Titel: vermoeide benen, pijn in mijn knie en kuit Bericht: Hallo, Ik ben 49 jaar en ik heb net gelezen dat vermoeide benen kan oorzaak zijn van overgang. Ik weet niet of ik in overgang ben. Maar ieder morgen stap ik stijf uit bed en na minuten is het weer normaal.
Hoe moet ik de cyprus gebruiken? En heeft u meer tip voor me? Ik drink per dag 2 liter aan groene thee. Is dat goed?
Lillian
Mevr Lilian ,
Ook al bent u wel of niet in de overgang , de aderwanden versterken dat zij beter de onregelmatige druk kunnen verwerken, zodanig dat de spier niet gaat verkrampen .Dat kan op iedere leeftijd aangemoedigd worden.
U gebruikt al groene thee, wat zeker al een positief resultaat geeft , maar als u dat combineert met duizendbladthee zal het resultaat opmerkelijk beter. Per dag is 1 liter combinatiethee voldoende, meer gebruiken, dan belast je de nieren teveel.
Nog een laatste puntje, op uw leeftijd is magnesium ook aangewezen , daar de spierenzich beter kunnen ontkrampen
.
De groetjes, Ingrid
Ps : Op uw vraag van de Cyprus , kan ik u helaas niet verder helpen.
Pps. Hoi Lilian, ik beloof niets, maar ik zal ook een zoeken.
Ja wat moet ik hier op antwoorden De ene zie beestjes van te veel alcohol te drinken en u ziet ringen op de randen van uw thee kopje Het is heel normaal hoor wink: -) Zie maar wat Ingrid schrijft. kruidige groetjes Ronny
Tijdens het fermentatieproces komen er looistoffen vrij , die zich makkelijk vasthechten aanje theepotje. Bij de Brandnetelthee zijn dat geen gevormde looistoffen , dus ook niet schadelijk voor de gezondheid. Dochis het wel zo dat het zeker niet de bedoeling is om een kruidenthee heel de dag door te drinken. Dat is een te grote belasting voor de nieren, maar dagelijks een kopje kruidenthee, heeft een heilzame werking.
Dus de zwarte stof waar je het over hebt is geen pollutie , maar een biochemische reactie die zich voordoet onder invloed van temperatuur.
gebroken onderbeen, is er een mogelijkheid om de genezing te bespoedigen ?
Titel: gebroken onderbeen Bericht: Mevr. M, Onze zoon van 41 jaar heeft 10 weken geleden, bij een val van een ladder, zijn been juist boven de enkel gebroken. Op de laatst genomen foto's, 2 weken geleden, is de aaneen groei nauwelijks begonnen. Is een kuur met smeerwortelzalf of tinctuur een mogelijkheid om de genezing te bespoedigen, en waar eventueel het product aankopen. Wij wonen in Maldegem België. Dank U.
Hallo Mevr M,
U kan smeerwortelzalf verkrijgen van Dr. Vogel bij een reformwinkel of een homeopathische apotheek.
Maar enkel aan de buitenzijde de genezing bespoedigen is vrij moeilijk .Het volstaat niet , omdat de actieve bestandsdelen niet volledig tot het bot kunnen doordringen. Daarom adviseer ik in de praktijk ook gebruik te maken van Traumeel van het merk Heel. Is een combinatie van verschillende planten, waaronder ook smeerwortel (homeopathisch), die een regenererend effect hebben op de totale weefselstructuren rond het trauma.
Dit kan in zalf uitwendig gebruikt worden, maar in tinctuur kan men dit innemen met 2 x per dag 25 dr gedurende 4 weken.
Natuurlijk is dan de combinatie van innemen en uitwendig gebruik een dubben effect.
In Nederland wordt dit middel ook postoperatief gebruikt , omdat de kans op zwelling na de operatie zo goed als niet aanwezig is, wat dan de recuperatie bevordert.
U kan Traumeel krijgen bij iedere apotheek , waarschijnlijk niet in een reformwinkel, daar het een geregistreerd homeopathisch medicijn is.
Voor eetlust op te wekken , is het noodzakelijk dat het orgaan dat ons metabolime regelt geactiveerd wordt ,dat is dus de lever. De kruiden die hiervoor in aanmerking komen is
Bitterhoutthee , smorgens op je nuchter maag een kopje drinken en s avonds een klein glaasje bosbessensap gecombineerd met appelsiensap.
Kruidige groetjes, Ingrid
Ps een goedkruidenboek met veel info en zeker als goede basis ,is het KruidenBoek van
Dhr Vogel.
Er bestaan er vele, maar je basis is zeer belangrijk om mee te starten om je nieuwsgierigheid over kruiden en hun geheimen te ontrafelen.
Titel: kruiden
Bericht: Hallo,
Ik ben eigenlijk opzoek naar een middel om de eetlust te bevorderen maar dan enkel op natuurlijke manier Dank bij voorbaat O.Kevin.
ps als u een boek heeft gelieve mij dan de referenties te geven want ik ben zeer geïnteresseerd in het gene planten allemaal kunnen oplossen
Ps. O = Inw. & Uit. = Uitwendig gebruik. -/- Gebr = Gebrekkige -/- Zw. = Zwakke. -/-
Chr. = Chronische .
Zo dat was het een beetje wat volgens mij de belangrijkste kruiden zijn voor uw geval en wat ik weet van u.
Wat de boeken betreft zij er vele boeken te koop in de Natuur- Reform winkels je kan het daar vragen en zoals Ingrid zei is het boek van Dr. Vogel ook een heel goed boek ik heb er zelfs verschillende interessante boeken gekocht op Rommelmarkten aan een Heeeeel opmerkelijke en interessante prijs !
Bvb. Die boeken van de reeks van dummysdaar staat ook heel veel, en heel eenvoudig veel uitleg in
Hoofdpijn en of migraine heeft veel mogelijke oorzaken, daar het een signaal is van een blokkade ergens in het lichaam. Daar je ook last hebt van hoge bloeddruk , kan ik je alvast een adviseren om de nieren te activeren en het middenrif op de zonnevlecht te ontspannen.
Het middenrif is direct gekoppeld aan een spierbundel die naar achteren tussen het schouderblad gehecht is. Deze trapeziumspier loopt dan omhoog over de schouderkoppen naar de nek en vervolgens vastgehecht is onderaan de schedel.
Is een zeer belangrijke pees , in het behandelen van hoofdpijnen maar daarmee is nog niet de oorzaak aangepakt he .
Voor de nieren raad ik aan een theecombinatie te maken van 1/3 Heermoes
1/3 Groene thee
1/3 Witte brandnetel ,
Iedere ochtend op de nuchtere maag , 1 grote kop drinken.
Voor het middenrif , met klacht hoofdpijn is het niet mogelijk om met een thee te werken , datheeft beter resultaat met gedroogde kruiden oftewel Fytotherapie genoemd.
Het kruid heet Veronica van het merk Bonusan en wordt dagelijks ingenomen met 2 tabl in de voormiddag en 2 tabletjes s avonds.
Alvast succes ermee he,
Groetjes Kruidenvrouwke,
Beste Marc.
Eerst en vooral mijn excuses dat het zo lang geduurd heeft vooraleer ik u heb kunnen beantwoorden. Maar je weet wel waardoor het komt zeker? (het staat in mijn blog).
Ten tweede: Het is voor mij ook moeilijk om een juiste diagnose te geven als ik uw medische geschiedenis niet ken en niet alles weet over uw gezondheid.
Je heb hoge bloeddruk zeg je maar dat kan door verschillende reden uitspruiten; erfbaarheid, cholesterol enz. enz.
Voor dit laatste als dit de reden is moet ik je dan deze kruiden niet geven maar kruiden die de Cholesterol doen verdwijnen, snap je het plaatje!?
Kijk de hieronder voorgestelde kruiden en Etherische Oliën die ik hier zal voorstellen zijn bedoeld voor; Spannings hoofdpijn en hoge bloeddruk!
([O.] = Oraal : [U.] = Uitwendige toepassing ):
Hier onder een voorstelling van KRUIDEN die je kan gebruiken om er eventueel een thee-mengeling van te maken naar eigen behoeften, smaak, voorkeur en te verkrijgen zijn (alle hier beschreven kruiden zijn niet even gemakkelijk te vinden) .
Latijnse benaming:
NL. benaming:
Oraal of Uitwendig
Bijschrift
Toepassing:
Melissa Officinalis
Citroenmelisse
O
Spannings hoofdpijn en Hoge bloeddruk
Passiflora Incarnata
Passiebloem
O
'' '' '' '' ''
Valeriana Officinalis
echte Valeriaan
O
snelle en krachtige ontspanning
'' '' '' '' ''
Orianium Compactum/Majorana
Marjolijn
O
spierspanningen in nek/schouders en achterhoofd.
" " " " "
Lavendula Officinalis/Vera
Lavendel
O
Spierspanningspijn en Spanning; Stress; hoofdpijn
Salix Alba
Schietwilg
O
Milde Hoofdpijn en spanningen.
Menta X Piperita
Pepermunt
O
Spannings hoofdpijn.
Allium Sativium
Knoflook
O
Verbetering en herstelling bloedvaten
Hoge bloeddruk; voor Hart; bloedvaten; Vaatziekten en hersens bloedvaten
Borago Officinalis
Bernagie
O
Uit 1° koude persing
Hoge bloeddruk
Cataegus Monogyna/Laevigata
Meidoorn
1 & 2 Stijlige
O
Overspannen en Stress
" " ;Versterkt de hartfunctie
Olea Europaea
Gewone Olijf
O
Preventie voor hart en vaatziekten
Viscum Album
Maretak
O
Matige Hoge bloeddruk en de klachten die er mee gepaard gaan zoals Hoofdpijn
Alle hieronder beschreven Etherische Oliën kan je eventueel combineren of afzonderlijk gebruiken. Deze kan je gebruiken zoals beschreven in mijn blog op de slapen, voorhoofd en/of in de hals. Eerst lichtjes gebruiken om te zien of het voor U niet te straf is zodat je geen reacties krijgt zoals roodheid.
Orianium Compactum/Majorana
MarjolijnEO.
U
Hals en slapen inwrijven met EO.
spierspanningen in nek/schouders en achterhoofd.
Lavendula Officinalis/Vera
LavendelEO.
U
Hals en slapen inwrijven met EO.
spierspanningen in nek/schouders en achterhoofd.
Menta X Piperita
PepermuntEO.
U
Vooral uitwendig een goede werking gaat goed samen met Lavendula
Spannings hoofdpijn.
Borago Officinalis
BernagieEO.
U
In de hals
Spannings hoofdpijn en stress
Zo dat was het zo een beetje hopelijk zijn Ik en het Kruidenvrouwtje u van dienst geweest!? (ieder op zijn manier maar we vullen elkaar zeker aan wat jullie dan alleen maar ten goede zal komen) maar ik zou als ik u was toch eens goed uw bloed laten onderzoeken ook wat cholesterol betreft (kan vernauwing bloedvaten veroorzaken).
Mvg.
Ronny J & het KruidenvrouwtjeJ
Ps indien ik wat meer tijd had zou ik u een kruidenthee mengeling voorstellen maar er zijn hier nog veele mensen die op een antwoord wachten, sorry daarvoor L
Insekten werende middeltjes, Kruiden, en Etherische Olie:
Insekten werende middeltjes, Kruiden, en Etherische Olie: Ik weet het, ik heb het er reeds over gehad, maar voor sommige onder ons zijn sommige insektjes zeer nuttig en andere dan weer niet, en dat strijd ik zeker niet af, maar voor sommige is het een ware plaag! daarom dat ik hier nu enkele nuttige Alternatieve bestrijdingsmethoden & mideltjes opschrijf die miljeu vriendelijk zijn, en toch goed werken!!!! bijen:
Bijen zijn nodig voor een geslaagde bestuiving vanplanten. Ze betekenen dus eerder een meerwaarde dan een probleem. Vaak worden planten gekozen om bijen te lokken: phacelia (Phacelia tanacetifolia), bernagie (Borago officinalis), incarnaatklaver (Trifolium incarnatum), hondstong (Cynoglossum amabile), reseda (Reseda odorata). Bijen zijn in principe niet gevaarlijk voor de mens. Maar ze verdedigen zich wel als ze (zich)aangevallen voelen/worden. Bepaalde mensen zijn allergisch voor het bijengif. Preventieve maatregelen Maatregelen die voorkomen dat bijen in uw buurt komen, bestaan niet. Alternatieve bestrijdingsmethoden Als de bijen werkelijk storend zijn, kan een plaatselijke imker de zwerm vangen. Informeer naar een imker in de buurt viauw gemeente of via de Koninklijke Vlaamse Imkerbond (http://www.konvib.be)
houtworm:
De houtworm isde larve van de houtkever, een klein bruin kevertje van ongeveer 2 mm met een stompe snuit. Het legt eitjes op onbehandeld hout. De larve vreet zich in het hout en maakt gaatjes van ongeveer 1 mm. Uit de gaatjes valt houtstof en boormeel. De houtworm kangrote schade aanbrengen aanmeubelen en houten vloeren. Andere houtaantasters zoals de boktor, maken grotere gaten.
Preventieve maatregelen: Houtwormenhebben eenvoorkeur voor vochtig hout. Eitjes worden afgezet op onbehandeld hout.
Enkele tips:
-
vermijd een hoge luchtvochtigheid (doorextra te ventilleren of te verwarmen);
-
een behandeling met boenwas en verf maken hout minder aantrekkelijk voorhoutworm en schimmel;
-
producten op basis van olie en boorzout werken preventief tegen houtworm, schimmel en boktor;
-
los borax op in water en breng het met een schildersborstel op het hout aan.
Houtwormen hebben een voorkeur voor vochtig hout. Eitjes worden afgezet op onbehandeld hout. Alternatieve bestrijdingsmethoden: Producten op basis van olie en boorzout bestrijden de houtworm.
kakkerlakken:
Aangezienkakkerlakken in contact komen met organisch afval,dragen ze dikwijls rottings- en ziektekiemen. Preventieve maatregelen Kakkerlakken komen alleen binnenshuis voor. Ze zoeken water, voeding en beschutting. Preventie bestaat erin hen dat te ontzeggen.
Enkele tips:
-
laat geen bronnen van vocht toe: herstel lekkende kranen en leidingen;
-
voorkom onafgedekteetenswaren, laat de afwas niet overnachten, laat geen etensrestjes op de vloer of op de tafel achter;
-
beperk de beschuttingsplaatsen: voeg barsten en spleten in muren, deuren en vensters, rond leidingen en schakelaars.
Preventieve maatregelen Tegen kakkerlakken bestaan (nog) geen alternatieve bestrijdingsmethoden.
mieren:
Tuinmier
Faraomier
Mieren in de tuin vormen zelden een probleem. Soms kunnen ze talrijk voorkomen in de moestuin en dan bijten ze wel eens wortels en stengels door. Vliegende mieren kunnen in de zomer en in de herfst wel voor hinder zorgen. Dit zijn paringszwermen. Na de paring verliezen de koninginnen hun vleugels. Mierensoorten hebben in de natuur een hoge ecologische functie. Ze eten bepaalde insecten en houden die populaties dus mee in toom.
Faraomieren komen enkel binnenshuis voor. Ze voelen zich het beste thuis bij een temperatuur van 30°C. Maar ook andere mierensoorten kunnen via deuren, ramen en spleten het huis binnenkomen. Preventieve maatregelen
Mieren in huis Mieren zoeken voedsel, water en beschutting. Preventie bestaat erin hen dat te ontzeggen.
Enkele tips:
-
voorkom onafgedekte voedselbronnen,laatde afwas niet overnachten, laat geen etensrestjes op de vloer of op de tafel achter;
-
voegbarsten en spleten in muren, deuren en vensters en planken.
-
Leg huismiddeltjes als kaneel, citroensap, koper en zelfs waspoeder op de plaats waar de mieren uw huis binnenkomen.
Mieren in de tuin:
-
Plant boerenwormkruid of strooi bladeren van notelaar, varens, lavendel, tomaat of tijm tussen de groenterijen.
-
Als u mieren aantreft in de composthoop betekent dit dat de hoop te droog staat. U moet de composthoop omzetten en bevochtigen.
Alternatieve bestrijdingsmethoden:
Mieren in huis
-
Ga na waar de mieren vandaan komen en waar ze naar toe gaan. Stop of voeg de toegangswegen en verwijderonafgedekte voedselbronnen. Kokend water is een effectieve bestrijdingsmethode.
-
Mieren die een nest gebouwd hebben in een kamerplant kan u weglokken door een 'natuurramp' na te bootsen. Zet de plant in een grote bak met droge lichte grond. Maak een brug tussen de plant en de grond in de bak. Begiet de plant met water. De mieren zullen via de brug wegvluchten, mét het broedsel.
-
Vliegende mieren in huis zuigt u op met de stofzuiger.
Mieren in de tuin
-
Mieren houden er niet van om over een pad te gaan dat bezaaid is met koffiedik of gemalen rode peper. Omring hiermee het bedreigde perceel van de groentetuin. Dit houdt mieren tijdelijk op een afstand.
-
Tegen vliegende mieren bestaan (nog) geen alternatieve bestrijdingsmethoden.
Bestrijdingsmiddelen: Meng een theelepel borax met 4 eetlepels honing en leg dit op een meloenschil bij het nest. De werksters nemen het mee en het hele nest wordt uitgeroeid (pas op, dit mengel is ook giftig voor mensen en dieren).
Ook het mengsel van gist en stroop in gelijke delen heeft dit effect op de mieren. Enkele planten waar mieren een hekel aan hebben zijn lavendel, goudsbloem, Afrikanen, boerenwormkruid, bieslook, brandnetel en kruizemunt. In de vakhandel zijn biologische bestrijdingsmiddelen zoals mierenpoeder en doosjes te koop die u van het mierenprobleem kunnen verlossen.
mollen:
Mollen zijn nuttige dieren die leven van wormen en insectenlarven. Stel u eerst de vraag of de molshopen in uw tuin echt hinderlijk zijn vooraleer u mollen bestrijdt Preventieve maatregelen: - Steek plastic flessen zonder bodem omgekeerd in de gangen. Dit veroorzaakt gesuis in de gangen. - Een ijzeren paal met bovenaan een metalen plaatje in de grond heeft hetzelfde effect, door de wind zal het plaatje tegen de paal slaan en trillingen veroorzaken. - Ook grazende dieren veroorzaken trillingen in de grond - Hetzelfde principe ligt aan de basis van de elektrische trilapparaten die mollen verjagen met ultrasone geluiden, (deze apparaten vindt u in de handel). Alternatieve bestrijdingsmethoden: Ook als mollen al hun intrede gedaan hebben, vormen trillingen een goede methode om ze te verjagen. Laat dag na dag 10 minuten lang (hemel)water in de ingang lopen. De mol zal naar een drogere plaats verhuizen. Mollenvallen vangen de mol levend in een kooi. Laat de mol in een ander gebied weer vrij. Mollenklemmen klappen dicht zodra de mol ze aanraakt. Om te weten waar de klem geplaatst moet worden, maakt u eerst alle molshopen gelijk met de grond. De volgende dagen wordt duidelijk waar nieuwe molshopen gevormd worden. Zet de klem in een loopgang.
motten:
De larven van de kleermot voeden zich met wol. Aangetaste kleren krijgt gaten en breiwol valt uit elkaar. Enkele tips: berg alleen gewassen kledij in de kast op; klop opgeborgen kledij regelmatig uit; berg kleding en textiel die u lange tijd niet gebruikt op in hoezen.
Preventieve maatregelen: De motten worden niet graag gestoord wanneer ze zich in een kleerkast installeren. Verstoor dus hun rust om uw keerkast motvrij te houden. Alternatieve bestrijdingsmethoden: Maak de kleerkast grondig schoon met een sopje. Wollen dingen en bont die in krantenpapier gewikkeld zijn, zijn absoluut beschermd tegen motten, daar motten krantenpapier mijden. Motten, die zich in tapijten genesteld hebben, verdelgt men absoluut als men een doek dn kokend. water met geest van salmiak dompelt, die aan de verkeerde kant van het kleed legt en met een zeer heet ijzer langzaam er over strijkt. Motten verdrijft men, als men in de desbetreffende kamer, kast e.d. azijn verdampt. Motten blijven weg, als men de kast van binnen met terpentijnolie bestrijkt. Een populaire bescherming tegen motten zijn notenboombladeren. Een reukloos beschermingsmiddel tegen motten krijgt men, als men pijpzwavel in kleine stukjes slaat en deze in de klerenkast en andere opbergplaatsen voor wol en bont neerlegt. Motten en steekmuggen verdelgt men, als men in borden een oplossing van 1 deel formaline op 10 delen water doet en om de 48 uur ververst. Het verdient aanbeveling 's nacht een kaars in het bord te plaatsen. Viltlaagjes in piano beschermt men tegen mot door ze met wat peper te bestrooien,
muggen:
Bij ons in huis en tuin: Sommige mensen worden meer gestoken dan andere. De oorzaak daarvan heeft niets te maken met "zoet bloed", wat men soms veronderstelt. Het ligt veeleer aan de individuele lichaamsgeur, maar er bestaat ook een sterk vermoeden dat de huidtemperatuur een rol speelt. Muggen zouden meer van "warmbloedige" mensen houden dan van "koele". In ieder geval reageren muggen op geuren: zweet en lichaamgeur. Sommige geuren houden hen op een afstand, vooral bepaalde etherische oliën. Tegen de in de handel verkrijgbare middelen zijn muggen vaak resistent. Muggen zijn erg vervelend. Maar zonder muggen zijn er geen muggenlarven die voer zijn voor heel wat vissen. Volwassen muggen zijn ook een belangrijke voedselbron voor onder andere vissen, amfibieën en vleermuizen. Preventieve maatregelen: - Muggen hebben stilstaand water nodig om zich voort te planten. Voorkom onafgedekteemmers met water in de tuin en zorg voor goed afwaterende goten. - Zorg voor een degelijke deksel voor de regenton en een goede afsluiting van de regenwaterput. - De beste mechanische preventie om muggen buiten te houden, is het vliegenraam. - Plaatsvliegenramen in vensters en deuren. Zorg datze in goede staat zijn - Steek het licht niet aan vooraleer alle vensters en deuren zondervliegenraam gesloten zijn - Slaap onder een muskietennet. - Smeer citronella-olie op de huid of breng het aan op uw kleding. - Boerenwormkruid, citroenmelisse en notenbladeren hebben een afwerende werking. Ze kunnen als kamerplant gebruikt worden.
Alternatieve bestrijdingsmethoden:
Recepten om muggen van je lijf af te houden - Maak een mengsel van: 100 g kokosolie, 10 druppels etherische citronellaolie, 10 druppels etherische lavendelolie, 10 druppels etherische eucalyptusolie. - Lavendel is insecten werend en vooral de muggen. - Voor een zomeravond in de tuin zonder muggen: - Verbrandt zwarte kummel samen met wierook in een pannetje. De opstijgende geur is heerlijk voor mensen, maar afschrikkend voor muggen - De vliegen mepper heeft niet allen zijn doel bewezen om vliegen neer te meppen maar je kan er even goed muggen met verdelgen. - Zet twéé vensters recht op elkaar open met een vliegraam er voor of er in muggen kunnen er niet tegen en je bent ze dan ook vlug kwijt.
Anti-muggenplanten voor de tuin: Een aantal planten kunnen in je tuin zeker helpen tegen de muggen: Citroengeranium, citroenmelisse, lavendel, pepermunt en eucalyptus. Plant deze muggenweerders onder je slaapkamervenster als dat mogelijk is. Vroeger hingen de mensen een bos boerenwormkruid boven hun bed om de Middeleeuwse muggen op veilige afstand te houden. De 21ste-eeuwse muggen willen wel eens vergeten, dat ze eigenlijk niet van boerenwormkruid houden... Volkswijsheid dicteert dat insecten het onder een okkernoten- of walnotenboom heel ongezellig vinden. Je zal ze er niet vaak aantreffen. Sommige slimmeriken proberen nu met okkernotenbladeren de muggen van het lijf te houden. Ze onderschatten de 21ste-eeuwse muggen, want die zijn veel slimmer geworden en trekken zich van notenbladeren niet veel meer aan. Bij ons toch niet, maar dat kan ook aan ons liggen Je moet de bladeren kneuzen en regelmatig verversen wil je effect hebben.
Help En word je dan toch nog gestoken door een onverschrokken, heldhaftige mug, smeer dan wat ui op de zere plek. De pijn en infectie verminderen.
Etherische olie: Cymbopogon winteratus of Cymbopogon nardus met andere woorden Citronella of citroengras etherische olie helpt vlug en doeltreffend als je er op een verstandige manier mee omspringt. Als je er teveel van gebruikt, zal de geur je vlug irriteren of bedwelmen. En als je echt niet snapt dat één druppeltje genoeg is, kan je er zelfs van in shock geraken. Etherische olie van citroengeranium, citroenmelisse, eucalyptus, pepermunt, neem (Indiaanse olie), tea tree, ceder en lavendel kunnen ook een handje helpen.
Muggentips: Tip1: Wat zou je denken van prinsheerlijk slapen onder een muskietennet? Tip 2: Hang buiten grote plastic zakken met water. Draai die op tot een ballon. De muggen zien zich weerkaatst in de ballonnen, maar dan wel 100 keer groter. Ze schrikken zich rot en nemen de vleugels.
Muggen en Vliegen: verdelgt men, als men schuim van goede toiletzeep op papier smeert en 's avonds op een goed verlichte plaats neerlegt. De vliegen verzamelen zich daar en sterven. Muggen verdrijft men uit de kamer door een stukje kamfer op gloeiend ijzer te leggen. De ricinusplant is de grootste vijand der steekmuggen.
muizen:
Huismuis
Spitsmuis
Veldmuis
De voortanden van muizen blijven hun hele leven groeienen daaromknagen ze voortdurend.Zo beschadigen zeelektrische bedrading, houtwerk,... Binnenhuis veroorzaken ze soms geur- en lawaaihinder. Omdat huismuizengoede klimmers zijn,geraken ze overalbij. In de zomer leven ze ook buiten. Huismuizen kunnen ziekten overbrengen. Spitsmuizen verwerken dagelijksgrote hoeveelheden insecten dus zijn ze eigenlijk nuttigvoor de mens. Tijdens strenge winters zoeken ze beschutting in huizen. Opgelet! Bepaalde spitsmuissoorten zijn beschermd. Dit geldt voor de veldspitsmuis, de dwergspitsmuis, de tweekleurige dwergspitsmuis, de huisspitsmuis ende waterspitsmuis. Veldmuizen knagen aan knollen, bollen, wortels en boomschors. Ze kunnen volledige graszoden aantasten.
Preventieve maatregelen: Muizen in huis: Voedsel in huis lokt muizen. Sluit daarom voedselvoorraden goed af. Zorg er ook voor dat muizen uw huis niet binnenkomen. Dicht openingen die als ingang voor muizen kunnen dienen. Muizen in de tuin: Pauwen houden de tuin vrij van muizen. Katten en heel wat honden (Fox terriër) jagen graag op muizen. Voorkom zoveel mogelijke schuilplaatsen voor muizen zoals lang gras en bosjes takken. Leg daarom ook niet teveel hakselhout rond fruitbomen. Breng tuinafval en keukenafval naar de composthoop. Op de composthoop hoortgeen gekookt eten of vleeswant dat trekt net muizen en ratten aan. Sluit voedselvoorraden en bewaarplaatsen van groenten goed af. Hang nestkastjes op voor roofvogels zoals torenvalken en uilen (landelijk gebied). Dat zijn de natuurlijke vijanden van muizen en ratten. Zij houden de populatie onder controle. Alternatieve bestrijdingsmethoden: Muizen in huis Vallen en klemmen bestaan in vele soorten. Bevuil de klem niet met mensengeur. Wrijf uw handen in met aarde of draag handschoenen. De muis kan ook levend gevangen worden. Graankorrels of kaas lokt de muis in een holle buis of een metalen kooi. Eenmaal binnen klapt de val dicht. Laat de muis vrij in de natuur. Muizen in de tuin: Half in de grond ingegraven flessen maken een vervelende fluittoon waar muizen niet van houden. Met de bladeren van de vlierstruiken of brandnetels kunt u gier maken. Daarvoor legt u 1 kg bladeren in 10 liter water en laat het mengsel 10 dagen staan. Gier ruikt niet lekker, ook niet voor muizen. Giet de gier onverdund in de gangen. De geur verjaagt muizen. Vallen en klemmen bestaan in vele soorten. Bevuil de klem niet met mensengeur. Wrijf uw handen in met aarde of draag handschoenen. De muis kan ook levend gevangen worden. Graankorrels of kaas lokt de muis in een holle buis of een metalen kooi. Eenmaal binnen klapt de val dicht. Laat de muis vrij in de natuur. Ratten:
Bruine rat Zwarte rat Naast de materiële schade die ratten kunnen toebrengen, zijn ze ook drager van pathogenen (zoals Salmonella spp. en Toxoplasma gondii) die overgedragen kunnen worden naar vee, huisdieren en mensen. Vooral de bruine rat is een grote verspreider van ziekten, omdat ze opdaagt in landbouwgebieden, industrieterreinen en in gebouwen en daardoor de leefomgeving betreedt van vee, bevolking en huisdieren. Contacteer bij grote overlast het gemeentebestuur. Preventieve maatregelen: Ratten in huis: Voedsel in huis lokt ratten. Sluit daarom voedselvoorraden goed af. Zorg er ook voor dat ratten uw huis niet binnen geraken. Dicht openingen die als ingang kunnen dienen. Ratten in de tuin Katten en heel wat honden (Fox Terriër) jagen graag op ratten. Breng tuinafval en keukenafval naar de composthoop. Op de composthoop hoort geen gekookt eten of vlees want dat trekt net muizen en ratten aan. Sluit voedselvoorraden en bewaarplaatsen van groenten goed af. Hang nestkastjes op voor roofvogels zoals torenvalken en uilen (landelijk gebied).Datzijn de natuurlijke vijanden van ratten. Zij houden de rattenpopulatie mee onder controle. Alternatieve bestrijdingsmethoden: Vallen en klemmen bestaan in vele soorten. Bevuil de klem niet met mensengeur. Wrijf uw handen in met aarde of draag handschoenen.
Slakken:
Naaktslak
Huisjesslak
Slakken etenalgen en schimmels maar ook groenten en fruit. Het zijn vaak ongewenste gasten in de moestuin. Ze vormen een voedselbron voor egels, spitsmuizen, kikkers, padden,vogels (merel, lijster, spreeuw) en bepaalde insecten. De mens lust ook wel eens een slakje zoals de alikruik of de wijngaardslak. Preventieve maatregelen: Bescherm de natuurlijke vijanden van slakken door voor hen een aantrekkelijk milieu te creëren.Egels hebben behoefte aanschuilplaatsen zoals een gelaagde begroeiing (bomen, hoge en lage struiken, bodembedekkende planten en een strooisellaag). Amfibieën zoeken vochtige plekken. Vogels hebben nestgelegenheid nodig: holtesin bomen, hagen, struiken met stekels. Besdragende struiken leveren voedsel. Enkelvoudige, open bloemen (met één rij kroonblaadjes) trekken meer insecten -en dus ook vogels- aan dan dubbelbloemige variëteiten. Met inheemse planten is er een sterke wisselwerking tussen insect en plant. Planten die insecten en vogels aantrekken, zijn bv. klimopstruik (Hedera helix arborescens), sneeuwbes (Symphoricarpos x chenaultii), Japanse sierkwee (Chaenomeles lagenaria), Drents krentenboompje (Amelanchier lamarckii) enSpirea soorten. Preventie in de moestuin: Houd de tuin netjes want slakken schuilen onder tuinafval. Op droge grond kunnen slakken zich moeilijk verplaatsen. Door herhaaldelijk hakken droogt het bovenste laagje van de grond uit. Laat kippen en de eenden in de moestuin los vóór het zaaien. Ze ruimen heel wat slakken op. Zorg voor hindernissen: scherp zand en sparrennaalden zijn niet aangenaam voor weke slakkenbuikjes. Bescherm jonge plantjes door er een scherpe plastieken rand rond te zetten, bijvoorbeeld een plastic fles of een potje zonder bodem. Ook andere verticale hindernissen rond een groenteperceel bemoeilijken dedoorgang voor slakken. Alternatieve bestrijdingsmethoden: Zet kippen en eenden in om slakken op te ruimen. De bierval trekt heel wat slakken aan. Gebruik een glazen of plastieken potje. Graaf het in tot de bovenkant gelijk komt met het grondoppervlak. Vul het potje voor een derde met bier. De vallen moeten tegen de regen beschermd worden met een dakje, bijvoorbeeld een omgekeerd potje met toegangsopeningen. Zonder dakje wordt het bier verdund met water en verliest het zijn aantrekkingskracht. Slakken hebben een voorkeur voor bruin bier. Bestrijd slakken met het aaltje (nematode) Phasmarhabditis hermophrodita. Deze natuurlijke vijand is in de handel verkrijgbaar. Het aaltje werkt het best bij een bodemtemperatuur van 15°C. De resultaten zijn wisselend. Vliegen: Vliegen leven overal: op mest,op dode dieren, op afval,maar ook op vers voedsel. Door van de ene plaats naar de andere te vliegen, verspreiden ze ziekten. Wij kunnen het stellen zonder de vlieg, hoewel wehun larven gebruiken om te vissen. Voor vogels (zwaluw,mees,mus,...), kikkers, spinnen enhagedissen vormt de vlieg een belangrijke voedselbron.
Preventieve maatregelen: Beperk de toegangswegen tot het huis. Dicht spleten en kieren. Plaatsvliegenramen in vensters en deuren. Zorg datze in goede staat zijn. Beperk de voedingsbronnenvoor vliegen:sluit etenswaren goed af, laat geen etensresten achter op tafel, in de keuken, spoel lege verpakkingen en flessen van zoete dranken uit. Zorg ervoor dat de composthoop niet vlak bij het huis staat. Zet het kippenhok achteraan in de tuin want kippenzorgen voor vliegen. Alternatieve bestrijdingsmethoden: Gebruik een vliegenmepper. Zet vallenin de tuin. De val bestaat uit een potje gevuld met een zoete vloeistof zoals limonade ofsiroop. Vul deze met zoete vloeistof waarin vliegen en ook wespen verdrinken. Plaats de vallen in de zon. Hieronder volgen nog een aantal tips hoe je vliegenkunt weren: Pruisisch blauw: Onze grootmoeders wisten het al maar wij zijn het weer vergeten. Vliegen haten de kleur blauw. Ze gaan er niet op zitten. Niemand weet waarom, maar de praktijk wijst uit dat het zo is. Daarom werden in vroegere tijden alle keukens blauw geverfd. Dat was al een hele stap in de goede richting. Nog beter werkt deze verf als we door een potje verf een hand vol zeer fijn gestampt aluin doen. Dan zijn we er zeker van dat de vlieg op een afstand blijft. Afrikanen: Het afrikaantje (tagetes patula) is een heel eigenaardige plant. Goed beschouwd is het overal goed voor. De beste soort is de reeds genoemde tagetes patula, maar ook alle andere enkel bloemige afrikanen werken insecten werend. Vliegen haten de geur van afrikanen dus zet ze rondom je ren. Citroengeranium: Een ideale plant voor mensen die een hekel hebben aan vliegend gedierte in huis is de zogenaamde citroengeranium. De citroengeranium houdt van zon maar heeft het liefst een plekje waar de avondzon of morgenzon komt. Citroenkruid: In de Betuwe vind je op veel boerenerven een hele ouderwetse plant: het zogenaamde citroenkruid of Artemisia arboretum, een composiet met klieren op de bladslibben. In die klieren zit een etherische olie die sterk naar citroen geurt en een ideaal afweermiddel is tegen vliegen en muggen. Van een flinke plant kunnen geregeld wat takken geplukt worden om binnenshuis te zetten als afweer tegen vliegen. Vlier: Ook vlier oftewel de Sambucus niger houdt vliegen op een afstand. Daarom zien we heel vaak vlierplanten vlak bij oude boerenhoeven. Notenboom: Voor mensen met een forse tuin en dan liefst op kliegrond: plant binnen de korste keren een notenboom (Juglans regia) in de buurt van de keuekendeur. Een enkele boom houdt met zijn pittige geur allen vliegen op afstand. Sterker nog zelfs een paar bladeren van de noten boom, geplukt en in een vaas gezet, zijn genoeg om vliegen naar buiten te jagen. Brandnetels en boerenwormkruid: Vliegen hebben een gruwelijke hekel aan brandnetels (Urtica dioica) en boerenwormkruid (tanacetum vulgare). In vroegere tijden werd met name het boerenwormkruid vaak rond stallen gezet om vliegen op een afstand te houden. Brandnetels mogen ook maar staan minder aardig. Schijven citroen: Een paar schijven citroen op de vensterbank kunnen op een zwoele zomeravond de vliegen op een afstand houden zonder ons te hinderen. Zelf Vliegengif maken: Mengéén deel peper met twee delen bruine suiker en maak met water een stroopje ervan en zet het schoteltje met dit spul waar veel vliegen komen. Ze zullen er van snoepen en de snoeplust met de dood bekopen. Om de eetkamer van vliegen vrij te houden, is het nuttig de vensterbank met citroensap te besmeren en een paar schijfjes citroen te laten liggen. De lucht verdrijft de vliegen. Vliegen verdrijft men, doordat men op de plaatsen, die daarvan vrij moeten blijven, kalebasbladeren neerlegt, die enigszins verbrand zijn. Vliegen verdrijft men van ruiten enz. als men in stukjes gesneden uien kookt en met het afgekoelde nat de ruiten afveegt. Vliegen verdrijft men door platte schalen met laurierolie neer te zetten. Vliegen komen niet bij het vlees, als men schijfjes ui op het vlees legt. Vliegen blijven van de vensters weg door het plaatsen van ricinusplanten voor de vensters. Een goede bescherming tegen vliegen zijn brandnetelstruiken, die men voor het venster plaatst. Vliegen fokt men aan door een in lavendelolie gedrenkte spons. Daar gebruiken, waar vliegen de slaap storen. Vliegenpapier maakt men, als men wat sacharine in water oplost, wat honing erbij en daarmee gewoon papier bestrijkt. Met insectenpoeder gedode vliegen niet aan de kippen geven (vergif!) Vliegen en muggen verdelgt men, als men schuim van goede toiletzeep op papier smeert en 's avonds op een goed verlichte plaats neerlegt. De vliegen verzamelen zich daar en sterven. Muggen verdrijft men uit de kamer door een stukje kamfer op gloeiend ijzer te leggen. De ricinusplant is de grootste vijand der steekmuggen. Wespen met gebroed verdelgt men, wanneer men 's avonds laat of 's morgens vroeg een in petroleum of terpentijnolie gedrenkte lap in het vlieggat doet en aansteekt. Gat met een graszode bedekken. Tegen wespen zet men schalen met geest van salmiak op de tafel. Wespen zijn gemakkelijk te verdelgen, als men 's morgens over het vlieggat een glasvliegenvanger aanbrengt, die met water en petroleum gevuld is. Wollen dingen en bont zijn in krantenpapier gewikkeld absoluut beschermd tegen motten, daar motten krantenpapier mijden. Motten, die zich in tapijten genesteld hebben, verdelgt men absoluut als men een doek dn kokend. water met geest van salmiak dompelt, die aan de verkeerde kant van het kleed legt en met een zeer heet ijzer langzaam er over strijkt. Motten verdrijft men, als men in de desbetreffende kamer, kast e.d. azijn verdampt. Motten blijven weg, als men de kast van binnen met terpentijnolie bestrijkt. Een populaire bescherming tegen motten zijn notenboombladeren. Een reukloos beschermingsmiddel tegen motten krijgt men, als men pijpzwavel in kleine stukjes slaat en deze in de klerenkast en andere opbergplaatsen voor wol en bont neerlegt. Motten en steekmuggen verdelgt men, als men in borden een oplossing van 1 deel formaline op 10 delen water doet en om de 48 uur ververst. Het verdient aanbeveling 's nacht een kaars in het bord te plaatsen. Viltlaagjes in piano beschermt men tegen mot door ze met wat peper te bestrooien,
vogels Vogels in de tuin kunnen wel eens van de oogst (van bessen, druiven, aardbeien, kersen, erwten) eten. Ook in de moestuin kunnen ze de nodige schade aanrichten. Preventieve maatregelen: Maak een kooi van netten voor klein fruit en moestuinpercelen. Gebruik blauwe netten: vogels merken blauwe netten beter op dan zwarte. In zwarte netten raken nogal wat vogels verstrikt. Span vogelschrikdraad over het zaaibed. De wind speelt in de draad en verschrikt de vogels. Hang stukjes glimmende folie tussen het fruit. Alles wat glinstert, rammelt of beweegt schrikt vogels af. Dit duurt telkens maar enkele dagen tot ze er aan wennen. Verzin dus voldoende regelmatig iets anders. Zorg voor alternatieve voedselbronnen voor vogels zoals wilde besdragende bomen en struiken. Zo blijven ze van uw bessen af. Voorzie water in droge periodes. Vogels zien bessen eerder als een bron van vocht. Vogels verkiezen rode bessen boven witte bessen. Alternatieve bestrijdingsmethoden : Voor vogels bestaan geen alternatieve bestrijdingsmethoden. Wespen Wespen zijn nuttige dieren, ze zorgen voor de bestuiving van bloemen en vangen lastige en schadelijke insecten. Wespen steken als hun nest dreigt te worden verstoord, als ze in het nauw gedreven worden of alsu in de aanvliegroute staat. Preventieve maatregelen : Van half augustus tot eind oktober speuren de werksters de omgeving af naar zoetigheid zoals rijp fruit, limonade, taart,...Vanaf dan kunnen de wespen hinderlijk zijn. In het najaar sterven alle wespen behalve de bevruchte koningin. Er bestaan nog geen echte maatregelen om te voorkomen dat wespen terug keren.
Titel: HULP VOOR MIJN DOCHTER Reactie: <P>mijn dochter is 15j, is meestal heel vrolijk en het zonnetje in huis. zit in de derde humaniora en heeft tot nu toe altijd goed en vlot geleerd, uiteraard zoals overal wel eens een up en downtje.</P> <P>Sinds enkele weken kan ze zich niet meer concentreren, krijgt ze de leerstof niet meer onder de knie, voelt zich down, twijfelt aan zich zelf en aan de keuze van haar studies enz... Ze wordt hier gewoon depri van en is angstig omdat de examens er aan komen en "de stof er nu al niet meer in wil".</P> <P>Kan me iemand zeggen of je dit herkent ? Eventueel wat er voor te doen ? enige raad qua EO, Bach, massages, of andere therapieen....<BR>Bedankt <BR>Josje</P>
Mevr ,
Uw dochter zit ook in de puberteit , wat meebrengt dat ze lichamelijk en mentaal allerlei veranderingen aanvoelt. Dit kan in een te sterke reactie worden doorgegeven waardoor ze aanvoelt dat ze zichzelf niet meer onder controle heeft. Het lijkt dan wel dat ze constant haar anders voelt als dat ze wil zijn. En natuurlijk gaat daar de energie naar toe he.Waarop andere terreinen met veel minder energie moeten toekomen .
Meestal stel ik voor om in de week van de menstruatie , het lichaam te ondersteunen met Magnesium D6 en Natruim D6. Het zijn essentiele mineralen die het hormonaal evenwicht in balans houden.
Voor de concentratie , heb ik in mijn praktijk , het meeste baat met St Janskruid te geven .Dit geeft extra mentale energie.
Bach remedy kan mee en ondersteuning zijn , en zeker met Resque .
Titel: herpes Reactie: a;u;b; kent U een plant om herpes uitslag te voorkomen, heb er zoveel last van beste dank<BR>ik hoop dat u mij kan helpen omdat de dokter geen raad meer weet daar ik de medicijnen (aciclovir) niet verdraag, u bent mijn enige hoop huguette
Beste ,
Om herpes te voorkomen , moet men zorgen dat de basiselementen voor virale afweer aanwezig zijn. Door continue verbruik van vele essentiele stoffen, wordt het lichaam te zwak om zelfs tegen kleine aanvallen te verdedigen.
Dus belangrijk is dat deze stoffen voldoende aanwezigzijn in huid en slijmvliezen om zo hun eigen afweer te versterken.
Het is mogelijk door gebruik van Chemische medicijnen , dat die essentiele stoffen in de lever een verandering krijgen, waardoor ze niet meer optimaal kunnen werken in uw lichaam.
Ik stel dan ook voor, dat u Mercurus Sol D6 en Apis Mel D4 kunt gebruiken met 2 x daags 2 tabletjes van elk.
Wel moet vermeden worden in de voeding : Appelsienen, rauwe tomaten, aardbeien.
Naam: el jattari karima Titel: pijn en vermoeheid Reactie: mijn lichaam is altijd moe ik heb ook pijn in mijn buik en onderbuik ik heb pijn in mijn buik en mijn onder buik ik ben ook altijd moe ik heb geen kracht ik moet elk keer liggen ik ga naar bed moe en ik sta smorgens wakker en weer moe
Beste el jattari karima
Dit is typisch een vrouwelijk probleem wat zich kan uiten in een breed klachtenveld.
De onderbuikis in het afweersysyteem een belangrijk orgaan. Als daar teveel gevraagd wordt van het lymphe systeem, om in orde te blijven, dan gaat dat ten koste van andere primaire functies van het lichaam. Waarop vermoeidheid het enige signaal is van het lichaam , om zo weinig mogelijk energie te verspillen aan andere functies.
Wat hierbij kan helpen is Lamium D2 gecombineerd met Belladonna D4 , dagelijks 15 dr van elk.
Deze fythotherapeutische middelen verhogen het afweer in het lymphatisch systeem, waaronder de onderbuikklachten zeer dankbaar zullen afnemen. De vermoeidheid kan u tergelijkertijdondersteunen met een Vitaminen B complex .
Naam: glen Titel: spanningshoofdpijn Reactie: ik heb een ernstige vorm van spanningshoofdpijn die mij enorm moe maakt en waar al mijn energie door weggenomen wordt, waardoor ik ook weinig weerstand heb en heel veel ziek ben.. Ik ben zo een beetje ten einde raad heb al van alles geprobeerd, om weerstand te verhogen en hoofdpijn kwijt te raken, kan u me soms een goeie raad geven? Want ik ben tegen het gebruik van pillen en antidepressiva enz..
Beste Glen,
Er zijn vele oorzaken die spanningshoofdpijn als klacht kunnen doorgeven. Uiteindelijk is dit een waarschuwingssignaal dat alleen maar aangeeft dat er teveel blokkades zich voordoen , waardoor een optimale functie verhinderd wordt.
Om je degelijk te kunnen helpen zou ik over wat meer gegevens moeten beschikken , maar wat je wel al kan doenis het fytotherapeutisch middel Sanicula complex van Bonusan
gebruiken . Dit is geen pijnstillend middel .
Het heeft een hele goede werking op nekverkrampingen , die uiteindelijk leiden tot hoofdpijnen. Ik heb daar vanuit de praktijk hele goeie ervaringen mee , wat niet wegneemt dat de oorzaak niet mag vergeten worden he
Naam: django Titel: verstopping Reactie: Hallo, aller- eerst is dit,Django,Niet mijn echte naam vanwege mijn drugsproblematiek,dus ik hoop ondanks mijn probleem,dat ik daar persoonlijk NIET wordt afgerekend!<BR>Sinds een jaar of 11 slik ik Methadon,dat is een middel die het centrale zenuwstelsel verdoofd,en deze middel valt onder de opiumwet.<BR>Deze word verstrekt door de CAD.<BR>Het probleem ervan is dat je enorme<BR>last hebt van verstoppingen,gem ga ik<BR>1 x in de 2weken naar de toilet en dan niet eens omdat het dan lukt,maar omdat ik zo'n opgeblazen gevoel heb,met andere woorden,er kan niks meer erbij!Wat ik dan doe is 9tabletjes<BR>laxeermiddelen slikken,die pas na 14uur beginnen te werken. Gepaard met hevige buikpijn(logisch)trillen,beven,koude rillingen,temp verhoging. Na deze ellende,die 4 uur aanhoudt,ben ik zo goed als "leeg"!<BR>Ben gewoon BANG om naar de wc te gaan zonder laxeer tabletten,want heb ooit eens 6 uur op de wc gezeten omdat het niet los kwam!De Methadon is de middel die het ook veroorzaak t,helaas kan ik daar niet in 1x mee stoppen,maar ga het wel doen!<BR>sinds 1 week eet ik gezond,drink erg veel water,neem voor de weerstand elke dag Actimel, en nog eens 20ML lactulose, alleen tot nu toe nog GEEN<BR>drang of gevoel gehad dat ik naar de wc moest. Om te voorkomen dat ik een luie darm krijg,slik ik geen laxeer meer en neem ook geen klisma's meer<BR>verder weet ik me geen raad meer en durf voor schaamte niet na de arts.<BR>gelukkig kan ik mijn verhaal wel kwijt en dat lucht me op,mijn vraag is alleen of er mensen zijn die nog andere TIPS of IDEEËN hebben?Nogmaals ik weet dat Methadon de meeste probleem veroorzaakt, ben er bewust van,ook al bedoel u het goed,maar liever geen commentaar over dat middel of een vooroordeel over mij als pers. Stress is een rol dat meespeelt,heb daar ook last van. Ik vraag om begrip en ik hoop dat er iemand is en mij wil helpen met dit probleem wat enorm veel energie en fysieke kracht van mij vergt! Alle<BR>soorten middelen wat voor mij onbekend is mag u mij door mailen,erg graag zelfs <BR>Alvast zeer vriendelijk bedankt en elke reactie die ik ontvang,zal ik pers bedanken,vriendelijke groet,<BR> Django31
Beste Django ,
Allereerst , vind ik het knap wat je tot hiertoe bereikt hebt met jezelf . Wat je intussen allemaal al hebt gedaan, om meer inzicht te krijgen in jezelf is ook niet niks.
Tenslotte wil je gewoon vooruit blijven lopen, en tergelijkertijdaan jezelf blijven werken om tot een doel te geraken.
En alle hulp is daarbij welkom , Wel, Django , voor zulke personen heb ik respect en als ik je kan helpen , graag zelfs.
Je hebt gelijk wat betreft je transit met de darmen , waar de oorzaak ligt. Dus daar moeten we niet verder over uitweiden.
Maar dat neemt niet weg dat je met bepaalde kruiden in je dagelijks voeding , toch de darmen tot actie kan zetten.
s Morgens op je nuchter maag , 1 geperste groene kiwi + 1 vruchtenblokje van Othis.
Dit kan je een tijdje doen, toch de darmen zetten zich gemakkelijk naar verandering van voeding , dus afwisselend met een weekje alleen maar 1 theelepel tot1 koffielepel olijfolie ook s morgens te gebruiken. ( en dan niet meer het fruit)
Therapeutisch adviseer ik Natrium Mur D6 , is een noodzakelijk zout in de vertering , en wordt meestal vernietigt door methadongebruik.
Dagelijks 2 tabletjes bij het avond eten is voldoende .
Ik stel voor , Django , probeer het in ieder geval he.
En laat me in ieder geval iets weten, hoe je verder evolueert met de vertering he
Naam: katie Titel: bloedvergiftiging Reactie: hallo beste Ronny bedankt voor alle informatie die ik op je site kon vinden, ik ben 17 jaar, dus een jonge fan van uw site, en heb een vraag, ik heb nu sinds drie weken bloedvergiftiging en zou graag meer hier over willen weten en wat ik hiertegen kan doen? zou u mij wat informatie willen opsturen? alvast hartelijk bedankt groeten katie
Beste Katie ,
Bij een bloedvergiftiging moet men zeker de afvalverwerkende organen activeren en zuiveren.
Het zijn zij die vanwege een acute overbelasting , hun totale functies op rendement zetten..
Je kan de lever en de nieren activeren met Taraxacum D2en Solidago D2 , terwijl je kan zuiveren met Brandnetelthee en Berkensap.
Niet vergeten van extra anti-oxidanten te gebruiken , voor de celmembramen te zuiveren.
Dit kan je doen met dagelijks 150 gr bosbessen te gebruiken. Meestal adviseer ik dan om smorgens nuchter een half glas bosbessensap aangelengd met water te drinken.
Jullie weten allen dat door mijn situatie ik maar heel weinig op mijn blog kom en dat ik maar heel weinig nog de vragen kan beantwoorden
MAAR daar komt nu verandering in ik zal hulp krijgen en ze zal als co-Auteur fungeren op deze Blog Haar naam is !?
Hoe kan het anders;
het Kruidenvrouwtje Ingrid Flora Wanneer ze er klaar voor is en dat zal niet lang meer duren, zal ze de mensen met problemen helpen en hun vragen beantwoorden, al dan niet in samenwerking met mij (indien ik de tijd vrij heb) en Ingrid zal het zeker zo goed doen als ik want ze heeft net als ik al jaren ervaring in de Alternatieve (kruiden) geneeskunde
ALS DAT GEEN GOED NIEUWS IS Hé Kruidige groetjes: Ronny & Ingrid Flora ;-))
Titel: Mevr. Reactie: Vraag : hoe geraak ik van mijn stofallergie af. Ik weet dat het met mijn dunne darm te maken heeft. Ik pas al een aantal middeltjes toe. Het is al verbetert maar ik ben er toch nog niet vanaf.............. Heb je tips voor me ?
Ui (Allium cepa):
Etherische olie, flavonen, organische zuren, vitamine en een hartwerkzame stof.
Dagdosering
Als tinctuur 3 maal daags 15 tot 20 druppels. Verder als huismiddel fijngesneden met honing of melk of los op een schoteltje naast het bed. Bij een acute hooikoorts of stofallergie aanval een ui fijn hakken en de geur goed insnuiven tot de neus gaat lopen. Pas op voor de ogen!!! De aanval zal binnen enkele minuten over zijn.
maar ik persoonlijk zou zelf voor ui met honing kiezen! Omdat dit ook goed is tegen onder andere stofallergie
Honing:
Waarop moet je letten, als het over honing gaat? Niet alleen bloemen en kruiden bepalen de smaak van honing. De wijze waarop je de honing wint, is van belang en bepaalt de kwaliteit. Als je de honingraten opwarmt tot boven de 45 graden, om meer honing te kunnen oogsten, is alle geneeskracht verdwenen. Daarom mag je honing ook nooit in hete thee gieten. Wacht tot de thee wat afgekoeld is, anders hou je niet veel meer van smaak en geneeskracht over. Goede honing moet als een lint van de lepel vallen. Nadien vormt hij dunne draden, die niet afbreken. De honing kan er wit, geel, donkerbruin of amberkleurig uitzien. Het hangt ervan af welk stuifmeel de bijen uitkozen om de honing aan te maken. Deze kleuren vervagen trouwens heel vlug, als je de honing in een lichte omgeving bewaart. Gelijk met de kleur verminderen dan bovendien ook de ontsmettende eigenschappen. Bewaar je honing daarom op een droge, koele en donkere plaats. Je kan honing zwaarder maken door er water, wortelsap of o.a. kastanjemeel aan toe te voegen. Sommige imkers schrokken er vroeger zelfs niet voor terug in karige tijden wat zand onder het goddelijk bijengoedje te mengen. Als je wilt weten of je zuivere honing zonder water hebt, laat je best een druppel op een bord vallen. Blijft die als een platgedrukte honingknikker liggen, dan mag je er zeker van zijn dat alles o.k. is. Loopt hij uit elkaar, dan kan je je wenkbrauwen beginnen te fronsen. Soms probeert een imker de leeggeslingerde honingraten vol chemische, oplossende preparaten te gieten. Op die manier krijgt hij een goedje met een honingaroma. Als hij daar nog een ronkende naam bij bedenkt, verkoopt hij het product als zoete koek. Iedereen denkt dan een koopje te kunnen doen... Koop daarom je honing bij een imker die zijn honing zelf maakt. Je kan ook terecht bij een imker verkoops organisatie. Die houdt wel een oogje in het zeil wat de kwaliteit betreft. Er zijn bovendien ook heel wat betrouwbare, traditionele speciaalzaken, die datzelfde kwaliteitsoogje in het zeil houden. Welke honingsoorten zijn eigenlijk de interessantste? Er zijn heel veel soorten honing te koop. Elke honing heeft zijn specifieke eigenschappen. Ik zet hier een paar honingsoorten op een rijtje. Gemengde bloemen-honingsoorten: Mensen met een allergische aanleg smeren hun boterhammen best vol met gemengde bloemenhoning. De honing moet dan wel afkomstig zijn uit hun eigen omgeving. Je moet dus een imker vinden die zijn bijenkorven in een straal van 10 km rond je woning heeft staan. Dat beweert tenminste de Amerikaanse arts Peterson. Die onderzocht zo maar eventjes 22 000 patiënten met een allergie. Hooikoorts bijvoorbeeld. 20 000 patiënten waren in de wolken over deze remedie. Ze hadden veel minder last van hun kwaal of geraakten er helemaal van af. Hoe werkt honing eigenlijk? Honing is een slijmoplossend middel. De suikers in honing trekken namelijk vocht aan. Honing bevat ook etherische oliën die het slijm verdunnen en de hoestprikkel verminderen. Honing kan geneeskrachtig werken bij een zere keel en verkoudheid. Honing heeft een boel bacterieremmende eigenschappen. Dat komt door haar enzymen en andere stoffen die desinfecterend werken. Al die eigenschappen verdwijnen als sneeuw voor de zon, als je de honing in kokend hete thee doet. Wacht daarom tot je thee drinkklaar is en doe er dan een lepel honing bij. Bij een verkoudheid kies je best voor tijm- of eucalyptushoning. Als je de honingpot goed afsluit, blijft hij lang goed. Vloeibare honing zal na een tijdje versuikeren. Daar is niks mis mee. Het betekent niet dat je de honingpot in de vuilbak moet kieperen, want de kwaliteit en de smaak blijven hetzelfde. Je kan de honing weer vloeibaar maken door je pot op te warmen au bain marie op een temperatuurtje van 40 graden. Beslist niet meer. Sommige honingsoorten versuikeren vlug, andere doen er een jaar over. Je voorkomt versuikering door geregeld in de pot te roeren. Neem een lepel zuivere honing op je nuchtere maag om je verkoudheid te vertroetelen.
Lindehoning : Deze honing kalmeert de zenuwen. Klaverhoning : Deze honing werkt tegen diarree. Heidehoning: Voorkomt nier-, blaas- en prostaatklachten. Heidehoning heeft een speciale pittige smaak. Boekweithoning: Deze honing versterkt je bij uitputtingstoestanden. Je vindt deze honing vooral in midden Europa. Rozemarijnhoning: In de Provence waarderen sommige, oudere mannen deze honing, omdat die hun potentie zou bevorderen. Als een karbonkelogige Française hen dan in de puttekes van hun ogen kijkt, hoeft hun reactie niet enkel bij loze beloften te blijven, hopen ze. Acaciahoning: Deze honing zuivert het bloed en helpt als er te veel zuur in je maag terecht gekomen is.. Bos- of woudhoning: Die smeer je best op je boterham, als je problemen met je lucht- of urinewegen en je bloedsomloop wil voorkomen. Deze honing vind je veel in Oostenrijk, want je hebt er veel dennen en sparren voor nodig. Kan je honing gebruiken voor huidaandoeningen? De moderne wetenschap fronste soms de wenkbrauwen, als ze de folkloristische therapieën van onze hooggeleerde voorouders van nabij ging bekijken. Ze moest wel bekennen dat honing een remmende invloed uitoefent op de wildgroei van schimmels en bacteriën. Dokter S. Efen van het Academisch Ziekenhuis van Calabar (Nigeria) schrijft: Stinkende wonden worden na amper een week reukloos, als je ze dagelijks insmeert met zuivere honing. Zware brandwonden genezen door honing zonder dat ze infecteren. Dokter Lubat van het Instituut voor Hygiëne en Tropische Geneeskunde in Londen schrijft: Hoewel de genezende kracht van honing nog duister blijft en verder onderzoek vereist, is het de hoogste tijd om afstand te doen van vooroordelen en de helende waarde van honing te erkennen.
Fenegriek (Trigonella foenum-graecum):
In vroegere tijden was er een breed scala aan klachten waarvoor fenegriek werd gebruikt. Medicinaal voor de behandeling van wondjes, abcessen, artritis, bronchitis, astma, allergie en spijsverteringsproblemen. Chinese kruidkundigen gebruikten het voor nierklachten en problemen van de mannelijke voortplantingsorganen. Fenegriek was en blijft een voedingsmiddel dat regulier in veel landen ter wereld wordt gegeten.
Actieve delen: Fenegriek is rijk aan ijzer en koper, waardoor het prestaties kan verbeteren. Fenegriek bevat De sferoïdale saponinen en coumarinen, waardoor het kan helpen bij aderproblemen, want deze zijn verantwoordelijk voor veel van de effecten van Fenegriek, met name de belemmering in de opslag en vorming van cholesterol. Verder heeft het ontstekingswerende eigenschappen en bevordert het de galproductie. De zaden bevatten veel vezels, en mogelijk is Fenegriek hierdoor in staat bloedsuiker te doen dalen bij diabetespatiënten.
Dagdosering: Ten gevolge van de bittere smaak van Fenegriek, zijn 'ontbitterde' zaden of gecapsuleerde vormen te verkiezen. Typische inname is 5 tot 30 gram met elke maaltijd of 15 tot 90 gram in een keer.Het tinctuur wordt 3 maal daags, elk 1 tot 2ml, genomen.
Alant (Inula helenium)
Gebruikte delen en plaats van herkomst
Alant is een overblijvende, kruidachtige plant met een sterk vertakte wortelstok, een rozet van grondbladeren grote bloemhoofdjes met gele buis- en lintbloemen. De wortels en soms ook de bladeren worden verzameld. De drogerij is sterk aromatisch, smaakt bitterkruidig en bevat o.a. inuline, etherische oliën, fructosiden en bitterstoffen.
Te gebruiken bij
Aandoeningen van de ademhalingswegen
Bronchitis
Allergie,Hooikoorts
Stofwisselingsstoornissen
Spijsverteringsstoornissen
Bereiding
Thee: een halve theelepel van de fijngesneden gedroogde wortel met 1 kopje water overgieten. Alantwijn: 20 g alantwortel, snufje anijs, snufje alsem op 1 liter rode wijn of brandewijn (60 %). Drie dagen laten trekken.
Dosering
Twee tot drie kopjes thee per dag met kleine slokjes drinken. Alantwijn: 1 glas drinken voor het avondeten. Schwarzkümmelolie (Nigella sativa ofNigella Olie):
mag niet als geneesmiddel gezien worden maar als een hoogwaardig en zeer werkzaam voedingssupplement. Desondanks gaat Nigella-olie wegens de talrijke natuurlijke ingrediënten en de opmerkelijke werking in de natuurgeneeskundeeen steeds belangrijkere rol spelen, van het ongekend grote aantal mogelijkheden worden er steeds meer (her)ontdekt. Het is als bewezen aan te nemen dat de olie een bijzondere werking op het immuunsysteem heeft en dit sterkt en stabiliseert. Zeer goede resultaten worden bereikt bij de behandeling van allergieën. tw. pollen en stofallergie, astma, acne en neurodermitis. Gebruik Schwarzkümmel (Nigella sativa ofNigella Olie): inwendig om het immuunsysteem te sterken, bij maag-en darmproblemen, reumatische klachten, slaapstoringen, klachten aan de ademwegen (astma stofallergie ook slijmvorming), hyperactieve kinderen en uitwendig bij een droge of geïrriteerde huid, allergieën, ontstekingen, huidschimmels, atopisch eczeem, neurodermatitis. De olie laat zich bij uitwendig gebruik goed mengen met etherische oliën en andere basisoliën, bijv. met Sheabutter contra-indicatie: bij inwendig gebruik kan de olie in het begin oprispingen veroorzaken, deze reactie verdwijnt echter na een paar dagen. Verder zijn er geen bijwerkingen bekend.
Hier enkel suggestieve tips voor het behandelen van allergieën
Preventie en behandeling naargelang de allergenen:
Globaal kunnen we spreken van een vermijding van contact met allergenen op de huid, in de voeding, in de lucht.
dit kan allen maar gebeuren door eventueel de:
Sanering van de woning:
Geen huisdieren
Saneren van de slaapkamer: beddengoed behandeld tegen huisstofmijt, geen tapijten of stofferige gordijnen, dweilen in plaats van stofzuigen, Medicott beddenhoes, enz.Regelmatig beddengoed en gordijnen wassen op 60°C.
Masker dragen die stof of dampen tegenhoudt.
Luchtfilterapparaten hebben geen aangetoond effect.
Binnenblijven op dagen dat er veel stuifmeelpollen in de lucht zijn (weerberichten voor hooikoortslijders).Raadpleeg ook de stuifmeelpollenkalender.Boodschappen doen als het regent.Vermijd bloeiende kamerplanten.Het kan te overwegen zijn planten te verwijderen vermits daarop makkelijk stof neerslaat.
Verwijder schimmels van de muren met azijn; vermijd contact met schimmels (GFT-bak, boswandeling in de herfst, kamerplantenpotgrond, champignons..); verlucht de ruimte goed s morgens vroeg of tijdens een regenbui.Overdag ramen en deuren gesloten houden wegens het mogelijk binnendringen van stuifmeelpollen.
Sanering van de verzorging:
Wasproducten gebruiken zonder parfums en kleurstoffen vb. van het merkNeutral
Kleren dragen van katoen in plaats van wol
Natuurlijke cosmetica gebruiken zonder chemische stoffen vb. Weleda
Sanering van de tuin:
Saneren van de tuin: aanleg van tuin met pollenarme bomen, struiken, bloemen, enz. en geen berken, eiken, linde, els, wilg, hazelaar; gras niet in bloei laten komen, enz.Er bestaat een lijst met pollenvriendelijke en onvriendelijke planten.
Gazon laten maaien door iemand anders als de allergische persoon niet thuis is.
Sanering van de voeding:
Aanpassen van het voedingspatroon met weglating van de allergenen en ev.. zoeken naar een alternatief vb. geiten- of schapenmelk, lactosevrije melk, glutenvrije granen (maïs, rijst, boekweit, quinoa, amaranth, sorhum, tapioca en gierst), enz.Het is goed uitkijken, want veel producten bevatten tarwe of andere glutengranen, een lijst vanproducten vindt u bij het .
Geen voedingsproducten gebruiken met additieven
Preventief voor babys kan men zolang mogelijk borstvoeding geven; geen bijvoeding geven voor de leeftijd van 6 maanden in verband met de ontwikkeling van de darmen en de kans op allergieën.Zitten er in het gezin mensen met allergische klachten en/of heeft de moeder zelf last van allergieën, dan kan de borstvoedinggevende moeder zelf een hypoallergeen dieet volgen.
Slechte Voedselcombinaties spelen soms een duidelijke rol.
Zenuwversterkende voeding (rijk aan vitamine B, magnesium, lecithine vb. bananen, druiven, aardappelen, noten, ) en Natuurlijke voedselsuplementen als men er niet allergisch voor is: tarwekiemen, tarwekiemolie, stuifmeelpollen, honing, chlorella, lijnzaadolie, enz.
Andere mogelijkheden:
Fytotherapie: ogentroost-kruid voor zijn ontzwellende en ontstekingswerende werking bij N.K.O.-allergieën, smalle weegbree bij atopische allergie, zwarte aalbes-blad voor wisselende allergieën, koningskaars-bloem bij allergische hoest, katteklauw-schors voor algemene allergie en astma, duivekervel-kruid bij hooikoorts en astma, enz.Bij huidallergie gaat men een anti-allergicum (vb. uitwendig etherische olie van bergamot-schil en blad, geranium bourbon, lavendel; uitwendig zoethout-wortel en sarsaparilla-wortel in lotion of crème, ) combineren met een drainerende plant.(vb. brandnetel-blad, driekleurig viooltje-bloem, ortosifon, guldenroede-kruid)
Aromatherapie: gebruik van geranium bourbon, lavendel, patchouli
Homeopathie, acupunctuur hebben ook goede resultaten! Maar daarvoor verwijs ik jullie liever naar een homeopaat en/of een Acupuncturist
groetjes Ronny
Nog enkele receptjes voor Hooikoorts
- Een heel oud ( uit grootmoeders tijd ) maar degelijk middel is:
graspolletjes 10 minuten laten trekken, om het uur een paar eetlepels in nemen (wordt eerst erger).dan wordt het aanzienlijker zachter.
- Een tip die naar het schijnt ook heel goed werkt is het volgende:
vang vanaf de lente regenwater op in een propere grote plastic bak, filteren door een koffiezakje en er elke dag een glas van drinken (2 dagen houdbaar in de koelkast in schone fles)
Kruiden Remedies
Zoethout - (Glycyrrhiza glabra)
Werking: Luchtwegen
Bij hoest, astma, chronische bronchitis, hooikoorts en allergieën. Ook bij heesheid en strottenhoofdontsteking. Bij slijmvliesinfecties in de mond, ontsteking van de tong. TBC. in het algemeen kan men zeggen dat Zoethout de slijmvliezen van de luchtwegen versterkt.
De Vlier:
werking: luchtwegen. Er zijn heel wat kruidenboeken die de Vlier "een volledige medicijnkast", noemen en ja de vlier kent tal van toepassingen:
De bladeren worden gebruikt bij kneuzingen, verstuikingen, wonden en winterhanden. De bloesems zijn dan weer uiterst waardevol in de behandeling van verkoudheden en griep. Ook bij allerhande aandoeningen van de bovenste luchtwegen die gepaard gaan met verhoogde slijm- en vochtafscheiding (hooikoorts, sinusitis) kan vlierbloesem goed worden toegepast, en ook bij gehoorsvermindering tijdens verkoudheden bewijst die zijn diensten.
Vlierbessen kan je gebruiken voor dezelfde indicaties als vlierbloesem , en ze komen bovendien ook van pas bij reumatische klachten.
Agrimonie (Gewone) - Agrimonia eupatoria
werking: Luchtwegen.
Agrimonie is een uitstekend versterkend kruid in het bijzonder voor kinderen met nerveuze aandoeningen en KNO-problemen, zoals chronische verkoudheid, oorinfecties, infecties van keel of amandelen, angina of bronchitis. Ook bij hooikoorts en de ziekte van Meniere.
Hondsdraf - Glechoma hederacea
werking: Luchtwegen
Tegen overmatig slijm. Hondsdraf voert als thee zowel vocht als slijm af, helpt bij astma, hoest en bronchitis. Preventief bij hooikoorts, dan al in maart beginnen met de Tintuur Ø (3 x 10 druppels). Bij looporen een watje met de thee afgekoelde thee, 2 tot 3 maal daags in het oor. Bij een bloedspuwing en longemfyseem in combinatie met IJzerhard en Braam (ook altijd naar een arts).
Een zeer breed werkend kruid, werkt op het hele lichaam, op alle organen als reiniger en versterker. Ook bij osteoporose. Goed kruid bij een afvalophoping. Verder bij hooikoorts door de aanwezige histamine. Helpt door het hoge gehalte aan mineralen ook goed bij spierkrampen. Verder bij elke kwaal die gebaat heeft bij een toevoeging van mineralen. Zeer goede voorjaarsreiniger.
Reinigend en stimulerend, opbouwend bij bloedarmoede, betere doorbloeding van de gewrichten, bij het opruimen van gifstoffen in het bloed. Ook goed bij inwendige bloedingen en aambeien. Verder bij hypertensie. Ook bij neusbloedingen, dan de verdunde Ø .
Eigenschappen: Wordt toegepast bij hooikoorts en allergische neusklachten door overgevoeligheid voor huisstof.
Dosering: 3 maal daags 2 tabletten, bij voorkeur een half uur vóór de maaltijd in de mond uiteen laten vallen. In acute gevallen elk uur 2 tabletten. Maximaal 12 tabletten per dag. Kinderen van 2-6 jaar: 2 maal daags 1 tablet. Kinderen van 6-12 jaar: 3 maal daags 1 tablet.
Verpakking(en): Verkrijgbaar in verpakkingen à 80 en 200 stuks. Ook verkrijgbaar in druppelvorm in verpakkingen à 50 en 100 ml en in neusspray à 20 ml.
Kruiden planten tegen ongedierte voor andere planten en/of groenten
Kruiden tegen ongedierte
Ik wil graag frisse, gezonde kruiden in mijn tuin, maar ik wil niet spuiten met gif. Wat kan ik doen?
Sommige planten geuren zo fel en specifiek dat ze ongedierte zoals de wortelvlieg aantrekken. Je kan dat ongedierte foppen door aromatische kruiden tussen je groenten te zetten zoals: boerenwormkruid, brandnetel, duizendblad, marjolein, peterselie en tijm. Daar houden die ondieren niet van en je groente kan opgelucht herademen. Laten we elk van die kruidjes eens van dichterbij bekijken.
Alsem is een goed middel tegen roestziekte en preimot, als je hem bij rode bes en prei zet.
Basilicum weert vliegende insecten (zoals de witte vlieg) bij tomaat, augurk en kool. Basilicum weert ook meeldauw.
Bieslook voorkomt zwarte vlekken op rozen
Bonenkruid hoort uiteraard bij bonen. Niet alleen om er smaak aan te geven als je ze klaarmaakt. Het kruid helpt de bonen ook, als het er mag tussen groeien. Bonenkruid stimuleert de groei en weert zwarte bonenluis.
Brandnetel weert bladluis en bevordert de algemene gezondheid van fruitbomen.
Citroenkruid bij kool helpt tegen koolwitjes. Die flippen op de geur van citroenen en maken onmiddellijk rechtsomkeer.
Dille plant je best in de omgeving van wortel, rode biet en kool. Dille bevordert het kiemen. De geur van het kruid houdt schadelijke insecten op een afstand.
Dragon heeft een algemeen gunstige invloed op de tuin
Goudsbloem tussen tomaten, dat weert motluis. Geef de goudsbloem ook een plaatsje bij aardappelen en kool. Zij voorkomt nematoden en draadwormen. Bovendien verbetert ze de bodem. Kijk maar eens: de planten rond de goudsbloem doen het meestal beter.
Heiligenbloem (Santolina chamaecyparissus) houdt de wacht bij rozen om indringers de pas af te snijden.
Hysop helpt door zijn geur koolwitjes verjagen. Je kolen varen er wel bij.
Kervel helpt de sla door de luizen op afstand te houden.
Knoflook tussen aardbeien en rozen, je zal verbaasd zijn over hun goede samenwerking. Knoflook doodt namelijk de bacteriën.
Lavendel verjaagt luizen en mieren uit de omgeving van rozen .
Mierikswortel plant je best onder fruitbomen. Deze plant zorgt voor een natuurlijk antibioticum.
Munt zet je bij je kool, want munt weert koolrupsen.
Oost-Indische kers zet je best onder jonge bomen. Zij zorgt voor een natuurlijk antibioticum en trekt de zwarte luis naar zich toe.
Pepermunt beschermt je druivelaar en kolen tegen meeldauw en koolwitje.
Poreiplantjes bewaken je groenten als waren het professionele cipiers.
Radijs helpt prei tegen preimot op te boksen.
Rammenas helpt perzik en kers. Schimmels en krulziekten krijgen niet vlug de kans om toe te slaan.
Rozemarijn houdt graag de wacht bij worteltjes. De wortelvlieg neemt dan de vleugels.
Salie en rozemarijn houden van elkaar.
Salie tussen je kool bombardeert het koolwitje weg.
Ui en sjalot horen tussen de aardbeien en wortels. Ze helpen tegen schimmels, wortelvlieg en spintmijt.
Je kunt ook om en om worteltjes en uien planten , dan heb je geen last van de uivlieg maar ook geen last van de wortelvlieg.
Planten, Kruiden, Etherische Olie tegen Vliegen en insecten
Boerenwormkruid
Late zomer en herfst. Boerenwormkruid vind je gemakkelijk overal. Boerenwormkruid is in de volksgeneeskunde, zoals de naam het zelf zegt, een wormverdrijvend middel. Het is echter niet helemaal veilig om inwendig te gebruiken. Veel interessanter is dit kruid in te zetten in de strijd tegen vlooien. Zowel katten als honden zullen je dankbaar zijn wanneer je regelmatig wat vers boerenwormkruid in hun mand legt. Gegarandeerd gaan de vlooien op de loop. Om ze totaal buiten te houden is het handig wat kruid te drogen om onder je tapijten te strooien. Kleine zakjes gevuld met het kruid kunnen hiervoor ook gebruikt worden. Worden je kippen en/of je duiven geteisterd door een vlooienkolonie? Wanneer je in hun hok een tros boerenwormkruid ophangt vertrekken ze snel op reis. In de Middeleeuwen werd dit kruid ook gebruikt in de strijd tegen muggen en vliegen.
Muggen hebben een hekel aan deze geur en laten u dus met rust.
Gebruik: als huid-olie of lotion op de huid aanbrengen; verdun hiervoor de etherische olie in een drager (tot 3% amandel-, jojoba- of een andere draagolie, hydraterende melk).
Hieronder volgen een aantal tips hoe je vliegen kunt weren.
Pruisisch blauw: Onze grootmoeders wisten het al maar wij zijn het weer vergeten. Vliegen haten de kleur blauw. Ze gaan er niet op zitten. Niemand weet waarom, maar de praktijk wijst uit dat het zo is. Daarom werden in vroegere tijden alle keukens blauw geverfd. Dat was al een hele stap in de goede richting. Nog beter werkt deze verf als we door een potje verf een hand vol zeer fijn gestampt aluin doen. Dan zijn we er zeker van dat de vlieg op een afstand blijft.
Afrikanen: Het afrikaantje (tagetes patula) is een heel eigenaardige plant. Goed beschouwd is het overal goed voor. De beste soort is de reeds genoemde tagetes patula, maar ook alle andere enkel bloemige afrikanen werken insecten werend. Vliegen haten de geur van afrikanen dus zet ze rondom je ren.
Citroengeranium: Een ideale plant voor mensen die een hekel hebben aan vliegend gedierte in huis is de zogenaamde citroengeranium. De citroengeranium houdt van zon maar heeft het liefst een plekje waar de avondzon of morgenzon komt.
Citroenkruid: In de Betuwe vind je op veel boerenerven een hele ouderwetse plant: het zogenaamde citroenkruid of Artemisia arboretum, een composiet met klieren op de bladslibben. In die klieren zit een etherische olie die sterk naar citroen geurt en een ideaal afweermiddel is tegen vliegen en muggen. Van een flinke plant kunnen geregeld wat takken geplukt worden om binnenshuis te zetten als afweer tegen vliegen.
Vlier: Ook vlier oftewel de Sambucus niger houdt vliegen op een afstand. Daarom zien we heel vaak vlierplanten vlak bij oude boerenhoeven.
Notenboom: Voor mensen met een forse tuin en dan liefst op kliegrond: plant binnen de korste keren een notenboom (Juglans regia) in de buurt van de keuekendeur. Een enkele boom houdt met zijn pittige geur allen vliegen op afstand. Sterker nog zelfs een paar bladeren van de noten boom, geplukt en in een vaas gezet, zijn genoeg om vliegen naar buiten te jagen.
Brandnetels en boerenwormkruid: Vliegen hebben een gruwelijke hekel aan brandnetels (Urtica dioica) en boerenwormkruid (tanacetum vulgare). In vroegere tijden werd met name het boerenwormkruid vaak rond stallen gezet om vliegen op een afstand te houden. Brandnetels mogen ook maar staan minder aardig.
Schijven citroen: Een paar schijven citroen op de vensterbank kunnen op een zwoele zomeravond de vliegen op een afstand houden zonder ons te hinderen.
Zelf Vliegengif maken: Meng één deel peper met twee delen bruine suiker en maak met water een stroopje ervan en zet het schoteltje met dit spul waar veel vliegen komen. Ze zullen er van snoepen en de snoeplust met de dood bekopen.
Ik vond er echt minder vliegen dan vorig jaar. Dit jaar doe ik het weer en ik ga afrikanen en citroengeranium proberen.
2 druppels Etherisch Olie ( = 2dr.EO) van "salie" en 2 dr. EO '' Echte Lavendel (Lavandula angustifolia) op een vochtig watje en hiermee deppen of het watje op de steek/beet leggen en/ of naar smaak (lees reuk) doe je de volgend Etherisch oliën bij van: 2 dr. EO van Thijm (Thymus vulgaris) 2 dr. EO '' Tea Tree (Melaleuca alternifolia) 2 dr. EO '' Niaouli (Melaleuca quinquenervia) 2 dr. EO '' Myrrhe (Commiphora myrrha) 2 dr. EO '' Citroen (Citrus limonum) en 2 dr. EO van Bergamot je kan ook eventueel deze oliën op voorhand op de huid doen MAAR dan gemengd met een BASIS Olie zoals Johanes olie amandel en argano Olie, enz. Ofwel gebruik je deze Etherische oliën zuiver Maar dan op een doekje die je naast u legt of je druppelt deze oliën op uw kussen
Jeuk:
bij lichte brandwonden, eczeem, jeugdpuistjes, psoriasis, herpes, jeuk, wondjes en zweertjes: 2 tot 3 druppels roomse kamille op een vochtig watje doen en hiermee meerdere malen per dag de wondjes deppen.
Re. op aanvraag: chronische middenoorontsteking door m.dekkers
geschreven door m.dekkers
Slijmvliezen buis van eustacius
hallo, ik heb chronische middenoorontsteking en de dokter zegt dat het door het slijmvlies komt, weet u een natuurlijke slijmverdunner en een natuurlijk ontzweller ? alvast bedankt
Kruiden-Thee:
saliethee: Ontsmettend, reinigend, slijmafvoerend en verzachtend Houd de slijmvliezen netjes
Goede combinaties Met: Tijm en Hysop voor alle klachten van de luchtwegen, tevens gaat het goed samen met Mirre.
Bij brandend maagzuur gaat het goed samen met Moerasspirea en Kamille.
Hysop (Hyssopus officinalis): bronchitis, verkoudheid en slijmvorming (de thee indruppelen in de neus en/of stomen)
Eucalyptus (Eucalyotus globulus): slijmvliesontsteking (stomen met de kruiden of olie in kokend water en gorgelen)
Anijs (Pimpinella Anisum): hoest en slijm (gorgelen met de thee)
Homeopathisch Tinctuur van:
Calcium Carbonicum D6: Meestal wordt dit middel gebruikt bij chronische middenoorontsteking, maar als de symptomen overeenkomen met dit middel kan dit ook bij een acute oorontsteking gebruikt worden. Zowel uitwendig als inwendige oorontsteking, stekende en kloppende pijnen in het oor.
Etherische Oliën
als slijmoplosser , vooral bij slijmvorming in de neus en niezen; meng 2 druppels Roomse Kamille en 4 druppels Helicryse in een kommetje heet water en damp 1 à 3x per dag.
hopelijk ben ik je van dienst geweest. groetjes Ronny
Voor info in verband met kruiden en/of klachten hier onder klikken
graag als je informatie wilt in verband met kruiden en/ of klachten klik dan op de knop "é-mail mij" zo zal u rechtstreeks met mij in contact komen zonder dat anderen dit hoeven mee te lezen ;-)