NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Keukenweetjes
Inhoud blog
  • Agouti
  • Exotisme
  • 1 april
  • Naakte kroketten
  • Sint Rémy, bid voor ons
  • Doe het zelf en eerste hulp bij overdaad
  • Biltong
  • Het trieste verhaal van Manolo Cortez.
  • Sexy herechjes…
  • Appie Heijn en vele updates
  • Haggis
  • Curries
  • Experimenteren met konjac
  • Valse vogelnestjessoep
  • Kalme week
  • Chipirons
  • Nieuwjaarswensen
  • Potage du jour
  • De week van de kleine visjes
  • Geen kerstmenu
  • Volhardend in de groenten
  • Nicolay goes vegetarian!
  • Soep van gerookte makreel
  • Shopping
  • Galantine
  • A l'improviste, on cueille les plus belles fleurs…
  • Nog een paar probeersels
  • Op grootmoeders wijze.
  • Experimenteren
  • Wat groeit er in mijnen hof?
  • Noedel en andere soepen
  • Afrikaanse tilapia
  • Evaluatie
  • Gezuurde makreel of ceviche van makreel
  • Diversen
  • Hors of makreel?
  • Vreemde vogels
  • Zo maar; leverpaté
  • Een ongewoon etentje
  • 't Heeft geen naam!
  • Mosselsoep en pickles.
  • Belust
  • Zelf pensen maken.
  • In memoriam Lief
  • Pauze
  • Vergeten namen
  • Asperges
  • Verjaardag met wraps
  • Biefstuk
  • De Kempen kookt
  • Lamsstoofpotje
  • Eendenbouten
  • Kleurtjes in de keuken
  • Gebakken rijst
  • OXO
  • Rare kroketjes
  • Pruimen- en andere taarten
  • Gevuld met....
  • Winterkost
  • Chinees Nieuwjaar
  • Vis van het jaar
  • Paprika & Co
  • Tournedos Rossini
  • Pizza
  • Menu nummer 5
  • Menu nummer 4
  • Menu nummer 3
  • Menu nummer 2
  • Menu nummer 1
  • Lekker smikkelen
  • Vervolg op ....
  • Consommé klaren
  • Parelhoen
  • Appelflantaart
  • Afrikaanse vissoep
    Zoeken in blog

    Foto
      Het nieuwe boek : Wat verwerk je in de keuken ?
      Lees hier meer
    Tips en hulp voor de keuken !

    Ter Leringhe ende Vermaeck

    Reacties op bericht (2)


    20-11-2010
    kwartels
    In Europa wordt maar 1 soort kwartel gekweekt voor consumptie : de europese kwartel. Vooral in Frankrijk en Italië. De wilde kwartels zijn in de meeste landen beschermd. Voor meer informatie over wilde kwartelsoorten kan u terecht op http://vandorp-dieren.nl/homepage/show/pagina.php?paginaid=150157 In de handel zijn verschillende formaten verkrijgbaar, want na de slacht worden de kwartels gesorteerd op grootte:-140 gr, 140-160 gr, 160-180 gr, 180-210 gr, +210 gr. Ze hebben geen kilo-prijs maar een stuk-prijs: hoe groter hoe duurder : om een idee te geven: 160-180 gr.: 1.36, +210gr.: 1.76. Wanneer ze in de supermarkt in reclame zijn aan 1, dan zullen dat meestal de kleinste soorten zijn. Het probleem van het opbinden kan men als volgt oplossen : snij langs beide zijden een klein gaatje in het buikvel, zo dicht mogelijk bij de stuit, steek hierin de uiteinden van de poten. Inspecteer steeds de binnenkant van de kwartel, meestal is de slokdarm en kliermaag (en soms de spiermaag) nog aanwezig : leg de kwartel op zijn zijkant, snij het nekvel en de nek door juist boven de romp zonder in de krop en het halsvel te snijden, trek nu traag maar stevig aan de nek, het halsvel zal doorscheuren en de slokdarm, luchtpijp en kliermaag zullen mede uit de kwartel tevoorschijn komen. Recept voor vulsel : Dit recept gebruikte ik vroeger toen ik nog poelier was, men kan dit gebruiken voor alle gevogelte, van kwartel tot kalkoen, let wel : dit recept is voor een hoeveelheid van ong. 15 kg, voor kleine hoeveelheden de ingrediënten evenredig verminderen : 10 kg gehakt, 20 eieren, 700gr broodkruim of chappelure, 1 liter room 40%, 1 fles cognac 40°, 400 gr crèmepate van gevogelte (of ganzeleverpaté),1 ganzelever in kubusjes gesneden, 1 blikje 400gr truffelstukjes of schilfers op sap ( of indien het budget het toelaat: verse truffels) peper en zout. Meng dit alles en zet dit enkele uren in de frigo zodat het nogwat opstijft. Wat ook zeer lekker is : gerookte kwartel, deze worden eerst een dag in een lichte pekel (water met cholorozozout) gelegd, en dan warm gerookt gedurende 25 min in een rookoven van 200 graden. Veel smulplezier !

    20-11-2010, 12:26 Geschreven door Van Broeck Marc


    LEKKER
    Ik eet aardperen het liefst rauw als tussendoortje,het heeft een lekkere notensmaak

    20-11-2010, 09:28 Geschreven door PHILIPPE


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
    Veiligheidscode *
    Code voorlezen
    Nieuwe code aanvragen


    Typ de cijfers/letters die u ziet in de figuur exact over in het tekstvak onder de figuur. Zo is het zeker dat u een bezoeker bent en geen machine.
    Kan u de code niet lezen? Klik dan HIER om een nieuwe in te laden, blijf dit doen totdat je ze wél kan lezen en overtypen. Zo wordt spam vermeden op dit blog en de veiligheid gegarandeerd.
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Foto

    Hoofdpunten blog keukenverhalen
  • Pauze
  • Meer asperges
  • Aspergeverhalen

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek




    Categorieën
  • Aardappelen (10)
  • Bakken (11)
  • Confituur (8)
  • Diversen (44)
  • Dranken (5)
  • Eieren (3)
  • Foie gras (2)
  • Gevogelte (15)
  • Groenten (29)
  • Humor (soms) (10)
  • Kaas (6)
  • Kalfsvlees (2)
  • Konijn (4)
  • Kruiden/specerijen (3)
  • Lamsvlees (3)
  • Meer groenten (7)
  • Nagerechten (21)
  • Paddenstoelen (3)
  • Pasta en rijst (7)
  • Rundvlees (9)
  • Sausen (14)
  • Schaaldieren (11)
  • Schelpdieren (15)
  • Slachtafval (6)
  • Soepen (15)
  • Technieken (13)
  • Varkensvlees (6)
  • Verhalen (26)
  • Visbereidingen (22)
  • Vissen (19)
  • Vlees divers (20)
  • Voorgerechten (12)
  • Vreemde keukens (34)
  • Vruchten (11)
  • Wild (3)
  • Zo maar recepten (35)


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!