Foto
Foto
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een en woon in (VLAANDEREN .) en mijn beroep is Gepensioneerd..
Ik ben geboren op 09/02/1939 en ben nu dus 85 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Raad eens ?.
Inhoud blog
  • Cultuur in Vlaanderen.
  • Sluit U ook aan ?
  • Uitnodiging cultuur.
  • Uitnodiging VL@S Ardooie.
  • Ook in 2023.
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Mijn favorieten
  • VVB-Ardooie-Koolskamp
  • Vlaanderen-Flanders
  • Meervoud
  • The Brussels Journal
  • Taal Aktie Komitee.
  • Vlaamse boeken.
  • Wandelen voor Vlaanderen.
  • Vlaamse Aktieve Senioren.
    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • N-VA Ardooie-Koolskamp.
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Sprokkels,mijmeringen en bedenkingen .

    01-12-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuws V.V.B

    Ook een volk die zoekt.

    Schotten feesten op maandag 30 november.
    30-11-2020

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    In de Schotse vlag (de saltire) zie je een wit Sint-Andreaskruis op een blauwe achtergrond. Het kruis kreeg die naam omdat één van de apostelen nl. Andreas (de broer van Petrus) op dergelijk kruis aan zijn einde kwam. De naamdag van Sint Andreas is op 30 november. Omdat deze heilige sinds de jaren 1000 de patroonheilige van Schotland is, vieren de Schotten dan hun nationale feestdag. 

    In Schotland wordt op Sint Andreas de Schotse cultuur gevierd met traditionele Schotse gerechten, muziek en dans. In Schotland wordt de dag gezien als het begin van de Schotse winterfestivals met o.a. Hogmanay (Oudejaarsavond) en Burns Night.

    Schotten zijn niet dom. St. Andrew's Day is een 'bank holiday' (officiële vrije dag) op 30 november maar valt die datum op een zaterdag of een zondag, dan wordt de vakantie verschoven naar maandag 1 of 2 december.
     Dit is dit jaar niet het geval. De feesten zullen sowieso in mineur plaatsvinden omwille van corona. Jammer.

     

    Schotland na de Brexit meer Schots? 

    Op 6 mei 2021 kiezen de Schotten een nieuw parlement. De jongste peilingen geven de partijen pro-onafhankelijkheid een ‘royale’ overwinning. De nationalisten van de SNP zouden 71 zetels halen (+8) en de Groenen 10 (+4). De voorstanders van Britse eenheid (Conservatieven, Labour en de LibDems) vallen samen terug op 48 zetels (-12). 

    Daarin speelt niet alleen de nakende Brexit mee, maar ook het feit dat de Schotten hun premier Nicola Sturgeon loven omwille van haar aanpak van de coronacrisis. Zij maakte gretig en nuttig gebruik van de Schotse bevoegdheden om haar landgenoten te behoeden voor veel coronaleed. Dagelijks was ze op de Schotse media te zien om de (overigens erg strenge) Schotse aanpak te verdedigen. Die duidelijkheid die ferm afstak tegen het CoVid-19-gewouwel van de Britse premier Boris Johnson, zou dus worden beloond. Zien wat het wordt, want zes maanden duren lang en verder over het water hadden de opiniepeilers het ook niet altijd even juist.  

    Britse angst noopt tot tegenactie

    Na 313 jaar Britse unie blijkt dat 58 % van de Schotten kiest voor onafhankelijkheid. Bij het referendum in 2014 lag dat percentage op 45 %. Een nieuw referendum is één van de speerpunten in het verkiezingsprogramma van de SNP (Scottish National Party). Gezien een mogelijke overwinning van de pro-onafhankelijkheidspartijen (zie hoger) borrelt in Westminster toch wel wat zenuwachtigheid op. Langs de ene kant wil men de (overwegend) linkse Schotten wel kwijt, langs de andere kant is er de eenheid van Groot-Brittannië. 

    Een perslek bracht aan het licht dat de Britse Conservatieven werken aan een strategie om de groeiende steun in Schotland voor onafhankelijkheid tegen te gaan. In die memo beschrijven ze hoe ze zullen reageren  als de SNP op 6 mei 2021 de verkiezingen wint. Ze zouden bereid zijn om meer macht aan Edinburgh over te dragen. 

    In het licht van de erg moeilijke onderhandelingen rondom de Brexit (al dan niet zonder een akkoord) wordt de nota wel heel komisch. Daarin staat immers te lezen dat de EU moet worden ‘bewerkt’ om het idee van een onafhankelijk Schotland (dat dan lid kan worden van de EU) naar de Filistijnen te helpen. 

     

     

     


    19-11-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.V.V.B bericht.
    Vlaanderen en Europa verliezen een monument.
    19-11-2020

    Vlaanderen en Europa verliezen een monument  . 

    Op dinsdag 19 november overleed ons trouwe VVB-lid Willy Kuijpers. Op hoeveel manifestaties, colloquia of betogingen mochten we hem (op zijn sandalen) niet verwelkomen? Genieten van zijn spitse opmerkingen en zijn zo kenmerkende lach. Net hij, de man in de Vlaamse beweging die ook altijd over de grenzen keek (en ze vaak verlegde), werd geveld door de pandemie die geen grenzen kent. We bieden de familie onze oprechte deelneming aan. Zijn wereldbeeld en tomeloze inzet waarbij hij opkwam voor de volkeren zonder staat in (maar ook buiten) Europa was voor de VVB één van de inspiratiebronnen voor het oprichten van onze Europese koepel ICEC. Een project dat hij een warm hart toedroeg. Als illustratie een foto van op de Europese ICEC-betoging in 2014 in en rond het Jubelpark in Brussel. Links oud-VVB-voorzitter Erik Defoort, in het midden zijn collega Bart De Valck en rechts de betreurde Willy Kuijpers. .

     


    14-11-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.V.V.B bericht.

    Angst vs Vlaanderen.

     

    Ook onze autonomie staat de laatste maanden steeds vaker onder druk.  En daartoe biedt de covid-pandemie een uitgelezen kans. Niets is krachtiger dan inspelen op emoties als overredingstechniek, en zeker op een emotie als angst voor een nieuwe, dodelijke ziekte.    Vlaanderen, zeker met de Vlaams-nationalisten die daar nu de regering leiden, kan het niet, zo wordt gesteld. En ‘tous ensemble’ doen we het zo veel beter.    Er zijn bijgevolg de aandoenlijke inspanningen van de aanhangers van rode duivels en belgische friet, om aan te tonen dat Vlaanderen helemaal niet opgewassen is tegen de taak om zelf een degelijk beleid uit te stippelen. Wanneer bevoegdheden worden toegewezen zonder bijhorende financiële middelen, kan het natuurlijk wel mislopen.    Maar Vlaanderen, waar maatregelen blijkbaar drie keer sneller dienen uitvoerbaar te zijn dan in de rest van het land om als efficiënt te worden erkend, heeft het tegendeel bewezen.  Zo toonde het aan, door de aanpak van de opstoot van covid in augustus in de provincie Antwerpen, dat lokaal en snel ingrijpen kan én loont. Toen werd, in het zuiden, meteen van de daken geschreeuwd dat Wallonië ‘betaalde’ voor Vlaanderen.

    Vlaanderen betaalt voor Waalse en Brusselse laksheid

     

    Het omgekeerde is inmiddels gebeurd. Indien de epidemie nu opnieuw zo ver verspreid is dat we allen terug in quasi-opsluiting dienen te leven en onze economie voor een tweede keer lam ligt, dan hebben we dat in de eerste plaats te danken aan het feit dat Brussel én Wallonië een veel lakser beleid gevoerd hebben dan Vlaanderen en niet snel genoeg zélf lokaal ingrepen.    Men wachtte op de regen in Parijs en of het daarbij ook druppelde in Vlaanderen deed er niet toe. Het hele land moest en zou op Frans ritme op slot gaan.    De boutade van de Vlaamse minister-president over het Vlaamse huis dat nog niet in brand stond, werd nadien te pas en te onpas herhaald en belachelijk gemaakt. Ze achtervolgt ons nog jaren. 

    Grenzen tellen wél en lokale maatregelen lonen

     

    Het virus, zo stelt men federaal, kent geen grenzen. Nochtans ligt de besmettingsgraad in Zeeuws-Vlaanderen 4 keer lager (per 12 november) dan net over de grens en Duitsland, kan, zoals Vlaanderen, wél nog Waalse patiënten op intensieve zorg opnemen. Een federaal land als Australië, dat voor het eerst in meer dan 100 jaar de grenzen van de deelstaten hermetisch gesloten heeft, heeft onlangs kunnen aankondigen dat het virus ginder zo goed als verdwenen is.     De lokale barometer waar virologen en deskundigen de hele zomer aan werkten als hét middel dat ons tegelijk tegen corona én de teloorgang van zowel onze economie als ons sociaal weefsel zou beschermen, werd door de regering De Croo prompt afgevoerd.    Op een plausibele, heldere en rationele verklaring daarvoor is het nog steeds wachten. Idem dito voor de redenen waarom centrale, federale macht hier nu écht beter zou werken dan maximale subsidiariteit.

    Vlaanderen betaalt ‘tous ensemble’ de rekening

     

    In ruil deelt Vlaanderen mee in de kosten. De Waalse socialisten mogen zichzelf dan regionalisten noemen, in het regeerakkoord staat wél dat we ‘tous ensemble’ solidair zullen blijven. En dat bijgevolg actief werk zal worden gemaakt van het terugdraaien van de afbouw van de transfers.    Met een staatsschuld in het vizier die helemaal de pan uitvliegt en tal van nieuwe taksen en belastingen die ons boven het hoofd hangen belooft dit weinig goeds. En doordat de Waalse en Brusselse economie er nog benarder aan toe zijn dan de onze zal op de Vlaamse melkkoe nog lang een beroep gedaan worden.  Op de Walen dienen we voorlopig dus niet te rekenen om de belgische miskleun op te blazen.    Evenwel: Vlaanderen is een natie, daar kan niemand nog naast kijken. De opkomst van een Vlaamse staat is onafwendbaar. Want nationalisme is géén kwestie van centen.    Ook ons land heeft dus recht op één systeem, maar dan wel op het onze. Hilde Roosens


    12-11-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VL@S Ardooie-Koolskamp

    DEZE AKTIVITEIT IS AFGESCHAFT WEGENS CORONA.

    Afdeling Ardooie-Koolskamp



    dinsdag  8 december 2020  van 14:30u. 17:30
    (afgelast)Eindejaarsevocatie met zang en poezie.
    CC 't Hofland, Oude Lichterveldsestraat 13, Ardooie
    met Fons Lammertyn

    ARMOE 

    'k Heb zo'n honger naar een lied
    In dit huis van eenzaam wezen,
    Waar 'k nog in geen blik mocht lezen
    Dat een mens me gaarne ziet.

    't Kloksken tikt melacholiek...
    't maakt me monotoon en kranke,
    God, ik smacht naar dieper klanken,
    'k Heb zo'n honger naar muziek...

    Ach... en zo'k mezelve sus
    Met een blom of een gebeken...
    Ziet ge niet mijn lippen smeken...
    'k Heb zo'n honger naar een kus!

    Leven, dat ik lieven moet,
    Leven... kunt ge zó me laten
    Zonder liefde... zonder haten?
    'k Heb zo'n honger naar uw gloed.

     Alice Nahon.

    Deelnameprijs: leden € 4,00; Niet-leden € 6,00.

    Koffie en versnaperingen inbegrepen. 

    Contact: Fons Lammertyn 0477/639084 email flammertyn@gmail.com 


    22-10-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VL@S Ardooie-Koolskamp

    Afdeling Ardooie-Koolskamp.

    Foto

    In CORONA  tijd.

    vrijdag 23 oktober 2020  van 10:00u. 10:30
    stuurgroep (telefonisch)
    telefonisch
    met Fons Lammertyn

    Door de toename van corona werd besloten de voordrachten van november en december uit te stellen.

    Ondertussen wordt er gewerkt aan het programma voor 2021.

    In de hoop dat we kunnen herstarten in januari 2021!


    19-10-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VL@S Ardooie.

    Afdeling Ardooie-Koolskamp.

    Afgelast door de corona ,hopelijk tot volgend jaar ?

    dinsdag 10 november 2020  van 14:30u. 17:30
    (afgelast) Magnesium: het vergeten mineraal door Eric De Maerteleire.
    CC 't Hofland, Oude Lichterveldsestraat 13, Ardooie
    met Fons Lammertyn.
    AFGELAST door CORONA.

    Er zijn weinig elementen die zo onderschat zijn vooreen goed functioneren van het lichaam als hetmineraal magnesium. Heel wat mensen in onzeWesterse wereld kampen met een tekort aan magnesium zonder dat ze het zelf beseffen. 15 tot 20 % van de Westerse bevolking zou tekenen van een chronisch magnesiumtekort vertonen.

    Maar de meest kwetsbare groep zijn de senioren. Onderzoek uit 2005 in de Verenigde Staten – en de situatie is gelijkaardig in de Westerse landen - schat dat 75% van alle senioren ouder dan 60 jaar kampt met een tekort aan magnesium.

     

    Deelnameprijs: leden € 4,00; Niet-leden € 6,00.

    Koffie en versnaperingen inbegrepen.

    Contact: Fons Lammertyn 0477/639084 email flammertyn@gmail.com 


    17-10-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De RONDE van VLAANDEREN 2020 .
    17-10-2020
    De koers is van ons allemaal! Woont u langs het parcours ? Hou het veilig en hang uw leeuwenvlag. Zo kleurt de Ronde ook dit jaar zwart en geel!

    01-10-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RONDE van VLAANDEREN 2020.
    Ook voor de Ronde van Vlaanderen gooit covid-19 roet in het eten. Dus kijken op de beeldbuis.
    De Ronde is van ons, blijft van ons en zal geel en zwart kleuren.  Een Ronde van Vlaanderen zonder vlaggen? Het wordt geen Ronde zoals anders: Er is een verbod om heuvels en kasseistroken te betreden (tenzij voor de lokale bewoners). Toeschouwers worden zowel bij start als aankomst geweerd. Wie in Oost-Vlaanderen langs de weg staat, moet een mondmasker dragen... Maar wat er ook van is, ook in deze coronatijden zal de Ronde Vlaams ogen. Uiteraard niet zo geel-zwart als anders, maar toch. Wij ontwikkelden daartoe plannen die u hier kan lezen.
    Ook voor de Ronde van Vlaanderen gooit covid-19 roet in het eten. Evenwel : de Ronde is van ons, blijft van ons en zal geel en zwart kleuren. Wij ontwikkelden daartoe plannen die u hier kan lezen.
     


    Een Ronde van Vlaanderen zonder vlaggen? Dat kan en mag niet,doe er iets aan.

    Het wordt geen Ronde zoals anders: Er is een verbod om heuvels en kasseistroken te betreden (tenzij voor de lokale bewoners). Toeschouwers worden zowel bij start als aankomst geweerd. Wie in Oost-Vlaanderen langs de weg staat, moet een mondmasker dragen... Maar wat er ook van is, ook in deze coronatijden zal de Ronde Vlaams ogen. Uiteraard niet zo geel-zwart als anders, maar toch. We hanteren drie basisregels:

    -  Waar het mag en mogelijk is, zullen we vlaggen op een alternatieve en veilige wijze.
    -  In de Vlaamse Ardennen richten we ons op de lokale bewoners.
    -  We brengen geen mensen naar de heuvelzone.

    Neen toch? Hoe kan het wel?

    Grote vlaggen
    o Hang zoveel mogelijk leeuwenvlaggen langs het parcours.
    Je kan uiteraard een leeuwenvlag bestellen en kopen in de VVB-winkel. Klik hier om naar de winkel te gaan.

    De beide Vlaams-nationale partijen ondersteunen onze bevlaggingsactie. Bij hen kan je een gratis leeuwenvlag krijgen.
    N-VA: Klik hier voor de gratis vlag. Woon je in een van de 49 gemeenten waar de Ronde dit jaar passeert? En heb je geen vlag? Geen probleem: de N-VA doet jou een vlag cadeau. Bestel hier voor 4 oktober jouw gratis Vlaamse Leeuw. Vul het formulier in en in de week van 12 oktober sturen ze die naar je op (zolang de voorraad strekt).

    Vlaams Belang: Op zondag 18 oktober 2020 rijdt de Ronde van Vlaanderen voor uw deur. Het Vlaams Belang doet een warme oproep om de Vlaams leeuwenvlag die dag terug te laten wapperen. Wij willen het ganse parcours geel en zwart kleuren. Geen vlag? Geen Probleem! U kan een GRATIS Vlaamse Leeuwenvlag verkrijgen via uw lokale Vlaams Belang-afdeling. Dit kan gemakkelijk via: www.leeuwenvlag.vlaanderen
    Let wel, dit aanbod geldt enkel voor de personen die langs het parcours wonen in de provincie Oost- Vlaanderen.

    o Sta in uw deurgat of in uw voortuin met een leeuwenvlag als de renners passeren.
    Hou het coronaveilig, doe een mondmasker aan en hou afstand. o Leg vlaggen op uw dak, in uw tuin...

    Kleine vlaggetjes
    o Kleine vlaggetjes op zondag 18 oktober op straat uitdelen is niet coronaveilig.
    o In de Vlaamse Ardennen is het sowieso verboden, want samenscholingen zijn daar uit den boze.
    o Je kan wel de dagen voordien vlaggetjes aan de bewoners langs het parcours bezorgen.
    o Heb je geen voorraad, dan kan je die bestellen via secretariaat@vvb.org.

    Op sociale media
    o Wij zorgen voor een promofilmpje. Deel dat de dagen vooraf op het internet.
    o Voor wie langs het parcours woont:
    Afdelingen die op de route van de RVV liggen, roepen op om hun vlag uit te hangen en anderen (buren, vrienden, familie, kennissen ...) te overtuigen om dit ook te doen.
    Maak de dag zelf een foto en plaats die op Facebook met volgende hashtags #RVV #Derondeisvanons #WVS en tag de VVB om op onze kanalen te worden gedeeld.
    Maak de dag zelf een foto en plaats die op Facebook met volgende hashtags #RVV #Derondeisvanons #WVS en tag de VVB om op onze kanalen te worden gedeeld.
    o Voor wie niet langs het parcours woont:
    Je kan meewerken door op Facebook je favoriete foto van een vorige editie van de Ronde te delen #RVV #Derondeisvanons #WVS en tag de VVB om op onze kanalen te worden gedeeld.
    Je kan meewerken door op Facebook je favoriete foto van een vorige editie van de Ronde te delen #RVV #Derondeisvanons #WVS en tag de VVB om op onze kanalen te worden gedeeld.
    Deel de foto’s van de dag zelf op je eigen sociale media.

    Nog vragen? Suggesties?
    Eén adres: secretariaat@vvb.org
     
    De Ronde van Vlaanderen dat is fietsen voor professionals. De amateur RVV toertocht gaat wegens covid-19 niet door dit jaar. Maar als u graag met de (race)fiets rijd en de VVB-Flandriens actie tegen de Vivaldi regering wil ondersteunen neem dan zeker deel aan de 'Vlaanderen, neem de kop!' fietstocht op zaterdag 10 en zondag 11 oktober. Fietsen van De Panne tot Opgrimbie in diverse etappes. Klik hier voor meer informatie.

     


    27-09-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jammer.


    Cyriel Moeyaert is heengegaan. RIP voor
    een Vlaamse leeuw, waar wij in GV twee maanden geleden nog hulde aan
    brachten.Cyriel Moeyaert bij zijn priesterwijding op 8 april 1945


    '100 jaar oud worden en actief blijven.
    Het is weinigen gegeven, zeker in deze onzalige coronatijden. Er zijn echter
    VVB’ers die er wel in slagen. Cyriel Moeyaert is zo’n lid.
    Wie de naam hoort,
    denkt automatisch aan Frans-Vlaanderen. Wie ooit het genoegen mocht smaken om
    met deze Frans-Vlaanderen kenner naar ons land Over De Schreve te trekken, zal
    dit niet ...
    licht vergeten.
    Hoe hij met enorm veel warmte sprak over dit soms vergeten stukje Vlaanderen.
    Hoe hij de plaatselijke bevolking aanmoedigde om toch Nederlands
    (of toch
    zeker Vlaemsch) te blijven praten.
    Maar Cyriel was zoveel meer dan een


    uitmuntende gids. '

    R.I.P. Cyriel Moeyaert 23-5-1920 / 25-9-2020

    Niemand hield meer van
    Frans Vlaanderen dan Cyriel








    Bedank.


    Innige deelneming.


    t Cyriel, meer dan dank voor je vele
    werk ...
    en inzet. 100 jaar
    gedreven voor en door Vlaanderen
    Wie doet hem na !



    Rust nu in vrede.


     


    14-09-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VL@S Ardooie-Koolskamp.

    Afdeling Ardooie-Koolskamp.

    Foto



    dinsdag 13 oktober 2020  van 14:30u. 17:30
    Vroeger was alles anders door Korneel De Rynck.
    CC 't Hofland, Oude Lichterveldsestraat 13, Ardooie
    met Fons Lammertyn
    3d_vroeger-was-alles-anders_def.jpg

    Sinds de golden sixties nam de welvaart in België spectaculair toe en veranderde het dagelijks leven op alle vlakken. Als kind van de moderne tijd heeft historicus en schrijver Korneel De Rynck nooit iets anders gekend.

    Maar hoe zag het leven eruit vlak vóór die stroomversnelling, ingeluid door Expo 58? Wat aten de mensen toen? Hoe wasten ze zich? Hoe verplaatsten ze zich, en hoe vulden ze hun schaarse vrije tijd in?

    De Rynck dook in het verleden en schreef er het boek Vroeger was alles anders (2018) over. Deze lezing, gebaseerd op het boek, brengt het leven in de jaren vijftig helemaal terug, met tal van oude foto’s, beeldfragmenten en een streepje muziek. Het gaat over schepjes cichorei in de koffie, buurtcinema’s en Leuvense stoven. Maar ook over telegrammen, bedevaarten naar Lourdes en buitentoiletten.

    Een boeiende en vermakelijke lezing. Verrassend voor jongere generaties, en bijzonder herkenbaar voor wie een dagje ouder is.

     Dit is de moeite waard , nietwaar.

     Deelnameprijs: leden € 4,00; Niet-leden € 6,00.

     

    Koffie en versnaperingen inbegrepen.

     

    Contact: Fons Lammertyn 0477/639084 email flammertyn@gmail.com 


    05-09-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.IJZERBEDEVAART 100 JAAR .

    De IJzerbedevaart bestaat 100 jaar en vindt dit jaar plaats op zondag 6 september te Diksmuide . Door de coronamaatregelen moeten de festiviteiten echter beperkt gehouden worden.Iedereen welkom.

    IJzerbedevaart verhuist naar 11 november

     


    04-09-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zij doen ook mee..................................Aan de GORDEL;

    Info volgt nog.

    foto van Flandriens.
    SEP6

    De Flandriens gordelen


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hier info betreft De Gordel.
    Zondag 6 september rijden de Flandriens (de aan de VVB gelieerde fietsliefhebbers) ondanks corona toch de volledige Gordel in het kader van het Gordelfestival. Dit onder het motto 'Onze Vlaamse Rand, Vlaams en groen'. We spreken af aan De Living, afspanning in de D'Arconatistraat 20 in Dilbeek. Dat is op 50 meter van het parcours. Parkeren kan ruim en gemakkelijk bij het kerkhof van Dilbeek aan de overkant van de brasserie. Afspraak om 9 uur.                                     
    Foto


    We beschikken over een volg/bezemwagen die bij eventuele onherstelbare pech je koersfiets terug naar de start kan brengen.

    02-09-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DE GORDEL 2020

    Nu nog een paar dagen de tijd om dit mee te maken.

    Doen hé .


    28-08-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaams in de RAND.

    Doe je ook mee ? ..................zeker weten.


    23-08-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog altijd van toepassing.

    VLAANDEREN - Jef Elbers .

    Er zijn geen weiden als wiegende zeeën

    En ook de Noordzee is vervuild

    Alleen blijft de wind, die zoals in ’t verleden

    Over de lafheid van de Vlamingen huilt.

    De Vlamingen, die eens als vrije poorters

    De Franse ridderfleur versloegen

    En op een nacht, met terreur en met moorden,

    ’t Brugse verraad de dood injoegen.

    Maar dat is allemaal ‘historie’:

    Ons volk heeft lijdzaamheid geleerd

    Een volk zonder fierheid, een volk zonder glorie,

    Nog eenmaal opstandig voor Outer en Heerd,

    Nog eenmaal een kruistocht voor God en zijn Kerk

    En boerenzonen met lijven als beren

    Trokken in drommen naar ’t missiewerk om er de negertjes Frans te leren.

    Jongens van ons volk, in Flanders Field,

    Kleurden met hun bloed de papavers rood

    Voor een staat, die hun bloed niet verdiende

    En hen verstoorde tot zelfs in hun dood.

    Knapen nog, vol idealen, vielen neer in ’t steppegras

    Omwille van leiders met hun verhalen,

    Dat het voor God en Vlaanderen was.

    En zij die terugkeerden werden verstoten,

    Hun harten, hun huizen uitgebrand

    En als verraders opgesloten

    Door mensen van hun eigen land.

    Bleke studenten betogen voor vrede en

    Tegen verdrukking in ’t buitenland

    Altijd voor anderen, altijd voor vreemden,

    Don Quichottes van een apenland.

    Deftige burgers bouwen bedrijven en villa’s

    Het gaat hen voor de wind

    Hun dure wagens en dito wijven en Hun welvaart maakt hen blind

    Voor het feit dat ze niet vrij zijn

    En daaraan helpt geen parlement

    Een illusie van gearriveerd zijn

    Voor een kleine selecte bende

    Waarvoor de andere Vlamingen stemmen.

    En maar mopperen op de staat

    En ‘Ze zullen hem niet temmen’ Waarna elkeen naar huis toe gaat.

    De politiek is nu verpest

    En dat zal iedereen beamen

    Maar na het ‘ite missa est’ van hun partijvoorzitters zeggen ze ‘amen’.

    Waar is der ouderen fierheid gevaren,

    Vervangen door lamheid met soms wat chagrijn

    En ik beken, na al die jaren,

    Dat het moeilijk is een Vlaming te zijn.

    Want er zijn geen weiden als wiegende zeeën

    En ook de Noordzee is vervuild. Alleen blijft de wind, die zoals in ’t verleden

    Over de lafheid van de Vlamingen huilt.

    _______________________________________________________________


    18-08-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een overlijden.
                                                                                                                                                                 
    Foto
    Vlaamse Volksbeweging.

    We vernemen het heengaan van Jean-Pierre Dewijngaert. Deze rots in de VVB-branding, zowel nationaal als in Kortrijk, overleed op 75-jarige leeftijd. We bieden zijn vrouw Els en familie onze oprechte deelneming aan. In het oktobernummer van ons ledentijdschrift Grondvest komen we hier uitgebreider op terug.

    Vlaamse Volksbeweging Zuid-West-Vlaanderen
    Politieke organisatie1.202 vind-ik-leuks
    16 augustus om 06:16

    Vandaag nemen we, na een zware strijd tegen een verschrikkelijke ziekte, afscheid van Jean Pierre Dewijngaert. Een zeer grote Vlaming.
    O zo bescheiden. Een liev...e man. Een atheïst met wie ik als katholiek menige aangename en respectvolle gesprekken had over geloof, de Bijbel en religie. En zeker dat we vaak spraken over Vlaanderen!
    Trouw aan zijn overtuiging koos hij voor een rustig, zelfgekozen levenseinde.

    Hij was één van de trekkers van het Schooltje van Komen. Jarenlang een harde werker binnen de Vlaamse Volksbeweging, zowel lokaal als nationaal. Oud-lid van  Marnixring Kortrijk Broel. Ook zijn liefde voor de Nederlandse taal zal ik altijd blijven herinneren.

    Mijn diep respect en de warme vriendschap drogen mijn tranen van verdriet bij zijn overlijden.


    13-08-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.VL@S .

    Afdeling Ardooie-Koolskamp .



    dinsdag  8 september 2020  van 14:30u. 17:30
    Pablo Picasso, de Minotaurus van de 20ste eeuw door Prof. Willy Goossens.
    CC 't Hofland, Oude Lichterveldsestraat 13, Ardooie 
    met Fons Lammertyn .

     Pablo Picasso was al op zeer vroege leeftijd bezig met tekenen en schilderen. Zijn vader was schilder en tekenleraar en Picasso kreeg het schilderen dan ook met de paplepel ingegoten.

    Pablo Picasso in 1962
    Pablo Picasso in 1962



     

    Na gestudeerd te hebben aan de kunstacademie Real Academia de Bellas Artes de San Fernando in Madrid, maakte Picasso in 1900 zijn eerste reis naar Parijs, indertijd de kunsthoofdstad van Europa.

     

    Na deze surrealistische periode ging Picasso meer abstracte werken schilderen. In zijn latere leven trok Picasso zich steeds meer terug uit de publiciteit en schilderde hij veel.

     

    Op 8 april 1973 overleed Picasso in Mougins in Frankrijk. Hij liet naast enorm veel schilderijen ook honderden sculpturen, tekeningen en andere kunstwerken na. Picasso wordt gezien als één van de meest invloedrijke kunstenaars van de twintigste eeuw.

     

    In deze lezing zal kunsthistoricus prof. Willy Goossens aan de hand van veel beeldmateriaal zijn uitzonderlijke belang voor de moderne kunst schetsen en zijn verschillende periodes overlopen.

    Deelnameprijs: leden € 4,00; Niet-leden € 6,00.

    Koffie en versnaperingen inbegrepen. Iedereen welkom voor .............................................

    Contact: Fons Lammertyn 0477/639084 email flammertyn@gmail.com  


    29-07-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog steeds 11 Juli 2020 in Ardooie.

    Nog steeds twee leeuwenvlaggen te bespeurren, 1 in de Brugstraat en de ander in de Lichterveldestraat ,deelgemeente Koolskamp.

    Hardnekkerige vlamingen ,dat is voor mij nodig , meer van dat soort,mag van mij.


    17-07-2020
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog steeds 11 JULI .

    Gespot op mijn wandeling.

    OP 17 juli 2020 hangen er nog steeds een viertal leeuwenvlaggen te wapperen aan private woningen in de Stationstraat, Brugstraat en de Kortrijksestraat  en Lichterveldsestraat te Koolskamp , en op 22 juli 2020 nog 1 vlag ,dat is voor durvers ,echte vlamingen.

    PROFICIAT.

    Maar wanneer eensgezindheid onder alle vlamingen..................................................o.a de Vlaamse beweging en wat is er nog overgebleven van het O.V.V ?

    Laat ons gebruik maken van de spreuk : Eendracht maakt macht .............................................................................................



    Foto

    WELKOM OP MIJN BLOG.
    Foto

    Foto

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Klik op de op leeuw aub
    Foto


    Nieuws Politics

    Foto

    Archief per maand
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!