Foto
Foto
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een en woon in (VLAANDEREN .) en mijn beroep is Gepensioneerd..
Ik ben geboren op 09/02/1939 en ben nu dus 85 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Raad eens ?.
Inhoud blog
  • Cultuur in Vlaanderen.
  • Sluit U ook aan ?
  • Uitnodiging cultuur.
  • Uitnodiging VL@S Ardooie.
  • Ook in 2023.
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Mijn favorieten
  • VVB-Ardooie-Koolskamp
  • Vlaanderen-Flanders
  • Meervoud
  • The Brussels Journal
  • Taal Aktie Komitee.
  • Vlaamse boeken.
  • Wandelen voor Vlaanderen.
  • Vlaamse Aktieve Senioren.
    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • N-VA Ardooie-Koolskamp.
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Sprokkels,mijmeringen en bedenkingen .

    06-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koningshuis ?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Een derde (32%) van de Belgen is voorstander van een volledige afschaffing van de koninklijke dotaties. Dat blijkt uit een onderzoek van het bureau Profacts.

    Momenteel krijgen alle leden van de koninklijke familie een dotatie uit de schatkist, voor een totaal van 13,8 miljoen euro per jaar. Maar vorige week werd door de werkgroep...
    meer >>

    04-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een dag om verlof te nemen.
    ARDOOIE - De Eneco Tour, een achtdaagse rittenkoers, doet opnieuw Ardooie aan. Op 19 augustus is er de aankomst van de 184 km lange rit, die start in Aalter. Op 20 augustus wordt hier aangezet voor de rit naar Brussel. Zien of ook dit jaar Tom Boonen in zijn Belgische driekleur zich de sterkste weet in Ardooie. (dbm)

    03-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaams rockfestival : Werchter.
    Dit weekend is het weekend waarin de jaarlijks hoogmis van de Vlaamse festivalganger valt: Rock Werchter. Een 60-tal bands zullen het beste van zichzelf geven. Eentje springt er wat ons betreft wel uit. Op zondag zal in de Pyramid marquee immer Lady Linn & Her Magnificent Seven optreden.
    ...
    meer >>

    29-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hopelijk goed nieuws ?

    Meer Vlaanderen, minder hospitalisatiekosten

    Jan Van de Casteele 28-06-2009

    De Vlaamse hospitalisatieverzekering was een van de vijf “speerpunten” van N-VA en is mede voorwerp van de formateursnota van Kris Peeters. Een ‘écht goed idee’ en een ‘politieke meesterzet’ noemt Walter Pauli dat in De Morgen (23 juni). De nv België had destijds geen geld voor een zorgverzekering, maar die kwam er (omdat ook sp.a en ACW daarachter stonden). Voor de nv België is een aanvullende hospitalisatieverzekering geen prioriteit. Voor Vlaanderen nu wel. Zo gaat het vooruit.

    Het idee is vooral uitgewerkt door dokter Louis Ide (N-VA senator), die zich ergerde aan de peperdure supplementen die ziekenhuizen durven aan te rekenen en die vooral de langdurig zieken en de bedlegerigen hard in de portemonnee treffen.

    Onder de titel ‘De Vlaamse aanvullende zorgverzekering’ werkte Ide samen met Danny Pieters (KU Leuven, partijgenoot, specialist socialezekerheidsrecht) een voorstel uit dat de Vlaamse bevoegdheden maximaliseert. Concreet zou de verzekering de Vlaming 100 euro per jaar kosten. Ze zou ten bate zijn van betalers van supplementen voor twee- of meerpersoonskamer (niet voor wie een privékamer wil), worden geënt op de bestaande zorgverzekering en uitgevoerd door privéverzekeraars én ziekenfondsen’.

    Binnen de lijntjes?

    De grondwet laat toe dat de deelstaten actief zijn op specifieke vlakken van de sociale zekerheid (Vlaams en Waals gehandicaptenbeleid zijn zeer apart georganiseerd, zorgzekering...). ‘Moet je in Vlaanderen iets níét doen omdat het op Belgisch vlak niet kan? Dat is toch al te gek’, zegt Guy Swennen, het Vlaams Parlementslid (sp.a) dat destijds samen met Sonja Becq (CD&V) het voorstel tot decreet van de Vlaamse zorgverzekering lanceerde.

    Socialisten (Swennen, Vande Lanotte) en CD&V’ers (Vandeurzen, Dehaene) waren ook bezig met het thema, maar uiteindelijk werd (federaal) getreuzeld. Vanuit die partijen zal vermoedelijk weinig weerstand komen.

    Ook CM-voorzitter Marc Justaert noemt het ‘een goed idee om extra kosten voor patiënten inzake remgelden, supplementen of extra onkosten bij materiële hulpmiddelen te solidariseren. Ik zie niet in waarom we daar tegen zouden zijn.’ Idealiter kan dit volgens hem federaal georganiseerd worden in de schoot van het Riziv, maar ‘als blijkt dat daar geen geld voor is of als er geen overeenstemming bestaat, waarom zouden we dan niet de techniek van de zorgverzekering kunnen herhalen: een eigen bijdrage van “de Vlaming”, die verplicht is in het Vlaamse Gewest en facultatief voor de Vlamingen in Brussel?’

    Volgens Pauli leidde intern overleg op hoog niveau in de socialistische zuil tot één conclusie: ‘Je kunt de mensen er nauwelijks van overtuigen waarom dit niet goed zou zijn. Het interesseert hen niet of die hospitalisatieverzekering Vlaams of federaal georganiseerd wordt, ze willen dat er eindelijk iets aan het onrecht gedaan wordt. Welk niveau, dat zal hen een zorg wezen.’

    Pauli besluit dat het toch om een ‘goed idee’ gaat, dat helder is voor vele mensen en zelfs aantrekkelijk voor decision makers en daarom ‘moeilijk te weerstaan’.

    Een zelfde verhaal in De Tijd (27 juni). Is de Vlaamse hospitalisatieverzekering de eerstesteenlegging van een Vlaamse sociale zekerheid? Is het een provocatie naar de Franstaligen? ‘Misschien, maar dan is het niet de eerste keer’, aldus Bart Haeck. De Vlaamse zorgverzekering, die een deel van de rusthuis- of verzorgingsfactuur voor ouderen betaalt, werd door Franstalig België destijds ook gebrandmerkt als een Vlaamse poging om de sociale zekerheid te splitsen... En ook het socialistische en christelijke ziekenfonds werkten mee. Waarom? Deels omdat in de federale regering een zorgverzekering voor niet-medische kosten er maar niet kwam Er was geen geld. Net als nu. De N-VA doet die sp.a-ACW-strategie nog eens over met de hospitalisatieverzekering, eerst in de verkiezingscampagne en straks aan de onderhandelingstafel.

    Commentaar

    Tegenkanting valt nog te verwachten van verstarde dogmatici binnen het ABVV (‘uitholling van de federale solidariteit’, noemt men dat daar), en van VLD (‘wordt dat niet te duur’? lees: kan de privé dat niet beter aanpakken – red.).

    Pauli vermoedt dat er ook tegenstand komt van de privéverzekeraars (DKV, Ethias en Fortis, thans AG). Maar alvast Philippe Colle, gedelegeerd bestuurder Assuralia, liet al weten de gedachte, die achter het voorstel tot invoering van een Vlaamse hospitalisatieverzekering schuilgaat, ‘waardevol’ te vinden. ‘Ze spreekt de verzekeraars wel degelijk aan. Daarom zullen zij graag deelnemen aan het nodige overleg terzake’. (DM, 26 juni 2009)

    Bart Haeck (De Tijd, 27 juni 2009) stelt vast dat sp.a en N-VA in verschillende grote dossiers (energie, kinderbijslag, hospitalisatieverzekering) best door één deur kunnen. ‘Goedkopere hospitalisatiekosten, extra gezinsbijslag en een vuist maken tegen Electrabel? Voor de sp.a is dat socialisme, want het is bescherming van de zwakkeren. Voor de N-VA is dat Vlaams-nationalisme want het is de Vlaamse regering die doet wat de federale niet kan. En als dat laatste lukt, is het voor kandidaat-minister-president Kris Peeters (CD&V) gewoon “Vlaanderen in Actie”. Iedereen tevreden in de eerste kilometers.’

    (integraal artikelen van Walter Pauli en Bart Haeck: zie bijlage)

    Bijlage



    (49 Kb)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nu nog eens Kampioen van Vlaanderen ? Waarom niet.

    De triomftocht van Boonen in Aywaille

    foto 13 van 26
    De triomftocht van Boonen in Aywaille

    Na alle perikelen rond het nieuwe cocaïneverhaal en zijn al dan niet deelname aan de Tour de France, beleefde Tom Boonen zondag in het Luikse Aywaille nog eens een sportieve hoogdag. Net in de thuishaven van zijn concurrent Philippe Gilbert, die tweede werd, pakte de Balenaar zijn eerste Belgische driekleur bij de profs. De Waalse triomftocht van Tom Boonen in beeld.
    bron:HLN.


    28-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eigen soep koken.

    Meer Vlaanderen, minder energiekosten

    Jan Van de Casteele 27-06-2009

    Vlaanderen krijgt waarschijnlijk zijn eigen energiemaatschappij, want die wordt aangekondigd in de formateursnota van minister-president Kris Peeters. Een dossier waar ook Geert Bourgeois en Jan Peumans (N-VA) vaart achter steken. Johan Corthouts lichtte het dossier toe in De Morgen (‘Eigen energie eerst’, 27 juni). Een korte samenvatting.

    Vaststelling: Volgens Geert Bourgeois betalen onze bedrijven voor hun energie nu 30 procent te veel. Test-Aankoop weet dat de Vlaamse gezinnen veel meer betalen dan gezinnen in andere landen (alleenstaande: 43% meer dan gemiddeld tarief in buurlanden.). Oorzaak: monopolie van Electrabel (duopolie Electrabel en SPE)

    Inspiratie: Telenet, midden in de jaren negentig met steun van de Vlaamse overheid opgericht als concurrent van Belgacom (nu verpatst aan het Amerikaanse bedrijf Liberty)

    Doel: naar analogie met Telenet het Franse monopolie op onze energiemarkt doorbreken (Electrabel en SPE). Opzet volgens Jan Peumans (N-VA): niet zelf stroom te produceren of te gaan leveren, wel Vlaamse Milieuholding meer slagkracht geven en groene stroom maximaal benutten (afzetmogelijkheden op stroomnet, tweerichtingsverkeer verbeteren om stroomoverschotten van bedrijven en particulieren beter te recupereren via een snel en slim netwerk – kostprijs geraamd op 1,5 miljard euro)

    Haalbaar? Volgens topeconoom Geert Noels alvast wel: ‘Niets houdt ons vandaag nog tegen om met dit project te starten’. Hij ziet een Vlaams energiebedrijf wel uitgroeien tot een producent en leverancier.

    Praktisch: wie moet het doen? De Vlaamse Milieuholding, eigenaar van Aquafin + duurzame stroomprojecten van de Participatie Maatschappij Vlaanderen (PMV) in samenwerking met gemeenten en kapitaalverstrekkers. Er is ook sprake van afvalstoffenbeheerder Indaver en de Vlaamse Instelling voor Techologisch Onderzoek (VITO).

    Johan Corthouts stelt dat er binnen de federale regering onvoldoende eensgezindheid om Electrabel aan banden te leggen en te zorgen voor meer concurrentie. Dan doen we het zelf maar, hoort hij almaar luider in Vlaamse kringen.

    26-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wist u dat ?
    België wilde Nederland invallen
    Leopold II wilde Nederland in 1854 binnenvallen, zo blijkt uit archiefstukken. Nadat België zich in 1830 losmaakte van Nederland, stelde Leopold een aanvalsplan op. Het Belgische leger moest Nederland bij verrassing nemen en binnen een paar dagen Amsterdam veroveren. Dat het niet doorging lijkt te danken te zijn aan Napoleon III, aan wie Leopold steun gevraagd had. Maar Napoleon zag er niets in. Meer bij het Nederlands Dagblad

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat doet de gemeente ?
    Familie Vergote voelt zich in de steek gelaten door gemeentebestuur
    ARDOOIE - In en rond de hoeve van de familie Vergote - Blontrock in de Gapaardstraat 5 krioelt het van de bruine ratten. De dieren komen zelfs tot in de living van de eigenaars. 'We zijn ten einde raad.'
    Bron:Het Nieuwsblad.
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------


    25-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor Vlaanderen.

    Ik kies voor Vlaanderen…

    25-06-2009 / H. De Bleecker-Ingelaere (ondervoorzitter VVB)


    Deze slogan, versterkt door “Werk Welvaart Welzijn”, verenigde op 17 mei 2009 een vol huis op de Conventie van de VVB in Hangar 29 aan de Rijnkaai in Antwerpen. De gekozen plaats was wel symbolisch: Vlaanderens economie is er een van havens, industrieën en kmo’s, en door de economische crisis staan die onder zware druk. Méér dan ooit is er nood aan een Vlaamse zelfstandige beslissingsmacht om de economische toekomst te waarborgen. Het verband tussen de materiële welvaart, het culturele welzijn en de politieke zelfstandigheid werd tijdens de Conventie in het licht van de actualiteit (de nakende verkiezingen) onderstreept. Alhoewel er vijf sprekers de problematiek schetsten, bleef het publiek gedurende meer dan twee uren aandachtig en bewogen luisteren. In zijn inleiding wees Pieter Bauwens op het groeiend economisch en maatschappelijk verschil tussen Vlaanderen en Wallonië. Hij hekelde de Belgavox-manifestatie die op dezelfde namiddag in Brussel plaatsgreep en plaatste de “Flandria Vox” van de VVB er tegenover. De verschillende sprekers lieten verstaan dat het vertrouwen in de politiek tot een dieptepunt is gezakt en dat het luchthartig opgeven van onder meer Vlaamse beloften één van de oorzaken is. Vooral de CD&V werd hierbij over de hekel gehaald en dit door alle sprekers, maar vooral door Eric Defoort. De onderhuidse ontgoocheling was niet alleen bij de sprekers merkbaar, maar het publiek liet verschillende keren een daverend applaus horen wanneer op de Vlaamse ontrouw en lauwheid van de christen-democraten werd gewezen. Willy De Waele, de principiële en strijdbare burgemeester van Lennik, wees erop dat het “een illusie is te denken dat er een dialoog met de Franstaligen mogelijk is”. Hij eiste het recht op “politieke ongehoorzaamheid” en liet zich smalend uit over “de opportuniteit van een federaal mandaat om het Belgisch staatsbestel in stand te houden”. Ook Eric Defoort herinnerde eraan dat de Vlaamse overtuiging merkwaardig snel verdwijnt in de fluwelen zetels van de federale mandaten. De Waeles slotzin om door te zetten om “Ons land, onze grond en onze manier van leven” ontlokte een stormachtig applaus. Peter De Roover, economist van opleiding, wees de toehoorders op een onrustwekkende evolutie: de stille economische annexatie bij Frankrijk. Het onmachtig Belgisch bestel heeft onder meer de elektriciteitssector en een belangrijk deel van het bankwezen naar Parijs versast. We staan voor een duidelijke keuze: wij kiezen voor Vlaanderen of wij belanden in een onvermijdelijke verarming. Hij citeerde onder anderen Mark Eyskens die laatst nog verklaarde :”Dit land is onbestuurbaar”. Dirk Brankaer, burgemeester van Overijse, zette een duidelijke baken :”Kiezen voor Vlaanderen is de plicht om te kiezen voor wat we zijn.” Hij parafraseerde “Wie gelooft die mensen nog?”, wat eveneens op een enthousiaste reactie mocht rekenen. Hij wees erop dat de halfslachtige houding van de Vlaamse onderhandelaars de Vlaamse onafhankelijkheid voor het publiek bespreekbaar heeft gemaakt. Eric Defoort uitte zijn blijdschap om de aanwezigheid niet alleen van de top van twee nationalistische partijen maar ook om de participatie van zovele medestanders ervan; en al was er geen enkele top-CD&V’er in de zaal, leden van die partij waren er wel. Hij was zeer scherp in zijn analyse van “deze democraten die niet doen wat ze kunnen” en van hen die de kiezers ronselen om hen de macht te geven. Maar hij wees erop dat ze de macht die ze in Vlaanderen kunnen verwerven voor Vlaanderen moeten gebruiken. Hij citeerde Jef Turf: “Het is normaal dat de solidariteit eerst voor het eigen volk wordt georganiseerd”, dit in tegenstelling met bepaalde “linksen” die de solidariteit overal willen toepassen, uitgenomen met het eigen volk. Hij citeerde ook Maurits Coppieters die in 1971 zijn misprijzen voor de halfslachtigheid van de christen-democraten had uitgesproken. Dit wijst erop dat we met helder inzicht het “Ik kies voor Vlaanderen” moeten toepassen. Het OVV stuurde zo’n 1700 brieven naar de kandidaten voor het Vlaams Parlement, met een bevraging erin, waarin zij zich voor Vlaanderen moeten uitspreken. Dat zij hun verantwoordelijkheid opnemen. De VVB en haar enthousiaste leiding, leden, en organisatoren van dé Conventie hebben de toon en de bakens gezet.

    H. De Bleecker-Ingelaere

    Ondervoorzitter VVB

    Reacties

    Reageer op dit artikel

    23-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een stukje geschiedenis.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Overleden op 23 juni 1880 ,Albrecht Rodenbach.
    Vlaams dichter-letterkundige en studentenleider.

    22-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groenland.
    Dit weekend kreeg Groenland meer autonomie. Dankzij de nieuwe stap naar onafhankelijkheid is Groenland onder meer zelf bevoegd voor justitie en politie. De beslissing werd vorig jaar al genomen, maar werd dit weekend bekrachtigd ter ere van hun nationale feestdag. Naast zelfbestuur beschikt Groenland nu ook over het zelfbeschikkingsrecht op alle...
    meer >>

    21-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We gaan vooruit.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Orde van den Prince groeit door
    De Orde van den Prince, de niet-politieke Vlaams/Nederlandse vereniging voor Nederlandse taal, historie en cultuur, begint op 2 juli zijn vierde afdeling in Wallonië, in Namur-stad. Er zijn al afdelingen in Liège, Enghien en Brabant wallon.

    20-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw boek.

    Van de Vlaamse Walloniëkenner Guido Fonteyn verscheen Over de taalgrens. Een grens die in Franstalig België na 1830 lang genegeerd werd, maar die na veel Vlaamse energie in 1963 wettelijk werd vastgesteld. Het verhaal van de taalgrens wordt verteld tijdens een tocht door en langs aantrekkelijke plaatsen en regio's. 16 euro. Meer info en online bestellen

    19-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het proberen waard.

    Peeters wil verder met CD&V, N-VA en SP.A

    BRUSSEL - Informateur Kris Peeters (CD&V) wil een regering vormen met drie partijen. Het gaat om CD&V, N-VA en SP.A. De Vlaamse liberalen vallen uit de boot. Dat maakte Kris Peeters zonet bekend op een persconferentie.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat zal er gebeuren ?

    N-VA wil niet in een Vlaamse regering met vier partijen

    19/06/2009 12:27

    De SP.A wil deelnemen aan de onderhandelingen voor de vorming van een Vlaamse regering, maar stelt bijkomende eisen. Dat werd vrijdag gezegd na afloop van het partijbestuur. De Vlaamse socialisten willen ook het liefst in een regering met drie partijen. Dat is ook de mening van de N-VA, die niet in een vierpartijencoalitie wil stappen.

    Peeters sprak woensdag met delegaties van CD&V, N-VA, Open VLD en SP.A. Hij legde hen een onderhandelingsnota voor. CD&V en Open VLD hebben intussen beslist aan de onderhandelingen deel te nemen.

    De SP.A zei woensdag niet ja of niet neen. Of de nota van Peeters een goede basis is om te onderhandelen, moest het partijbestuur uitmaken. Dat partijbestuur kwam vrijdagvoormiddag samen. Voorzitster Caroline Gennez werd om 13 uur verwacht bij Peeters in het Errerahuis.

    Daar vertolkte ze het unanieme standpunt van het partijbestuur dat er bijkomende sociale en ecologische elementen in het Vlaamse regeerprogramma moeten staan. Het gaat onder meer om een plafonnering van de rusthuisfactuur en meer en goedkopere kinderopvang.

    Vierpartijenregering taboe voor N-VA

    De N-VA stond positief tegenover de nota van Peeters. Maar partijvoorzitter Bart De Wever liet donderdagavond weten dat hij nog een aantal vragen en bezorgdheden wilde uitgeklaard zien in een gesprek met Peeters. Hij werd vrijdag op het middaguur uitgenodigd bij de formateur.

    Daar zei hij dat de N-VA niet in een coalitie wil stappen die bestaat uit vier partijen of onderhandelingen wil aanvatten met vier partijen.

    In een dergelijke coalitie zou één van de kleinere partijen (N-VA, SP.A of Open VLD) mathematisch immers niet nodig zijn. 'Ik wil niet meespelen in een pokerspel om ons er af te rijden', aldus De Wever.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het einde ?

    Peeters ontmoet straks De Wever

    Vlaams formateur Kris Peeters (CD&V) heeft vrijdag om 12 uur in het Errerahuis een gesprek met N-VA-voorzitter Bart De Wever.

    De Wever had donderdagavond om een persoonlijk onderhoud met Peeters gevraagd omdat het N-VA-partijbestuur nog een aantal "vragen en bezorgdheden" wil uitklaren alvorens helemaal het licht op groen te zetten voor deelname aan de Vlaamse regeringsonderhandelingen. (belga/mvdb)

    17-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Batjes ook te Ardooie.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Batjes om lokale economie te promoten

    De middenstandsraad, met als voorzitter burgemeester Karlos Callens, pakt op 19-20-21-22 juni uit met vierdaagse batjes. Een nieuw initiatief dat, bij toeval, samenvalt met Ardooie Ommegang en daardoor een nog grotere impact zal krijgen.


    16-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verleden herdenken.
    ARDOOIE - Traditioneel is er op 20 juni een bedevaart van op het dorpsplein naar het Bomkapelleke in de Veldstraat. Dit jaar wordt het iets speciaals omwille van de 65ste verjaardag. Vandaar ook dat bisschop Vangheluwe zijn komst heeft bevestigd, hij zal de plechtigheid bijwonen. (dbm)

    15-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw ontwerp.
    ARDOOIE - Amar, de Ardooise Milieu Advies Raad, verlengt de inschrijvingsdatum voor de wedstrijd voor het nieuwe logo. Tot eind augustus kunnen creatievelingen nog hun ontwerp indienen en meedingen naar eeuwige roem. Meer info via AMAR op info@amar.be of via 051-74.80.31. (dbm)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.V.V.B als denktank ?

    VVB, het geweten van De Wever?

    Jan Van de Casteele 15-06-2009

    In Het Nieuwsblad van woensdag 10 juni probeerde de redactie de omgeving van Bart De Wever in kaart te brengen. Men kwam zo ook uit bij een VVB-connection, met name bij voorzitter Eric Defoort ('zijn linkse geweten' genoemd) en Peter De Roover (dan maar uitgeroepen tot 'zijn rechtse geweten'). De Wever erkent de verdiensten van beide VVB-toppers, maar ze zijn daarom geenszins 'zijn geweten'.

    De Roover is ere-voorzitter van de Vlaamse Volksbeweging, en nog steeds politiek secretaris, weet Het Nieuwsblad. Wat zegt De Wever over De Roover? 'Een fijne man. Ik waardeer zijn puntige denken. Een vat vol spitsvondigheden is hij. Ik sta telkens weer paf hoeveel niet-tegen-te-spreken wijsheid hij kan ballen in één enkele zin. Ik bedenk soms ook wel eens een oneliner, maar De Roover is een grootmeester.' Van De Roover wordt volgens Het Nieuwsblad ook gezegd dat hij een bruggenbouwer is tussen Vlaams Belang en N-VA. 'Onzin', zegt De Wever. 'Het water tussen ons en het Belang was en blijft te diep. Overigens is hij mijn rechtse geweten niet.'

    Over Defoort weet Het Nieuwsblad dat hij professor geschiedenis is aan de Hogeschool-Universiteit Brussel. 'Als linkse flamingant werd hij voorzitter van de Vlaamse Volksbeweging, die hij uit de greep van het Vlaams Belang tracht te houden. Defoort was de laatste ondervoorzitter van de Volksunie. In 2003 nam hij na een conflict met Geert Bourgeois ontslag als ondervoorzitter van N-VA.' Wat zegt De Wever over Defoort? 'Hij blijft een vriend voor het leven... Historici hebben altijd een speciale band met elkaar. Omdat leven voor de geschiedenis een roeping is, want de kans dat je daarmee ooit veel geld verdient, is klein. Defoort heeft een culturele bagage van hier tot in Tokio. Met hem spreken is altijd een feest, want hij brengt altijd een nieuw inzicht bij. Overigens is hij niét mijn linkse geweten. Want dat heb ik niet nodig, ik heb mijn eigen geweten.'

    Commentaar

    De VVB links, de VVB rechts, de 'VVB en N-VA' en nog niet zo lang geleden de 'VVB en VB'... daar gaan we weer? Voor 'splitsers' zich misschien van doel te vergissen... de VVB is er voor links én rechts, met de Vlaamse staatsvorming als hoofddoelstelling. Met veel plezier mogen we vaststellen dat er almaar meer Vlamingen en Vlaamse partijen in die richting meeschuiven. Zo hoort het ook. Dat die bij de VVB nu en dan eens het licht zien branden, is een stimulans voor al wie zich realiseert dat een onafhankelijke beweging, die streeft naar samenwerking, best nog zin heeft.



    Foto

    WELKOM OP MIJN BLOG.
    Foto

    Foto

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Klik op de op leeuw aub
    Foto


    Nieuws Politics

    Foto

    Archief per maand
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!