Titel: overgeven
Bericht:
hallo
wanneer ik gegeten heb heb ik altijd veel maagpijn die zelfs uitstraalt naar de rug en dikwijls moet ik dan daarna soms direct soms na enige uren overgeven en dan is mijn maagpijn voorbij alsook de pijn in de rug; heb in mijn maag laten kijken met als resultaat (een luie maag,wat reflux,en een zweertje in de slokdarm)zegt de specialist.
hoe kan ik dat op een natuurkundige wijze oplossen wel moet ik erbij vertellen dat ik suikerziekte heb en insuline spuit.
--------------------------
Hallo!
Voor de luie maag raad ik aan:
De grote brandnetel (Urtica Dioica) werkt reinigend op het hele lichaam, op alle spijsverteringsorganen. Het reinigende effect lijkt me als ik uw e-mail lees van belang, niet alleen omdat u last heeft van ontstekingen in de maag, maar ook omdat u veel medicatie heeft gebruikt waardoor er waarschijnlijk veel achtergebleven gifstoffen in het lichaam zijn. Dit is normaal al slecht voor het lichaam, maar bij u is het nog erger omdat u zegt dat u snel last heeft van bijwerkingen van medicatie. Een andere werking van de grote Brandnetel is dat hij alle secreties van spijsverteringsorganen stimuleert, hij prikt niet alleen van buiten maar prikkelt het hele lichaam ook van binnen tot actie. U kan van de jonge bladeren een aftreksel maken en dit opdrinken of een tinctuur kopen en innemen.
Voor het zweertje en de reflux:
Duizendblad (Achillea Millefolium) werkt kalmerend en versterkend bij nerveuze slijsverteringsklachten, slechte vertering en maag/darmontstekingen.
Verder is Salie ook nog aan te raden bij uw klachten, dit kruid heeft namelijk een goede uitwerking bij veel maagzuur/braken, bij maag en darm zweren, maar ook bij nog vele andere maag en darm klachten. Ik raad u aan hier thee van te drinken.
Vriendelijke groeten van Cynthia
*-+-+-+-+-+-+-+-+-*
Beste :-)
De onderstaande info komt van de website van www.novonordisk.nl
Het is vanzelfsprekend dat middelen of gebruiken die de maagproductie doen verhogen, moeten vermeden worden. Zolang hier geen gehoor aan wordt gegeven, krijgt u het probleem niet opgelost.
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
- Stress en emotionele spanningen: stimuleren de zuurproductie.
- Zware eiwitrijke maaltijden: vragen een verhoogde zuurproductie om het eiwit te kunnen verteren.
- Pepermunt: zowel pepermuntthee, pepermuntolie als pepermuntjes verzwakken de kringspier van de maagingang waardoor het zuur niet kan worden tegengehouden.
- Cafeïnehoudende drank: koffie, zwarte en groene thee, cola. Cafeïne doet, net als pepermunt, de kringspier verslappen. Bovendien irriteren ze een ontstoken slokdarm.
- Alcoholische drank: overmatig gebruik mijden.
- Chocolade: bevat cafeïne, oxaalzuur en vet en heeft een maagzuurstimulerende werking en moet absoluut vermeden worden. Chocolade wordt gezien als het meest te vermijden middel bij zure oprispingen. Ook al willen de fabrikanten chocolade als een gezondheidsproduct bestempelen omwille van een weinig polyfenolen die er in zouden aanwezig zijn.
- Tabaksrook: moet vermeden worden, ook al rookt men zelf niet. Nicotine verzwakt de kringspier.
- Bepaalde medicijnen: antidepressiva, kalmeermiddelen, anti-ontstekingsmiddelen, aspirine, cortison, anti-reumamiddelen doen de maagzuurproductie stijgen.
Natuurlijke remedies
Er zijn talrijke natuurlijke remedies die het probleem van zure oprispingen kunnen oplossen. Test ze uit en u zult merken dat het ook op natuurlijke wijze kan.
- Stressbeheersing: gezien stress de belangrijkste oorzaak is, heeft u er alle belang bij om aan stressbeheersing te doen. Niet alleen stress ook negatieve emoties, psychische spanningen of problemen die u te neer drukken kunnen voor zure oprispingen zorgen. Zoek altijd naar de oorzaak van uw stress en probeer daar een oplossing voor te vinden. Biorelaxatie is een natuurlijke ontspanningsmethode.
Zure drankjes: veel mensen die af te rekenen hebben met zure oprispingen hebben spontaan de neiging om citroen of pompelmoes te
- eten. In de volksmond zegt men daarom: zuur remt zuur af. Dit mag niet té letterlijk worden opgevat. Het zure drankje ruimt de maagzuurproductie niet af maar zet een enzym in werking die de zuurproductie afremt. Tot deze zure remedies horen:
- Citroensap: verdunnen met water.
- Appelazijn of wijnazijn: eveneens verdunnen met water. 3 koffielepeltjes op 200 cc water, voeg er eventueel wat honing aan toe. Er wordt soms aanbevolen om een theelepeltje pure appelazijn in te nemen bij acuut maagbrand.
- Molkosan (Dr.Vogelproduct): eveneens verdund te gebruiken (1/6).
- Melkwei: kan onverdund gedronken worden.
- Honing: bij zure oprispingen doet honing wonderen. Men eet letterlijk honing met de lepel. De honing vermengt zich met het maagzuur waardoor de agressiviteit afneemt. Bovendien heeft honing een kalmerende werking zodat het zenuwstelsel versterkt wordt.
- Aardappelsap: is een goed middel om een verzuurde maag af te remmen. Aardappelsap kan zelf geperst worden, maar is ook verkrijgbaar in de natuurvoedingswinkel. U kunt ook rauwe aardappelen eten, maar dat is niet zo smakelijk.
- Klei: 1 eetlepel klei in een glas lauw water goed mengen en langzaam met kleine slokken op drinken. De klei neemt het overtollig zuur weg.
- Kamillethee met honing: een uitstekende remedie bij een ontstoken slokdam.
- Lavendelthee met honing: lavendel is een goed maagkruid met een rustgevende werking en heeft daardoor een dubbel effect.
Ik hoop dat u iets aan deze antwoorden heeft.
Mvg. Monique
|