Foto
Dank je wel voor uw bezoekje! Geniet van mijn blog... en kom gauw eens terug!
Zoeken in blog

Categorieën
  • aftelrijmpjes (5)
  • allerlei (26)
  • filmpjes (38)
  • gedichten/versjes (24)
  • kinderliedjes (28)
  • luistersprookjes (8)
  • recepten (59)
  • spelletjes en puzzels (9)
  • Archief per maand
  • 10-2017
  • 11-2015
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 01-2012
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 08-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 03-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 07-2008
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Nieuws HLN
  • “We hebben oorlog tegen de floppydisk gewonnen”: Japan kapt nu pas met hét opslagmedium van de jaren 80
  • Apple stelt nieuwe iOS 18 bomvol AI voor: wat verandert er op je iPhone?
  • KIJK. Robothond met mitrailleur is geen fictie meer in China
  • Netflix en co passen strategie aan en dat zal je voelen in je portefeuille: “Het is gedaan met profiteren”
  • Van Flip 6 tot volledig vernieuwde draadloze oortjes: dit kondigde Samsung aan in Parijs
  • Vakbond Samsung kondigt uitzonderlijke staking van onbepaalde duur aan, bedrijf verwacht geen impact op productie
  • Ook jouw gegevens liggen mogelijk voor het rapen: hacker kraakt verlopen domeinnamen van (overheids)instanties
  • Onbeperkt Jommeke en Kiekeboes lezen voor 6,99 euro per maand? Standaard Uitgeverij komt met stripabonnement
  • ? Zijn er grenzen aan de groei van AI? Onze techexpert woont Google-presentatie bij: “We zullen veranderingen al heel snel beginnen te zien”
  • Ook in Frankrijk loop je risico: zo vermijd je een torenhoge gsm-rekening op vakantie

     



    MIJN FOTO'S

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • recepten: pompoensoep
  • Charles is geboren
  • charles
  • weekendje uit
  • recept: luchtige chocolademousse
  • liedjes: Sinterklaasje kom maar binnen...
  • puzzels: Happy Halloween
  • versjes: Halloween; op een donkere avond
  • verjaardagslied Niels
  • allerlei: zandtekening uit Oekraine, winares 2009
  • versjes: Halloween
  • Liedjes: Vogeltje gij zijt gevangen
  • recepten: varkenshaasje in een lekkere mosterdroomsaus
  • Kleine Hiawatha
  • Witloofpuree met gemalen kaas
  • recepten: varkenshaas in een mosterddragonsaus
  • Liedjes: O kom maar eens kijken
  • kinderliedjes: Sinterklaas, zegt moe...
  • versjes: Halloween... nog slechts 2 dagen!
  • versjes: Halloween; Vandaag nog drie dagen
  • WMM video: Aldo en de vliegende stofzuiger
  • versjes: Halloween; Vandaag...Vier dagen
  • recepten: Stoverij met bruine Leffe (recept van oma Lili)
  • allerlei: Niels is 1 jaar
  • recept: Varkenshaas in een spekjasje met paprika's (uit de oven)
  • WMM video: Frits' speelgoedautootjes
  • recept: knapperige wafels
  • recept: Courgettesoep
  • recept: Witloofroomsoep
  • filmpjes: schommelen met papa, april 2010
  • recept: Ardeens gebraad
  • Allerlei: Niels
  • filmpjes:The skeleton dance
  • filmpjes: Jens holt een pompoen uit
  • recepten: Kabeljauw met groentenkaassaus
  • Recept: zelf gekookt hammetje, honingzoet afgewerkt onder de grill
  • recepten: macaroni carbonara
  • recepten: chocoladebekertjes zelf maken
  • spelletjes: arkanoid
  • gedicht: Moeder, oud gedicht voorgedragen door kinderen op moederdag
  • recepten: varkenshaas met Leffesaus
  • gedicht: Van een hond, een kat, en nogal wat
  • sprookje: Frits' speelgoed autootjes
  • sprookjes: Het geheim van de prins
  • recept: Kabeljauw met courgette en paprika
  • recepten: Gestoofd konijn
  • recept: surimi-(lunch)slaatje
  • allerlei: Jens werd 2 jaar
  • recept: gegratineerde aardappelen uit de microgolf/grilloven
  • liedjes: reuzenlied
  • recepten: Gehaktschotel met aubergine, courgette, paprika's (ovenschotel)
  • allerlei vrije schets Jens
  • allerlei: gedichtje voor Fien
  • recepten: Kabeljauwhaasje met krokant korstje uit de oven
  • recept: gehaktbrood met rundsbouillonsaus
  • allerlei: creaties van Fientje op oudejaarsavond
  • puzzels: Jens op een regendag
  • recept: Tagliatelle met scampi en garnalen in een kruiden-roomsaus
  • sprookje: Het meisje met de zwavelstokjes
  • filmpjes: Jens een Club supporter?
  • sprookje: De elfjes en de schoenmaker
  • allerlei: Wie was Sint Nicolaas
  • recepten: kipfilet met romige bieslooksaus (ovenschotel)
  • sprookjes: De legpuzzel van Joke
  • allerlei:Jens, 1 jaar en 9 maand
  • recept: aardappeltaart
  • sprookjes: De drie biggetjes
  • recepten: kip in een overheerlijke pikante saus, met rijst (ovenschotel)
  • allerlei: sudoku
  • recepten: cannelloni, met hartige gehaktvulling
  • recepten: stoofpotje van rundsvlees (ovenschotel)
  • allerlei: voor jou
  • versjes: Heksjes dansen rond hun ketel,
  • recepten: Stoverij uit den oven
  • tienergedichten: voor één moment...
  • versjes: Eén brak zijn been
  • allerlei: Roodkapje
  • recept:: dikke soep van verse tomaten en vermicelli
  • tienergedichten: Ik mis je!
  • puzzels: kikker
  • versjes: Grote klokken zeggen bim-bam
  • tienergedichten: mijn lief
  • recept:: gehaktballetjes in tomatensaus
  • versjes: weet je wat de bomen zingen?
  • allerlei: slideshow eigen natuurfoto's
  • recept: Bulgaarse yoghurt met witloof en fruit
  • recepten: gratin van knolselder
  • recept: Capellini met scampi en champignons
  • Liedjes: Hinkel de pinkel
  • weerspreuken oktober: kakelkip
  • recept: sperziebonen met tomaten en aardappelen op zijn grieks
  • Liedjes: knaapje zag een roosje staan
  • puzzel: mussen uitgestorven? Nee, dat denk ik niet
  • allerlei: Jens aan zee
  • liedjes: twee emmertjes water halen..
  • recepten: Gevulde tomaat met Provençaalse geitenkaas
  • allerlei: Uitkerkse polders (eigen foto's)
  • gedichtje: Mama en de kleintjes...
  • recepten: Scampi in een pittige tomatensaus met pasta
  • filmpjes: mijn rode emmer...en heksensoep
  • recepten: marinade voor varkenshaasje
  • weerspreuken mei: zwaluwen
  • gedichten: mijn moederken
  • tienergedichten: Blijf nog even
  • recepten: Scampi met wokspirelli
  • recepten: Deze salade valt heel erg mee wat de smaak betreft.
  • versjes: appelsien
  • tienergedichten: Ben ik zwak?
  • Weerspreuken: april
  • Liedjes: De boer die zaait het graan...
  • Liedjes: onder moeders paraplu
  • recept: romige kipblokjes uit de wok..., met penne
  • recepten: opgevulde (paas)kip
  • recepten: gewone chocolademousse
  • allerlei: Jens werd 1 jaar
  • recepten: gegratineerd voorgerechtje met garnalen en appel
  • weerspreuken: februari/zingt de lijster...
  • recepten: spiegeleitje gevangen in toast
  • allerlei: jens bijna 1 jaar
  • Liedjes: Zeg kwezelke wilde gij dansen...
  • filmpjes: Schaterende Jens
  • recepten: gehaktschotel (ovenschotel)
  • liedjes: mijn moeder is een bakkerin...m.mm
  • recepten: kabeljauwhaas in bladerdeeg
  • liedjes: pannekoeken bakken...
  • recept: konijn langzaam gegaard in een tomaat- tuinkruidensoepje
  • recepten: gegratineerd gehaktbrood (ovenschotel)
  • Liedjes: Driekoningen
  • allerlei: Beste wensen
  • liedjes: kijk daar staat een witte man
  • recepten: witte chocolademousse
  • puzzel: boterham met choco
  • Liedjes: Vier weverkes
  • Werkwijze kalkoen vullen
  • gedichtje: schoolgangertje
  • Liedjes: roodborstje tikt ..
  • recepten: risotto van gehakt en groenten
  • gedicht: Jantje op stelten
  • recepten: voorgerechtje met paté en brie
  • allerlei: Sinterklaas was hier.. Jens
  • gedicht van Alice Nahon, mij altijd bijgebleven...
  • aftelrijmpje: Zakdoekje leggen..
  • Liedjes: Wel Anne-Marieke...
  • recepten: pasta met scampisaus
  • spelletjes: Background survival
  • recept: kipfilet in een kruidige champignonsaus
  • allerlei: Jens op de babybeurs, expo Gent
  • Liedjes: vlokjes... eentje voor de wintermaanden
  • Liedjes: Vriezeman
  • allerlei: de zaadjes van liefde...
  • allerlei: voor jou...
  • aftelrijmpjes: Uutje beschuutje...
  • aftelrijmpjes: in het straatje..
  • recepten: Varkensmignonette met zongedroogde tomaatjes
  • aftelrijmpjes: onder de piano
  • aftelrijmpjes: iene miene mutte
  • aftelrijmpjes: onder de toren
  • versjes:Tweebeen zit op driebeen....Ra, Ra, waarover gaat dit hier?
  • puzzels: knuffels
  • Liedjes: Ik zou zo graag een koeike kopen
  • Liedjes: Mieke hou je vast...
  • recepten: Gevulde paprika's in de microgolf
  • recepten: pikant hutsepotje met wokgroenten en hamblokjes
  • Liedjes: Ju'tje peerdeke..
  • liedjes: In het bos daar staat een huisje...
  • Liedjes: Daar vaart een man op zee
  • liedjes: Liedje van mijn moeder
  • Proficiat!
  • liedjes: heel apart liedje van mijn moeder
    Foto
    LiLi 's Blog... met Recepten, Filmpjes, Spelletjes en Puzzels, Kinderliedjes, Luistersprookjes...
    Voor mijn kinderen, kleinkinderen, en ...
       

    Wegwijzer:

    - Via de onderstaande buttons kan je kiezen uit een onderwerp naar keuze.
    - Achtergrondmuziek kiezen (of uitzetten) is mogelijk via de muziekspeler in de rechterzijkolom.
    - Kinderliedjes of versjes kunnen (meestal) via de bijhorende muziekspeler worden beluisterd .




    22-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recepten: kip in een overheerlijke pikante saus, met rijst (ovenschotel)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen  Kip in een overheerlijk pikante saus... 
       



    Aantal personen:  2 à 3
    Aantal minuten:  60

    Ingrediënten:

    -   1 braadkip van ongeveer 1 kg
    -   250 gr champignons
    -   1 ajuin
    -   2 teentjes knoflook
    -   1 eetlepel tomatenpuree
    -   1/2 kippenbouillonblokje
    -   1 mespunt saliepoeder 
    -   1 mespunt gedroogde rozemarijn
    -   1 eetlepel sterke paprika in poedervorm
    -   1 koffielepel zout
    -    peper
    -   50 gr boter
    -   50 gr bloem
    -   250 ml water
    -   50 cl porto (5 EL)
    -   80 cl witte wijn (8 EL)

    Bereiding:

    -  Snij de champignons in plakjes, snipper de ui en de knoflook fijn ( haal het hartje uit de
        lookteentjes)

    -   Verdeel de braadkip in 4 stukken  en droog deze goed af. (2x borst + vleugel en 2x bouten +
         onderste deel)
         Doe de bloem, de sterke paprika, de peper en het zout samen in een ruime kom met goed  
         afsluitend deksel. ( je kan ook een stevige plastiek zak gebruiken die je afklemt met een clip).

    -   Breng de stukken kip in de kom met bloem, sluit goed af en draai ermee rond in alle richtingen
        (tot alle stukken kip goed bestoven zijn met de gekruide bloem)
    -  Haal nu de kip uit de kom.  Zet de resterende bloem even opzij.

    -   Verhit  40 gr boter in een pan en bak daarin de kipdelen goed bruin en krokant. 
         Vet een ovenschotel in met boter en leg de gebruinde kipdelen  in de ovenschotel.

    -    Doe de resterende boter bij het aanbaksel in de pan en bak daarin gedurende een 5-tal minuten
         de champignons samen met ui en knoflook. 
    -   Voeg 250 ml lauw water, tomatenpuree, 1/2 kippenbouillonblokje, rozemarijn en salie toe en
         breng zachtjes aan de kook.

    -   Maak van de wijn, de porto en de overgebleven bloem een glad papje. 
        De saus al roerend met dit papje binden.

    -   De saus over de kip verdelen en de ovenschotel goed afdekken met aluminiumfolie. 
    -   Zet 45 minuten in de oven op 180°C.

    -   Dien op met gekookte rijst.


    Variatie: 

    Haal de champignons en de tomatenpuree uit het recept.


    Categorie:recepten
    17-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.allerlei: sudoku



    Categorie:spelletjes en puzzels
    15-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recepten: cannelloni, met hartige gehaktvulling
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Cannelloni, met hartige gehaktvulling







    Ingrediënten voor 20 rolletjes (= 5 cannelloni/pp)

    Voor de pastarolletjes:
    -  1 doos cannelloni (vb. Agnesi cannelloni n.85, Delhaize)
    -  1 EL solo vloeibaar
    -  2 kleine uien
    -  1 gele of oranje paprika
    -  350 gr gemengd gehakt
    -  400 gr gepelde tomaten in stukjes
    -  1 klein blikje tomatenpuree (70 gr)
    -  1 blokje Knorr kruidenbouquet provencale (tijm, marjolein, rozemarijn)
    -  1 mespunt gedroogde oregano
    -  1 mespunt gedroogde basilicum
    -  peper uit de molen
    -  zout

    Voor de bechamelsaus:
    -  50 gr boter
    -  50 gr bloem
    -  750 ml halfvolle melk
    -  peper en zout naar smaak

    Voor de afwerking:
    -  100 gr gemalen light kaas


    Bereiding:

    Oven voorverwarmen op 180 graden.

    Snij de ui en de paprika in kleine stukjes en bak ze aan in solo vloeibaar gedurende een 5 tal minuten.
    Voeg het gehakt toe en laat alles samen verder bakken.  ( Maak het gehakt voordurend los met een vork of pureestamper)
    Voeg tomatenstukjes, kruidenblokje, tomatenpuree, oregano en basilicum toe. Bijkruiden met peper en zout naar smaak.
    Laat alles nog een vijftal minuten sudderen en draai het vuur dan uit.

    Terwijl het gehaktmengsel afkoelt maak je de bechamelsaus.

    Neem de cannelloni en vul ze op met het gehakt mengsel. (een spuitzak met brede mond of een trechter maakt dit werkje gemakkelijker)
    Leg de gevulde cannelloni naast elkaar in een grote ovenschaal. (of gebruik vier individuele ovenschaaltjes)
    Overgiet met bechamelsaus en bestrooi met gemalen kaas.

    Zet in de oven gedurende 25-30 minuten op 180°- 175 C.

    Dit gerecht kan je de dag voordien klaarmaken om s'anderendaags te serveren.  Zet het dan zolang in de koelkast.


    Categorie:recepten
    12-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recepten: stoofpotje van rundsvlees (ovenschotel)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Stoofpotje van rundsvlees (uit de oven)






    Aantal personen:  5 à 6
    Aantal minuuten:  120


    Ingrediënten:

    -  1kg mager rundsstoofvlees
    -  3 grote uien (of 4 kleinere)
    -  1 eetlepel solo vloeibaar (15 gr)
    -  25 gr bloem 
    -  700 ml lauwwarm water
    -  1,5  rundsbouillonblokje, vetarm
    -  1 kruidenblokje Knorr provençale (tijm, marjolein, rozemarijn)
    -  1 klein blikje tomatenpuree
    -  2 koffielepels azijn
    -  25 gr paneermeel
    -  peper en zout


    Bereiding:

    Oven voorverwarmen op 180 ° C.

    In een grote diepe pan en op een hoog vuur de grofgesnipperde ui glazig fruiten gedurende 5 minuten.  Het stoofvlees daaraan toevoegen en  nog 5 minuten meebakken op een hoog vuur.  Strooi er daarna de bloem over en meng deze goed onder het vlees.  Laat enkele minuutjes intrekken op een zacht vuurtje.  Roer af en toe.

    Neem 700 ml water en los daarin op: 1,5 rundsbouillonblokje, het kruidenblokje en de tomatenpuree.  Giet deze oplossing over het stoofvlees en kruid bij met peper en zout.
    Zet een deksel op de pan en laat een 20-tal minuutjes sudderen op een laag vuur.

    Breng het rundsvlees over in een grote diepe pyrexschotel.  Roer er 2 koffielepels azijn onder.  Bestrooi met paneermeel en zet gedurende 50 minuten in de oven (35 minuten afgedekt laten garen, de stoofschotel even uit de oven halen en omroeren, dan nog 15 minuten terugzetten zonder deksel.)  

    Draai daarna de oven uit, roer eventueel de aanbaksels los van de bodem en dek terug af.  Laat nog 45 à 60 minuten nagaren in de uitgedraaide, nog warme oven vooraleer op te dienen (met gekookte aardappeltjes of kroketten)

    OF:... 
    Serveer 's anderendaags na opwarming in de oven.




    Categorie:recepten
    01-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.allerlei: voor jou
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor jou...


    Twinkelende ogen en 
    blozende wangen.
    Een roos zo mooi, 
    door niets te vervangen
    Een ziel wijs en oud,
    ...een moeder van goud.   



    © uit: Lili's versjes


    Categorie:allerlei
    28-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.versjes: Heksjes dansen rond hun ketel,
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

      Heksje, heksje klein maar fijn...






    Heksje, heksje, klein maar fijn.
    Wat is het toch leuk om een heks te zijn.
    Keteltje, keteltje rond en groot.
    We dansen samen in de goot!
    Pompoen, pompoen, wat moet ik met je doen?
    Zal ik een soepje van je maken of...
    geef ik je een dikke zoen.


    Categorie:gedichten/versjes
    25-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recepten: Stoverij uit den oven
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Stoverij uit den oven  
    (de dag voordien of  's ochtends klaar te maken, om 's anderendaags of 's avonds te serveren)







    Ingrediënten:


    -  1 kg mager rundsstoofvlees
    -  3 grote uien (of 4 kleinere)
    -  1 eetlepel solo vloeibaar 
    -  25 gr bloem 
    -  700 ml lauw tot warm water
    -  1 rundsbouillonblokje, vetarm
    -  1 kruidenblokje Knorr provençale (tijm, marjolein, rozemarijn)
    -  2 koffielepels azijn
    -  2 eetlepels paneermeel
    -  1 sneetje peperkoek (vb. Vondelmolen, zonder parelsuiker)
    -  peper


    Bereiding:


    In een grote diepe pan en op een hoog vuur de grofgesnipperde ui glazig fruiten.
    De gestoofde ui uit de pan halen en in dezelfde pan het stoofvlees goed laten bruinen.  
    Voeg daarna de uien terug bij het vlees, strooi er bloem over en meng deze goed onder het vlees. 
    Laat enkele minuutjes intrekken op een zacht vuurtje.  Roer af en toe.

    Neem 700 ml warm water en los daarin op: het rundsbouillonblokje en het kruidenblokje. 
    Giet dit mengsel over het stoofvlees en kruid ev. bij met peper.
    Zet het vuur hoog tot het kookpunt bereikt is en draai daarna het vuur zeer laag. 
    Zet een deksel op de pan en laat nog een 20-tal minuutjes sudderen.
    De oven ondertussen voorverwarmen op 180 ° C.

    Schep het rundsvlees (en de saus) daarna in een grote diepe pyrexschotel.  
    Roer er 2 koffielepels azijn onder. 
    Bestrooi met paneermeel en zet gedurende 30 minuten, afgedekt, in de oven op 180°C.
    Na 30 minuten de schotel uit de oven halen, de peperkoek erin verbrokkelen en alles eens goed van de bodem losmaken.  Daarna terug 30' , nu onafgedekt, in de oven van 180°C zetten.  (Na 15' best nog eens omroeren.)  

    Haal de schotel (na totaal 60 minuten) uit de oven, roer alles nog eens goed door elkaar en dek af.  Zet terug in de uitgedraaide, nog warme oven en laat de stoofschotel daarin helemaal afkoelen.

    Serveer 's anderendaags, na 15 minuten opwarming in een oven van 180° C.




    Categorie:recepten
    21-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tienergedichten: voor één moment...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor één moment...



    Voor één moment
    liet ik de teugels vieren.
    Voor één moment
    gaf ik je mijn vertrouwen.

    Voor een leven lang
    zal dat mijn leven verzieren.
    Voor een leven lang
    zal mij dat berouwen

    © Alin


    Afbeelding: Madonna, Edward Munch



    Categorie:gedichten/versjes
    19-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.versjes: Eén brak zijn been
    Klik op de afbeelding om de link te volgen 1     Eén brak zijn been
    2     Twee-e moest hem leen  
    3     Dreie kakt op de kaseie
    4     Viere zit op de deuvepiere 
    5     Veuve pakt een deuve
    6     Zesse gaat naar de messe
    7     Zeven gaat er neven
    8     Achte stond te wachte
    9     Negen komt hem tegen
    10   Tiene ed 't geziene

    Categorie:gedichten/versjes
    10-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.allerlei: Roodkapje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Sprookjes voor herfst- of winteravonden,



    Roodkapje  (animatiefilmpje)


     .
    Bron van dit filmpje: http://www.digitips.be/digitips/12ta-Luisterverhalen.html

    Hou je van Griezelen?

    Kijk dan ook eens naar het winnende filmpje "Beste Animatie" Knock Out Shorts 2007:  van Stijn Van Elst uit Wilrijk.

    (link best niet openen in het bijzijn van kleinere kindjes)

    Wie is er bang voor de boze wolf? 

    Categorie:filmpjes
    29-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept:: dikke soep van verse tomaten en vermicelli
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     Soep van verse tomaten, met vermicelli 
      (kan ook gemixt worden en verrijkt met wat room, zie bijlage)








    Ingrediënten

    -  1 kg verse vleestomaten
    -  1 grote rode ui
    -  mespuntje marjolein
    -  mespuntje oregano
    -  mespuntje foeliepoeder
    -  2 kruidnagels
    -  takje tijm
    -  blaadje laurier
    -  beetje Italiaanse kruiden uit de molen.
    -  scheutje worchestershiresaus
    -  30 gr vermicelli
    -  1 liter water
    -  2 groentenbouillonblokjes
    -  1/2 rundsbouilonblokje
    -  beetje peper en zout
    -  (ev: restjes kip of gehaktballetjes)
    -  fijngesneden peterselie en gehakte bieslook


    Bereiding

    De ui in grove stukken snijden.
    De tomaten kruisgewijs insnijden, even in kokend water onderdompelen, ontvellen en in grote stukken snijden.
    Ui glazig laten worden in wat boter. Daarna de stukken tomaat toevoegen en even laten meestoven.
    Water, bouillonblokjes en vermicelli toevoegen.
    Kruiden met oregano, marjolein, blaadje laurier, takje tijm, Italiaanse kruiden, scheutje worchestershire saus, beetje foelipoeder, 2 kruidnagels en wat peper.
    De soep 30-40 minutjes laten koken. 
    Na 5 minuten koken goed dooreenroeren met een garde.
    Na 15 minuten nog eens goed dooreenroeren (om de stukken tomaat wat kleiner te maken).
    Eventueel restjes kip of gehaktballetjes toevoegen.
    Indien gewenst bijkruiden met zout, peper en Italiaanse kruiden.

    Net voor het opdienen wat verse peterselie en bieslook over het bord soep strooien.

    ! Laurierblad,  takje tijm en kruidnagels uit de soep verwijderen alvorens op te dienen.


    Gemixte versie van deze soep:

    Heb je liever een fijngemaakte soep, dan kan je deze soep mixen met een staafmixer.  
    In dit geval haal je eveneens tijm, laurier en kruidnagel uit de soep voordat je mixt.
    Je krijgt hier meteen een gebonden soep, door de vermicelli.
    Roer er wat room doorheen en geef extra kleur en smaak met gehakte peterselie en bieslook.

    Bijlagen:
    gemixte tomatensoep.jpg (57 KB)   


    Categorie:recepten
    25-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tienergedichten: Ik mis je!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik mis je!


    Volle maan...
    de wind waait
    mijn hart 
                         overhoop.
                Het stroomt
              als de regen
           naar beneden.
                 Waar het
                         in de stilte
                              van de nacht
                                 geduldig 
                              op je
                               wacht.
     
                             © van Ilseke


    Categorie:gedichten/versjes
    21-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.puzzels: kikker
    Sluit na afloop de puzzel door te klikken op het oranje vakje met wit kruisje, rechtsbovenaan het puzzelvenster

    Categorie:spelletjes en puzzels
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.versjes: Grote klokken zeggen bim-bam
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Grote klokken zeggen
    bim-bam bim-bam.
    Kleine klokken zeggen
    tik-ke tak, tik-ke tak.
    En die kleine polshorloges zeggen
    tikke takke tikke takke tikke takke tikke takke.


    Categorie:gedichten/versjes
    19-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tienergedichten: mijn lief
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mijn lief...

    Ik hou van je
    Ik haat je
    Ik mis je
    Ik krijg het
    op mijn heupen
    van je...


    Ik  knuffel je
    Ik kus je
    Ik heb angst,
    ...
    voor een leven
    zonder je...



    © van: alin

    Afbeelding: ARLE,  V. Van Gogh


    Categorie:gedichten/versjes
    13-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept:: gehaktballetjes in tomatensaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Balletjes in tomatensaus







    Ingrediënten (voor een 12-tal balletjes)


    Voor de balletjes:
    -  500 gr gekruid gehakt
    -  1 ei
    -   1/4 ui (niet te grote ui,zeer fijngenipperd)
    -   een scheut tomatenketchup (kan ook met curryketchup)
    -  1 afgestreken eetlepel spaghettikruiden (of 1/2 koffielepeltje Italiaanse kruiden)
    -  2 eetlepels paneermeel
    -  1,5 liter water
    -  1 rundsbouillonblokje

    Voor de saus:
    -  3 eetlepels solo vloeibaar
    -  1/2 ui  fijngesnipperd
    -  3 eetlepels bloem
    -  kookvocht van de balletjes
    -  een klein doosje tomatenpuree
    -  peper en zout

    Bereiding

    Gehaktballen:
    Breng in een kookpot 1,5  liter water aan de kook.  Verkruimel daarin het rundsbouillonblokje.
    Doe het gehakt in een diepe kom. 
    Maak een kuiltje in het gehakt en breek daarin het ei. 
    Doe ook 1/4 ui, de spaghettikruiden, de ketchup en het paneermeel in het kuiltje.
    Meng alles goed met de kneedmixer of met een vork, en maak niet te grote gehaktballetjes uit het mengsel.(ong 50 gr/bal)
    Laat de gehaktballen zo'n 15-tal minuten koken in de bouillon.

    Tomatensaus:
    Doe de boter in een kookpot en fruit daarin de gesnipperde 1/2 ui goed bruin.
    Neem van het vuur en voeg de bloem toe.  Boter en bloem goed mengen.
    Zet terug op het vuur en voeg wat (gezeefd) kookvocht van de balletjes toe. Roer goed glad met de garde.  Voeg zolang bouillon toe tot de saus de gewenste dikte heeft (steeds goed roeren).
    Voeg een klein blikje tomatenpuree toe aan de saus en roer het er goed doorheen.
    Kruid de saus bij met zout en peper.

    Haal de gehaktballetjes uit de bouillon, laat ze even uitdruipen en breng ze in een serveerschotel.
    Overgiet de gekookte balletjes met de tomatensaus en dien op met fijne frietjes, sla en mayonnaise.
     

    Tip:
    De rest van de ui kun je samen met wat gesnipperde peterselie en een beetje fijngesneden bieslook onder de sla mengen.

    Categorie:recepten
    12-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.versjes: weet je wat de bomen zingen?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen   Weet je wat de bomen zingen?








    Weet je wat de bomen zingen,
    Als ze wiegen in de wind?
    Over jaren die vergingen,
    Of de tijd die pas begint.
    Liedjes, van de vele dingen
    die je mooi en prettig vind.

    Van de zon in verre landen
    van de vogels in het woud,
    van de zee aan zuiderstranden
    En van plekjes warm vertrouwd.
    Liedjes, zacht als moederhanden,
    Waar je, o, zoveel van houdt.

    Liedjes ver en vaag als dromen,
    In een wonderlijke taal;
    Van kabouters, elfen, gnomen,
    In een land van pracht en praal
    Zachtjes wiegt de wind de bomen
    En hun oud en mooi verhaal

    van  Jac. Van der Ster

    Categorie:gedichten/versjes
    10-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.allerlei: slideshow eigen natuurfoto's
     


    Categorie:allerlei
    05-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept: Bulgaarse yoghurt met witloof en fruit
    Klik op de afbeelding om de link te volgen   Bulgaarse yoghurt met witloof en fruit








    Ingrediënten:

    -  1 potje Bulgaarse Yoghurt (125 ml)
    -  1 kleine zoete appel
    -  1  sinaasappel
    -  1 kleine banaan
    -  55 gr witloofblaadjes
    -  peper uit de molen

    Bereiding:

    De sinaasappel pellen, in partjes verdelen en elk partje in drie of vier blokjes snijden.
    De appel schillen, het klokhuis verwijderen en in blokjes snijden.
    De banaan pellen en in schijfjes snijden.
    De witloofblaadjes fijnsnijden.
    Al deze ingrediënten samen in een kom doen en de Bulgaarse yoghurt eronderdoor mengen.
    Kruiden met peper uit de molen. (draai gerust een vijftal keer, proef en doe er eventueel nog wat bij)


    Speciaal voor de slankelijners. En nog gezond en lekker ook, mmm.....!!!!

    Categorie:recepten
    23-08-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recepten: gratin van knolselder
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Gratin van knolselder...








    Aantal minuten: 35
    Aantal personen: 3 à 4


    Ingrediënten:

    -  1 kleine knolselder (of de helft van een grote)
    -  1 groentenbouillonblokje
    -  2 laurierblaadjes
    -  1 liter water
    -  100 ml room 20%
    -  150 gr gemalen Emmental
    -  peper uit de molen

    Bereiding:

    Verwarm de oven voor op 200 graden.

    Maak de knolselder schoon en snijdt hem in plakken van 1/2 cm dik (gaat vlot met de broodsnijmachine)
    Breng 1 liter water aan de kook met daarin de twee laurierblaadjes en het groentenbouillonblokje.  Doe de knolselder erbij en laat een vijftal minuten koken, tot de knolselder wat zachter wordt maar nog niet gaar is.
    Giet de groente af,  maar bewaar 100 ml van het kookvocht.
    Voeg 100 ml room toe aan het resterende kookvocht en kruid dit mengsel met peper uit de molen.
    Neem een ovenschaal, boter die in en schik een laag knolselder afgewisseld met telkens een laag gemalen kaas. (3 lagen, te beginnen met de knolselder en eindigend met een laag gemalen kaas)
    Overgiet met het gekruide bouillon-roommengsel en zet 25 minuten in de oven op 180 graden.

    Tip:

    Dien op met gekookte aardappelen en braadworst.met bruine uiensaus. (of met kippenbouten of met gegrilde biefstuk)
    In geval van een feestmenu kan je dit bijgerecht serveren met eendenborst of  hazerug. 
    Indien je dat wenst kan je er kroketjes bij opdienen.

    Categorie:recepten

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    genieter
    blog.seniorennet.be/geniete
    Blog als favoriet !

    Foto

     

     studio Brussel


     radio 2


    Foto


    Foto

    Berichtje achterlaten?


    Foto

    mij een mail sturen?


    Foto

    Wijze Uitspraken en Humor


    Foto

     


    Geluk is de kunst
     een boeket te maken
    met de bloemen
    waar je bij kunt.




    Foto



    Prof. :

    "Geef  mij eens
    een voorbeeld van
    tijdsbesparing!"

    Student:
    "Liefde op
    het eerste
    gezicht!"




    Foto


    Die 't kakelen
    niet kan verdragen
    en moet
    achter geen eieren vragen.

    Guido Gezelle





    Foto



    Toen was ik gelukkig.
    Daar was ik gelukkig.
    Dan was ik gelukkig.
    Ginds zou ik gelukkig zijn.
    Waarom nooit eens
    hier en nu?

    Pol Vanhaverbeke




    Foto

     
    Juf.:

    " Hoe vaak wisselt
    het menselijk gebit?

    Leerling:

    Twee keer!
    Na het melkgebit
    komt
    het blijvend gebit.
    En daarna
     volgt
     het kunstgebit!





    Foto


    Oktober

    Ik was de achtste,
    als meert de eerste was.
    En dus kwam toen mijn naem
    October van pas:
    Ik kom met regen
    en groot gedruis van winden.
    Pas op uw dijk en dak,
    eer ik het kom verslinden.




    Foto


    Wie het kleine
     niet eert,
    is het grote
     niet weerd!




    Foto



    Wat baten kaars
     en bril,
    als den uil
     niet zien
     'n wil.



    Foto


    Geen liefde
     zonder tranen,
    ...
    tranen van
     verdriet of...
    parels
     van geluk.



    Foto



    Ontdek
    eerst jezelf,
     ...en dan de
    wereld.




    Foto

     


    Wie weet
    wat een parasiet is?

    Ik juf,
    Dat is zo'n ding
    waarmee ze uit
    een  vliegtuig
     springen!




    GOE GEZELSCHAP
    KORT DEN WEG

    Guido Gezelle




    Foto


    Gevangenisdirecteur
    aan terdoodveroordeelde:


    "Wat wenst u
    voor uw laatste
    maaltijd?"

    Terdoodveroordeelde:

    Ree met
    een fles wijn
    uit het jaar
    2040



    Foto



    Menig wijs woord
    wordt schertsend
    uitgesproken

    Dat is nog niet
     te vergelijken met
    het aantal dwaasheden
    dat in alle ernst
    wordt gezegd.




    Foto


    Echtelijke ruzie

    Vrouw

    Ik zou
    op je graf
    kunnen dansen,
    zo erg haat ik je!

    Man

    Dan wil ik
    in zee begraven
    worden.




    Foto


    Een nul
    kan bestaande
    problemen
    vertien-
    voudigen.




    Foto


    Wie niet tevreden is
     met wat hij heeft,
    zal ook niet
    tevreden zijn
    met wat hij krijgt. 

    Socrates




    Foto



    Het voordeel
    van verstand is
    dat men
    zich dom kan houden;
    het omgekeerde
    is moeilijker.

    Tucholsky






    Foto


    Gezond verstand
     en
    gevoel voor humor
     zijn hetzelfde,
    maar in
    verschillend tempo.

    Gevoel voor humor
     is gewoon
     gezond verstand
     dat danst.



    Foto


    De meeste mensen
     worden
    als 'origineel'
    geboren
    en sterven
    als
     'kopie'.




    Foto


    Wie iets wil doen,
     vindt een middel.

    Wie niets wil doen,
    een excuus.




    Foto


    - Ik heb m'n hele vermogen
    in een
    petroleumbron
    gestopt
    en ik ben daarvoor
    tot 5 jaar gevangenisstraf
    veroordeeld.

    - Hoe is dat mogelijk?

    - Mijn hele bezit
     bestond toen uit
    één brandende
    lucifer.






    Foto


    In het restaurant


    KLANT:

    Kelner, wilt u
    het venster even sluiten?

    KELNER:

    Tocht het, meneer?

    KLANT:

    Ja, mijn biefstuk is
    al drie keer
     van mijn bord gewaaid.





    Foto

    MEESTER:

    Weet iemand
    waar Napoleon
    gestorven is?

    JANTJE ROEPT:
    (heeft stiekem in zijn
     geschiedenisboek gekeken)

    Op pagina 88, meester!







    Foto

    Op een volle buik
    staat meestal
    een vrolijk hoofd


    Guido Gezelle





    Foto


    Een kring
    om de zon
    geeft water
    in de ton




    Foto

    Als er geen water
    meer is,
    kent men de waarde
     van de put




    Foto

    Wie in de
    wijngaard werkt,
    kan van
    de druiven eten




    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Vindictus Mouse Pointer
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!