Vlaanderen aan zet



Royalisten dienden klacht in bij de Jury voor Ethische Praktijken inzake reclame (JEP) omdat de affiche vernederend zou zijn voor alle belgen.

Steen des aanstoots is het beeld van een schaakbord waarop een Vlaamse leeuw de koningspion ten val brengt. De symboliek van een verslagen Belgische koning kan niet voor de royalisten die de stopzetting van de campagne eisen.

Het ANZ, organisator van het Zangfeest, reageert laconiek op de klacht. "Humor is blijkbaar niet de sterkste eigenschap van de royalisten. Wat we duidelijk willen maken is dat Vlaanderen aan zet is en we maximaal moeten inzetten op de eigen toekomst. We mogen niet langer lijdzaam toezien hoe onze welvaart en welzijn wegkwijnt door het Belgisch immobilisme. Vlaanderen moet de institutionele patstelling doorbreken."

De organisatoren verwachten zondag een grote toeloop voor het Zangfeest. In voorverkoop werden al meer dan 4.000 kaartjes verkocht.

En daar kunnen wij alleen maar blij om zijn, maar we zijn dan ook geen goede belgen. Nu je het zegt, bestaat zoiets wel?

En als uitsmijter nogmaals de verguisde affiche.