Scampi met wokspirelli (snelklaarmenu)
Aantal minuten : 15 Aantal personen: 2 -3
Ingrediënten:
- 500 gr scampi - 200-250 gr wokspirelli (spirelli met korte gaartijd, speciaal voor de wok) - 1 blikje Parijse champignons - 2 tomaten - 300 ml water - olijfolie - peper en zout
Voorbereiding:
- Scampi pellen en darmkanaaltje verwijderen ( of gebruik reeds gepelde scampi ). - De 300 ml water opwarmen tot het kookpunt. - De 2 tomaten in kleine blokjes snijden. - Champignons laten uitlekken.
Bereidingswijze:
- De olijfolie verhitten in de wok. - De gepelde scampi een vijftal minuten bakken in de hete olie. - Tomatenblokjes en champignons eraan toevoegen en deze een paar minuutjes laten meebakken. Kruiden met peper en zout. - De wokspirelli in het hete water kieperen, en eventjes week laten worden. Als de spirelli week is, voeg je de pasta bij de andere ingrëdienten in de wok (de 300 ml water inbegrepen) - Alles verder laten sudderen tot de pasta gaar is (en al het water is opgeslorpt.)
Categorie:recepten
|