Varkenshaas in een mosterddragonsaus
Aantal personen: 2-3 Aantal minuten: 50
Ingrediënten:
- 500gr varkenshaas - bakboter of solo vloeibaar - 3 à 4 kleine wortelen - 3 à 4 sjalotjes of 2 à 3 kleine uien - 3 stengeldelen witte selder - 1 vetarm rundsbouillonblokje opgelost in 300 ml water - maizena roux , basis voor verfijnde witte sausen - 100 ml room - 2 afgestreken kl mosterd met zaadjes - 3 afgestreken kl mosterd zonder zaadjes - 1 kl fijngesnipperde dragon (een tiental blaadjes) - peper en zout of saté kruiden
Bereiding:
- Snijdt de wortelen, de ui en de witte selder in kleine blokjes, en stoof de groenten even aan in boter.
- Breng het water met bouillonblokje aan de kook. Voeg de bouillon bij de groenten en laat die verder gaar stoven.
- Kruid het varkenshaasje met peper en zout (of met satékruiden) en bak het in enkele minuutjes langs alle kanten bruin. Smeer er wat mosterd op (1 kl) en laat daarna nog zo' n 15 minuutjes verder garen op een zacht vuurtje, met het deksel op de pan.
- Haal de varkenshaas uit de pan, wikkel hem in aluminiumpapier en laat 10 minuutjes rusten vooraleer te versnijden.
- Voeg room en mosterd toe aan de groenten (2 kl zonder zaadjes en 2 kl met zaadjes) en laat dit een vijftal minuutjes doorkoken. Af en toe roeren. Bindt de saus met maizena roux basis voor verfijnde witte sausen.
- Voeg op het laatst de fijngesnipperde dragon toe.
Tip: Serveer met gekookte aardappeltjes of kroketten.
Categorie:recepten
|