Gegratineerd voorgerecht met garnalen en appel
Aantal personen: 4 Aantal minuten: 15
Ingrediënten:
- 200 gr Noordzeegarnalen (gepeld) . - 1 Pink Lady appel (of een andere grote, zoete appel) - 1 eierdooier - 160 ml culinaire room 30% - 2 afgestreken koffielepels kerriepoeder - peper en zout
- peterselie
Bereiding:
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij de partjes in zeer kleine blokjes. Verdeel de appelblokjes over 4 ovenschaaltjes en verdeel daarna de garnalen bovenop de appeltjes. Doe wat peper uit de molen over elk schaaltje. Breng in een pannetje de room gekruid met kerriepoeder, peper en zout aan de kook. Laat eventjes doorkoken. Neem het pannetje van het vuur en meng snel roerend de eierdooier onder de saus.
Verdeel de saus evenredig over de schaaltjes en laat daarna een 3-tal minuutjes gratineren onder de grill (op een rooster in het midden van de oven). Versier met peterselie.
Opmerking:
Dit gerechtje kan je ook als dagelijkse maaltijd serveren met stokbrood.
Categorie:recepten
|