Viooltjessiroop maken (met dank aan Natuurmanjak voor de Foto!)
Viooltjessiroop
We beginnen met het overgieten van 50 g Viooltjes bloemen met 250 ml heet water en we laten dit alles gedurende 24 uur trekken. Nu voegen we 125 g Kandij suiker toe en we warmen alles gedurende 20 minuutjes op tot ongeveer een temperatuur van +/- 80°C. Dan zeven we dit alles in een neteldoek of met een heel fijne zift we gieten dit dan in sterielen potjes en sluiten deze dan dierekt zodat deze dan vacium gezogen worden door afkoeling deze bewaren dan veel langer, liefst in een koele donkere plaats bewaren.
XML:NAMESPACE PREFIX = O /> Viooltjes worden vaak gebruikt in combinatie met andere kruiden voor de behandeling van aandoeningen van de luchtwegen (ophoesten van fluimen ), en dat zowel voor verkoudheden, bronchiten of griepale aard.
ps. Dit is een heel smakelijke en gezonde Aperetief als we dit met witte wijn serveren.
Reacties op bericht (1)
10-08-2007
viooltjes siroop
Kun je ook het maarts viooltje gebruiken hiervoor Graag had ik geweten hoe je met het maarts viooltje snoepjes kunt maken de snoepjes die je vroeger terug vond in de doopsuiker ?met dank Regine Masson
10-08-2007 om 21:54
geschreven door regine masson
Voor info in verband met kruiden en/of klachten hier onder klikken
graag als je informatie wilt in verband met kruiden en/ of klachten klik dan op de knop "é-mail mij" zo zal u rechtstreeks met mij in contact komen zonder dat anderen dit hoeven mee te lezen ;-)