NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Keukenweetjes
Inhoud blog
  • En, hoe was 't?
  • Agouti
  • Exotisme
  • 1 april
  • Naakte kroketten
  • Sint Rémy, bid voor ons
  • Doe het zelf en eerste hulp bij overdaad
  • Biltong
  • Het trieste verhaal van Manolo Cortez.
  • Sexy herechjes…
  • Appie Heijn en vele updates
  • Haggis
  • Curries
  • Experimenteren met konjac
  • Valse vogelnestjessoep
  • Kalme week
  • Chipirons
  • Nieuwjaarswensen
  • Potage du jour
  • De week van de kleine visjes
  • Geen kerstmenu
  • Volhardend in de groenten
  • Nicolay goes vegetarian!
  • Soep van gerookte makreel
  • Shopping
  • Galantine
  • A l'improviste, on cueille les plus belles fleurs…
  • Nog een paar probeersels
  • Op grootmoeders wijze.
  • Experimenteren
  • Wat groeit er in mijnen hof?
  • Noedel en andere soepen
  • Afrikaanse tilapia
  • Evaluatie
  • Gezuurde makreel of ceviche van makreel
  • Diversen
  • Hors of makreel?
  • Vreemde vogels
  • Zo maar; leverpaté
  • Een ongewoon etentje
  • 't Heeft geen naam!
  • Mosselsoep en pickles.
  • Belust
  • Zelf pensen maken.
  • In memoriam Lief
  • Pauze
  • Vergeten namen
  • Asperges
  • Verjaardag met wraps
  • Biefstuk
  • De Kempen kookt
  • Lamsstoofpotje
  • Eendenbouten
  • Kleurtjes in de keuken
  • Gebakken rijst
  • OXO
  • Rare kroketjes
  • Pruimen- en andere taarten
  • Gevuld met....
  • Winterkost
  • Chinees Nieuwjaar
  • Vis van het jaar
  • Paprika & Co
  • Tournedos Rossini
  • Pizza
  • Menu nummer 5
  • Menu nummer 4
  • Menu nummer 3
  • Menu nummer 2
  • Menu nummer 1
  • Lekker smikkelen
  • Vervolg op ....
  • Consommé klaren
  • Parelhoen
  • Appelflantaart
    Zoeken in blog

    Foto
      Het nieuwe boek : Wat verwerk je in de keuken ?
      Lees hier meer
    Tips en hulp voor de keuken !

    Ter Leringhe ende Vermaeck

    Reacties op bericht (3)


    02-12-2010
    Br....wat is het koud! Maar toch een warme groet uit Hasselt .
    Dat ziet er smakelijk uit, maar ik waag me er niet aan. Dus ik zal naar de bakker moeten.                                  Image Hosted by ImageShack.us

    02-12-2010, 22:46 Geschreven door Jasmijn2


    27-11-2010
    Sinterklaas
    In NL zijn amandelspijs en marsepein toch niet 100% gelijk, al zijn ze beiden amandelen met suiker.
    De amandelspijs is grover van struktuur en wordt alleen gebruikt als vulling. Van gevulde koek of  'banketstaaf,' maar ook van feestelijk krentenbrood (een snede van zo'n krentenbrood kan besmeerd worden met de amandelspijs die uit de holte wordt genomen).
    Marsepein is gewoon bekend als marsepein: fijn en zoet en het wordt genoten als snoepgoed of chocolade.


    27-11-2010, 22:10 Geschreven door jos kamp


    Sinterklaas
    Ha, een fijne tijd. Nu extra omdat er nog een 5-jarig manneke hier rond loopt die trouw het Sinterklaasjournaal volgt en op zoek is naar de 'verloren sleutel van de pakjeskamer' tussen de pepernoten. En nu 2-wekelijks schoon gepoetst met gekamde haartjes sinterklaasliedjes staat te zingen bij de balkondeur (dit wegens afwezigheid van een schoorsteen in de flat) ...
    We kochten vroeger alles voor de Sinterklaasavond in in NL, maar de borstplaat, die maakte mijn moeder zelf. Niet zo'n zachte fondant maar een hardere borstplaat. Sterk van chocoladesmaak en de brokken (v d grote plaat) kon je als een chocoladesuikerklontje lekker lang op zuigen ... (Helaaas nergens het recept gevonden na haar overlijden)
    De taai-taais liet ik altijd een lange tijd liggen. Uitdrogen, dan werden ze nog taaier. Rond kerst vond ik ze dan het lekkerst.

    Dat uitdrogen is een afwijking van mij. Ik koop zo ook een grote voorraad muntendrop en laat die eerst een paar weken indrogen door het in een open zak weg te zetten. Dan zo'n droge munt in de mond dat door speeksel langzaam aan buigzaam wordt en z'n smaak loslaat ... heerlijk !


    27-11-2010, 13:24 Geschreven door PaulO


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
    Veiligheidscode *
    Code voorlezen
    Nieuwe code aanvragen


    Typ de cijfers/letters die u ziet in de figuur exact over in het tekstvak onder de figuur. Zo is het zeker dat u een bezoeker bent en geen machine.
    Kan u de code niet lezen? Klik dan HIER om een nieuwe in te laden, blijf dit doen totdat je ze wél kan lezen en overtypen. Zo wordt spam vermeden op dit blog en de veiligheid gegarandeerd.
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Foto

    Hoofdpunten blog keukenverhalen
  • Pauze
  • Meer asperges
  • Aspergeverhalen

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek




    Categorieën
  • Aardappelen (10)
  • Bakken (11)
  • Confituur (8)
  • Diversen (44)
  • Dranken (5)
  • Eieren (3)
  • Foie gras (2)
  • Gevogelte (15)
  • Groenten (29)
  • Humor (soms) (10)
  • Kaas (6)
  • Kalfsvlees (2)
  • Konijn (4)
  • Kruiden/specerijen (3)
  • Lamsvlees (3)
  • Meer groenten (7)
  • Nagerechten (21)
  • Paddenstoelen (3)
  • Pasta en rijst (7)
  • Rundvlees (9)
  • Sausen (14)
  • Schaaldieren (11)
  • Schelpdieren (15)
  • Slachtafval (6)
  • Soepen (15)
  • Technieken (13)
  • Varkensvlees (6)
  • Verhalen (26)
  • Visbereidingen (22)
  • Vissen (19)
  • Vlees divers (20)
  • Voorgerechten (12)
  • Vreemde keukens (35)
  • Vruchten (11)
  • Wild (3)
  • Zo maar recepten (35)


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!