging VL@S Ardooie.
  • Ook in 2023.
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Mijn favorieten
  • VVB-Ardooie-Koolskamp
  • Vlaanderen-Flanders
  • Meervoud
  • The Brussels Journal
  • Taal Aktie Komitee.
  • Vlaamse boeken.
  • Wandelen voor Vlaanderen.
  • Vlaamse Aktieve Senioren.
    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • N-VA Ardooie-Koolskamp.
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Sprokkels,mijmeringen en bedenkingen .

    21-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peter De Roover
    PERSMEDEDELING: VVB feliciteert Peter De Roover

    De Roover wil fractie Vlaamser leiden: 'Mijn rolkraag is een eerste statement'

    De Vlaamse Volksbeweging wil graag haar erevoorzitter, Peter De Roover, feliciteren met zijn nieuwe functie als N-VA-fractievoorzitter in de Kamer. Peter De Roover werkte jarenlang aan vernieuwing en verdieping van de VVB: hij introduceerde in 1991 bij de VVB de idee van Vlaamse onafhankelijkheid. De VVB rekent erop dat Peter De Roover dit doel blijft nastreven in zijn nieuwe ambt. 

    Vlaamse Volksbeweging feliciteert haar erevoorzitter Peter De Roover 

    Pdrp.jpg

    Nadat Hendrik Vuye een nieuwe inhoudelijke opdracht kreeg vorige week was de functie van fractievoorzitter voor de N-VA in de Kamer vacant. Deze morgen heeft de fractievergadering van de N-VA beslist om Peter De Roover de nieuwe fractieleider te laten worden. De Vlaamse Volksbeweging is verheugd met dit nieuws omdat we uit eigen ervaring weten dat Peter De Roover capaciteiten heeft en Vlaams denkt.

    Peter De Roover koos in tijden van verwaterd partijpolitiek flamingantisme in de VU voor een zuivere lijn en kon dat in 1988 vinden in de Vlaamse Volksbeweging. Al snel maakte hij van zijn talent gebruik om innovaties door te voeren. Het was onder zijn voorzitterschap dat de VVB in 1991 koos voor een inhoudelijke revolutie. Het federalisme werd vervangen door een duidelijke onafhankelijkheidsboodschap: “Onze toekomst in Europa: Vlaanderen onafhankelijk!”.

    De Kracht van een Overtuiging

    Het is heel duidelijk dat echte verandering onmogelijk blijft zonder de nodige communautaire hefbomen. Dit werd recent nog maar eens bewezen door de veiligheidssituatie in Brussel, ons verdeeld optreden op de Klimaattop en de volledig andere visie in Wallonië op seksuele opvoeding voor nieuwkomers. Zelfs de vakbonden splijten op de communautaire lijn. Het is duidelijk dat de N-VA niet verlegen is om luchtballonnetjes op te laten die communautair gekleurd zijn, daarvan getuigen de nieuwe werkgroep rond Vuye en het recente voorstel om de NMBS te splitsen.

    Wij rekenen er dan ook op dat Peter De Roover zijn nieuwe taken in het wetgevend halfrond niet zal laten inhalen door de realiteit. We verwachten dat hij in consistentie met zijn overtuiging de communautaire hekelpunten zal agenderen waar dat nodig is. Dat zal ook nodig zijn. België werkte niet in 1991. Het werkt nu ook niet.

     


    19-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doet U ook mee ?
    Voorstelling werkgroep Nederlands-Landstaal








    Sinds het ontstaan van de Vlaamse Volksbeweging  is er altijd een terechte bezorgdheid geweest over de verfransing  en  recenter de verengelsing in Vlaanderen.  In de schoot van de VVB is in  1992 de werkgroep Nederlands-Landstaal opgericht, toen nog  onder de  naam van "Voor 14 fr. Vlaming zijn".

    Bedrijven, overheden en andere  boosdoeners worden digitaal of met een papieren brief aangeschreven  waarbij ze er op gewezen worden dat Vlaanderen de ontnederlandsing niet  over zich heen laat gaan. Maandelijks geeft de werkgroep een  tijdschriftje uit waarin opdrachten vermeld staan, samen met de  resultaten van vorige opdrachten. Soms zijn daar vreemde antwoorden bij,  zoals van de Oost-Vlaamse gouverneur Jan Briers, die in een reactie op  ons beklag dat de tentoonstelling in zijn ambtswoning "The Governor's  Mansion" droeg, het antwoord meende te moeten geven dat "het Engels de  uitdrukkingsmogelijkheden van het Nederlands kan versterken en  vergroten. En dat is precies waar hedendaagse kunstenaars naar op zoek  gaan."

    Op de vaststelling dat de Ieperse parkeertickets tweetalig  Nederlands-Frans zijn, kreeg de werkgroep het volgende antwoord van  burgemeester Durnez: "Technisch gezien was het slechts mogelijk om het  parkeerticket in twee talen te voorzien, waarbij geopteerd werd voor de  talen Nederlands en Frans. Indien u klachten heeft betreffende “verkeerd  taalgebruik” dient u deze over te maken aan het Steunpunt Taalwetwijzer  van de Vlaamse Overheid, die dan oordeelt of de klacht terecht of  onterecht is." (?)

    Het Iepers stadsbestuur mag weten dat de werkgroep de  Poperingse parkeertickets, die ook tweetalig waren, tot  ééntalig  Nederlands heeft kunnen dwingen. Het spreekt vanzelf dat de impact van  deze schrijfacties rechtstreeks afhangt van het aantal deelnemers. Doet u  mee? Voor een beter, schoner en Vlaamser Vlaanderen, zoals Jozef Van  Overstraeten het al zei.
    nederlandstaal@vvb.org


    De eerste van rechts,Karel Adams gewezen bestuurslid van V.V.B Ardooie- Koolskamp.









     


    15-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwjaarsreceptie V.V.B Nationaal.

    PERSMEDEDELING: Timing nieuwjaarsreceptie Vlaamse Volksbeweging kan niet beter

     


     

    Morgen, zaterdag 16 januari vindt om 14u00 in de stadsfeestzaal van het stadhuis van Aalst de nieuwjaarsbijeenkomst van de Vlaamse Volksbeweging plaats. De VVB doet er haar nieuwe plannen uit de doeken en heeft minister-president Geert Bourgeois te gast.

    Timing nieuwjaarsreceptie Vlaamse Volksbeweging kan niet beter

    Dit jaar vindt deze ontmoeting plaats onder een bijzonder gesternte. Vlaams-nationalisten besturen op alle niveaus. Inmiddels is het ook tijd om een tussentijdse balans op te maken van deze enorme verschuiving in de landelijke politiek. Bovendien is er de evolutie in de geesten binnen de partij N-VA. Zo beloofde N-VA-voorzitter Bart De Wever pas dat de natievormende klemtonen zullen worden versterkt.

    Na het welkomstwoord van de Aalsterse burgemeester Christoph D’Haese zullen daarom achtereenvolgens Vlaams minister-president Geert Bourgeois en nationaal VVB-voorzitter Bart De Valck het woord nemen.

    De minister-president zal het daarbij voornamelijk hebben over de nood aan en het belang van de internationale (h)erkenning van Vlaanderen. Nationaal voorzitter Bart De Valck legt dan weer de focus op het nieuwe beleidsplan en de manier waarop de VVB dit wenst te concretiseren. Hij zal niet nalaten nader in te gaan op wat de afgelopen jaren voor Vlaanderen werd bereikt en welke rekeningen nog openstaan. Bart De Valck zal uitvoerig commentaar geven bij het voortschrijdend inzicht waarvan N-VA afgelopen week leek te getuigen.

    De academische zitting wordt gevolgd door een natje en een droogje in de Ridderzaal van het Aalsterse belfort. Op alle luiken van deze feestelijke nieuwjaarszitting van de VVB zijn pers en andere media van harte uitgenodigd. 

     


    14-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindelijk.
    Echte kracht van verandering is communautair

     

    Voormalig N-VA-fractievoorzitter Hendrik Vuye
    Gisteren kondigde N-VA-voorzitter Bart De Wever aan dat het tijd was om het communautaire te operationaliseren. Hendrik Vuye stopt als fractievoorzitter en start met Veerle Wouters aan een ‘brede denkoefening’ die wetteksten zal ontwerpen.

    Kracht van Verandering

    Het is ondertussen voor iedereen duidelijk dat echte verandering onmogelijk blijft zonder de nodige communautaire hefbomen: we maakten ons internationaal belachelijk met de nare veiligheidssituatie in Brussel en onze zielige aanwezigheid op de milieutop in Parijs. Communautaire tweespalt reikte zelfs tot in de belgicistische vakbondsbastions. Ondertussen lijkt de economische groei van de herstelregering tegen te vallen, nochtans was het daarvoor dat het communautaire werd opgeborgen. Belangrijker, er zijn er geen (institutionele) garanties getroffen om een PS-regering te vermijden in 2019 die alles terugdraait.

    Lijnen mee uittekenen, geen spelletjes spelen

    Volgens de verslaggeving van Doorbraak (het digitale tijdschrift en opinieforum) zou het kunnen gaan om aankondigingspolitiek in functie van de politieke spelletjes in N-VA. Hendrik Vuye, zo klinkt het, zou weggewerkt moeten worden en de denkoefening zou een excuus zijn hiervoor.

    Wij willen met enthousiasme en expertise aanbieden in een brede denkoefening rond een nieuw, vrij Vlaanderen. Dit is ook nodig en urgent want de Franstalige politici zijn al jaren bezig aan hun exitscenario, hun plan B. De Vlaamse Volksbeweging is niet bij de pakken blijven zitten en is reeds begonnen aan een Vlaams Witboek rond onafhankelijkheid. We kunnen dus een constructieve partner zijn. Maar wij zullen weigeren mee te werken mocht dit een leeg project te blijken zijn zonder politiek doel.

    Geen taboes rond onafhankelijkheid

    De Vlaamse Volksbeweging heeft steeds met argusogen de inhoudelijke ontwikkeling van de N-VA naar (Belgische) machtspartij gevolgd; van een duidelijk onafhankelijkheidsidee naar een confederale boodschap naar een economisch herstelconcept. Toch willen we blijven geloven dat er Vlaams DNA in de N-VA blijft.  Vlaamse onafhankelijkheid is nog niet gewist uit het partijprogramma. Het is voor de Vlaamse Volksbeweging wel een noodzakelijk minimum - men gaat toch de wetteksten niet indienen - niet te werken met de machtstaboes die de N-VA als beleidspartij zichzelf heeft opgelegd. Er moet volledig complexloos worden nagedacht over welke staatsvorm Vlaanderen het best kan dienen; en de vorming van een onafhankelijke Vlaamse staat moet tot de denkpistes behoren.

     


    11-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.David.


    10-01-2016

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. David Bowie overleden

    DS Radio. David Bowie, een man van veel stemmen


    Zanger David Bowie is zondag 10 januari 2016 op 69-jarige leeftijd overleden. De poplegende heeft na anderhalf jaar de strijd tegen kanker verloren.

    David Bowie (David Robert Jones, 8 januari 1947 - 10 januari 2016) was een Engels musicus, songwriter en acteur. Hij wordt beschouwd als een van de invloedrijkste rockmuzikanten van de jaren zestig tot heden.

    David Bowie werd bekend vanwege wereldhits, zoals Space Oddity, Changes, Ziggy Stardust, Let's Dance, Dancing in the Street, Heroes en Under Pressure. In Nederland had Bowie vijf nummer 1-hits. Daarnaast is hij bekend van de verschillende imago's, die vooral in de jaren zeventig excentriek te noemen waren.

     


    07-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.N-VA Ardooie-Koolskamp.

    Nieuwjaarsreceptie.

    Home

    N-VA Ardooie-Koolskamp nodigt u vriendelijk uit op haar nieuwjaarsreceptie.

    Datum: zaterdag 16 januari 2016 vanaf 19.30 uur.

    Plaats: Hoeve Poignie- Van Huylenbrouck, Sint-Maartensstraat 15, Koolskamp.

    Card Voorbeeld

    Volksvertegenwoordiger Brecht Vermeulen geeft de nodige duiding over de actuele politieke toestand.

    Iedereen welkom met een hart voor Vlaanderen.


    02-01-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2016

    Onze beste wensen

    Voor alle bezoekers van mijn blog.

    Voor ieder vlaming in hart en nieren.

    Voor ieder die zich daadwerkelijk inzet voor het vlaamse volk,niet met woorden maar met daden.


    27-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitnodiging.

    Leopold II, monster of genie

    Afbeeldingsresultaat voor leopold 2
    Van zijn vader erfde Leopold II ambitie, machtswellust, politiek instinct. Al vroeg zocht hij naar een kolonie. Pas in Afrika kende hij succes. De Kongolese Vrijstaat was niet alleen zijn schepping; het land zelf, tachtig maal groter dan België, werd ook zijn privé eigendom. Zijn bewind stond in het teken van geldgewin. Geweld werd niet geschuwd?



    Waar
    CC 't Hofland Ardooie, Oude Lichterveldsestraat 13, 8850 Ardooie
    Wanneer
    di 12/01/16 van 14:30 tot 17:00
    Organisator
    Vlaamse actieve senioren Ardooie-Koolskamp
    Prijs
    € 4 (Basisprijs: € 4)
    Contact
    e-mail: flammertyn@gmail.com
    tel.: 0477/639084
    Uitgebreide infotekst

    Van zijn vader erfde Leopold II ambitie, machtswellust, politiek instinct. Al vroeg zocht hij naar een kolonie. Pas in Afrika kende hij succes. De Kongolese Vrijstaat was niet alleen zijn schepping; het land zelf, tachtig maal groter dan België, werd ook zijn privé eigendom. Zijn bewind stond in het teken van geldgewin. Geweld werd niet geschuwd?
    Zijn privé leven stond in het teken van een hoogst ongelukkig huwelijk en een persoonlijk drama: d”e dood van zijn zoon en opvolger. Hij haatte zijn dochters en stelde alles in het werk om hen te onterven.
    Legendarisch waren zijn escapades -op latere leeftijd- in het Parijse nachtleven. Als vijfenzestigjarige ontdekte hij de ware liefde in de persoon van een zeventienjarig meisje. Op zijn sterfbed huwde hij met haar

    Iedereen welkom.


    23-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Werken fase 2.

    Omleiding werken Stationsstraat FASE 2

    Dinsdag 5 januari 2016 starten de werken aan de Stationsstraat (fase 2) in Ardooie.

    Om veiligheidsredenen is het aangeraden dat ook de fietsers de voorgestelde omleiding volgen en zich niet doorheen de werken begeven.

    De omleiding ivm met de werken kan u lees meer)                


    22-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor 2016

     

    Wij wensen jullie een goed eind,een vrolijk begin,en een heel nieuwjaar volledig naar je zin.


    15-12-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deelgemeente Koolskamp.

     VLAANDEREN  ZINGT in de Sint Martinuskerk te KOOLSKAMP.

    U zijt wellekome is een gezellig kerstevenement voor de hele familie.
    De naam
    is een uitnodigende knipoog naar één van de oudste Vlaamse kerstliederen: Nu
    zijt wellekome.
    Je kan – samen met je familie of met vrienden – terecht in de
    Sint-Martinuskerk om het kerstverhaal op een sfeervolle manier te
    beleven.
    Zing mee en herontdek de kerstliederen uit je jeugdjaren of een
    aantal pareltjes uit het verleden.

    i.s.m. en onder begeleiding van
    koor PIA
    VOCE
    .

    Met vrije bijdrage voor BuBao  "De Parel"


    30-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoeken naar boeken.

    Ik ben op zoek naar volgende boeken,voor mijn boekenkast.

    (mag tweedehands zijn,maar nog in goede staat.).

    Bookshelf background

                            

    1- De rode tong van de leeuw.

        Antoon Roosens 1929-2003

        Analyse van een links flamigant ,

        Schrijver De haes Dirk

    2- Geyl en Vlaanderen

        Deel 1 en deel 3

    3-Hendrik Fayat

        Memoires van een Brusselse Vlaming

         Deel 1 en deel 3

    4-Open venster op mijn kamer.

        Mik Babylon. 1990

         Uitgeverij Oranje-De Eenhoorn.

    Wie deze boeken bezit en die kwijt  wil voor een prijsje ,laat dan nog iets weten  voor kerst of nieuwjaarsdag in het GASTENBOEK.Ik kijk er al naar uit.


    25-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VL@S Ardooie - Koolskamp.

     

    Eindejaarevocatie met zang en poëzie

    Wereldmuziek, Cursussen en lezingen
    AVONDLIEDEKE III't Is goed in 't eigen hert te kijkenNog even vóór het slapen gaan,Of ik van dageraad tot avondGeen enkel hert heb zeer gedaanOf ik geen ogen heb doen schreien,Geen weemoed op een wezen lei;Of ik aan liefdeloze mensenEen woordeke van liefde zei.(Alice Nahon)
    Wie
    Fons Lammertyn/Joost Vanbrussel
    Waar
    CC 't Hofland Ardooie, Oude Lichterveldsestraat 13, 8850 Ardooie
    Wanneer
    di 08/12/15 van 14:30 tot 18:00
    Organisator
    Vlaamse actieve senioren Ardooie-Koolskamp
    Prijs
    € 4 (Basisprijs: € 4)
    Contact
    e-mail: flammertyn@gmail.com
    Uitgebreide infotekst

    AVONDLIEDEKE III

    't Is goed in 't eigen hert te kijken
    Nog even vóór het slapen gaan,
    Of ik van dageraad tot avond
    Geen enkel hert heb zeer gedaan

    Of ik geen ogen heb doen schreien,
    Geen weemoed op een wezen lei;
    Of ik aan liefdeloze mensen
    Een woordeke van liefde zei.

    En vind ik in het huis mijns herten,
    Dat ik één droefenis genas,
    Dat ik mijn armen heb gewonden
    Rondom één hoofd, dat eenzaam was...;

    Dan voel ik op mijn jonge lippen,
    Die goedheid lijk een avondzoen...
    't Is goed in 't eigen hert te kijken
    En zó z'n ogen toe te doen.

    Alice Nahon (1896-1933)

    Bron: UiTinVlaanderen.be


    19-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Winkelen in Ardooie.

    Ardooie Winkelnacht

    Voor de 2de keer organiseert de Middenstandsraad i.s.m. Unizo Ardooie Winkelnacht op donderdag 3 december. De winkels in het centrum van Ardooie blijven doorlopend open tot 22u. Kom zeker langs en geniet intussen van een hapje en een drankje. Het muziekgroepje ‘Oenger en Dust' en de Ardooise belleman zijn eveneens van de partij!


    Het ideale moment om een koopje te doen voor de feestdagen!

     

     

     Winkelnacht

     

     

    Winkelnacht


    11-11-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DEBAT.

     
    De Debatclub nodigt u
    graag uit op woensdag 18 november voor een spetterend debat over het thema ‘Meer
    of minder EU‘.

     


    Olaf Stuger (Voormalig lijsttrekker van de lijst Pim
    Fortuyn, Europees parlementslid voor de Partij voor De Vrijheid van Geert
    Wilders) gaat in debat met Nelly Maes (Voormalig federaal,
    Vlaams en Europees parlementslid, Voorzitter Algemeen Nederlands Verbond).

    Zij zullen door moderator Lawrence Urbain aan de tand
    gevoeld worden over dit thema.

     

    U bent hartelijk welkom op woensdag 18 november om 20u in Hotel De Basiliek
    (Trooststraat 22, Edegem). Inkom: 5 euro (studenten: 3
    euro)

     


    19-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Inzamelaktie.
    Inzamelactie herbruikbare spullen

    In oktober slaan de gemeente Ardooie, Ivio en De Kringwinkel Midden West-Vlaanderen de handen in elkaar voor een unieke lokale inzamelactie van herbruikbare spullen.

    Omdat niet iedereen de mogelijkheid heeft om z'n spullen naar De Kringwinkel te brengen, draaien we de rollen om en komen we naar jou toe!

     

    De ophaalwagen van De Kringwinkel Midwest wordt in jouw buurt opgesteld op dinsdag 20 oktober.

    • Ardooie - parking Albertzaal (Koning Albertstraat) - van 9u30 tot 12u00
    • Koolskamp - parking 

    Breng je herbruikbare spullen (ook textiel) en ontvang een gratis herbruikbare draagtas. Enkel spullen die herbruikbaar en herverkoopbaar zijn worden meegenomen. Voor grote stukken en meubelen vragen we om logistieke redenen het centraal nummer van De Kringwinkel Midwest op te bellen en een gratis ophaling vast te leggen: 051 24 49 14.

     

    Inzamelactie herbruikbare spullen


    17-10-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Conferentie.


    Verwelkoming.

    Allerhande sprekers en vertegenwoordigers lokale actiegroepen

    Gedicht: "grootheidswaan".

    Perstoelichting door voorzitter Bart De Valck.

    Actie met TAK. Afrolling spandoeken over billboards 'paleis 12'.

    Afsluitende drink in Gemeenschapscentrum De Zandloper in Wemmel.

    Voorafspraak om 10:00 aan de Zandloper te Wemmel (om de goeie en enige ingang van Parking C te vinden ;) )
    Georganiseerd door:
    Vlaamse Volksbeweging & TAK

    21-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Transfers.
    VVB-colloquium over miljardentransfers
    op 3/10/2015 09u00 - 13u15
    Programma:

    De miljardentransfers: hoe lang nog?

     

    Miljarden zuurverdiende Vlaamse centen stromen jaarlijks naar het Waals Gewest en de Franse Gemeenschap. Deze enorme afdracht, ‘solidariteit’ genoemd, verloopt langs de duistere kanalen van de Belgische staat en verarmt Vlaanderen zienderogen. Elke welingelichte Vlaming neemt er aanstoot aan. Maar vaak horen we: “Het thema is uitgemolken.” Of: “Er is toch niks aan te doen.”

     

    Beide beweringen stroken geenszins met de realiteit. Er gebeurt veel onderzoek naar de Belgische financiële transfers. Ze geven de Vlaamse Beweging stof om haar pleidooien voor controleerbare en resultaatgebonden solidariteit te verdedigen. Of om, indien dit in het federaal staatsverband onmogelijk te realiseren is, te kiezen voor Vlaamse onafhankelijkheid. Bovendien is er wél van alles aan te doen.

    Om een werkbare tegenstrategie op punt te stellen, organiseren de VVB en het AK-VSZ als voorhoede van de Vlaamse Beweging, een belangrijk colloquium in het Vlaams Parlement. Tijd om aan de slag te gaan met concrete plannen van aanpak en de uitvoering ervan.

    Tal van experts hebben toegezegd om ons in die richting te helpen. Het gaat om het welzijn en de welvaart van de Vlamingen en om de sociaaleconomische context waarin wij een dynamische start voorbereiden van een Vlaamse Republiek. Het programma van het colloquium is wat dat betreft alvast veelbelovend.

    Op zaterdag 3 oktober 2015 plannen wij het veiligstellen van de Vlaamse welvaart en welzijn. In ons eigen Parlement nog wel; in ons eigen en onvervreemdbaar Brussel. Wij gaan ervan uit u daar te mogen begroeten!

     Programma

    09:00 Onthaal met koffie.

    09:30 Verwelkoming door Gui CELEN, voorzitter van het AK-VSZ.

    09:45 Hoe ervaart de modale Vlaming de a-sociale gevolgen van de transfers? Door Wilfried Haesen (gewezen journalist en radiostem VRT).

    09:55 Media over solidariteit: Franstalige zondagen door em. prof. dr. Magda MICHIELSENS (filosoof).

    10:15 Referaat over solidariteit door prof. dr. Herman MATTHIJS (macro-economisch expert).

    10:35 Panelgesprek gemodereerd door Guy TEGENBOS (gewezen politiek journalist van De Standaard) met Erik STOFFELEN (secretaris AK-VSZ, directeur VNZ), Remi VERMEIREN (gewezen voorzitter directiecomité Kredietbank. Voorzitter van de denkgroep in de Warande en vzw Pro Vives), Alain MOUTON (journalist Trends) en Geert JENNES (onderzoeker Vives).

    * Berekenbaarheid van de transfers

    * Transfers hypothekeren de Vlaamse noden

    * Transparante en proportioneel verantwoorde transfers

    *  Afwikkeling van de schuld bij een boedelscheiding

    11:45 Welke verrassende inzichten leverde deze ochtend op?  door Wilfried HAESEN

    12:00 Politiek besluit door Bart DE VALCK, voorzitter van de VVB

    12:15 Receptie (met dank aan Brouwerij Van Steenberge)

    Georganiseerd door:
    Vlaamse Volksbeweging
    Locatie:
    Zaal De Schelp
    Hertogsstraat 6
    1000 Brussel

     


    18-09-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De winnaar.

    Het kampioenschap van VLAANDEREN.

    Michal Golas: ‘Een eer Kampioen van Vlaanderen te zijn’Foto:                bv        

    Nog voor de beslissing kwam van de UCI om Michal Golas (Etixx-Quick Step) als winnaar van de 100e editie van het Kampioenschap van Vlaanderen (1.1) uit te roepen, sakkerde de Pool dat hij opnieuw een tweede plaats had behaald. Sportdirecteur Rik Van Slycke kwam hem het goede nieuws melden, waarna een brede glimlach vercheen op zijn gezicht.

    ‘Eindelijk. Ik heb mijn zege te pakken na al die ereplaatsen’, glunderde Golas. ‘Bovendien krijg ik nu ook die prachtige Leeuwentrui. Die gaat bij mij een heel speciale plaats in huis krijgen. Dit is een trofee die ik koester, ook al ben ik een Pool. Ik ken het verhaal rond die Vlaamse Leeuwentrui wel. Ik hoorde er voor het eerst van via mijn ex-teamgenoot Sergey Lagutin. Die won hier in 2005 en vertelde dat hij een gele trui had gekregen met een zwarte leeuw op.’

    ‘Ik heb trouwens lang een echte Vlaamse vlag in huis gehad. Zo’n vijf jaar geleden kocht ik die en hing ik ze op aan een muur. Ik was toen aan de slag als belofte en zag al die leeuwenvlaggen op foto’s in diverse koersen. Ook toen ik hier zelf kwam rijden, doken die vlaggen meermaals op. Nu ben ik zelf Kampioen van Vlaanderen en dat vind ik echt een hele eer. Deze trui zal niet in één of andere kast belanden, wees daar maar zeker van.’

    Bron : De Standaard.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vandaag het Kampioenschap van Vlaanderen wielrennen.

    Iets nieuws op het podium.

    Geen wielershirt, maar trofee als aandenken

    Marc Vanhecke en zijn reuzentrofee. - Foto Bernard Verguchten
    Marc Vanhecke en zijn reuzentrofee. - Foto Bernard Verguchten

    De winnaar ontvangt dit jaar niet het opvallende knalgele wielershirt met daarop de Leeuw van Vlaanderen. Voor deze speciale editie heeft Marc Van Hecke een trofee gemaakt. De levensgrote versie krijgt een plaatsje naast het podium.

    "Al vier jaar op een rij maak ik de trofee voor de E3-prijs in Harelbeke", vertelt Marc. "Toen Wim David, ondervoorzitter van het Feest- en Sportcomité, me vroeg of ik ook voor hen een trofee wou maken, heb ik direct toegehapt. Na amper twee minuten zat het ontwerp al in m'n hoofd. Koolskamp Koerse, dat is de Leeuw van Vlaanderen. Bovendien gaat het om de 100ste editie. Beide elementen heb ik in mijn creatie verwerkt.."

    Marc vond dat zijn ontwerp meer verdiende dan enkel uitgewerkt te worden als trofee. Daarom ging hij aan de slag met staal. "Op eigen initiatief, en omdat ik vond dat het moest, heb ik ook een grote versie gemaakt", gaat hij verder. "Dat beeld is quasi even groot als mezelf. Tijdens Koolskamp Koerse krijgt het een plaatsje vlakbij het podium. Wat er nadien mee zal gebeuren, is nog niet duidelijk, maar ik droom ervan dat mijn realisatie een permanent plaatsje zou krijgen in het centrum van Koolskamp, ter hoogte van de kerk." (CDR)



    Foto

    WELKOM OP MIJN BLOG.
    Foto

    Foto

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Klik op de op leeuw aub
    Foto


    Nieuws Politics

    Foto

    Archief per maand
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!