LiLi 's Blog... met Recepten, Kinderliedjes, aftelrijmpjes, versjes, gedichten, ...
Voor mijn kinderen, kleinkinderen, en ...
29-10-2011
versjes: Halloween... nog slechts 2 dagen!
Halloween, nog slechts 2 dagen!
Het winteruur is weer van kracht, Reeds donker om halfzeven Aan 't kerkhof 'n bezoek gebracht, 'n graf gepoetst, 'n chrysant erneven.
Nachten kil en dode blaren, Getuigen stil, van 's hel's verga'ren. Ons resten nog slechts weinig uren, Voor griezels door de ramen gluren.
uit: Lili 's versjes
Categorie:Versjes
28-10-2011
versjes: Halloween; Vandaag nog drie dagen
Vandaag nog DRIE dagen...
Vandaag nog DRIE dagen, de spanning die stijgt... 'k Voel angsten die knagen, en onrust die dreigt. De sfeer is geladen, met duivels doorweekt. Nu nog TWEE dagen, voor 't hellevuur breekt.
uit: Lili's versjes .
Categorie:Versjes
27-10-2011
versjes: Halloween; Vandaag...Vier dagen
Vandaag, nog vier dagen...
Vandaag...VIER dagen, vóór Halloween. Geen mens die bibbert, alles clean, Donkere wolken, duistere nacht. Nog geen gedonder, geen duistere kracht. Maar wat brengt ons morgen? We zullen zien! Morgen... nog DRIE dagen, vóór Halloween.
uit: lili's verjes .
Categorie:Versjes
26-10-2011
recepten: Stoverij met bruine Leffe (recept van oma Lili)
Stoverij met bruine Leffe, graantjesmosterd... en een beetje chocolade (dag voordien klaar te maken,recept van oma Lili)
Ingrediënten:
- 900 gr mager stoofvlees - 2 witte ajuinen - 60 gr boter of margarine (3x20 gr) - 40 gr bloem - 1 bruine leffe (33 cl) - 250 ml water - 1/2 rundsbouillonblokje (vetarm) - peper en zout - 2 kruidnagels - 2 laurierblaadjes - 1 takje tijm - 1 witte boterham ( zonder korstjes) - 30 gr graantjesmosterd - 1/2 reep fondant chocolade
Bereiding:
De uien fijnsnijden en bruinstoven in 20 gr boter. (gebruik een diepe kookpot of pan) De gebruinde ui de pan halen en op een schotel laten wachten tot al het vlees gebruind is.
Het stoofvlees kruiden met peper en zout en in de bloem wentelen. Het bebloemde vlees verdelen in twee porties, elke portie langs alle kanten goed laten bruinen. (In dezelfde pan als de ui, telkens in 20 gr hete boter, deel 1 wacht bij de ui tot alles gebakken is).
Alle vlees en de ui terug samenbrengen in de grote stoofpot. Het vlees overgieten met 1 flesje bruine Leffe en 250 ml water + 1/2 rundsbouillonblokje eraan toegevoegd.
De aanbaksels van de bodem losroeren. De bruine suiker over het vlees strooien. Laurier, kruidnagel en het tijmtakje toevoegen. Bijkruiden met peper en zout.
Breng de stoverij op een hoog vuur tot aan het kookpunt. Besmeer de boterham met de graantjesmosterd en leg die met de mosterd naar beneden op het vlees.
Zet het vuur zeer laag en laat minstens twee uur zachtjes stoven. Neem van het vuur, haal de laurier en het tijmtakje eruit. Smelt de halve reep chocolade in de nog hete stoofvleessaus. Laat het vlees afkoelen.
Eens afgekoeld kan je de stoverij in een afsluitbare ovenschotel overbrengen en laten overnachten op een koele plaats. De afgedekte ovenschotel warm je de dag zelf op, net vóór de maaltijd. (ong. 35 minuten in een oven van 150 °C).
Tip: Indien de saus nog onvoldoende gebonden zou zijn, kan je dat bijwerken met "maizena roux voor bruine sausen"
Geluk is de kunst een boeket te maken met de bloemen waar je bij kunt.
Prof. :
"Geef mij eens een voorbeeld van tijdsbesparing!"
Student: "Liefde op het eerste gezicht!"
Die 't kakelen niet kan verdragen en moet achter geen eieren vragen.
Guido Gezelle
Toen was ik gelukkig. Daar was ik gelukkig. Dan was ik gelukkig. Ginds zou ik gelukkig zijn. Waarom nooit eens hier en nu?
Pol Vanhaverbeke
Juf.:
" Hoe vaak wisselt het menselijk gebit?
Leerling:
Twee keer! Na het melkgebit komt het blijvend gebit. En daarna volgt het kunstgebit!
Oktober
Ik was de achtste, als meert de eerste was. En dus kwam toen mijn naem October van pas: Ik kom met regen en groot gedruis van winden. Pas op uw dijk en dak, eer ik het kom verslinden.
Wie het kleine niet eert, is het grote niet weerd!
Wat baten kaars en bril, als den uil niet zien 'n wil.
Geen liefde zonder tranen, ... tranen van verdriet of... parels van geluk.
Ontdek eerst jezelf, ...en dan de wereld.
Wie weet wat een parasiet is?
Ik juf, Dat is zo'n ding waarmee ze uit een vliegtuig springen!
GOE GEZELSCHAP KORT DEN WEG
Guido Gezelle
Gevangenisdirecteur aan terdoodveroordeelde:
"Wat wenst u voor uw laatste maaltijd?"
Terdoodveroordeelde:
Ree met een fles wijn uit het jaar 2040
Menig wijs woord wordt schertsend uitgesproken
Dat is nog niet te vergelijken met het aantal dwaasheden dat in alle ernst wordt gezegd.
Echtelijke ruzie
Vrouw
Ik zou op je graf kunnen dansen, zo erg haat ik je!
Man
Dan wil ik in zee begraven worden.
Een nul kan bestaande problemen vertien- voudigen.
Wie niet tevreden is met wat hij heeft, zal ook niet tevreden zijn met wat hij krijgt.
Socrates
Het voordeel van verstand is dat men zich dom kan houden; het omgekeerde is moeilijker.
Tucholsky
Gezond verstand en gevoel voor humor zijn hetzelfde, maar in verschillend tempo.
Gevoel voor humor is gewoon gezond verstand dat danst.
De meeste mensen worden als 'origineel' geboren en sterven als 'kopie'.
Wie iets wil doen, vindt een middel.
Wie niets wil doen, een excuus.
- Ik heb m'n hele vermogen in een petroleumbron gestopt en ik ben daarvoor tot 5 jaar gevangenisstraf veroordeeld.
- Hoe is dat mogelijk?
- Mijn hele bezit bestond toen uit één brandende lucifer.
In het restaurant
KLANT:
Kelner, wilt u het venster even sluiten?
KELNER:
Tocht het, meneer?
KLANT:
Ja, mijn biefstuk is al drie keer van mijn bord gewaaid.
MEESTER:
Weet iemand waar Napoleon gestorven is?
JANTJE ROEPT: (heeft stiekem in zijn geschiedenisboek gekeken)
Op pagina 88, meester!
Op een volle buik staat meestal een vrolijk hoofd
Guido Gezelle
Een kring om de zon geeft water in de ton
Als er geen water meer is, kent men de waarde van de put
Wie in de wijngaard werkt, kan van de druiven eten