Foto
Categorieën
  • aftelrijmpjes (6)
  • Allerlei (5)
  • Filmpjes (2)
  • gedichten (15)
  • kinderliedjes (27)
  • recepten (58)
  • Versjes (9)
  • Weerspreuken (4)
  • Dank je wel voor uw bezoekje! Geniet van mijn blog... en kom gauw eens terug!
    Zoeken in blog

    Archief per maand
  • 10-2017
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 03-2012
  • 01-2012
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 08-2011
  • 05-2011
  • 03-2011
  • 12-2010
  • 10-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Nieuws HLN
  • Braziliaanse rechter stelt Musk ultimatum om te vermijden dat X in het land wordt geblokkeerd
  • Refurbished laptops: dit zijn de pro's en contra's
  • Microsoft kampt opnieuw met storingen
  • Apple alsnog akkoord met eigen appwinkel Epic Games
  • Aandeel Apple omlaag na zorgen over populariteit nieuwe iPhone
  • Apple en Google verliezen rechtszaken en moeten miljarden euro’s betalen: “Grote overwinning voor Europese burgers”
  • EXCLUSIEF. Techjournalist deelt eerste indruk van nieuwe iPhone 16: “Nieuwe knop voelt Apple-onwaardig”
  • Apple stelt nieuwe iPhone 16 voor: minst dure model kost 969 euro
  • Apple toont nieuwe iPhone 16 bomvol AI aan de wereld, maar daar zal je bij ons voorlopig weinig aan hebben
  • REVIEW. Galaxy Buds 3 Pro schitteren in geluidservaring, maar falen voor niet-Samsung gebruikers

     



    MIJN FOTO'S

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • recepten: pompoensoep
  • recept: luchtige chocolademousse
  • liedjes: Sinterklaasje kom maar binnen...
  • versjes: Halloween; op een donkere avond
  • Allerlei: zandtekening uit Oekraine, winnares 2009
  • versjes: Halloween
  • Liedjes: Vogeltje gij zijt gevangen
  • recepten: varkenshaasje in een lekkere mosterdroomsaus
  • Recepten: Witloofpuree met gemalen kaas
  • recepten: varkenshaas in een mosterddragonsaus
  • Liedjes: O kom maar eens kijken
  • versjes: Halloween... nog slechts 2 dagen!
  • versjes: Halloween; Vandaag nog drie dagen
  • versjes: Halloween; Vandaag...Vier dagen
  • recepten: Stoverij met bruine Leffe (recept van oma Lili)
  • recept: Varkenshaas in een spekjasje met paprika's (uit de oven)
  • recept: knapperige wafels
  • recept: Courgettesoep
  • recept: Witloofroomsoep
  • recept: Ardeens gebraad
  • filmpje: The skeleton dance
  • recepten: Kabeljauw met groentenkaassaus
  • Recept: zelf gekookt hammetje, honingzoet afgewerkt onder de grill
  • recepten: macaroni carbonara
  • recepten: chocoladebekertjes zelf maken
  • gedicht: Moeder, oud gedicht voorgedragen door kinderen op moederdag
  • recepten: varkenshaas met Leffesaus
  • gedicht: Van een hond, een kat, en nogal wat
  • recept: Kabeljauw met courgette en paprika
  • recepten: Gestoofd konijn
  • recept: surimi-(lunch)slaatje
  • recept: gegratineerde aardappelen uit de microgolf/grilloven
  • liedjes: reuzenlied
  • recepten: Gehaktschotel met aubergine, courgette, paprika's (ovenschotel)
  • allerlei: gedichtje voor Fien
  • recepten: Kabeljauwhaasje met krokant korstje uit de oven
  • recept: gehaktbrood met rundsbouillonsaus
  • allerlei: creaties van Fientje op oudejaarsavond
  • recept: Tagliatelle met scampi en garnalen in een kruiden-roomsaus
  • recepten: kipfilet met romige bieslooksaus (ovenschotel)
  • recept: aardappeltaart
  • recepten: kip in een overheerlijke pikante saus, met rijst (ovenschotel)
  • recepten: cannelloni, met hartige gehaktvulling
  • recepten: stoofpotje van rundsvlees (ovenschotel)
  • allerlei: voor jou
  • versjes: Heksjes dansen rond hun ketel,
  • recepten: Stoverij uit den oven
  • tienergedichten: voor één moment...
  • versjes: Eén brak zijn been
  • Kortfilmpje: Roodkapje
  • weerspreuken oktober: kakelkip
  • recept:: dikke soep van verse tomaten en vermicelli
  • tienergedichten: Ik mis je!
  • versjes: Grote klokken zeggen bim-bam
  • tienergedichten: mijn lief
  • recept:: gehaktballetjes in tomatensaus
  • versjes: weet je wat de bomen zingen?
  • recept: Bulgaarse yoghurt met witloof en fruit
  • recepten: gratin van knolselder
  • recept: Capellini met scampi en champignons
  • Liedjes: Hinkel de pinkel
  • recept: sperziebonen met tomaten en aardappelen op zijn grieks
  • Liedjes: knaapje zag een roosje staan
  • liedjes: twee emmertjes water halen..
  • recepten: Gevulde tomaat met Provençaalse geitenkaas
  • gedichtje: Mama en de kleintjes...
  • recepten: Scampi in een pittige tomatensaus met pasta
  • recepten: marinade voor varkenshaasje
  • weerspreuken mei: zwaluwen
  • gedichten: mijn moederken
  • tienergedichten: Blijf nog even
  • recepten: Scampi met wokspirelli
  • recepten: Deze salade valt heel erg mee wat de smaak betreft.
  • versjes: appelsien
  • tienergedichten: Ben ik zwak?
  • Weerspreuken: april
  • Liedjes: De boer die zaait het graan...
  • Liedjes: onder moeders paraplu
  • recept: romige kipblokjes uit de wok..., met penne
  • recepten: opgevulde (paas)kip
  • recepten: gewone chocolademousse
  • recepten: gegratineerd voorgerechtje met garnalen en appel
  • weerspreuken: februari/zingt de lijster...
  • recepten: spiegeleitje gevangen in toast
  • Liedjes: Zeg kwezelke wilde gij dansen...
  • recepten: gehaktschotel (ovenschotel)
  • liedjes: mijn moeder is een bakkerin...m.mm
  • recepten: kabeljauwhaas in bladerdeeg
  • liedjes: pannekoeken bakken...
  • recept: konijn langzaam gegaard in een tomaat- tuinkruidensoepje
  • recepten: gegratineerd gehaktbrood (ovenschotel)
  • Liedjes: Driekoningen
  • allerlei: Beste wensen
  • liedjes: kijk daar staat een witte man
  • recepten: witte chocolademousse
  • Liedjes: Vier weverkes
  • gedichtje: schoolgangertje
  • Liedjes: roodborstje tikt ..
  • recepten: risotto van gehakt en groenten
  • gedicht: Jantje op stelten
  • recepten: voorgerechtje met paté en brie
  • gedicht van Alice Nahon, mij altijd bijgebleven...
  • aftelrijmpje: Zakdoekje leggen..
  • Liedjes: Wel Anne-Marieke...
  • recepten: pasta met scampisaus
  • recept: kipfilet in een kruidige champignonsaus
  • Liedjes: vlokjes... eentje voor de wintermaanden
  • Liedjes: Vriezeman
  • allerlei: de zaadjes van liefde...
  • allerlei: voor jou...
  • aftelrijmpjes: Uutje beschuutje...
  • aftelrijmpjes: in het straatje..
  • recepten: Varkensmignonette met zongedroogde tomaatjes
  • aftelrijmpjes: onder de piano
  • aftelrijmpjes: iene miene mutte
  • aftelrijmpjes: onder de toren
  • versjes:Tweebeen zit op driebeen....Ra, Ra, waarover gaat dit hier?
  • Liedjes: Ik zou zo graag een koeike kopen
  • Liedjes: Mieke hou je vast...
  • recepten: Gevulde paprika's in de microgolf
  • recepten: pikant hutsepotje met wokgroenten en hamblokjes
  • Liedjes: Ju'tje peerdeke..
  • liedjes: In het bos daar staat een huisje...
  • Liedjes: Daar vaart een man op zee
  • liedjes: Liedje van mijn moeder
  • liedjes: heel apart liedje van mijn moeder
  • Proficiat!
    Foto
    LiLi 's Blog... met Recepten, Kinderliedjes, aftelrijmpjes, versjes, gedichten, ...
    Voor mijn kinderen, kleinkinderen, en ...
    21-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.versjes: Grote klokken zeggen bim-bam
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Grote klokken zeggen
    bim-bam bim-bam.
    Kleine klokken zeggen
    tik-ke tak, tik-ke tak.
    En die kleine polshorloges zeggen
    tikke takke tikke takke tikke takke tikke takke.


    Categorie:Versjes
    19-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tienergedichten: mijn lief
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mijn lief...

    Ik hou van je
    Ik haat je
    Ik mis je
    Ik krijg het
    op mijn heupen
    van je...


    Ik  knuffel je
    Ik kus je
    Ik heb angst,
    ...
    voor een leven
    zonder je...



    © van: alin

    Afbeelding: ARLE,  V. Van Gogh


    Categorie:gedichten
    13-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept:: gehaktballetjes in tomatensaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Balletjes in tomatensaus







    Ingrediënten (voor een 12-tal balletjes)


    Voor de balletjes:
    -  500 gr gekruid gehakt
    -  1 ei
    -   1/4 ui (niet te grote ui,zeer fijngenipperd)
    -   een scheut tomatenketchup (kan ook met curryketchup)
    -  1 afgestreken eetlepel spaghettikruiden (of 1/2 koffielepeltje Italiaanse kruiden)
    -  2 eetlepels paneermeel
    -  1,5 liter water
    -  1 rundsbouillonblokje

    Voor de saus:
    -  3 eetlepels solo vloeibaar
    -  1/2 ui  fijngesnipperd
    -  3 eetlepels bloem
    -  kookvocht van de balletjes
    -  een klein doosje tomatenpuree
    -  peper en zout

    Bereiding

    Gehaktballen:
    Breng in een kookpot 1,5  liter water aan de kook.  Verkruimel daarin het rundsbouillonblokje.
    Doe het gehakt in een diepe kom. 
    Maak een kuiltje in het gehakt en breek daarin het ei. 
    Doe ook 1/4 ui, de spaghettikruiden, de ketchup en het paneermeel in het kuiltje.
    Meng alles goed met de kneedmixer of met een vork, en maak niet te grote gehaktballetjes uit het mengsel.(ong 50 gr/bal)
    Laat de gehaktballen zo'n 15-tal minuten koken in de bouillon.

    Tomatensaus:
    Doe de boter in een kookpot en fruit daarin de gesnipperde 1/2 ui goed bruin.
    Neem van het vuur en voeg de bloem toe.  Boter en bloem goed mengen.
    Zet terug op het vuur en voeg wat (gezeefd) kookvocht van de balletjes toe. Roer goed glad met de garde.  Voeg zolang bouillon toe tot de saus de gewenste dikte heeft (steeds goed roeren).
    Voeg een klein blikje tomatenpuree toe aan de saus en roer het er goed doorheen.
    Kruid de saus bij met zout en peper.

    Haal de gehaktballetjes uit de bouillon, laat ze even uitdruipen en breng ze in een serveerschotel.
    Overgiet de gekookte balletjes met de tomatensaus en dien op met fijne frietjes, sla en mayonnaise.
     

    Tip:
    De rest van de ui kun je samen met wat gesnipperde peterselie en een beetje fijngesneden bieslook onder de sla mengen.

    Categorie:recepten
    12-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.versjes: weet je wat de bomen zingen?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

      Weet je wat de bomen zingen?








    Weet je wat de bomen zingen,
    Als ze wiegen in de wind?
    Over jaren die vergingen,
    Of de tijd die pas begint.
    Liedjes, van de vele dingen
    die je mooi en prettig vind.

    Van de zon in verre landen
    van de vogels in het woud,
    van de zee aan zuiderstranden
    En van plekjes warm vertrouwd.
    Liedjes, zacht als moederhanden,
    Waar je, o, zoveel van houdt.

    Liedjes ver en vaag als dromen,
    In een wonderlijke taal;
    Van kabouters, elfen, gnomen,
    In een land van pracht en praal
    Zachtjes wiegt de wind de bomen
    En hun oud en mooi verhaal

    van  Jac. Van der Ster


    Categorie:Versjes
    05-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept: Bulgaarse yoghurt met witloof en fruit
    Klik op de afbeelding om de link te volgen   Bulgaarse yoghurt met witloof en fruit








    Ingrediënten:

    -  1 potje Bulgaarse Yoghurt (125 ml)
    -  1 kleine zoete appel
    -  1  sinaasappel
    -  1 kleine banaan
    -  55 gr witloofblaadjes
    -  peper uit de molen

    Bereiding:

    De sinaasappel pellen, in partjes verdelen en elk partje in drie of vier blokjes snijden.
    De appel schillen, het klokhuis verwijderen en in blokjes snijden.
    De banaan pellen en in schijfjes snijden.
    De witloofblaadjes fijnsnijden.
    Al deze ingrediënten samen in een kom doen en de Bulgaarse yoghurt eronderdoor mengen.
    Kruiden met peper uit de molen. (draai gerust een vijftal keer, proef en doe er eventueel nog wat bij)


    Speciaal voor de slankelijners. En nog gezond en lekker ook, mmm.....!!!!

    Categorie:recepten
    23-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recepten: gratin van knolselder
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Gratin van knolselder...








    Aantal minuten: 35
    Aantal personen: 3 à 4


    Ingrediënten:

    -  1 kleine knolselder (of de helft van een grote)
    -  1 groentenbouillonblokje
    -  2 laurierblaadjes
    -  1 liter water
    -  100 ml room 20%
    -  150 gr gemalen Emmental
    -  peper uit de molen

    Bereiding:

    Verwarm de oven voor op 200 graden.

    Maak de knolselder schoon en snijdt hem in plakken van 1/2 cm dik (gaat vlot met de broodsnijmachine)
    Breng 1 liter water aan de kook met daarin de twee laurierblaadjes en het groentenbouillonblokje.  Doe de knolselder erbij en laat een vijftal minuten koken, tot de knolselder wat zachter wordt maar nog niet gaar is.
    Giet de groente af,  maar bewaar 100 ml van het kookvocht.
    Voeg 100 ml room toe aan het resterende kookvocht en kruid dit mengsel met peper uit de molen.
    Neem een ovenschaal, boter die in en schik een laag knolselder afgewisseld met telkens een laag gemalen kaas. (3 lagen, te beginnen met de knolselder en eindigend met een laag gemalen kaas)
    Overgiet met het gekruide bouillon-roommengsel en zet 25 minuten in de oven op 180 graden.

    Tip:

    Dien op met gekookte aardappelen en braadworst.met bruine uiensaus. (of met kippenbouten of met gegrilde biefstuk)
    In geval van een feestmenu kan je dit bijgerecht serveren met eendenborst of  hazerug. 
    Indien je dat wenst kan je er kroketjes bij opdienen.

    Categorie:recepten
    22-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept: Capellini met scampi en champignons
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Capellini met scampi en champignons







    Aantal personen: 2-3
    Aantal minuten: 30

    Ingrediënten:


    -  50 ml olijfolie
    -  1/2 kleine ui, gesnipperd (of een sjalotje)
    -  3 knoflookteentjes, geperst
    -  1 mespuntje pili-pili
    -  1 mespunt viskruiden
    -  250 gr kleine champignons, gehalveerd
    -  500 gr scampi (gewicht = niet gepeld)
    -  100 ml warm water (je mag ook culinaire room gebruiken)
    -  2 eetlepels peterselie, gesnipperd
    -  peper en zout
    - 120-180 gr capellini (60 gr/pers)
    -  geraspte parmesaan of geraspte oude Italiaanse kaas (vb: Grangusto van Galbani, Colruyt) 


    Bereiding:

    De capellini laten gaarkoken in licht gezouten water (kooktijd aangegeven op de verpakking)

    De olijfolie opwarmen in een wok en daarin ui, knoflook en pili-pili even laten bakken op een gematigd vuur.
    Het vuur daarna hoger zetten en de - gepelde en van het darmkanaal ontdane - scampi in een tweetal minuten rose bakken.
    De gehalveerde champignons toevoegen en alles samen nog enkele minuten roerbakken op een hoog vuur.
    Kruid met de viskruiden en voeg 100 ml warm water toe (of culinaire room als je het romiger wil). Laat nog 1 minuutje doorkoken. 
    Neem de pan van het vuur en roer de gesnipperde peterselie doorheen de bereiding.
    Kruid eventueel nog wat bij met (zwarte) peper en zout.

    Doe wat gekookte capellini in een bord en schep er de scampi-bereiding overheen. 
    Strooi er geraspte kaas over naar smaak.

    Categorie:recepten
    15-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liedjes: Hinkel de pinkel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

      Hinkel de pinkel...














    Hinkel de pinkel
    daar komen wij aan
    Wij hebben geen kousen
    of schoenen meer aan.
    Met de handjes op de rug.
    Hinkel de pinkel
    en dan weer terug.



    Categorie:kinderliedjes
    14-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept: sperziebonen met tomaten en aardappelen op zijn grieks
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Sperzieboontjes, tomaten en aardappelblokjes op zijn Grieks... met bruingebakken biefstukreepjes.
       
         




    Ingrediënten:

    -  2 grote uien ( in grove stukken versneden)
    -  500 gr verse sperzieboontjes (gekuist en in 2 gebroken.)
    -  4 verse tomaten in blokjes
    -  4 geschilde aardappelen in blokjes
    -  3 teentjes knoflook
    -  2 EL gehakte peterselie
    -  1 1/2 kopje olijfolie
    -  1 1/2 kopje water
    -  peper en zout (naar smaak)
    -  enkele Fetablokjes  (of een andere kaassoort in blokjes, naar smaak)

    Bereiding:

    De olijfolie verhitten in een diepe pan of kookpot.  De uien daarin fruiten tot ze lichtbruin zijn van kleur. 
    De  boontjes er bij doen en een vijftal minuten laten meebakken (af en toe omroeren).
    De aardappelblokjes, tomatenblokjes, gesnipperde knoflook en gehakte peterselie erbij voegen.
    Naar smaak kruiden met peper en zout en aanlengen met 1 1/2 kopje water. 
    Alles zo'n 30 minuten laten sudderen op een laag vuurtje.
    Bestrooi net voor het opdienen met wat verkruimelde Feta (of andere kaasblokjes)



    Dien op met bruin gebakken biefstukreepjes (van 3 versneden gepelde biefstukken)
    Kruid de reepjes vooraf met 1 afgestreken EL pili-pili, peper en zout.
    Bak ze goed bruin in 1 EL olijfolie gemengd met 1 El Alpro Soya bakken en braden (of een andere vloeibare margarine.) 


    Dit gerecht wordt in Griekenland vaak opgediend met vis, het wordt zowel warm als koud gegeten !

    Categorie:recepten
    12-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liedjes: knaapje zag een roosje staan
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     Knaapje zag een roosje staan







    't Knaapje zag een roosje staan
    Roosje op de heide
    't Had zo'n klein lief kleedje aan
    Snel is 't knaapje naar de roos gegaan
    Stoute jongen kon de roos niet lijden
    Roosje, roosje, roosje rood,
    Roosje op de heide!

    't Knaapje zei:" Ik pluk je af.
    Roosje op de heide!"
    't Roosje zei:" Ik weer je af
    'k zal je prikken voor je straf;
    zou je willen dat ik lijde?"
    Roosje, roosje, roosje rood,
    Roosje op de heide!

    En het stoute knaapje brak
    't Roosje op de heide!
    't Roosje werd toen boos en stak;
    't loze knaapje drogend aan de tak
    Toen stierf het roosje op de heide.
    Roosje, roosje, roosje rood,
    Roosje op de heide!




    Categorie:kinderliedjes
    26-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.liedjes: twee emmertjes water halen..
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     Twee emmertjes water halen














    Twee emmertjes water halen,
    twee emmertjes pompen.
    Meisjes op de klompen,
    jongens op een houten been,
    rij maar door mijn straatje heen.
    Van je ras ras ras,
    rijdt de koning door de plas.
    Van je voort voort voort,
    rijdt de koning door de poort.
    Van je erk erk erk,
    rijdt de koning door de kerk.
    Van je één, twee, drie!



    Categorie:kinderliedjes
    20-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recepten: Gevulde tomaat met Provençaalse geitenkaas
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gevulde tomaat met Provençaalse geitenkaas






    Aantal personen: 1
    Aantal minuten:
      5

      


    Ingrediënten:

    -  1 tomaat
    -  50 gr geitenkaas, halfzacht, 45% v.g.
    -  1 klein teentje knoflook
    -    1 kl Provençaalse kruiden
    -    1 kl olijfolie
    -    slamix
     (mix van krulandijvie, veldsla en roketsla, ook fijnproeverssla genoemd)
    -    2 kl honingvinaigrette 

     

     

     

    Bereiding:

     

    De tomaat uithollen. (dekseltje sparen)

    De geitekaas met een vork pletten en er de olijfolie, de provençaalse kruiden en het geperst teentje knoflook ondermengen.

    De tomaat vullen met het mengsel.

    De fijnproeversla op smaak brengen met de honingvinaigrette.

    De tomaat presenteren op een bedje van de sla.

      
    Tip: 

    Zet de tomaat (zonder sla) 30 seconden in de microgolf  voordat je ze opdient.  
    Dan krijg je een  licht lauwe tomaat met een smeuïge zachtere geitekaas.


    Categorie:recepten
    12-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gedichtje: Mama en de kleintjes...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Mama en de kleintjes








    Mama heeft wat te stellen
    Met al dat kleine goed!
    Ze kan er van vertellen
    Hoe 't hoofd soms zeer haar doet
    Van 't kraaien, 't gieren, 't fluiten
    Van zeven stoute guiten
    Die,... 't gaat de maat te buiten
    Zo woelig en zo druk!
    Haar oren soms doen tuiten
    Soms uren aan een stuk.


    Toch zal ik me wel wachten
    Ik ken mama te goed
    Te luisteren naar de klachten
    Die zij mij horen doet!
    Zij mocht me soms eens vragen
    Wanneer ik dorst te wagen
    Haar toestand te beklagen
    Of ik dan zelfs niet gis
    Dat juist dat gieren, fluiten
    Dat kraaien van die guiten
    Al gaat het de maat te buiten
    Al doet het haar oren tuiten
    Haar lust, haar leven is.


    Categorie:gedichten
    11-07-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recepten: Scampi in een pittige tomatensaus met pasta
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Scampi in een pittige saus met pasta








    Aantal personen: 2-3
    Aantal minuten: 30


    Ingrediënten:

    -  500 gr scampi
    -  400 gr verse tomaten in blokjes, zonder vel of pitjes (of 1 blikje Elvea tomatenblokjes 400gr)
    -  1 ui
    -  3 teentjes knoflook (binnenste gedeelte verwijderen)
    -  1 geel pepertje (wat pili-pili mag ook)
    -  6 verse oreganoblaadjes
    -  6 verse basilicumblaadjes
    -  peper en zout
    -  mespunt cayennepeper
    -  1 koffielepel fijngesnipperde verse basilicum 
    -  20 cl lichte room (3 of 5%)
    -  olijfolie
    -  solo vloeibaar

    Bereiding:

    De saus:
    De ui samen met één gesnipperd knoflookteentje glazig stoven in wat solo vloeibaar. 
    De tomatenblokjes erbijvoegen.  Kruiden met de verscheurde oregano- en basilicumblaadjes, het fijngesneden gele pepertje,  een mespunt cayennepeper, één geperst teentje knoflook, peper en zout.
    Dit alles een 20-tal minuutjes laten sudderen. 
    Na 20 minuuten het doosje room toevoegen en de saus fijnmixen met de staafmixer.
    Daarna nog even laten opwarmen tot aan het kookpunt. 
    Haal de saus van het vuur roer er nog 1 kl. fijngesnipperde basilicumblaadjes en een zeer fijn gesnipperd knoflookteentje doorheen.

    De scampi:
    De reuzengarnalen pellen en het darmkanaal verwijderen.
    Eén zijde van de scampi snel aanbakken in olijfolie, kruiden met peper en zout. 
    Dan de scampi omdraaien, wat solo vloeibaar erbijvoegen en een paar minuutjes verder laten garen op een zacht vuurtje. (niet te lang, anders worden ze taai)

    De reuzegarnalen bij de saus voegen en opdienen met gekookte pasta (vb: spirelli)

    Categorie:recepten
    02-06-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recepten: marinade voor varkenshaasje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     Gemarineerde varkenshaas 
      ...op de BBQ






    Ingrediënten:


    -  2 eetlepels tomatenketchup
    -  2 eetlepels Ketjap Manis (verkrijgbaar bij colruyt)
    -  4 eetlepels olijfolie extra virgin
    -  2 teentjes knoflook (worden uitgeperst of fijngesnipperd)
    -  peper uit de molen
    -  zout
    -  (eventueel:  enkele fijngesnipperde rozemarijnblaadjes )
    -  1 ui  (in grove stukken gesneden, zoals je ze ziet op een spies)
    -  1 varkenshaas


    Bereiding:

    Varkenshaas in gelijke blokjes snijden 
    Alle ingrediënten (behalve ui) dooreen mengen. Peper en zout  naar smaak toevoegen.
    In een diepe kom de marinade met de varkenshaasblokjes vermengen en dit op z'n minst een uur laten intrekken. (Beter is een hele nacht te laten marineren)
    De blokjes varkenshaas aan spiezen rijgen, afwisselend met partjes ui.
    De spiezen bakken op grill of Bbq


    Categorie:recepten
    17-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.weerspreuken mei: zwaluwen

    Waar de zwaluw het huis siert zal het hemelvuur voorbijgaan

     

    Categorie:Weerspreuken
    13-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.gedichten: mijn moederken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mijn moederken


    En 't is van u hier nederwaard
    geschilderd en geschreven
    mijn moederken geen beeltenis,
    geen beeld van u gebleven,

    Geen tekening, geen luchtdrukmaal,
    geen beitelwerk van stene
    't en zij dat beeld in mij
    dat gij gelaten hebt allene

    O moge ik u onweerdig
    Nooit die beeltenis bederven,
    maar eenzaam laat ze leven in mij,
    eenzaam in mij sterven

    Guido Gezelle


    Categorie:gedichten
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tienergedichten: Blijf nog even
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

       Blijf nog even...


    Jij wilt niet meer leven
    zelfs niet voor heel even.
    Niets kan je meer raken.
    Niets kan je genaken

    Blijf alsjeblieft nog even
    Mijn hart hangt vast aan jou leven
    Het staat wagenwijd voor je open
    Dus ga toch niet lopen!


    © Van Ilseke


    Categorie:gedichten
    07-05-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recepten: Scampi met wokspirelli
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

      Scampi met wokspirelli (snelklaarmenu)






    Aantal minuten : 15
    Aantal personen: 2 -3


    Ingrediënten:

    -   500 gr scampi
    -   200-250 gr wokspirelli (spirelli met korte gaartijd, speciaal voor de wok)
    -   1 blikje Parijse champignons
    -   2 tomaten
    -   300 ml water
    -   olijfolie
    -   peper en zout


    Voorbereiding:

    -   Scampi pellen en darmkanaaltje verwijderen ( of gebruik reeds gepelde scampi ).
    -   De 300 ml water opwarmen tot het kookpunt.
    -   De 2 tomaten in kleine blokjes snijden.
    -   Champignons laten uitlekken.

    Bereidingswijze:

    -   De olijfolie verhitten in de wok. 
    -   De gepelde scampi een vijftal minuten bakken in de hete olie. 
    -   Tomatenblokjes en champignons eraan toevoegen en deze een paar minuutjes laten meebakken.  
         Kruiden met peper en zout.
    -   De wokspirelli in het hete water kieperen, en eventjes week laten worden.
        Als de spirelli week is, voeg je de pasta bij de andere ingrëdienten in de wok (de 300 ml
         water inbegrepen) 
    -   Alles verder laten sudderen tot de pasta gaar is (en al het water is opgeslorpt.)

       


    Categorie:recepten
    25-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recepten: Deze salade valt heel erg mee wat de smaak betreft.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Salade van witloof en sinaasappel 








    Ingredïënten:

    - 2 witloofstronken
    - 2 sinaasappelen
    - 125 gr magere yoghurt
    - tabasco
    - peper en zout


    Bereiding:

    Snijd de 2 witloofstronken in reepjes ( harde kern eruit halen).
    Snijd 1 sinaasappel in kleine stukjes.
    Maak een dressing met het sap van de andere sinaasappel en 125 gr magere yoghurt,
    Meng alles dooreen.
    Op smaak brengen met enkele druppels tabasco + wat peper en zout.

    Serveer met volkorenbrood

    Categorie:recepten

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    natuurlijkgezond
    blog.seniorennet.be/natuurl
    Blog als favoriet !

    Foto

     

     studio Brussel


    Foto


    Foto

    Berichtje achterlaten?


    Foto

    mij een mail sturen?


    Foto

    Wijze Uitspraken en Humor


    Foto

     


    Geluk is de kunst
     een boeket te maken
    met de bloemen
    waar je bij kunt.




    Foto



    Prof. :

    "Geef  mij eens
    een voorbeeld van
    tijdsbesparing!"

    Student:
    "Liefde op
    het eerste
    gezicht!"




    Foto


    Die 't kakelen
    niet kan verdragen
    en moet
    achter geen eieren vragen.

    Guido Gezelle





    Foto



    Toen was ik gelukkig.
    Daar was ik gelukkig.
    Dan was ik gelukkig.
    Ginds zou ik gelukkig zijn.
    Waarom nooit eens
    hier en nu?

    Pol Vanhaverbeke




    Foto

     
    Juf.:

    " Hoe vaak wisselt
    het menselijk gebit?

    Leerling:

    Twee keer!
    Na het melkgebit
    komt
    het blijvend gebit.
    En daarna
     volgt
     het kunstgebit!





    Foto


    Oktober

    Ik was de achtste,
    als meert de eerste was.
    En dus kwam toen mijn naem
    October van pas:
    Ik kom met regen
    en groot gedruis van winden.
    Pas op uw dijk en dak,
    eer ik het kom verslinden.




    Foto


    Wie het kleine
     niet eert,
    is het grote
     niet weerd!




    Foto



    Wat baten kaars
     en bril,
    als den uil
     niet zien
     'n wil.



    Foto


    Geen liefde
     zonder tranen,
    ...
    tranen van
     verdriet of...
    parels
     van geluk.



    Foto



    Ontdek
    eerst jezelf,
     ...en dan de
    wereld.




    Foto

     


    Wie weet
    wat een parasiet is?

    Ik juf,
    Dat is zo'n ding
    waarmee ze uit
    een  vliegtuig
     springen!




    GOE GEZELSCHAP
    KORT DEN WEG

    Guido Gezelle




    Foto


    Gevangenisdirecteur
    aan terdoodveroordeelde:


    "Wat wenst u
    voor uw laatste
    maaltijd?"

    Terdoodveroordeelde:

    Ree met
    een fles wijn
    uit het jaar
    2040



    Foto



    Menig wijs woord
    wordt schertsend
    uitgesproken

    Dat is nog niet
     te vergelijken met
    het aantal dwaasheden
    dat in alle ernst
    wordt gezegd.




    Foto


    Echtelijke ruzie

    Vrouw

    Ik zou
    op je graf
    kunnen dansen,
    zo erg haat ik je!

    Man

    Dan wil ik
    in zee begraven
    worden.




    Foto


    Een nul
    kan bestaande
    problemen
    vertien-
    voudigen.




    Foto


    Wie niet tevreden is
     met wat hij heeft,
    zal ook niet
    tevreden zijn
    met wat hij krijgt. 

    Socrates




    Foto



    Het voordeel
    van verstand is
    dat men
    zich dom kan houden;
    het omgekeerde
    is moeilijker.

    Tucholsky






    Foto


    Gezond verstand
     en
    gevoel voor humor
     zijn hetzelfde,
    maar in
    verschillend tempo.

    Gevoel voor humor
     is gewoon
     gezond verstand
     dat danst.



    Foto


    De meeste mensen
     worden
    als 'origineel'
    geboren
    en sterven
    als
     'kopie'.




    Foto


    Wie iets wil doen,
     vindt een middel.

    Wie niets wil doen,
    een excuus.




    Foto


    - Ik heb m'n hele vermogen
    in een
    petroleumbron
    gestopt
    en ik ben daarvoor
    tot 5 jaar gevangenisstraf
    veroordeeld.

    - Hoe is dat mogelijk?

    - Mijn hele bezit
     bestond toen uit
    één brandende
    lucifer.






    Foto


    In het restaurant


    KLANT:

    Kelner, wilt u
    het venster even sluiten?

    KELNER:

    Tocht het, meneer?

    KLANT:

    Ja, mijn biefstuk is
    al drie keer
     van mijn bord gewaaid.





    Foto

    MEESTER:

    Weet iemand
    waar Napoleon
    gestorven is?

    JANTJE ROEPT:
    (heeft stiekem in zijn
     geschiedenisboek gekeken)

    Op pagina 88, meester!







    Foto

    Op een volle buik
    staat meestal
    een vrolijk hoofd


    Guido Gezelle





    Foto


    Een kring
    om de zon
    geeft water
    in de ton




    Foto

    Als er geen water
    meer is,
    kent men de waarde
     van de put




    Foto

    Wie in de
    wijngaard werkt,
    kan van
    de druiven eten




    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Vindictus Mouse Pointer
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!