Foto
Dank je wel voor uw bezoekje! Geniet van mijn blog... en kom gauw eens terug!
Zoeken in blog

Categorieën
  • aftelrijmpjes (5)
  • allerlei (26)
  • filmpjes (38)
  • gedichten/versjes (24)
  • kinderliedjes (28)
  • luistersprookjes (8)
  • recepten (59)
  • spelletjes en puzzels (9)
  • Archief per maand
  • 10-2017
  • 11-2015
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 01-2012
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 08-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 03-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 07-2008
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Nieuws HLN
  • “We hebben oorlog tegen de floppydisk gewonnen”: Japan kapt nu pas met hét opslagmedium van de jaren 80
  • Apple stelt nieuwe iOS 18 bomvol AI voor: wat verandert er op je iPhone?
  • KIJK. Robothond met mitrailleur is geen fictie meer in China
  • Netflix en co passen strategie aan en dat zal je voelen in je portefeuille: “Het is gedaan met profiteren”
  • Van Flip 6 tot volledig vernieuwde draadloze oortjes: dit kondigde Samsung aan in Parijs
  • Vakbond Samsung kondigt uitzonderlijke staking van onbepaalde duur aan, bedrijf verwacht geen impact op productie
  • Ook jouw gegevens liggen mogelijk voor het rapen: hacker kraakt verlopen domeinnamen van (overheids)instanties
  • Onbeperkt Jommeke en Kiekeboes lezen voor 6,99 euro per maand? Standaard Uitgeverij komt met stripabonnement
  • ? Zijn er grenzen aan de groei van AI? Onze techexpert woont Google-presentatie bij: “We zullen veranderingen al heel snel beginnen te zien”
  • Ook in Frankrijk loop je risico: zo vermijd je een torenhoge gsm-rekening op vakantie

     



    MIJN FOTO'S

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • recepten: pompoensoep
  • Charles is geboren
  • charles
  • weekendje uit
  • recept: luchtige chocolademousse
  • liedjes: Sinterklaasje kom maar binnen...
  • puzzels: Happy Halloween
  • versjes: Halloween; op een donkere avond
  • verjaardagslied Niels
  • allerlei: zandtekening uit Oekraine, winares 2009
  • versjes: Halloween
  • Liedjes: Vogeltje gij zijt gevangen
  • recepten: varkenshaasje in een lekkere mosterdroomsaus
  • Kleine Hiawatha
  • Witloofpuree met gemalen kaas
  • recepten: varkenshaas in een mosterddragonsaus
  • Liedjes: O kom maar eens kijken
  • kinderliedjes: Sinterklaas, zegt moe...
  • versjes: Halloween... nog slechts 2 dagen!
  • versjes: Halloween; Vandaag nog drie dagen
  • WMM video: Aldo en de vliegende stofzuiger
  • versjes: Halloween; Vandaag...Vier dagen
  • recepten: Stoverij met bruine Leffe (recept van oma Lili)
  • allerlei: Niels is 1 jaar
  • recept: Varkenshaas in een spekjasje met paprika's (uit de oven)
  • WMM video: Frits' speelgoedautootjes
  • recept: knapperige wafels
  • recept: Courgettesoep
  • recept: Witloofroomsoep
  • filmpjes: schommelen met papa, april 2010
  • recept: Ardeens gebraad
  • Allerlei: Niels
  • filmpjes:The skeleton dance
  • filmpjes: Jens holt een pompoen uit
  • recepten: Kabeljauw met groentenkaassaus
  • Recept: zelf gekookt hammetje, honingzoet afgewerkt onder de grill
  • recepten: macaroni carbonara
  • recepten: chocoladebekertjes zelf maken
  • spelletjes: arkanoid
  • gedicht: Moeder, oud gedicht voorgedragen door kinderen op moederdag
  • recepten: varkenshaas met Leffesaus
  • gedicht: Van een hond, een kat, en nogal wat
  • sprookje: Frits' speelgoed autootjes
  • sprookjes: Het geheim van de prins
  • recept: Kabeljauw met courgette en paprika
  • recepten: Gestoofd konijn
  • recept: surimi-(lunch)slaatje
  • allerlei: Jens werd 2 jaar
  • recept: gegratineerde aardappelen uit de microgolf/grilloven
  • liedjes: reuzenlied
  • recepten: Gehaktschotel met aubergine, courgette, paprika's (ovenschotel)
  • allerlei vrije schets Jens
  • allerlei: gedichtje voor Fien
  • recepten: Kabeljauwhaasje met krokant korstje uit de oven
  • recept: gehaktbrood met rundsbouillonsaus
  • allerlei: creaties van Fientje op oudejaarsavond
  • puzzels: Jens op een regendag
  • recept: Tagliatelle met scampi en garnalen in een kruiden-roomsaus
  • sprookje: Het meisje met de zwavelstokjes
  • filmpjes: Jens een Club supporter?
  • sprookje: De elfjes en de schoenmaker
  • allerlei: Wie was Sint Nicolaas
  • recepten: kipfilet met romige bieslooksaus (ovenschotel)
  • sprookjes: De legpuzzel van Joke
  • allerlei:Jens, 1 jaar en 9 maand
  • recept: aardappeltaart
  • sprookjes: De drie biggetjes
  • recepten: kip in een overheerlijke pikante saus, met rijst (ovenschotel)
  • allerlei: sudoku
  • recepten: cannelloni, met hartige gehaktvulling
  • recepten: stoofpotje van rundsvlees (ovenschotel)
  • allerlei: voor jou
  • versjes: Heksjes dansen rond hun ketel,
  • recepten: Stoverij uit den oven
  • tienergedichten: voor één moment...
  • versjes: Eén brak zijn been
  • allerlei: Roodkapje
  • recept:: dikke soep van verse tomaten en vermicelli
  • tienergedichten: Ik mis je!
  • puzzels: kikker
  • versjes: Grote klokken zeggen bim-bam
  • tienergedichten: mijn lief
  • recept:: gehaktballetjes in tomatensaus
  • versjes: weet je wat de bomen zingen?
  • allerlei: slideshow eigen natuurfoto's
  • recept: Bulgaarse yoghurt met witloof en fruit
  • recepten: gratin van knolselder
  • recept: Capellini met scampi en champignons
  • Liedjes: Hinkel de pinkel
  • weerspreuken oktober: kakelkip
  • recept: sperziebonen met tomaten en aardappelen op zijn grieks
  • Liedjes: knaapje zag een roosje staan
  • puzzel: mussen uitgestorven? Nee, dat denk ik niet
  • allerlei: Jens aan zee
  • liedjes: twee emmertjes water halen..
  • recepten: Gevulde tomaat met Provençaalse geitenkaas
  • allerlei: Uitkerkse polders (eigen foto's)
  • gedichtje: Mama en de kleintjes...
  • recepten: Scampi in een pittige tomatensaus met pasta
  • filmpjes: mijn rode emmer...en heksensoep
  • recepten: marinade voor varkenshaasje
  • weerspreuken mei: zwaluwen
  • gedichten: mijn moederken
  • tienergedichten: Blijf nog even
  • recepten: Scampi met wokspirelli
  • recepten: Deze salade valt heel erg mee wat de smaak betreft.
  • versjes: appelsien
  • tienergedichten: Ben ik zwak?
  • Weerspreuken: april
  • Liedjes: De boer die zaait het graan...
  • Liedjes: onder moeders paraplu
  • recept: romige kipblokjes uit de wok..., met penne
  • recepten: opgevulde (paas)kip
  • recepten: gewone chocolademousse
  • allerlei: Jens werd 1 jaar
  • recepten: gegratineerd voorgerechtje met garnalen en appel
  • weerspreuken: februari/zingt de lijster...
  • recepten: spiegeleitje gevangen in toast
  • allerlei: jens bijna 1 jaar
  • Liedjes: Zeg kwezelke wilde gij dansen...
  • filmpjes: Schaterende Jens
  • recepten: gehaktschotel (ovenschotel)
  • liedjes: mijn moeder is een bakkerin...m.mm
  • recepten: kabeljauwhaas in bladerdeeg
  • liedjes: pannekoeken bakken...
  • recept: konijn langzaam gegaard in een tomaat- tuinkruidensoepje
  • recepten: gegratineerd gehaktbrood (ovenschotel)
  • Liedjes: Driekoningen
  • allerlei: Beste wensen
  • liedjes: kijk daar staat een witte man
  • recepten: witte chocolademousse
  • puzzel: boterham met choco
  • Liedjes: Vier weverkes
  • Werkwijze kalkoen vullen
  • gedichtje: schoolgangertje
  • Liedjes: roodborstje tikt ..
  • recepten: risotto van gehakt en groenten
  • gedicht: Jantje op stelten
  • recepten: voorgerechtje met paté en brie
  • allerlei: Sinterklaas was hier.. Jens
  • gedicht van Alice Nahon, mij altijd bijgebleven...
  • aftelrijmpje: Zakdoekje leggen..
  • Liedjes: Wel Anne-Marieke...
  • recepten: pasta met scampisaus
  • spelletjes: Background survival
  • recept: kipfilet in een kruidige champignonsaus
  • allerlei: Jens op de babybeurs, expo Gent
  • Liedjes: vlokjes... eentje voor de wintermaanden
  • Liedjes: Vriezeman
  • allerlei: de zaadjes van liefde...
  • allerlei: voor jou...
  • aftelrijmpjes: Uutje beschuutje...
  • aftelrijmpjes: in het straatje..
  • recepten: Varkensmignonette met zongedroogde tomaatjes
  • aftelrijmpjes: onder de piano
  • aftelrijmpjes: iene miene mutte
  • aftelrijmpjes: onder de toren
  • versjes:Tweebeen zit op driebeen....Ra, Ra, waarover gaat dit hier?
  • puzzels: knuffels
  • Liedjes: Ik zou zo graag een koeike kopen
  • Liedjes: Mieke hou je vast...
  • recepten: Gevulde paprika's in de microgolf
  • recepten: pikant hutsepotje met wokgroenten en hamblokjes
  • Liedjes: Ju'tje peerdeke..
  • liedjes: In het bos daar staat een huisje...
  • Liedjes: Daar vaart een man op zee
  • liedjes: Liedje van mijn moeder
  • Proficiat!
  • liedjes: heel apart liedje van mijn moeder
    Foto
    LiLi 's Blog... met Recepten, Filmpjes, Spelletjes en Puzzels, Kinderliedjes, Luistersprookjes...
    Voor mijn kinderen, kleinkinderen, en ...
       

    Wegwijzer:

    - Via de onderstaande buttons kan je kiezen uit een onderwerp naar keuze.
    - Achtergrondmuziek kiezen (of uitzetten) is mogelijk via de muziekspeler in de rechterzijkolom.
    - Kinderliedjes of versjes kunnen (meestal) via de bijhorende muziekspeler worden beluisterd .




    31-07-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liedjes: Vogeltje gij zijt gevangen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vogeltje gij zijt gevangen...





    Vogeltje gij zijt gevangen,
    In een kooitje zult gij hangen
    Gij blijft hier, gij blijft hier,
    Lieve vogel gij blijft hier.

    Waarom houdt ge mij gevangen?
    'k Wil niet in dat kooitje hangen.
    'k Blijf niet hier, 'k blijf niet hier,
    'k Wil veel liever weg van hier.

     


    Categorie:kinderliedjes
    21-06-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recepten: varkenshaasje in een lekkere mosterdroomsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Varkenshaas in een lekkere mosterdroomsaus

     

     

     

     

     


    Aantal personen: 3

    Aantal minuten: 30

     

    Ingrediënten:

    • 750 gr varkenshaas                                        
    • 2 grote dikke sjalotten
    • 1/2 grote ui
    • 200 ml room  30 %       
    • 2 grote koffielepels dijon mosterd
    • 1 eetlepel graantjesmosterd
    • verse of gedroogde rozemarijnblaadjes (afgeritst van een takje van ong 15 cm lang )
    • verse of gedroogde tijmblaadjes (afgeritst van 3 à 4 takjes)
    • zwarte peper uit de molen
    • witte peper en zout
    • solo vloeibaar (of andere bakboter)

     

    Bereiding:

      

    • Pel de sjalotten en snij ze in ringen. Versnipper de halve ui in grove stukken.
    • Kruid het vlees langs 1 zijde met zwarte peper uit de molen en zout. Bestrijk deze zijde vervolgens met een volle koffielepel dijonmosterd. 
    • Verhit de boter in de pan.  Bak de gekruide zijde bruin gedurende een 3-tal minuten.  Kruid ondertussen de bovenliggende zijde van de varkenshaas op dezelfde manier. .
    • Keer na een 3 tal minuten het vlees om.  Vul nu de lege ruimte rond het vlees op met de sjalotringen en de gesnipperde ui.  Bestrooi met de rozemarijn- en tijmblaadjes .
    • Bak 15 à 20 minuten afgedekt verder op een zacht vuur.
    • Haal het vlees uit de pan. Houdt het warm in aluminiumfolie.
    • Voeg graantjesmosterd en room toe aan de saus,  Roer alles goed om en laat  nog enkele minuten doorkoken.  Kruid ev. bij met witte peper en zout.
    • Snijdt het varkenshaasje in sneetjes van 1/2 cm dik en leg het vlees terug in de mosterdroomsaus.  Laat nog even terug opwarmen.
    • Dien op met aardappelkroketten.

     

     


    Categorie:recepten
    14-04-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleine Hiawatha
    KLEINE  HIAWATHA 

    Categorie:filmpjes
    29-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Witloofpuree met gemalen kaas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Witloofpuree met gemalen kaas
    ( + bruin gebakken kipfilet)






    Ingrediënten:

    -  6 middelgrote aardappelen
    -  3 dikke witloofstronken
    -  1 eierdooier
    -   mespuntje dragon
    -   mespuntje kippenkruiden
    -   peper en zout
    -  150 gr gemalen emmenthaler
    -   1 kl gemalen parmesaan
    -   een suikerklontje
    -  een hoekje van een kippenbouillontablet
    -  klontje boter

    Bereiding:

    De aardappelen schillen en opzetten in licht gezouten water. Laten koken tot ze gaar zijn en afgieten.

    De harde kern uit het witloof halen en de groente in grove stukken snijden.
    De boter verhitten in een pan en het witloof daarin goudgeel stoven. 
    Zout, peper, een stukje kippenbouillon en een klontje suiker toevoegen. 
    Nog 20 minuuten laten verder garen, met het deksel op de pan.

    De gekookte aardappelen en het gare witloof samen door de roerzeef draaien.
    Een eierdooier toevoegen aan de puree.  Kruiden met peper, zout.
    Daarna de helft van de gemalen kaas, en de parmesaanse kaas door de puree roeren.
    Op smaak brengen met dragon en kippenkruiden.

    De puree in een ovenschotel doen en bestrooien met de rest van de gemalen kaas.
    De schotel even laten bruinen onder de grill.


    Dien op met bruin gebakken kipfilet, die royaal werd gekruid met kippenkruiden.




    Categorie:recepten
    11-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recepten: varkenshaas in een mosterddragonsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Varkenshaas in een mosterddragonsaus 






    Aantal personen: 2-3
    Aantal minuten: 50

    Ingrediënten:


      
        -        
    500gr varkenshaas
          -     bakboter of  solo vloeibaar
          -        
    3 à 4 kleine wortelen
          -         3 à 4 sjalotjes of 2 à 3 kleine uien
          -         3 stengeldelen  witte selder
          -         
    1 vetarm rundsbouillonblokje opgelost in 300 ml water
          -        
    maizena roux , basis voor verfijnde witte sausen 
          -        
    100 ml room
          -         2 afgestreken kl mosterd met zaadjes
          -         3 afgestreken kl  mosterd zonder zaadjes
          -         1 kl fijngesnipperde dragon (een tiental blaadjes)
          -          peper en zout of saté kruiden

       

    Bereiding:

    -   Snijdt de wortelen, de ui en de witte selder in kleine blokjes, en stoof de groenten even aan in boter.


    -   Breng het water met bouillonblokje aan de kook. Voeg de bouillon bij de groenten en laat die verder gaar stoven.


    -   Kruid het varkenshaasje met peper en zout (of met satékruiden) en bak het in enkele
     minuutjes langs alle kanten bruin. Smeer er wat mosterd op (1 kl) en laat daarna nog zo' n 15 minuutjes verder garen op een zacht vuurtje, met het deksel op de pan.  

    -   Haal de varkenshaas uit de pan,  wikkel hem in aluminiumpapier en laat 10 minuutjes rusten vooraleer te versnijden.


    -   Voeg room en mosterd toe aan de groenten (2 kl zonder zaadjes en 2 kl met zaadjes) en laat dit een vijftal minuutjes doorkoken. Af en toe roeren. Bindt de saus met maizena roux basis voor verfijnde witte sausen.


    -   Voeg op het laatst de fijngesnipperde dragon toe.


    Tip:   Serveer met gekookte aardappeltjes of kroketten.



    Categorie:recepten
    30-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liedjes: O kom maar eens kijken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

           O, kom maar eens kijken...











    O, kom maar eens kijken wat ik in mijn schoentje vind,
    alles gekregen van die beste Sint.
    Een pop met vlechten in het haar,
    een snoezig jurkje kant en klaar,
    drie kaatseballen in een net
    een letter van banket.
    O, kom maar eens kijken wat ik in mijn schoentje vind,
    alles gekregen van die beste Sint.


    O, kom maar eens kijken wat ik in mijn schoentje vind,
    alles gekregen van die beste Sint.
    Een bromtol met een zweep erbij,
    een doos met blokken, ook voor mij!
    En schaatsen en  een nieuwe pet,
    een letter van banket.
    O, kom maar eens kijken wat ik in mijn schoentje vind
    alles gekregen van die beste Sint.





    Categorie:kinderliedjes
    24-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kinderliedjes: Sinterklaas, zegt moe...



      Sinterklaas,... zegt moe


                                                                                    

    Sinterklaas,... (zegt moe)
    houdt van zoet,... (zegt moe)
    en van knap,... (zegt moe)
    en van goed,... (zegt moe)
    en 'k weet vast,... (zegt moe)
    ben je stout,...(zegt moe)
    dat hij niet,... (zegt moe)
    van je houdt.

    Weet je waar,...(zegt moe)
    Sint op let,...(zegt moe)
    Dat je schrijft,...(zegt moe)
    keurig net,...(zegt moe)
    Lees geen fout,...(zegt moe)
    reken goed,...(zegt moe)
    Dan wie weet,...(zegt moe)
    wat Sint doet.

    In de zak,..(zegt moe)
    van de Sint,...(zegt moe)
    zit wel wat,..(zegt moe)
    voor elk kind,...(zegt moe)
    Heel veel moois,...(zegt moe)
    lekkers toe,... (zegt moe)
    maar pas op,...(zegt moe)
    ook een roe.


     

     


    Categorie:kinderliedjes
    29-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.versjes: Halloween... nog slechts 2 dagen!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     Halloween, nog slechts 2 dagen!






    Het winteruur is weer van kracht,
    Reeds donker om halfzeven
    Aan 't kerkhof 'n bezoek gebracht,
    'n graf gepoetst, 'n chrysant erneven.


    Nachten kil en dode bla’ren,
    Getuigen stil, van 's hel's verga'ren.
    Ons resten nog slechts weinig uren,
    Voor griezels door de ramen gluren.


    uit:  Lili 's versjes 


    Categorie:gedichten/versjes
    28-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.versjes: Halloween; Vandaag nog drie dagen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag nog DRIE dagen...




    Vandaag nog DRIE dagen,
    de spanning die stijgt...
    'k Voel angsten die knagen,
    en onrust die dreigt.
    De sfeer is geladen,
    met duivels doorweekt.
    Nu nog  TWEE dagen,
    voor 't hellevuur breekt.



    uit: Lili's versjes .


    Categorie:gedichten/versjes
    27-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WMM video: Aldo en de vliegende stofzuiger
    ALDO EN DE VLIEGENDE STOFZUIGER
    wmm bewerking van het Lekturama luistersprookje©
    Bron: foto's komen uit het boek Assepoester, Lekturama luistersprookjes 1983, audio afkomstig van de begeleidende luistercassette.

    Categorie:luistersprookjes
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.versjes: Halloween; Vandaag...Vier dagen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vandaag, nog vier dagen...



    Vandaag...VIER dagen, vóór Halloween.
    Geen mens die bibbert, alles clean,
    Donkere wolken, duistere nacht.
    Nog geen gedonder,
    geen duistere kracht.
    Maar wat brengt ons morgen?
    We zullen zien!
    Morgen... nog DRIE dagen,
    vóór Halloween.




    uit: lili's verjes . 


    Categorie:gedichten/versjes
    26-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recepten: Stoverij met bruine Leffe (recept van oma Lili)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
     Stoverij met bruine Leffe, graantjesmosterd...
     en een beetje chocolade 
     (dag voordien klaar te maken,recept van oma Lili)





    Ingrediënten:

    -  900 gr mager stoofvlees
    -  2 witte ajuinen
    -  60 gr boter of margarine (3x20 gr)
    -  40 gr bloem
    -  1 bruine leffe (33 cl)
    -  250 ml water
    -  1/2 rundsbouillonblokje (vetarm)
    -  peper en zout
    -  2 kruidnagels
    -  2 laurierblaadjes
    -  1 takje tijm
    -  1 witte boterham ( zonder korstjes)
    -  30 gr graantjesmosterd
    -  1/2 reep fondant chocolade



    Bereiding:


    De uien fijnsnijden en bruinstoven in 20 gr boter. (gebruik een diepe kookpot of pan) 
    De gebruinde ui de pan halen en op een schotel laten wachten tot al het vlees gebruind is.

    Het stoofvlees kruiden met peper en zout en in de bloem wentelen.  
    Het bebloemde vlees verdelen in twee porties, elke portie langs alle kanten goed laten bruinen. (In dezelfde pan als de ui, telkens in 20 gr hete boter, deel 1 wacht bij de ui tot alles gebakken is).

    Alle vlees en de ui terug samenbrengen in de grote stoofpot. 
    Het vlees overgieten met 1 flesje bruine Leffe en 250 ml water + 1/2  rundsbouillonblokje eraan toegevoegd.

    De aanbaksels van de bodem losroeren. 
    De bruine suiker over het vlees strooien. 
    Laurier, kruidnagel en het tijmtakje toevoegen.
    Bijkruiden met peper en zout.

    Breng de stoverij op een hoog vuur tot aan het kookpunt. 
    Besmeer de boterham met de graantjesmosterd en leg die met de mosterd naar beneden op het vlees.

    Zet het vuur zeer laag en laat minstens twee uur zachtjes stoven. 
    Neem van het vuur, haal de laurier en het tijmtakje eruit. 
    Smelt de halve reep chocolade in de nog hete stoofvleessaus.
    Laat het vlees afkoelen. 

    Eens afgekoeld kan je de stoverij in een afsluitbare ovenschotel overbrengen en laten overnachten op een koele plaats.
    De afgedekte ovenschotel warm je de dag zelf op, net vóór de maaltijd.  (ong. 35 minuten in een oven van 150 °C).

    Tip:  Indien de saus nog onvoldoende gebonden zou zijn, kan je dat bijwerken met "maizena roux voor bruine sausen"






    Categorie:recepten
    25-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.allerlei: Niels is 1 jaar
     

    Categorie:allerlei
    27-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept: Varkenshaas in een spekjasje met paprika's (uit de oven)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Varkenshaas in een spekjasje met paprika's (oven)






    Ingrediënten

    - 1 varkenshaas (700 gr)
    - solo vloeibaar
    - 5 sneetjes ontbijtspek
    - 2 kleine rode uien (ong.120 gr ui)
    - 2 paprika's (1 gele en 1 groene)
    - 2 pruimtomaten
    - 1 takje rozemarijn (ong.10 cm lang)
    - peper en zout
    - paprikapoeder

    Voorbereiding:

    - Oven voorverwarmen op 180° C
    - Uien grof versnijden
    - Rozemarijnblaadjes van het takje plukken en de blaadjes met een schaar fijn versnipperen.
    - Paprika's ontdoen van de zaadjes, het  vel verwijderen (met dunschiller/onder de grill/...)
       en in repen snijden
    - Tomaten pellen, in de lengte in 4 snijden, de zaadjes eruithalen en daarna in repen snijden.


    Bereiding:

    - Varkenshaas kruiden met peper uit de molen en zout. 
    - De boter goed warm laten worden en het vlees aan alle kanten laten bruinen.
    - De uien samen met de versnipperde rozemarijn rond het vlees strooien en even laten meebakken.
    - Het varkenshaasje uit de pan halen en omwikkelen met het ontbijtspek.
    - Repen paprika en tomaat bij de ui voegen en eventjes laten meestoven 
    - De groenten kruiden met peper, zout en paprikapoeder.
    - Een ovenschotel lichtjes inboteren en het omwikkelde varkenshaasje erin leggen
       (de overlappende uiteinden van het spek onderaan)
    - De gestoofde groenten rondom het vlees verdelen.
    - Het vlees in de oven verder laten garen gedurende 20 minuten.
      (de eerste15 minuten enkel ovenfunctie, de laatste 5 minuten met grill)

    Serveertip:  Opdienen met rozemarijn-aardappelen.



    Categorie:recepten
    12-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.WMM video: Frits' speelgoedautootjes
         
    FRITS'  SPEELGOEDAUTOOTJES
    wmm bewerking van het Lekturama luistersprookje©

    Bron: Foto's komen uit het boek de Kikkerprins, Lekturama Luistersprookjes 1983, audio afkomstig van de begeleidende luistercassette

    Categorie:luistersprookjes
    31-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept: knapperige wafels
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Knapperige wafels
    (Bak je ze in een ijzer van 4x6, dan kan je ze Brusselse wafels noemen)







    Ingrediënten voor een twintigtal wafels

    -  5 hele eieren
    -  500 gr vloeiende bloem
    -  500 ml halfvolle melk
    -  350 ml lauw water
    -  25 gr verse gist
    -  300 gr hoeveboter
    -  2 zakjes vannillesuiker
    -  een beetje zout

    Bereiding van het deeg:

    Doe de bloem in een ruime kom en maak een kuiltje in het midden van de bloem. (Neem een zeer ruime kom, want het deeg verdubbeld tijdens het rijzen).
    Breek de 5 eieren in het kuiltje.
    Voeg beetje bij beetje de melk toe en roer alles goed door elkaar (tot je een glad deeg krijgt zonder klonters).
    Neem 350 ml lauw water uit de kraan en los daarin de gist op. Roer deze oplossing goed doorheen het deeg.
    Laat de hoeveboter smelten op een zacht vuurtje. (de boter moet lauw zijn, dus niet te warm laten worden.)
    Roer de gesmolten boter doorheen het deeg samen met de 2 zakjes vanillesuiker en een snuifje zout.
    Laat het deeg afgedekt rijzen op een warme plaats gedurende zo'n 3 à 4 uur. ( Het beste leg je een keukenhanddoek over de kom )


    De wafels bakken:

    Laat het wafelijzer zeer heet worden. (Het wafelijzer hoef je niet in te vetten, of enkel invetten bij het eerste paar wafels als het ijzer zeer droog is).
    Neem één pollepel van het gerezen deeg en verdeel dit over de 2 helften van het wafelijzer.
    Sluit het wafelijzer, tel tot 15 en draai het dan rond zijn as, zodat het deeg de keerzijde van de wafel kan vormen.  
    Laat nog zo'n 30 à 45 sec bakken en haal de wafels uit de vorm.

    Opdienen:
    ... met poedersuiker, bruine suiker, opgeklopte gesuikerde slagroom, warme chocoladesaus, schijfjes banaan, zoete mandarijntjes in partjes, stukjes aardbei, enz...

    Tip:
    Wil je dat iedereen gelijktijdig aan tafel kan, hou de wafels dan warm in een oven van 60°C. 
    (Leg ze op één of twee roosters, de wafels niet op elkaar leggen).


    Categorie:recepten
    20-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept: Courgettesoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

      Courgettesoep




    Aantal minuten: 35
    Aantal personen: 4


    Ingrediënten:

    - 500 gr courgette (zaden verwijderd, geschild en in blokjes)
    - 1 grote ui (gesnipperd)
    - 3 aardappelen (geschild, in blokjes)
    - bakboter
    - 2 bouillonblokjes (runds)
    - 600 ml water
    - 2 puntjes smeerkaas (vb. La vache qui rit )
    - een scheutje room
    - 1 eetlepel fijngehakte peterselie
    - peper uit de molen



    Bereiding:

    Fruit de ui, de courgette en de aardappelen even aan in wat boter. (Laat de ui wat glazig worden voor je de andere groenten erbij doet.)
    Voeg de bouillonblokjes en het water toe.
    Breng aan de kook en laat de soep 25 à 30 minuutjes koken.
    Mix de soep. 
    Doe er de smeltkaasjes bij en roer met een garde tot de kaas volledig gesmolten is. 
    Schep de soep in een bord.   Doe er een beetje room bij en wat gehakte peterselie. ( trek lijnen in de room)
    Geef een draai van de pepermolen over het bord soep en dien op
    .


    Categorie:recepten
    14-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept: Witloofroomsoep
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     Witloofroomsoep




    Ingrediënten:


    -  50 gr boter
    -  500 gr ajuin
    -  500 gr witloof
    -  1,5 liter water
    -  2 groenten-bouillonblokjes
    -  2 dl culinaire room
    -  ev. peper en zout
    -  wat fijngesnipperde peterselie


    Bereiding:

    Snijdt de ajuin en het witloof in grove stukken. 
    Stoof  de groenten een 10-tal minuten in de boter.
    Voeg 1,5 liter water toe samen met de 2 bouillonblokjes.
    Breng terug aan de kook en laat de soep nog een 10-tal minuten doorkoken.
    Mix de soep fijn in de blender. 
    Kruid indien gewenst bij met een weinig peper en wat zout.
    Warm de fijngemaakte soep terug op tot ze kookt. 
    Draai het vuur uit en roer de room doorheen de hete soep .
    Werk af met wat peterselie. 





    Categorie:recepten
    26-01-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.filmpjes: schommelen met papa, april 2010

    SCHOMMELEN MET PAPA, ...........SUPERLEUK!!




    Categorie:filmpjes
    07-12-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept: Ardeens gebraad
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ardeens gebraad





    Ingrediënten

    -  1 stuk ardeens gebraad van ong. 1 kg
    -  1 grote ui
    -  1 grote wortel
    -  solo vloeibaar
    -  peper, zout, nootmuskaat
    -  2 kruidnagels

    Bereiding

    Vlees aan alle kanten laten bruinen op een hoog vuur.
    Ui en wortel in grove stukken snijden en rond het gebraad verdelen.

    Vuur laag draaien en 25 minuutjes zachtjes laten stoven.
    Na 25' het vlees kruiden met peper, zout en nootmuskaat, het stuk gebraad daarna omdraaien en de keerzijde eveneens kruiden.
    Voeg 2 kruidnagels toe en laat het gebraad nog 25 minuten op een zacht vuurtje verder garen.

    Na 50 minuten het vuur uitdraaien en het vlees nog een 10-tal minuten laten rusten in de braadpan.
    Het gebraad na de rusttijd in dunne sneetjes snijden.
    Opdienen met puree, worteltjes en erwten




    Categorie:recepten

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    maria1951_gerard
    blog.seniorennet.be/maria19
    Blog als favoriet !

    Foto

     

     studio Brussel


     radio 2


    Foto


    Foto

    Berichtje achterlaten?


    Foto

    mij een mail sturen?


    Foto

    Wijze Uitspraken en Humor


    Foto

     


    Geluk is de kunst
     een boeket te maken
    met de bloemen
    waar je bij kunt.




    Foto



    Prof. :

    "Geef  mij eens
    een voorbeeld van
    tijdsbesparing!"

    Student:
    "Liefde op
    het eerste
    gezicht!"




    Foto


    Die 't kakelen
    niet kan verdragen
    en moet
    achter geen eieren vragen.

    Guido Gezelle





    Foto



    Toen was ik gelukkig.
    Daar was ik gelukkig.
    Dan was ik gelukkig.
    Ginds zou ik gelukkig zijn.
    Waarom nooit eens
    hier en nu?

    Pol Vanhaverbeke




    Foto

     
    Juf.:

    " Hoe vaak wisselt
    het menselijk gebit?

    Leerling:

    Twee keer!
    Na het melkgebit
    komt
    het blijvend gebit.
    En daarna
     volgt
     het kunstgebit!





    Foto


    Oktober

    Ik was de achtste,
    als meert de eerste was.
    En dus kwam toen mijn naem
    October van pas:
    Ik kom met regen
    en groot gedruis van winden.
    Pas op uw dijk en dak,
    eer ik het kom verslinden.




    Foto


    Wie het kleine
     niet eert,
    is het grote
     niet weerd!




    Foto



    Wat baten kaars
     en bril,
    als den uil
     niet zien
     'n wil.



    Foto


    Geen liefde
     zonder tranen,
    ...
    tranen van
     verdriet of...
    parels
     van geluk.



    Foto



    Ontdek
    eerst jezelf,
     ...en dan de
    wereld.




    Foto

     


    Wie weet
    wat een parasiet is?

    Ik juf,
    Dat is zo'n ding
    waarmee ze uit
    een  vliegtuig
     springen!




    GOE GEZELSCHAP
    KORT DEN WEG

    Guido Gezelle




    Foto


    Gevangenisdirecteur
    aan terdoodveroordeelde:


    "Wat wenst u
    voor uw laatste
    maaltijd?"

    Terdoodveroordeelde:

    Ree met
    een fles wijn
    uit het jaar
    2040



    Foto



    Menig wijs woord
    wordt schertsend
    uitgesproken

    Dat is nog niet
     te vergelijken met
    het aantal dwaasheden
    dat in alle ernst
    wordt gezegd.




    Foto


    Echtelijke ruzie

    Vrouw

    Ik zou
    op je graf
    kunnen dansen,
    zo erg haat ik je!

    Man

    Dan wil ik
    in zee begraven
    worden.




    Foto


    Een nul
    kan bestaande
    problemen
    vertien-
    voudigen.




    Foto


    Wie niet tevreden is
     met wat hij heeft,
    zal ook niet
    tevreden zijn
    met wat hij krijgt. 

    Socrates




    Foto



    Het voordeel
    van verstand is
    dat men
    zich dom kan houden;
    het omgekeerde
    is moeilijker.

    Tucholsky






    Foto


    Gezond verstand
     en
    gevoel voor humor
     zijn hetzelfde,
    maar in
    verschillend tempo.

    Gevoel voor humor
     is gewoon
     gezond verstand
     dat danst.



    Foto


    De meeste mensen
     worden
    als 'origineel'
    geboren
    en sterven
    als
     'kopie'.




    Foto


    Wie iets wil doen,
     vindt een middel.

    Wie niets wil doen,
    een excuus.




    Foto


    - Ik heb m'n hele vermogen
    in een
    petroleumbron
    gestopt
    en ik ben daarvoor
    tot 5 jaar gevangenisstraf
    veroordeeld.

    - Hoe is dat mogelijk?

    - Mijn hele bezit
     bestond toen uit
    één brandende
    lucifer.






    Foto


    In het restaurant


    KLANT:

    Kelner, wilt u
    het venster even sluiten?

    KELNER:

    Tocht het, meneer?

    KLANT:

    Ja, mijn biefstuk is
    al drie keer
     van mijn bord gewaaid.





    Foto

    MEESTER:

    Weet iemand
    waar Napoleon
    gestorven is?

    JANTJE ROEPT:
    (heeft stiekem in zijn
     geschiedenisboek gekeken)

    Op pagina 88, meester!







    Foto

    Op een volle buik
    staat meestal
    een vrolijk hoofd


    Guido Gezelle





    Foto


    Een kring
    om de zon
    geeft water
    in de ton




    Foto

    Als er geen water
    meer is,
    kent men de waarde
     van de put




    Foto

    Wie in de
    wijngaard werkt,
    kan van
    de druiven eten




    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Vindictus Mouse Pointer
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!