Foto
Foto
Over mijzelf
Ik ben
Ik ben een en woon in (VLAANDEREN .) en mijn beroep is Gepensioneerd..
Ik ben geboren op 09/02/1939 en ben nu dus 85 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Raad eens ?.
Inhoud blog
  • Cultuur in Vlaanderen.
  • Sluit U ook aan ?
  • Uitnodiging cultuur.
  • Uitnodiging VL@S Ardooie.
  • Ook in 2023.
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Mijn favorieten
  • VVB-Ardooie-Koolskamp
  • Vlaanderen-Flanders
  • Meervoud
  • The Brussels Journal
  • Taal Aktie Komitee.
  • Vlaamse boeken.
  • Wandelen voor Vlaanderen.
  • Vlaamse Aktieve Senioren.
    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • N-VA Ardooie-Koolskamp.
  • Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Sprokkels,mijmeringen en bedenkingen .

    21-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeg het eens...................!!!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen BRUSSEL - 'Ik kan echt niet geloven dat er Vlaamse partijen bestaan die vinden dat we de voogdij over sommige gemeenten moeten opgeven.' Dat heeft N-VA-voorzitter Bart De Wever gezegd tijdens de plenaire vergadering in het Vlaams parlement. Hij stelt daarmee opnieuw de Vlaamse eisen op scherp in de onderhandelingen van BHV, waarbij N-VA niet betrokken is.

    20-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.B.H.V stemmen in de Kamer.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen "CD&V op de knieën"
    Ook N-VA-voorzitter Bart De Wever heeft geen goed oog in de onderhandelingen, afgaande op de voorstellen die vooral in de Franstalige pers circuleren. "Als er nu voortgewerkt wordt op deze voorstellen én er zou nog heel wat moeten bijkomen (voor de Franstaligen, nvdr), dan valt te vrezen dat het een echte gruwel wordt", reageert hij. "Zeker als ik zie wie er rond de tafel zit."
     
    De N-VA-voorzitter vindt dat langs Franstalige kant "alle toppers" aanwezig zijn, terwijl de Vlamingen slecht vertegenwoordigd zijn. "CD&V zit op de knieën om Leterme in de 16 te houden, en dan zijn er nog twee partijtjes, Open Vld en Groen!, waarvan de voorzitters nul ervaring hebben in de Wetstraat. Zij zouden dan de Vlaamse belangen moeten verdedigen", klinkt het laconiek.

    19-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spoedbetoging.
    Steun de burgemeester van  Vlaams Brabant.


    18-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.B.H.V !!!
    En  De Haene kraaide nog niet,nog even wachten tot donderdag.

    17-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GENOEG!!!!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Genoeg! Werkgroep BHV organiseert spoedbetoging

    Vlaamse manifestatie donderdag 22 april in Vilvoorde

    Verzonden op: 17-04-2010

    Verzonden door: Jan Van de Casteele 03 366 18 50

    SPOEDBETOGING "GENOEG!!!" VILVOORDE 22 APRIL 2010

    betreft:

    De werkgroep BHV organiseert op donderdag 22 april met de steun van het Overlegcentrum van Vlaamse Verenigingen een spoedbetoging in Vilvoorde. De manifestatie start om 19.30u op het Rooseveltplein.

    verantwoording:

    De werkgroep BHV is een werkgroep ad hoc, gevormd door de Vlaamse Volksbeweging (VVB), het Halle-Vilvoorde Komitee (Haviko) en het Taal-Aktie-Komitee (TAK). De werkgroep ijvert voor de splitsing van de tweetalige kieskring BHV. De werkgroep is ruim zeven jaar actief en coördineert alle mogelijke acties rond de problematiek van BHV (onder meer: de grote betoging in Halle in 2004, de meeting op het Possozplein in Halle op de vooravond van de federale verkiezingen in 2007, de verschillende campagnes rond de dienstweigeringsacties tijdens de opeenvolgende verkiezingen én de juridische bijstand die aan de dienstweigeraars wordt geboden, de lopende campagne "Respect voor Vlaams-Brabant" ...)

    Dit land zit omwille van communautaire tegenstellingen eens te meer in een politieke impasse. De communautaire koorts rond de gesprekken die koninklijk onderhandelaar Jean-Luc Dehaene over BHV voert, loopt erg hoog op.

    In de media duiken de woorden 'compromis', 'politieke ruilhandel' of 'toegeving' de jongste tijd almaar vaker op. Vlaanderen en de regio Halle-Vilvoorde in het bijzonder zouden zich mogen voorbereiden op het betalen van een al té zware prijs voor een elementair en vanzelfsprekend recht (cfr. de "5 minuten politieke moed" van toenmalig stemmenkanon Yves Leterme). Dehaene dreigt met zijn opeenvolgende rondjes gesprekken en onderhandelingen de grondwet te herleiden tot een vodje papier. Voor de hoeveelste keer in de geschiedenis?

    En wat als Dehaene er niet uit raakt? Blijkbaar is dat voor sommigen niet eens een probleem: want om nog meer tijd te kopen wordt nu al volop gesproken over - nog maar eens - 'een belangenconflict'. Een vijfde in de rij dit keer door... het Brussels parlement. De Franstaligen kunnen zich in dit land een en ander veroorloven. Gaan de Vlaamse Brusselaars in die vertoning meestappen? Nog erger: zouden er langs Vlaamse zijde politici en partijen zijn die lijdzaam toezien hoe de 'democratische' besluitvorming in dit land onder druk van Franstalige politici tot een zielig vertoon wordt herleid?

    De werkgroep BHV wil de spreekbuis zijn van de vele boze, verontruste Vlamingen én - in het bijzonder - van de Vlaams-Brabanders. De werkgroep zegt vandaag: 'Het is genoeg geweest!'.

    Er is voor BHV maar één legitieme en evidente oplossing: de federale kamer van volksvertegenwoordigers haar werk laten doen en het Vlaams voorstel tot de splitsing van BHV stemmen. Dat is democratie.

    Daarom het initiatief van de hierbij aangekondigde spoedbetoging. De slogan waaronder de manifestatie verloopt is kort, krachtig en duidelijk: "Genoeg!!!".

    Namens de werkgroep BHV

    Guido Moons, voorzitter

    gsm 0494 47 59 97

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.B.H.V
    Versterking zeker nodig voor de stemming in de Kamer.


    Vlaamsche Leeuw bier.



    Drink er nog maar eentje want we zullen het nodig hebben tijdens de volgende dagen en weken.
    Gezondheid, moed en strijdvaardigheid.


    16-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aktie.

    Voor werkgroep BHV is het welletjes

    Genoeg! Vlamingen betogen op 22 april in Vilvoorde

    Jan Van de Casteele 16-04-2010

    Genoeg! De Vlaamsgezinde organisaties gaan op initiatief van de Werkgroep BHV (VVB, Haviko en Tak) donderdag manifesteren in Vilvoorde. Met een duidelijke boodschap voor Vlaamse partijen die een onverteerbaar 'compromis' van Dehaene zouden aanvaarden, of bij het falen van 'de loodgieter' de Franstaligen zouden volgen in nog maar eens - een vijfde - uitstel van een splitsing van BHV via een belangenconflict. Hieronder een mededeling van de Werkgroep BHV.

    De communautaire koorts rond de gesprekken die koninklijk onderhandelaar en loodgieter Jean-Luc Dehaene voert i.v.m. BHV loopt de jongste dagen erg hoog op.

    De woorden compromis, politieke ruilhandel, toegeving zijn niet uit de lucht. Vlaanderen en de regio Halle-Vilvoorde mogen zich al voorbereiden op het betalen van een al té zware prijs voor een elementair recht. Dehaene dreigt met zijn rondjes gesprekken en onderhandelen de grondwet te herleiden tot een vodje papier. Voor de hoeveelste keer in de geschiedenis?

    En wat als Dehaene géén oplossing vindt? Blijkbaar is dat niet zo 'n groot probleem, want om nog wat meer tijd te kopen wordt alweer volop gesproken over nog maar eens een belangenconflict. Voor de vijfde keer, en nu door het Brussels parlement!

    Wat gebeurt er ondertussen langs Vlaamse zijde? Men staat erbij en men kijkt ernaar hoe de democratische besluitvorming onder druk en dreigementen van Franstalige politici door Vlaamse politici op een hoopje wordt geveegd.

    De werkgroep B-H-V, die de spreekbuis wil zijn van verontruste, verontwaardigde en boze Vlamingen en vooral van de verontruste, verontwaardigde en boze Vlaams-Brabanders zegt: Het is genoeg geweest!!!

    Er is maar één legitieme en evidente oplossing: de federale kamer van volksvertegenwoordigers haar werk laten doen en het Vlaams voorstel tot splitsing van BHV laten stemmen. Dat is democratie, niets meer maar zeker ook niets minder.

    Om deze eis kracht bij te zetten organiseert de werkgroep BHV met de steun van het Overlegcentrum van Vlaamse Verenigingen (OVV) een spoedbetoging op donderdag 22 april om 19.30 uur aan de Franklin Rooseveltlaan in Vilvoorde.

    De slogan waaronder de spoedbetoging verloopt is kort, krachtig en duidelijk: "Genoeg!!!".

    Geef de Vlaams-Brabanders en heel Vlaanderen uw steun en wees erbij op 22 april.

    Geef er vooral op een creatieve en ludieke manier gestalte aan uw protest. Let wel op: politieke vlaggen en kentekens zijn niet gewenst, iedereen protesteert die avond als een verontwaardigd en verontrust Vlaams burger.

    Vanuit verschillende plaatsen in Vlaanderen worden er bussen ingelegd naar Vilvoorde: meer info en inschrijvingen vanaf maandag op: www.burgerzin.be


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.B.H.V nu stemmen.


    STOP Waals-Brusselse verkiezingen in Vlaanderen

    In mei 2003 heeft het Grondwettelijk Hof de kieswet voor BHV vernietigd wegens discriminatie. In november 2007 heeft de kamercommissie een nieuwe kieswet goedgekeurd. Vlaanderen wacht al twee jaar op de "onverwijlde" stemming in de kamer. CD&V en VLD: Stop de carrousel van de 5 belangenconflicten!

    15-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.T.A.K en B.H.V
    De mannen weer aan het werk,wat zouden wij zonder hen doen ?
    --------------------------------------------------------------------------------------------------
    Aktievoerders van het Taal Aktie Komitee hebben in de nacht van woensdag op donderdag op het dak van het gemeentehuis van Linkebeek in witte letters “VL” geschilderd. Er werd ook een spandoek bevestigd ter ondersteuning van de burgemeesters ... die ijveren voor een onverwijlde splitsing van BHV zonder prijs.
    Met deze symbolische aktie wensen we duidelijk te maken dat Linkebeek een Vlaamse gemeente is en moet blijven. De recente actualiteit toont aan dat het hoegenaamd geen overbodige luxe is dit nog eens te onderstrepen.
    • de nooit-benoemde Damien Thiéry stelde vorige week nog dat er ook voor Didier Reynders nooit een splitsing van BHV zal komen zonder uitbreiding van Brussel. Het is nog altijd wachten op een ontkenning van de voorzitter van de MR.
    • En er is het gerucht om de faciliteitengemeenten onder federale voogdij te plaatsen: een vrijgeleide voor wetsovertredende Franstalige kandidaat-burgemeesters, en vooral een opstapje naar een latere definitieve roof van deze Vlaamse gemeenten

    Wij begrijpen niet dat de Vlaamse partijen na al hun dure eden zouden willen meestappen in de scenario’s die momenteel circuleren. Eén voor één gaan ze immers in tegen datgene waar het hen, de burgemeesters en de Vlaamse beweging van in den beginne om te doen was: het terugdringen van de Franstalige invloedssfeer in Vlaams-Brabant.

    Wij herhalen dan ook onze vraag om een VOLLEDIGE splitsing (kamer/senaat/europa + gerechtelijk arrondissement) ZONDER PRIJS en tellen af naar de datum dat de Vlaamse partijen eindelijk gaan inzien dat praten zinloos is en de splitsingsvoorstellen in het federale parlement hun normale gang kunnen gaan.

    Ga ook naar de TAK-stek voor de schakels naar de pers:
    http://www.taalaktiekomitee.org/takphp/blog/bericht/1022


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het spook is er nog(B.H.V)
    Brussel roert zich.
    Brussel vond de tijd gekomen om zich ook nog eens te laten horen in het debat over BHV. De splitsing van BHV moet gekoppeld worden aan de herfinanciering van Brussel liet Brussels minister-president Picqué weten en omdat zo'n herfinanciering nu eenmaal tijd vergt zou Franstalig Brussel nu toch ineens bereid zijn om een nieuw belangenconflict in te roepen.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dansen.
    Remmen los met de Kulak.


    14-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog steeds het spook B.H.V
    14-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.BHV: N-VA zet puntjes op de i in Vlaams-Brabant
             
    De N-VA deelt deze week 300.000 folders uit in
    Vlaams-Brabant waarin staat uitgelegd waarom de kieskring
    Brussel-Halle-Vilvoorde gesplitst moet worden. Als federale oppositiepartij wil ze
    de inwoners er nog eens aan herinneren dat CD&V en Yves Leterme
    destijds een splitsing "zonder toegevingen" beloofd hadden. De partij
    hoopt zo de Vlaamse christendemocraten en hun regeringspartner Open
    Vld onder druk te zetten om woord te houden en de splitsing in de
    Kamer te stemmen.
        De huis-aan-huisfolders worden verspreid in alle gemeenten van
    Halle-Vilvoorde en in enkele gemeenten van het arrondissement Leuven. In
    "eenvoudige bewoordingen" wordt uitgelegd waar het probleem over
    gaat. "Sommige media en politici proberen immers te laten uitschijnen
    dat de splitsing van BHV louter symbolisch of zelfs onbelangrijk zou
    zijn", luidt het.
        "BHV gaat over respect voor de wetten en respect voor het Vlaams
    karakter van onze streek", legt Kamerlid Ben Weyts uit. Samen met de
    Vlaamse parlementsleden Mark Demesmaeker, Willy Segers en Tine
    Eerlingen deelt hij de hele week de folders uit. Er worden ook vijgen
    uitgedeeld, "om te duiden dat de lopende onderhandelingen vijgen na
    Pasen betekenen".
        In het pamflet wordt uitgelegd dat het Grondwettelijk Hof in 2003
    oordeelde dat de kieskring BHV ongrondwettelijk is (omdat het de
    enige nog resterende niet-provinciale kieskring is, nvdr). Volgens N-VA
    is het discriminerend dat Vlaamse politici geen stemmen kunnen halen
    in Wallonië, terwijl het omgekeerde in BHV wel mogelijk is.
        De splitsing moet gewoon in het parlement met een democratische
    Vlaamse meerderheid gestemd worden, "punt uit", besluit Weyts.(Belga)

    Bijlagen:
    folder_bhv.pdf (606.8 KB)   


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ensor.

    150 kaarsjes voor James Ensor

    De bekende Vlaamse kunstschilder James Ensor werd gisteren precies 150 jaar geleden geboren. In zijn thuisstad Oostende werd dat met het nodige feestgedruis herdacht. Aan het Provinciaal Museum voor Moderne Kunst Mu.ZEE werd een reuzentaart van 2,4 bij 4 meter aangesneden voor de jarige.

    Ensor werd geboren in Brussel als zoon van een ingeweken Britse vader en een Vlaamse moeder uit Oostende. Daar baatte zij een winkeltje uit dat souvenirs, maskers en prullaria verkocht. Maskers zouden later een terugkerend patroon worden in de werken van Ensor. De kunstenaar wordt beschouwd als een groot vernieuwer van de moderne kunst. Zijn werken vallen echter moeilijk in één kunststroming onder te brengen, precies omdat hij zo uniek was. Zijn grote doorbraak kwam er met het imposante “De intrede van Christus in Brussel”, waarmee hij de hele Brusselse burgerij voor aap zet.

    In zijn beginjaren werd het werk van Ensor weinig gewaardeerd, maar gaandeweg bouwde zijn reputatie zich op. Als bejaarde man was hij een gevierd kunstenaar geworden, kreeg hij de titel baron opgeplakt en mocht hij zelfs zijn eigen standbeeld onthullen in Oostende.


    13-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ALLEN DAARHEEN.

    Ligt Brussel na 24 april nog in Vlaanderen?

    Bepaal zelf het VVB-STANDPUNT mee tijdens het BRUSSELCONGRES op zaterdagnamiddag 24 april.

    Na maandenlange voorbereidingen, staan we klaar om naar buiten te treden met een geactualiseerd Brussel-standpunt van de Vlaamse Volksbeweging. Op 24 april maken de VVB-leden een keuze over de rol van Brussel bij de Vlaamse onafhankelijkheid.

    Hoe gaat een en ander in z’n werk? Alle VVB-leden (tenminste lid sedert 2009 en uiteraard ook in 2010) kunnen deelnemen aan het congres en de stemmingen. Daarvoor volstaat het zich in te schrijven (met onderstaand formulier of elektronisch) en op 24 april naar Brussel te komen. Wie zich inschrijft, ontvangt thuis de voorgestelde resoluties en de ingediende amendementen, zodat iedereen zich goed kan voorbereiden. Op de dag zelf worden de teksten verdedigd, waarna de stemming volgt. Alleen wie vooraf inschreef, kan meestemmen.

    Het belang van dit congres is groot. Iedereen kent de laatste reddingsboei van de verdedigers van het voortbestaan van België: “En wat doe je met Brussel?” Op zaterdag 24 april dienen we hen van antwoord.

     Uiteraard wil je persoonlijk aanwezig zijn op dit bijzonder belangrijke congres en deel uitmaken van de voordenkers van de Vlaamse onafhankelijkheid. Schrijf je vandaag nog in.

     Het Brusselcongres vindt plaats in het auditorium Roger Van Heem (gebouw Q) van de Vrije Universiteit Brussel, Pleinlaan 2, 1050 Brussel.

     Wie tijdig inschrijft, ontvangt een uitgebreide wegbeschrijving zowel voor het openbaar als het eigen vervoer.

     Om praktische redenen verzoeken we jullie om ten laatste 13.45 uur aanwezig te zijn. Het congres zelf vangt aan om 14 uur.

             Inschrijvingsstrook (verplicht vooraf in te schrijven)

      Voornaam : ………………………………………………………...

      Naam : ……………………………………………………………...

      Lidnummer (vind je terug op de adresklever of op je lidmaat-
     schapskaart) : …………………………...

     Straat + nr : ………………………………………………………..

      Postnummer + woonplaats : …………………………………….

      e-postadres : ……………………………………………………...

      Ik rij mee met de VVB-bus en betaal hiervoor € 5. Ik kies voor lijn
     …. en stap op in volgende gemeente of stad: …………………….

      Bezorg dit formulier terug per post aan het congressecretariaat,
     Passendalestraat 1A, 2600 Berchem of per e-post aan
     
    secretariaat@vvb.org. Doe dit ten laatste op maandag 19 april 
    zodat we je tijdig alle info kunnen opsturen.

     Met de VVB-bus naar het Brusselcongres

     Op vraag van verschillende afdelingen worden er bussen ingelegd naar het Brusselcongres. We voorzien in vier buslijnen.

     Lijn 1:

     11.30 uur Oostende: Provinciaal Instituut voor Zeevisserij (Mercatorlaan)

    11.45 uur Brugge: carpoolparking afrit Loppem

    12.15 uur Aalter: afrit ter hoogte van het verdwenen tankstation

     12.30 uur Gent: P+R Parking Viaduct Gentbrugge

     Lijn 2:

    11.45 uur Kortrijk: carpoolparking (Oudenaardsesteenweg N6)

    12.30 uur Erpe - Mere: oprit E40 Brussel

    12.45 uur Aalst: parking Kerkhof, Leo de Béthunelaan (kruispunt 'Haring')

    12.55 uur Affligem: carpoolparking (E 40 - richting Brussel)

    13.05 uur Groot-Bijgaarden: parking Carestel E40 richting Brussel

     Lijn 3:

     12.15 uur Antwerpen 1: Schoten Pizzahut (hoek Bredabaan, Hortsebaan)

     12.30 uur Antwerpen 2: parking PIDPA, Desguinlei

     13.00 uur Mechelen: Rode Kruisplein

     Lijn 4:

    11.30 uur Opoeteren: kerk
    11.50 uur
    Genk:
    station
    12.10 uur Lummen
    : carpoolparking

    12.30 uur Aarschot: carpoolparking (E314 - afrit 22)
    12.45 uur Leuven: parking Bodart
    13.15 uur Sterrebeek: carpoolparking

     De kostprijs bedraagt € 5 en is ter plaatse te betalen. Het juiste uur van opstappen wordt samen met de andere info aan de ingeschrevenen meegedeeld. Was je al ingeschreven voor het congres? Geef dan enkel door met welke bus je eventueel wil meerijden.


    12-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Deelnemen aan het congres.
    Brussel is en blijft onze hoofdstad.


    11-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het spook B.H.V
    11-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Windhaan.


    Foto genomen tijdens de gordel van 2007, toen de heer Eric Van Rompuy nog Vlaming was.

    click to zoom

    Op vrijdag 9 april 2010, in het programma van de heer Guy Polspoel uitgezonden op kanaal Z,  zei de heer Eric Van Rompuy dat hij voor een onderhandelde oplossing is wat het dossier BHV betreft.

    Met Vlaamse groeten.

    P.S:Van Gos op de webstek van Hupoar.

    09-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat een durf !!!
    En wat doen onze Vlaamse politiekers ? Toekijken en ja knikken,a.u.b zeg.
    FDF-voorzitter en burgemeester van Sint-Lambrechts-Woluwe Olivier Maingain drukt via een groot spandoek aan de gevel van het gemeentehuis zijn steun uit voor de drie niet-benoemde burgemeesters.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het spook B.H.V.
    Vijf minuten politieke moed.
    ----------------------------
    In afwachting van de laatste (?) rechte lijn voor BHV (Dehaene zou volgende week echte onderhandelingen opstarten), nemen de partijen hun posities in. Damien Thiéry mag nog eens de uitbreiding van Brussel naar voren schuiven en SP.A zal niet mee onderhandelen (maar zal wel alles slikken waar de onderhandelaars mee naar buiten komen).

    Charles Picqué (PS) liet nog eens weten bitter weinig te voelen voor een scenario waarbij er weer geen oplossing gevonden wordt en het Brussels parlement dan maar voor verder uitstel van executie moet zoeken door een nieuw belangenconflict in te roepen. Gelijk heeft hij, want na dergelijke eenzijdige stemming van Franstaligen tegen Nederlandstaligen om een belangenconflict goedgekeurd te krijgen staat niets nog een eenzijdige stemming van de splitsingsvoorstellen in de weg ... behalve misschien het gebrek aan vijf minuten politieke moed vanwege onze volksvertegenwoordigers.
    Bron:T.A.K

    06-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hallo zeg ?

    "Al onder Dehaene afspraken met bouwpromotoren"

    Voormalig premier en huidig koninklijk opdrachthouder Jean-Luc Dehaene (CD&V) was tussen 2000 en 2007 burgemeester van Vilvoorde.
    Volgens schepen van Sociale Zaken Hans Bonte (sp.a) werden in Vilvoorde al afspraken gemaakt met projectontwikkelaars toen koninklijk bemiddelaar Jean-Luc Dehaene daar nog burgemeester was. "Ik heb het nooit anders geweten en ik ben intussen al tien jaar schepen", verklaarde Bonte dinsdag op de VRT-radio.
     
    "In een aantal nieuwe verkavelingen is het zo dat het overgrote deel bestaat uit Nederlandstalige gezinnen, terwijl dat elders in de stad anders loopt", aldus Bonte. Volgens hem gaat het om een maatregel die werkt en die niet nieuw is. "Dat was ongetwijfeld ook toen (wanneer Dehaene burgemeester was, nvdr) het geval", luidt het.
     
    Volgens Bonte zou het kunnen dat ook de voorganger van de koninklijk bemiddelaar daar "al aandacht voor vroeg". (belga/mvdb) en De Morgen.

    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het spook B.H.V.

    Randburgemeesters trekken B-H-V-knoop nog strakker

    Huidig minister van Binnenlands Bestuur Geert Bourgeois (N-VA) ziet geen reden om op te treden.
    Vlaamse burgemeesters uit de Brusselse Rand hebben akkoorden gesloten met vastgoedontwikkelaars om hun woningen bij voorkeur aan Nederlandstaligen te verkopen. De zaak maakt de B-H-V-knoop voor koninklijk opdrachthouder Jean-Luc Dehaene nog wat strakker.

    Franstaligen én Vlamingen wijzen de afspraken tussen enkele burgemeesters in de Brusselse Rand en vastgoedontwikkelaars af. De burgemeesters dwingen de projectontwikkelaars om de lijsten met kandidaatkopers door te geven en screenen hen op hun taalbereidheid en -kennis. Als de bouwpromotoren niet echt geneigd zijn om samen te werken met de burgemeesters, hebben die nog altijd een stok achter de deur.

    "Dan zullen wij veel minder geneigd zijn om bij het volgende project een vergunning toe te kennen", geeft Michel Doomst, burgemeester van Gooik en CD&V'er, toe.
    Bron:De Morgen.


    Foto

    WELKOM OP MIJN BLOG.
    Foto

    Foto

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Foto

    Klik op de op leeuw aub
    Foto


    Nieuws Politics

    Foto

    Archief per maand
  • 02-2023
  • 01-2023
  • 12-2022
  • 11-2022
  • 10-2022
  • 09-2022
  • 08-2022
  • 07-2022
  • 06-2022
  • 05-2022
  • 04-2022
  • 03-2022
  • 02-2022
  • 01-2022
  • 12-2021
  • 11-2021
  • 10-2021
  • 09-2021
  • 08-2021
  • 07-2021
  • 06-2021
  • 05-2021
  • 04-2021
  • 03-2021
  • 02-2021
  • 01-2021
  • 12-2020
  • 11-2020
  • 10-2020
  • 09-2020
  • 08-2020
  • 07-2020
  • 06-2020
  • 05-2020
  • 04-2020
  • 03-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!