Pompoensoep
Ingrediënten:
- 1 kg pompoenvlees
- 1/2 rode, 1/2 groene en 1/2 gele paprika in blokjes gesneden
- 1 ui en 2 sjalotten, grof versneden
- 1 grote wortel, grof versneden
- 2 aardappelen in stukjes
- beetje boter
- 2 liter lauw water
- 2 laurierblaadjes
- 4 groentenbouillonblokjes
Bereiding:
Snij de pompoen, de ui en de sjalot in grove stukken en stoof glazig in boter.
Doe er de paprikablokjes bij en laat even meestoven.
Voeg dan het pompoenvlees toe, samen met de wortel en de stukken aardappel.
Laat alles nog even stoven.
Overgiet de groenten met 2 liter lauw water.
Doe er 4 groentenbouillonblokjes en 2 laurierblaadjes bij.
Laat de soep een half uurtje koken.
Haal de laurierblaadjes uit de soep !!!... en mix de soep fijn met een blender( of staafmixer).
Noot:
Werk af naar wens:
- met een scheutje room, of ... met een miniportie kruidenkaas en fijngesnipperde peterselie.
Categorie:recepten
|