Foto
Foto
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een en woon in (VLAANDEREN .) en mijn beroep is Gepensioneerd..
Ik ben geboren op 09/02/1939 en ben nu dus 85 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Raad eens ?.
Inhoud blog
  • Cultuur in Vlaanderen.
  • Sluit U ook aan ?
  • Uitnodiging cultuur.
  • Uitnodiging VL@S Ardooie.
  • Ook in 2023.
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Mijn favorieten
  • VVB-Ardooie-Koolskamp
  • Vlaanderen-Flanders
  • Meervoud
  • The Brussels Journal
  • Taal Aktie Komitee.
  • Vlaamse boeken.
  • Wandelen voor Vlaanderen.
  • Vlaamse Aktieve Senioren.
    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • N-VA Ardooie-Koolskamp.
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Sprokkels,mijmeringen en bedenkingen .

    05-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groot gelijk.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    VVB keurt projecttekst goed

    J&n Van de Casteele 04-07-2008

    De Algemene Vergadering van de Vlaamse Volksbeweging heeft de projecttekst goedgekeurd, die de krijtlijnen vastlegt voor het optreden van de VVB in de volgende maanden en jaren en die ruim met de afdelingen zal besproken worden.

    De VVB is ervan overtuigd dat de politieke ontwikkelingen van de volgende dagen en weken de noodzaak van het VVB-project (zie hieronder) alleen maar zullen bevestigen. De vereniging wil dan ook actief zijn in het centrum van het debat.

    De VVB roept haar leden maar ook alle Vlamingen op om totaal ongebonden te ijveren voor Vlaams zelfbestuur, dat alleen maar een zinvol einddoel kan hebben bij Vlaamse onafhankelijkheid.


    04-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het begin en einde van B.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het begin van het einde van België
    Die kop staat boven een groot artikel in het opinieweekblad Vrij Nederland. Daarin beschrijft Marcel ten Hooven de steeds verdergaande splitsing van België. Die begon in 1968 met de opstand in Leuven, en de splitsing van de universiteit aldaar in Vlaamse en Franstalige takken. Daarna splitsten vijf staatshervormingen steeds een beetje verder, en allerlei organisaties en instituten volgden.  "Nu hebben Vlamingen en Walen niets meer met elkaar te maken, geen gemeenschappelijke partijen, tv-zenders of kranten meer." Het hele artikel

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RESPECT.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    “Als de Franstalige minderheid werkelijk wil dat dit land, waarvan zij nu enthousiast de vlag hijst, door de Nederlandstalige meerderheid in ere wordt gehouden, dan moet zij voor die meerderheid zelf het nodige respect opbrengen.”

    Opiniestuk van de Gravensteengroep in De Standaard van 4 juli

    03-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gordelen doen we zeker en met Leeuwenvlag.

    De Gordel zal doorgaan ondanks de ‘balorige’ burgemeesters

    TR en JVdC 03-07-2008

    Als het van de niet-benoemde burgemeesters van Wezembeek-Oppem, Linkebeek en Kraainem afhangt, krijgen de organisatoren van de Gordel op 7 september geen toestemming om op hun grondgebied te passeren. Een toestemming is eerder een formele aangelegenheid is, maar gemeenten zorgen mee voor een goed verloop van het gebeuren (oa politiesteun).

    Bert Anciaux, Vlaams minister van Sport en voogdijminister van Bloso, spreekt in De Standaard (2 juli 2008) klare taal: 'Dit is pesterij en provocatie van politici die zich in de belangstelling willen werken. Maar dat heeft de Gordel nog meegemaakt. We vinden er wel iets op. We zullen die gemeenten zeker niet vermijden. Een ding moet je die waarnemende burgemeesters nageven: ze zetten de politieke boodschap weer op scherp’.

    Carla Galle, adminstrateur-generaal van Bloso, kadert in De Ochtend van Radio 1 (2 juli 2008) de hele heisa binnen de zogenaamde ’15-juli hype’. In dat opzicht komt de boycot totaal niet onverwacht. De organisatoren van Bloso blijven er rustig bij en benadrukken dat alles doorgaat zoals gepland. Om veiligheidsredenen vraagt men de formele toestemming van alle gemeenten, maar dat is op zich niet strikt noodzakelijk.
    Opmerkelijk is dat Carla Galle uitdrukkelijk de ‘Vlaamse boodschap van de Gordel’ beklemtoont en stelt dat de Gordel is ‘ontstaan vanuit de bekommernis om het Vlaams karakter van die prachtige groene rand rond Brussel te benadrukken’. Volgens haar blijft die Vlaamse boodschap van deze grootste sportieve één-dagmanifestatie vandaag nog steeds zeer actueel.
    Zowel Mark Demesmaeker (N-VA) als Eric Van Rompuy (CD&V) vinden het incident voldoende om de benoeming van de drie burgemeesters nu helemaal uit te sluiten (DM, 3 juli)

    Commentaar (TR)

    Van het eerder kleinschalige initiatief om op een sportieve manier het Vlaams karakter van de rand rond Brussel te beklemtonen, is de Gordel uitgegroeid naar een familiaal-sportieve massagebeurtenis. Vorig jaar telden de organisatoren maar liefst meer dan 77.000 deelnemers. De organisatoren beklemtonen het Vlaams aspect als het achterliggende idee. De Gordel is in die zin meer dan een aangenaam groots Vlaams familiaal, sportief en muzikaal feest, het heeft een duidelijk Vlaamse boodschap en een krachtig politiek signaal.

    ‘The show must go on’, ook ondanks de boycot van de drie balorige burgemeesters van Wezembeek-Oppem, Linkebeek en Kraainem die hun niet-benoeming maar niet kunnen verkroppen. Vlaams minister Marino Keulen heeft zich steeds met hand en tand verzet tegen hun benoeming, omdat ze de taalwetgeving flagrant hebben overtreden. Dat moet zo blijven.
    Wat er op 15 juli uit de hoed van de premier wordt getoverd, blijft nog steeds koffiedik kijken. Wat we echter wel weten is dat de Gordel op zondag 7 september gewoon zal doorgaan. Dat zullen de pesterijen van enkele incivieke burgemeesters niet verhinderen. Hun boycot sterkt ons alvast in onze overtuiging om met z’n allen massaal af te zakken naar de Vlaamse rand op 7 september!

    Meer info: www.de-gordel.be


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.En dan meezingen!!!!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Bourgeois wil quota voor het Nederlandstalige lied     02/07/08
    Vlaams minister van Media Geert Bourgeois wil quota voor het Nederlandstalige lied opnemen in de volgende beheersovereenkomst met de openbare omroep. Bourgeois wil onder meer een telsysteem op Donna, Radio 1 en Radio 2: “Het gaat níet over wat ík graag hoor. Wel gaat het er over dat de VRT een zender is van en voor 6 miljoen Vlamingen. Als je vaststelt dat er een groeiende vraag is naar Nederlandstalige muziek, dan moet de openbare omroep er voor zorgen dat deze muziek afdoende gedraaid wordt."
    www.geertbourgeois.eu

    02-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voet bij stuk houden a.u.b IIIII

    Marino Keulen: "Burgemeesters missen buitenkans"

    02/07/2008 15:47

    Door de Vlaamse fietshappening De Gordel te boycotten, missen de niet-benoemde burgemeesters uit de drie faciliteitengemeenten in de Vlaamse rand "een buitenkans om zich constructief op te stellen tegenover Vlaanderen". Zo heeft Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Marino Keulen (Open Vld) woensdag in het Vlaams parlement geantwoord op een vraag van Vlaams Belang-parlementslid Joris Van Hauthem.

    Woensdag raakte bekend dat de nog niet benoemde burgemeesters van de faciliteitengemeenten Kraainem, Linkebeek en Wezembeek-Oppem nog geen toestemming hebben gegeven voor de doortocht van de 28ste editie van De Gordel in hun gemeente. Volgens Joris Van Hauthem gaat het om een nieuwe provocatie van de burgemeesters. Keulen antwoordde dat er alvast niet meteen gevreesd moet worden voor de organisatie van De Gordel op zich. "De Gordel vindt plaats op 7 september. De organisatoren houden wat dat betreft het hoofd koel", aldus Keulen. Toch noemt Keulen het manoeuvre van de burgemeesters "onhandig". "Ze missen een buitenkans om zich constructief op te stellen tegenover Vlaanderen", klonk het. Wat de niet-benoeming van de burgemeesters betreft, herhaalde Keulen dat hij vasthoudt aan zijn juridische lijn. De Open Vld-minister weigert de burgemeesters te benoemen omdat ze de taalwetten hebben overtreden. (TIP)


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ons recht !
    02-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het territorialiteitsbeginsel.

    De taalwetten van de jaren dertig (1932) hadden in België voor het eerst vrij precies taalgebieden afgebakend. Daardoor verankerden ze de eentaligheid in Vlaanderen en Wallonië. De Walen of de Franstaligen waren de gangmakers van de eentaligheid in eigen gebied. Voor de Franstaligen was het ondenkbaar dat Wallonië tweetalig zou worden. Die regio was nu eenmaal eentalig Frans en moest dat ook blijven. De Walen wilden van geen tweetalig België weten. Voor Wallonië hielden de Franstaligen daarom resoluut vast aan het territorialiteitsbeginsel (le droit du sol). Dat beginsel bindt het gebruik van een bepaalde taal aan een bepaald territorium. In onderwijs, justitie en bestuur geldt dan de officiële taal van het taalgebied.
    Het territorialiteitsbeginsel is dus gericht op taalhomogeniteit. Van inwijkelingen wordt verwacht dat ze moeite doen om de gebiedstaal te leren. Dat is nu eenmaal de beste manier om zich vlot in hun nieuwe taalgebied te integreren. Alle Vlamingen (Nederlandstaligen) die ooit naar Wallonië uitgeweken zijn hebben zich daar aangepast aan de plaatselijke situatie en zij hebben de gebiedstaal geleerd. Dat kan men niet zeggen van de Franstaligen die zich zijn komen vestigen in Vlaams-Brabant en in het bijzonder in de zes faciliteiten-gemeenten in de Vlaamse rand rond Brussel.
    Franstaligen en Nederlandstaligen hebben het territorialiteitsbeginsel nochtans samen vormgegeven. Het staat gebeiteld in de Belgische Grondwet en wordt erkend door de hoogste nationale en internationale rechterlijke instellingen.

    Bron: Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap.
             Administratie Kanselarij en Voorlichting.
             Verantwoordelijke uitgever: Armand De Troyer.
             Druk: Die Keure, Brugge.
             Depotnummer: D/1998/3241/247.


    01-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Er is geen huis mee te houden !!!!!!!!!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    La Flandre pète les plombs, volgens Télémoustique     01/07/08
    Télémoustique haalt zwaar uit naar Vlaanderen en volgt daarmee de redactionele lijn van andere Franstalige media zoals Le Soir. Op de cover prijkt de kop van jut: N-VA-voorzitter Bart De Wever. Het Franstalig weekblad verwijt Vlaanderen “georganiseerde plagerijen, kleingeestigheid en anti-franstalige verklikking”. Als ultiem bewijs publiceert het een paginagroot interview met een 19-jarige studente, naar eigen zeggen lid van de MR én VLD, die “een terugkeer naar het nazisme” merkt.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prijsuitreiking.
    2de Ebbenhouten Spoor voor Sugar Jackson     09/07/08
    N-VA-senator Ide reikt de 2de Ebbenhouten Spoor uit aan Sugar Jackson en kroont de beste Europese bokser daarmee tot meest verdienstelijke “nieuwe” Vlaming. Als regerend Europees Kampioen hoopt Sugar Jackson binnenkort voor de wereldtitel te kampen. Bovendien heeft hij zich ook opgeworpen als gezicht van een boksproject van de Vlaamse Gemeenschap. Sugar Jackson is een toonbeeld van integratie. En net daarom wil Louis Ide hem in de bloemetjes zetten als meest verdienstelijke “nieuwe” Vlaming.

    30-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is dat toch met het F.D.F
    Nieuws

    FDF waarschuwt clubs voor 'nationalistisch opbod' Anciaux

    Bert Anciaux
    Het FDF heeft de Brusselse voetbalclubs en meer bepaald Anderlecht, Union Saint-Gilloise en F.C. Brussels opgeroepen niet in te gaan op het "nationalistisch opbod van Bert Anciaux". De partij hekelt dat Anciaux er bewust voor gekozen heeft de oprichting van de Vlaamse voetballiga aan te kondigen in een communautair gespannen periode. De Vlaamse autoriteiten hebben duidelijk maar één obsessie: het einde van België, zegt het FDF.

    Communautaire opbod
    Voor het FDF moet de sport en meer algemeen het jeugdbeleid buiten het communautaire opbod blijven. De partij nodigt alle Brusselse voetbalclubs, in het bijzonder de verantwoordelijken van Anderlecht, Union Saint-Gilloise en F.C. Brussels, en de sportscholen uit zich niet in te schrijven bij de Vlaams voetballiga, "ook al werden bergen goud beloofd".

    Zorgverzekering
    Het FDF verwijst naar de Vlaamse zorgverzekering, waaruit een aantal Franstalige Brusselaars dachten hun voordeel te halen en die op een valstrik uitliep. De ingeschreven Franstaligen hebben met heel wat taalproblemen te kampen en moeten elk jaar meer betalen.

    Alle jongeren
    De partij vraagt de Brusselse en de Franse gemeenschapsregering de inspanningen op het vlak van sportbeleid op te drijven en zich te richten tot alle jongeren, zonder onderscheid van taal en oorsprong.
    bron:de Morgen.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foei Vanhengel en Gatz.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Betreft de bijdrage over Gatz en Van Hengel : Het is niet toevallig dat deze 'Flamands de service de Bruxelles' het spelletje van de Brusselse francofonie meespelen. Na de splitsing van BHV is het voor deze heerschappen over en uit, dat weten zij maar al te goed. Daarom richten zij zich ook niet meer tot een Vlaams kiezerspubliek. De politieke verwijdering van deze piepkleine creaturen met hun krankzinnige voorstellen (Vlaanderen als nieuwe Toren van Babel)vormt een extra reden om BHV te splitsen.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twistpunten bij Groen!.

    Groene basis niet opgezet met Vilvoorde-standpunt van Vogels en Dua

    Jan Van de Casteele 30-06-2008

    Acht schepenen van Groen! uit Vlaams-Brabant scharen zich achter de omstreden beslissing van het Vilvoordse stadsbestuur om enkel mensen met een minimale kennis van het Nederlands in aanmerking te laten komen voor de aankoop van 15 woningen. Ze gaan daarmee regelrecht in tegen de oude Groen-top (Mieke Vogels, Vera Dua)

    De groene partij diende vorige week in het Vlaams Parlement zelfs een voorstel van decreet in om de taalvoorwaarde te schrappen uit de Wooncode. Die bepaalt dat kandidaten voor een sociale woning in Vlaanderen bereid moeten zijn om Nederlands te leren. Groen! hoopt naar eigen zeggen op die manier een rem te zetten op de taaleisen die steeds meer gemeenten hanteren voor het toekennen van bepaalde voorzieningen. Groen! kreeg veel lof van Olivier Maingain (FDF). Proficiat.

    Volgens de schepenen kadert dit in een sociale maatregel. Eerder deze week pleitte de partijtop van Groen! om de taalvoorwaarde uit de wooncode te schrappen omdat die discriminerend is.

    De taalvoorwaarde en de andere criteria (inkomen, geen andere woonst, voorrang wie het langst in de stad woont...) zijn volgens de groene schepenen vooral bedoeld om jonge gezinnen in Vilvoorde, voor wie de immobiliënprijzen de pan uitswingen, een kans te geven in de eigen streek te blijven wonen. ‘Indien een nieuwkomer een van deze woningen koopt, wordt verwacht dat die een elementaire kennis heeft van de bestuurlijke taal, zodat men boodschappen van het stadsbestuur, politie en zo verder begrijpt’, aldus de Groene schepenen.

    Ze leggen er verder de nadruk op dat iedereen, met welke moedertaal of afkomst ook, welkom is in Vlaams-Brabant. ‘Wel steunen wij doordachte maatregelen om het Nederlandstalig karakter van onze regio te promoten in onze gemeenten. Dit bevordert immers het goede samenleven’.

    De mededeling is ondertekend door Jean-Pierre Maeyens (Hoeilaart), Sylvie Gahy (Hoeilaart), Marco Verbeckmoes (Machelen), Magda Van Stevens (Vilvoorde), Stef Boogaerts (Begijnendijk), Marie-Jeanne Thaelemans, Dirk Snauwaert en Joos Vereertbruggen (Meise). (Belga, 29 juni)

    Vogels betreurt de beslissing van haar Vlaams-Brabantse partijgenoten. (DS, 30 juni) Vera Dua was in De Zevende Dag (29 juni) ook in alle staten. De identiteit van de puiten in haar tuin beschermen, ja, dat is ecologische topkommer. In onze streek zijn ze hele bossen aan het kappen om er weer heide van te maken, want dat was ‘de oorspronkelijke biotoop’… Maar een hele Vlaamse regio met plezier zien bevolkt worden met anderstaligen en opendeurmensen, erg consequent is het allemaal niet echt…

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hopelijk is het einde in zicht.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    “De politieke crisis die ons land sinds de verkiezingen in de ban houdt, is eigenlijk een half jaar eerder begonnen. De start was de uitzending ‘Bye bye Belgium’ van de Franstalige publieke omroep RTBF, nog in 2006. Op die dag is de vergiftiging van de publieke opinie in Franstalig België gestart.”

    Luc Van der Kelen in Het Laatste Nieuws, 30 juni 2008

    29-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onruststokers wie ? Wij of de Franstaligen.
    Luc Van den Weygaert
    28-06-2008
    In Overijse werd tijdens de gemeenteraadszitting van donderdag 26 juni 2008 duidelijk dat de Franstaligen in Brussel ook een meldpunt voor taalklachten hebben. Desondanks het tweetalige statuut van Brussel kunnen verontwaardigde francofonen daar terecht maar hun taalklachten. Vaak gaat het over Nederlandstalige of Engelstalige reclameborden. Opmerkelijk is bijvoorbeeld een klachten dat er te veel Nederlandsetalige affiches zouden hangen in het Basilix shoppingcentrum van Koekelberg. De Franstaligen gaan hier nog een stap verder : zij geven tips aan Franstaligen hoe zij Frans kunnen blijven spreken tegen Nederlandstaligen, ook in Vlaamse gemeenten zonder taalfaciliteiten. Geïnteresseerden kunnen een bezoekje brengen aan de website http://www.ocf-wb.be. Alles wordt gecoördineerd vanuit de Maison de la Francité in de Jozef II-straat in Brussel. Hetb FDF gaf de aanzet tot deze dienst. Weer eens een duidelijk voorbeeld van franstalig imperialisme. Eén oplossing : vernietig belgie dan is de francofonie definitief verslagen !

    28-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat denkt U hiervan ?

     

    Rudy Demottes betere België
    Het kleine België heeft buiten het federale niveau en de provincies nog 9 andere overheden (zie het schema) en dat vindt eigenlijk iedereen te veel en te duur. Maar nu is er voor het eerst iemand die voorstelt om die 9 overheden tot 3 terug te brengen. Dat is Rudy Demotte, de minister-president van het Waals Gewest èn de Franstalige Gemeenschap in België. Hij wil alleen een nieuw soort gewesten overhouden, stelt hij in Knack. Die kunnen onderling regelen hoe ze minderheden uit andere gewesten beschermen. Maar Vlaanderen zou dan wel een andere hoofdstad moeten kiezen. En de Duitstalige Oostkantons willen vermoedelijk een 4e gewest worden. Morgen zegt de Vlaamse minister-president Peeters in Het Laatste Nieuws dat ook hij de echte macht in het land naar de deelstaten wil verplaatsen.

    Reaktie graag in mijn gastenboek.

    27-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.11 JULI te ARDOOIE.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    vrijdag 11 juli 2008 : Feest van de Vlaamse Gemeenschap (11-juli viering).
    VRIJDAG 11 JULI 2008 om 20u30 !

    ACROBATIE, MUZIEK, KINDERANIMATIE, STRAATTHEATER, ZEEPBELLEN, GEKKE AUTO, SMULLEN, DRINKEN, HUMOR, VUURWERK en vooral ANIMATIE !

    Zeepkistenrace en driewielerkoers in de Ardooisestraat te Koolskamp vanaf 17u30. Info via zeepkistenrace@vbdehorizon.be of via 0496/15.04.04 (nà de kantooruren)

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Niet vergeten.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bart De Wever op Canvas.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Bart De Wever in Keien van de Wetstraat     27/06/08
    Vanavond, in de laatste aflevering van de eerste reeks van 'Keien van de Wetstraat', interviewen Kathleen Cools en Ivan De Vadder N-VA-voorzitter Bart De Wever, die ook de allereerste gast van het programma was. 'De Keien' trekt,ondanks het late uitzenduur, gemiddeld zo'n 120.000 kijkers. Het is het enige programma waarin een politicus een halfuur de tijd krijgt om zijn verhaal te doen, zonder voortdurend onderbroken te worden.
    www.canvas.be

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik steun ook die oproep.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Brepoels steunt actie Amnesty International     26/06/08
    Op de internationale dag tegen foltering lanceerde Amnesty International een postkaartenactie gericht aan president Sarkozy. Het is immers nog steeds onzeker of de EU vrij is van illegaal vervoer en detentie van gevangenen door de CIA. N-VA Europarlementslid Frieda Brepoels beantwoordde de oproep en vraagt Sarkozy, die vanaf 1 juli het Raadsvoorzitterschap opneemt, eindelijk maatregelen te treffen tegen lidstaten die medeplichtig zijn aan schending van de mensenrechten door de VS in Europa.
    www.friedabrepoels.eu

    26-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verhuizen.
    Nieuws

    "Als u zich in Overijse niet thuisvoelt, moet u maar verhuizen"

    De gemeenteraad in Overijse draaide vanavond helemaal rond het meldpunt van taalklachten van de gemeente. Jan De Broyer, fractieleider voor OV 2002, vroeg de Franstaligen zich aan te passen aan de grondwettelijke indeling van het land. "Als u zich in Overijse niet thuisvoelt, moet u maar verhuizen", aldus De Broyer. Zijn partijgenoot en schepen van Vlaams Beleid Dirk Dewolf zei nog dat het meldpunt sinds zijn oprichting begin vorig jaar al meer dan 300 klachten heeft gekregen.

    Vernielingen
    Inmiddels beschuldigt de tweetalige formatie CDoV-Blauw-Plus de groep vrijwilligers die het meldpunt voor taalklachten beheert, van "het vernietigen en/of beschadigingen van eigendommen" van zelfstandigen en handelaars die anderstalige publiciteit voeren. De partij distancieert zich van de "verfoeilijke motieven achter de intussen wereldberuchte kliklijn".

    Anderstalige handelspubliciteit
    Een bericht enkele weken terug in het infoblad van Overijse over het bestaan van een meldpunt voor taalklachten waar men anderstalige handelspubliciteit kan melden, leidde de afgelopen tijd tot heel wat heisa. Burgemeester Dirk Brankaer stelde dat de betrokken handelaars per brief vriendelijk verzocht worden om voortaan het Nederlands te gebruiken. Dit wordt tegengesproken door CDoV-Blauw-Plus.

    Bedreigingen
    "In een aantal gevallen kregen de betrokken handelaars eerst iemand van deze groep over vloer die hen kwam bedreigen als ze de anderstalige publiciteit niet verwijderden, waarna hun uithangbord enkele dagen later werd overschilderd. In dergelijke gevallen weet men wel wie achter dergelijk vandalisme zit", aldus Johan Leblicq, fractieleider van CDoV-Blauw-Plus in de gemeenteraad. Volgens Leblicq bedient burgemeester Brankaer zich maar al te graag van "stoottroepen" zoals TAK en Taalrespect.

    Vriendelijke vraag
    De schepen van Vlaams beleid Dewolf repliceerde dat Overijse de handelaars die anderstalige publiciteit voeren, geenszins beschuldigt van inbreuken, maar wel vriendelijk schriftelijk vraagt respect te betonen voor het feit dat ze in Vlaanderen wonen. Het meldpunt is ook geenszins onwettelijk en zal derhalve blijven bestaan, zei hij nog.

    Protest
    In de marge van de gemeenteraad demonstreerde vanavond een 25-tal militanten van de Vlaamse Volksbeweging, het Taalactiecomité en Vlaamse Jongeren Overijse om hun steun te betuigen aan het college. Het kwam niet tot incidenten. (belga/sam) -De Morgen.


    Foto

    WELKOM OP MIJN BLOG.
    Foto

    Foto

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Klik op de op leeuw aub
    Foto


    Nieuws Politics

    Foto

    Archief per maand
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!