Voor die mevrouw die daar zo tussen haar tanden door om een recept vraagt van gegrilde Sint jakobsschelpen. Zie gastenboek...
Wel, puur toeval maar zaterdag staan er hier van die schelpbeestjes op het menu.
Nu moeten jullie niet onmiddellijk denken dat er hier dagelijks kreeft, kaviaar, en truffels gegeten worden.
Er komt hoog bezoek en dan kan er wel eens iets af....
Maar het zullen geen gegrilde Sint jakobsschelpen worden, maar gewoon gebakken, om de simpele reden dat ik geen grilpan heb!
Dus gewoon in een tefalpan bakken in een lekje olie. Het mag olijfolie zijn maar voor mij hoeft dat niet.
Maar eerst ga ik wat zwarte deegwaar koken, t Zijn noedels, gekleurd met inkt van de zeekat ofte sepia. Een soort inktvis. Dat wordt dus zwart.
Dan in een mum van tijd kan er een botersausje gemaakt worden; een beurre blanc.
Van een pruimtomaat, die stonden in promotie, zal ik enkele blokjes geconcasseerde tomaat maken. Dus dobbelsteentjes.
Goed, nu zijn we klaar.
Eerst, de witte wijn uitschenken, t zal er één zijn van Sylvie, haar foto heeft hier al een paar keer op het blog gestaan. Een eenvoudige droge witte bordeaux.
Dan snel de schelpdiertjes bakken in de pan zodat ze een mooi korstje krijgen. k Ga een beetje foefelen en toch een beetje bloem op de nootjes stuiven, zo pakken beter kleur.
Uiteraard mogen ze niet doorbakken worden, ze moeten nog een beetje saignant blijven.
Een klein slokje witte wijn in de pan om te deglaceren.
Het roze corail zal ik niet gebruiken. Dat gaat de diepvriezer in voor latere toepassingen.
In een vissausje bijvoorbeeld.
Wat zwarte deegwaar op een warm bord scheppen. Daar de witte jakobsnoot op en bestrooien met de rode tomaat. Nu nog een schepje botersaus.
Meer moet dat niet zijn!
k Zal nog eens gaan kijken bij Delhaize hoeveel het allerpiepkleinste blikje truffel kost. Als ik daar niet te fel van schrik, mag dat er ook nog bij.
Een beetje truffel versnipperd over de witte nootjes. Dan even de vingers aflikken, alhoewel dit niet mag...
Nu alleen nog hopen dat Ben, dat is de vishandelaar, de Sint jakobsschelpen en andere lekkernijen tijdig levert.
|