Foto
Categorieën
  • aftelrijmpjes (6)
  • Allerlei (5)
  • Filmpjes (2)
  • gedichten (15)
  • kinderliedjes (27)
  • recepten (58)
  • Versjes (9)
  • Weerspreuken (4)
  • Dank je wel voor uw bezoekje! Geniet van mijn blog... en kom gauw eens terug!
    Zoeken in blog

    Archief per maand
  • 10-2017
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 03-2012
  • 01-2012
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 08-2011
  • 05-2011
  • 03-2011
  • 12-2010
  • 10-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Nieuws HLN
  • “We hebben oorlog tegen de floppydisk gewonnen”: Japan kapt nu pas met hét opslagmedium van de jaren 80
  • REVIEW. Galaxy Buds 3 Pro schitteren in geluidservaring, maar falen voor niet-Samsung gebruikers
  • REVIEW. Met Surface Pro 11 wil Microsoft AI-tijdperk in gaan: lukt dat ook en heb je er iets aan?
  • Ook in Frankrijk loop je risico: zo vermijd je een torenhoge gsm-rekening op vakantie
  • Van Flip 6 tot volledig vernieuwde draadloze oortjes: dit kondigde Samsung aan in Parijs
  • Vakbond Samsung kondigt uitzonderlijke staking van onbepaalde duur aan, bedrijf verwacht geen impact op productie
  • Wat is het veiligst: Apple, Android of Windows? En hoe helpt je telecomprovider?
  • Vanavond stelt Apple de iPhone 16 voor: dit zijn alle geruchten op een rijtje
  • Google Pixel 9 Pro Fold versus Samsung Galaxy Fold 6 versus OnePlus: welke dure plooitelefoon is nu de beste?
  • Apple onthult over twee weken nieuwe iPhones en smartwatches

     



    MIJN FOTO'S

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • recepten: pompoensoep
  • recept: luchtige chocolademousse
  • liedjes: Sinterklaasje kom maar binnen...
  • versjes: Halloween; op een donkere avond
  • Allerlei: zandtekening uit Oekraine, winnares 2009
  • versjes: Halloween
  • Liedjes: Vogeltje gij zijt gevangen
  • recepten: varkenshaasje in een lekkere mosterdroomsaus
  • Recepten: Witloofpuree met gemalen kaas
  • recepten: varkenshaas in een mosterddragonsaus
  • Liedjes: O kom maar eens kijken
  • versjes: Halloween... nog slechts 2 dagen!
  • versjes: Halloween; Vandaag nog drie dagen
  • versjes: Halloween; Vandaag...Vier dagen
  • recepten: Stoverij met bruine Leffe (recept van oma Lili)
  • recept: Varkenshaas in een spekjasje met paprika's (uit de oven)
  • recept: knapperige wafels
  • recept: Courgettesoep
  • recept: Witloofroomsoep
  • recept: Ardeens gebraad
  • filmpje: The skeleton dance
  • recepten: Kabeljauw met groentenkaassaus
  • Recept: zelf gekookt hammetje, honingzoet afgewerkt onder de grill
  • recepten: macaroni carbonara
  • recepten: chocoladebekertjes zelf maken
  • gedicht: Moeder, oud gedicht voorgedragen door kinderen op moederdag
  • recepten: varkenshaas met Leffesaus
  • gedicht: Van een hond, een kat, en nogal wat
  • recept: Kabeljauw met courgette en paprika
  • recepten: Gestoofd konijn
  • recept: surimi-(lunch)slaatje
  • recept: gegratineerde aardappelen uit de microgolf/grilloven
  • liedjes: reuzenlied
  • recepten: Gehaktschotel met aubergine, courgette, paprika's (ovenschotel)
  • allerlei: gedichtje voor Fien
  • recepten: Kabeljauwhaasje met krokant korstje uit de oven
  • recept: gehaktbrood met rundsbouillonsaus
  • allerlei: creaties van Fientje op oudejaarsavond
  • recept: Tagliatelle met scampi en garnalen in een kruiden-roomsaus
  • recepten: kipfilet met romige bieslooksaus (ovenschotel)
  • recept: aardappeltaart
  • recepten: kip in een overheerlijke pikante saus, met rijst (ovenschotel)
  • recepten: cannelloni, met hartige gehaktvulling
  • recepten: stoofpotje van rundsvlees (ovenschotel)
  • allerlei: voor jou
  • versjes: Heksjes dansen rond hun ketel,
  • recepten: Stoverij uit den oven
  • tienergedichten: voor één moment...
  • versjes: Eén brak zijn been
  • Kortfilmpje: Roodkapje
  • weerspreuken oktober: kakelkip
  • recept:: dikke soep van verse tomaten en vermicelli
  • tienergedichten: Ik mis je!
  • versjes: Grote klokken zeggen bim-bam
  • tienergedichten: mijn lief
  • recept:: gehaktballetjes in tomatensaus
  • versjes: weet je wat de bomen zingen?
  • recept: Bulgaarse yoghurt met witloof en fruit
  • recepten: gratin van knolselder
  • recept: Capellini met scampi en champignons
  • Liedjes: Hinkel de pinkel
  • recept: sperziebonen met tomaten en aardappelen op zijn grieks
  • Liedjes: knaapje zag een roosje staan
  • liedjes: twee emmertjes water halen..
  • recepten: Gevulde tomaat met Provençaalse geitenkaas
  • gedichtje: Mama en de kleintjes...
  • recepten: Scampi in een pittige tomatensaus met pasta
  • recepten: marinade voor varkenshaasje
  • weerspreuken mei: zwaluwen
  • gedichten: mijn moederken
  • tienergedichten: Blijf nog even
  • recepten: Scampi met wokspirelli
  • recepten: Deze salade valt heel erg mee wat de smaak betreft.
  • versjes: appelsien
  • tienergedichten: Ben ik zwak?
  • Weerspreuken: april
  • Liedjes: De boer die zaait het graan...
  • Liedjes: onder moeders paraplu
  • recept: romige kipblokjes uit de wok..., met penne
  • recepten: opgevulde (paas)kip
  • recepten: gewone chocolademousse
  • recepten: gegratineerd voorgerechtje met garnalen en appel
  • weerspreuken: februari/zingt de lijster...
  • recepten: spiegeleitje gevangen in toast
  • Liedjes: Zeg kwezelke wilde gij dansen...
  • recepten: gehaktschotel (ovenschotel)
  • liedjes: mijn moeder is een bakkerin...m.mm
  • recepten: kabeljauwhaas in bladerdeeg
  • liedjes: pannekoeken bakken...
  • recept: konijn langzaam gegaard in een tomaat- tuinkruidensoepje
  • recepten: gegratineerd gehaktbrood (ovenschotel)
  • Liedjes: Driekoningen
  • allerlei: Beste wensen
  • liedjes: kijk daar staat een witte man
  • recepten: witte chocolademousse
  • Liedjes: Vier weverkes
  • gedichtje: schoolgangertje
  • Liedjes: roodborstje tikt ..
  • recepten: risotto van gehakt en groenten
  • gedicht: Jantje op stelten
  • recepten: voorgerechtje met paté en brie
  • gedicht van Alice Nahon, mij altijd bijgebleven...
  • aftelrijmpje: Zakdoekje leggen..
  • Liedjes: Wel Anne-Marieke...
  • recepten: pasta met scampisaus
  • recept: kipfilet in een kruidige champignonsaus
  • Liedjes: vlokjes... eentje voor de wintermaanden
  • Liedjes: Vriezeman
  • allerlei: de zaadjes van liefde...
  • allerlei: voor jou...
  • aftelrijmpjes: Uutje beschuutje...
  • aftelrijmpjes: in het straatje..
  • recepten: Varkensmignonette met zongedroogde tomaatjes
  • aftelrijmpjes: onder de piano
  • aftelrijmpjes: iene miene mutte
  • aftelrijmpjes: onder de toren
  • versjes:Tweebeen zit op driebeen....Ra, Ra, waarover gaat dit hier?
  • Liedjes: Ik zou zo graag een koeike kopen
  • Liedjes: Mieke hou je vast...
  • recepten: Gevulde paprika's in de microgolf
  • recepten: pikant hutsepotje met wokgroenten en hamblokjes
  • Liedjes: Ju'tje peerdeke..
  • liedjes: In het bos daar staat een huisje...
  • Liedjes: Daar vaart een man op zee
  • liedjes: Liedje van mijn moeder
  • liedjes: heel apart liedje van mijn moeder
  • Proficiat!
    Foto
    LiLi 's Blog... met Recepten, Kinderliedjes, aftelrijmpjes, versjes, gedichten, ...
    Voor mijn kinderen, kleinkinderen, en ...
    23-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recepten: Kabeljauwhaasje met krokant korstje uit de oven
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Kabeljauwhaasje met krokant korstje, 
         op een bedje van aardappelpuree
                 (ovenschotel)





    Ingrediënten:



    Voor de aardappelpuree:

    -  750 gr aardappelen 
    -  scheutje halfvolle melk
    -  1 eierdooier
    -  25 gr boter
    -  peper, zout, nootmuskaat

    Voor de vis:
     
    -  3 à 4 kabeljauwhaasjes
    -  2 eetlepels olijfolie
    -  2 afgestreken koffielepels provençaalse kruiden
    -  2 ajuinen
    -  2 knoflookteentjes
    -  25 gr boter
    -  3 sneetjes wit brood, (korstjes verwijderen en verkruimelen)
    -  50 gr geraspte kaas
    -  20 cl culinaire light room  
    -  een kwart van een visbouillonblokje
    -  1 koffielepel fijngesneden dille (vers of diepvries )

    Bereiding:

    Puree:
    Kook de aardappelen gaar in water met 1 koffielepel zout.  Steek ze door.  Maak in het midden een kuiltje en doe daarin melk, peper, nootmuskaat, boter en eierdooier.  Meng alles goed dooreen.


    Ovenschotel met vis:
    Verwarm de oven voor op 180 graden.

    Ajuin en teentjes knoflook fijnsnijden (hartje uit de lookteentjes halen.) 
    en samen met de provençaalse kruiden glazig stoven. Verwijder dit mengsel uit de pan.

    Smelt in dezelfde pan de boter en roer de broodkruimels erdoorheen.  Neem de pan van het vuur, laat even afkoelen en roer er de geraspte kaas doorheen.  

    Doe de room in een pannetje, voeg er de dille en de visbouillon aan toe en laat even opwarmen.

    Kruid de kabeljauwhaasjes goed met zout en peper.  Sprenkel er wat citroensap overheen.

    Wrijf een grote ovenschotel in met olijfolie.  
    Breng eerst een laag puree aan.  (dikkere laag in het midden aflopend naar de randen toe.) 
    Leg de gekruide vis op de puree.

    Giet de roomsaus over de vis (saus zal eraf lopen naar de randen toe)
    Bedek de kabeljauw met het ui-mengsel en verdeel daarbovenop de geprepareerde broodkruim.

    Zet  in een oven van 180°C.
    (bij een te vlugge verkleuring van het kruim, de oven verlagen naar 175°)

    Draai de oven na 15-20 minuten uit en laat nog een tiental minuten nagaren in een gesloten oven .


    !! Dit gerecht kan in één grote schotel maar kan ook in individuele ovenschaaltjes worden opgediend.




    Categorie:recepten
    18-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept: gehaktbrood met rundsbouillonsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Gehaktbrood met rundsbouillon-saus








    Ingrediënten voor het vleesbroodje:


    -  1/2 kg gemengd gekruid gehakt
    -  1 ei
    -  3 EL paneermeel
    -  1 EL tomatenketchup
    -  1 EL gesnipperde peterselie
    -  een 1/2 ui zeer fijngesnipperd
    -  een 1/2 ui grofgesneden
    -  een mespunt vleeskruiden (of sate kruiden)
    -  ev. nog wat peper,zout en nootmuskaat (om bij te kruiden indien nodig) 

    Ingrediënten voor de saus:

    -  300 ml water
    -  1/2 rundsbouillonblokje
    -  1 EL maizena roux voor verfijnde bruine sausen (of gewone maizena en wat extra rundsbouillon)


    Bereiding gehaktbrood:

    Alle ingrediënten (behalve de grofgesneden 1/2 ui) samen in een kom doen en alles goed mengen.
    Eventueel nog wat bijkruiden (met peper, zout, nootmuskaat) en er een gehaktbroodje van maken.
    Solo vloeibaar verhitten. 
    Het gehaktbrood daarin aan één zijde goed laten bruinen, dan omdraaien en er de grofgsneden ui  rondstrooien. 
    Verder bakken langs alle kanten tot er overal een bruin korstje gevormd is. 
    Het vuur daarna zeer laag draaien, er enkele eetlepels water aan toevoegen.
    Zet nu een deksel op de pan en laat het gehaktbroodje langzaam garen (gedurende ongeveer 35 minuten)

    Haal het gebakken gehaktbrood uit de pan en laat het een tiental minuten rusten onder aluminiumfolie alvorens het te versnijden  Maak ondertussen de saus.

    Bereiding saus:  

    Neem de pan waarin je het vleesbrood hebt gebakken.  Voeg 300 ml water toe en roer alle aanbaksels los met een garde.  Voeg 1/2 rundsbouilonblokje toe en breng aan de kook.
    Bind de saus met maizena roux voor bruine sausen (of met gewone maizena) tot de gewenste dikte.
    Bijkruiden kan met peper en zout of nog een beetje verkruimelde bouillon naar smaak.
    (Eventueel kan je de saus ziften voordat je ze bindt om een gladdere saus te verkrijgen.)


    Het vleesbrood versnijden in 1 cm dikke sneden en deze in de saus leggen.
    Opdienen met gekookte aardappelen en gestoofde worteltjes.
      

    Categorie:recepten
    01-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.allerlei: creaties van Fientje op oudejaarsavond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    wat  ViND  jE  leuk   AAn   nieuwjaar   MooI    leuk



    één  vlokje  nog  een  vlokje  nog  meer  vlokjes            Dwarrelen   en   warrelen   het  nieuwjaar  begint  



    Bedankt Fien, om dit op mijn blog te schrijven.    Aan iedereen de allerbeste wensen voor 2010!


    Categorie:Allerlei
    29-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept: Tagliatelle met scampi en garnalen in een kruiden-roomsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Tagliatelle met scampi en garnalen in een kruiden-roomsaus






    Aantal personen: 2-3
    Aantal minuten: 15


    Ingrediënten:


    -  500 gr gepelde scampi
    -  50 gr noordzeegarnalen
    -  30 gr kruidenboter
    -  100 ml culinaire light room  5%
    -  30 gr kruidenkaas  (1 miniportie Philadelphia look en fijne kruiden)
    -  een klein scheutje tomatenketchup
    -  peper 
    -  zout
    - 250 gr tagliatelle

    Bereiding:

    Tagliatelle koken in licht gezouten water.
    De kruidenboter verhitten en alle scampi in een paar minuutjes roze bakken.
    Het vuur op een zeer laag pitje zetten en de room en kruidenkaas doorheen de gebakken sampi roeren.  Als laatste de garnaaltjes toevoegen en deze even mee verwarmen.
    Op smaak brengen met een scheutje ketchup, wat peper en zout.

    Serveer met tagliatelle waardoor een nootje kruidenboter gemengd is.


    Categorie:recepten
    05-12-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recepten: kipfilet met romige bieslooksaus (ovenschotel)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

      Kipfilet in een romige bieslooksaus 





      

     Ingrediënten: 

    -         500 gr kipfilet (3 filets, ong. 160-170 gr ‘t stuk)  
    -         zout en peper (of kipkruiden)
    -         30 gr. bakboter 
          (5gr voor het bruinen, beetje voor de ingeboterde schotel, ong. 20 gr voor saus)
    -         20 gram vloeiende bloem
    -         100 ml lichte room 5 % vg
    -         150 ml kippebouillon  (of 150 ml water + 1/5 van kipbouillonblokje)
    -    
     3 afgestreken eetl fijngesneden bieslook
    -     50 gr geraspte Emmentaler light      

    Bereiding:

     

    Oven voorverwarmen op 200 C. Kipfilets met zout en peper (of met kipkruiden) bestrooien, ze even laten bruinen in een anti-kleef-pan en dan naast elkaar in een ingeboterde ovenschaal leggen.

    In dezelfde braadpan de vetstof smelten, bloem erdoor roeren, bouillon er beetje bij beetje  bijschenken en al roerende aan de kook brengen, dan room erbij voegen. Saus terug even laten doorkoken. Bieslook erdoor roeren. Met zout en peper op smaak brengen. Saus over de kip schenken en er gemalen kaas over strooien. Kip in het midden van de oven (180°) in ca 30 minuten gaarbakken.

    De schotel de eerste 15’ afdekken met alu-folie (te droog worden vermijden), de laatste 15 minuten onafgedekt laten om te kleuren.

     

    Bevindingen:


    Aangenaam met een tomatensalade en een goed gepeperde puree. 
    Kan opgediend worden met kroketten of gekookte aardappeltjes.
    Tomatensalade: tomatenschijfjes of -blokjes van vb. 2 tomaten, met een vinaigrette van: 2 kl olijfolie, 1 à 2 kl azijn (naar smaak), peper en zout, en wat fijngesnipperde ui.


    Categorie:recepten
    29-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept: aardappeltaart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Aardappeltaart, gratin 
    (wordt daags voordien klaargemaakt en de dag zelf in de oven opgewarmd)






    Aantal personen: 6


    Ingrediënten:

    -  1 kg geschilde aardappelen (vastkokende)
    -  2 eieren
    -  100 ml halfvolle melk
    -  200 ml room (mag light room zijn, maar dan gebruik je 100 ml volle melk)
    -  1 teentje knoflook
    -  nootmuskaat
    -  peper en zout
    -  80 gr gemalen kaas

    Bereiding:

    Oven voorverwarmen op 175° C
    Een ruime, ronde ovenschotel bekleden met bakpapier. (maakt het gemakkelijker om de gratin later te ontvormen)

    De eieren loskloppen met slagroom, melk, een uitgeperst teentje knoflook,  peper, zout en nootmuskaat naar eigen smaak. (mag goed gekruid zijn, vooral genoeg zout gebruiken want tijdens het bakken trekt het zout voor een groot deel in de aardappelen)
    De aardappelen in zeer dunne schijfjes snijden (met de keukenrobot gaat dat het snelst) en ze doorheen het room-eiermengsel scheppen.
    Alles overbrengen in de ovenschotel en goed aandrukken.
    Geraspte kaas erover strooien en 50 minuten laten garen in de oven.
    Na 50' de aardappeltaart uit de oven halen en laten afkoelen in de schotel.

    Na afkoeling, de taart ontvormen en in  "taartpunten" verdelen.
    De taartpunten in een platte ovenvaste schaal leggen. (vb: deksel van een grote ronde pyrexschotel)
    De aardappeltaart afgedekt bewaren in de koelkast tot net voor het gebruik.  

    Aardappeltaart opwarmen:

    Verwarm de oven voor op 175° C.
    Laat de aardappeltaart in 15-20 minuten terug warm worden.



    Categorie:recepten
    22-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recepten: kip in een overheerlijke pikante saus, met rijst (ovenschotel)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen  Kip in een overheerlijk pikante saus... 
       



    Aantal personen:  2 à 3
    Aantal minuten:  60

    Ingrediënten:

    -   1 braadkip van ongeveer 1 kg
    -   250 gr champignons
    -   1 ajuin
    -   2 teentjes knoflook
    -   1 eetlepel tomatenpuree
    -   1/2 kippenbouillonblokje
    -   1 mespunt saliepoeder 
    -   1 mespunt gedroogde rozemarijn
    -   1 eetlepel sterke paprika in poedervorm
    -   1 koffielepel zout
    -    peper
    -   50 gr boter
    -   50 gr bloem
    -   250 ml water
    -   50 cl porto (5 EL)
    -   80 cl witte wijn (8 EL)

    Bereiding:

    -  Snij de champignons in plakjes, snipper de ui en de knoflook fijn ( haal het hartje uit de
        lookteentjes)

    -   Verdeel de braadkip in 4 stukken  en droog deze goed af. (2x borst + vleugel en 2x bouten +
         onderste deel)
         Doe de bloem, de sterke paprika, de peper en het zout samen in een ruime kom met goed  
         afsluitend deksel. ( je kan ook een stevige plastiek zak gebruiken die je afklemt met een clip).

    -   Breng de stukken kip in de kom met bloem, sluit goed af en draai ermee rond in alle richtingen
        (tot alle stukken kip goed bestoven zijn met de gekruide bloem)
    -  Haal nu de kip uit de kom.  Zet de resterende bloem even opzij.

    -   Verhit  40 gr boter in een pan en bak daarin de kipdelen goed bruin en krokant. 
         Vet een ovenschotel in met boter en leg de gebruinde kipdelen  in de ovenschotel.

    -    Doe de resterende boter bij het aanbaksel in de pan en bak daarin gedurende een 5-tal minuten
         de champignons samen met ui en knoflook. 
    -   Voeg 250 ml lauw water, tomatenpuree, 1/2 kippenbouillonblokje, rozemarijn en salie toe en
         breng zachtjes aan de kook.

    -   Maak van de wijn, de porto en de overgebleven bloem een glad papje. 
        De saus al roerend met dit papje binden.

    -   De saus over de kip verdelen en de ovenschotel goed afdekken met aluminiumfolie. 
    -   Zet 45 minuten in de oven op 180°C.

    -   Dien op met gekookte rijst.


    Variatie: 

    Haal de champignons en de tomatenpuree uit het recept.


    Categorie:recepten
    15-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recepten: cannelloni, met hartige gehaktvulling
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Cannelloni, met hartige gehaktvulling







    Ingrediënten voor 20 rolletjes (= 5 cannelloni/pp)

    Voor de pastarolletjes:
    -  1 doos cannelloni (vb. Agnesi cannelloni n.85, Delhaize)
    -  1 EL solo vloeibaar
    -  2 kleine uien
    -  1 gele of oranje paprika
    -  350 gr gemengd gehakt
    -  400 gr gepelde tomaten in stukjes
    -  1 klein blikje tomatenpuree (70 gr)
    -  1 blokje Knorr kruidenbouquet provencale (tijm, marjolein, rozemarijn)
    -  1 mespunt gedroogde oregano
    -  1 mespunt gedroogde basilicum
    -  peper uit de molen
    -  zout

    Voor de bechamelsaus:
    -  50 gr boter
    -  50 gr bloem
    -  750 ml halfvolle melk
    -  peper en zout naar smaak

    Voor de afwerking:
    -  100 gr gemalen light kaas


    Bereiding:

    Oven voorverwarmen op 180 graden.

    Snij de ui en de paprika in kleine stukjes en bak ze aan in solo vloeibaar gedurende een 5 tal minuten.
    Voeg het gehakt toe en laat alles samen verder bakken.  ( Maak het gehakt voordurend los met een vork of pureestamper)
    Voeg tomatenstukjes, kruidenblokje, tomatenpuree, oregano en basilicum toe. Bijkruiden met peper en zout naar smaak.
    Laat alles nog een vijftal minuten sudderen en draai het vuur dan uit.

    Terwijl het gehaktmengsel afkoelt maak je de bechamelsaus.

    Neem de cannelloni en vul ze op met het gehakt mengsel. (een spuitzak met brede mond of een trechter maakt dit werkje gemakkelijker)
    Leg de gevulde cannelloni naast elkaar in een grote ovenschaal. (of gebruik vier individuele ovenschaaltjes)
    Overgiet met bechamelsaus en bestrooi met gemalen kaas.

    Zet in de oven gedurende 25-30 minuten op 180°- 175 C.

    Dit gerecht kan je de dag voordien klaarmaken om s'anderendaags te serveren.  Zet het dan zolang in de koelkast.


    Categorie:recepten
    12-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recepten: stoofpotje van rundsvlees (ovenschotel)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Stoofpotje van rundsvlees (uit de oven)






    Aantal personen:  5 à 6
    Aantal minuuten:  120


    Ingrediënten:

    -  1kg mager rundsstoofvlees
    -  3 grote uien (of 4 kleinere)
    -  1 eetlepel solo vloeibaar (15 gr)
    -  25 gr bloem 
    -  700 ml lauwwarm water
    -  1,5  rundsbouillonblokje, vetarm
    -  1 kruidenblokje Knorr provençale (tijm, marjolein, rozemarijn)
    -  1 klein blikje tomatenpuree
    -  2 koffielepels azijn
    -  25 gr paneermeel
    -  peper en zout


    Bereiding:

    Oven voorverwarmen op 180 ° C.

    In een grote diepe pan en op een hoog vuur de grofgesnipperde ui glazig fruiten gedurende 5 minuten.  Het stoofvlees daaraan toevoegen en  nog 5 minuten meebakken op een hoog vuur.  Strooi er daarna de bloem over en meng deze goed onder het vlees.  Laat enkele minuutjes intrekken op een zacht vuurtje.  Roer af en toe.

    Neem 700 ml water en los daarin op: 1,5 rundsbouillonblokje, het kruidenblokje en de tomatenpuree.  Giet deze oplossing over het stoofvlees en kruid bij met peper en zout.
    Zet een deksel op de pan en laat een 20-tal minuutjes sudderen op een laag vuur.

    Breng het rundsvlees over in een grote diepe pyrexschotel.  Roer er 2 koffielepels azijn onder.  Bestrooi met paneermeel en zet gedurende 50 minuten in de oven (35 minuten afgedekt laten garen, de stoofschotel even uit de oven halen en omroeren, dan nog 15 minuten terugzetten zonder deksel.)  

    Draai daarna de oven uit, roer eventueel de aanbaksels los van de bodem en dek terug af.  Laat nog 45 à 60 minuten nagaren in de uitgedraaide, nog warme oven vooraleer op te dienen (met gekookte aardappeltjes of kroketten)

    OF:... 
    Serveer 's anderendaags na opwarming in de oven.




    Categorie:recepten
    01-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.allerlei: voor jou
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor jou...


    Twinkelende ogen en 
    blozende wangen.
    Een roos zo mooi, 
    door niets te vervangen
    Een ziel wijs en oud,
    ...een moeder van goud.   



    © uit: Lili's versjes


    Categorie:Allerlei
    28-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.versjes: Heksjes dansen rond hun ketel,
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

      Heksje, heksje klein maar fijn...






    Heksje, heksje, klein maar fijn.
    Wat is het toch leuk om een heks te zijn.
    Keteltje, keteltje rond en groot.
    We dansen samen in de goot!
    Pompoen, pompoen, wat moet ik met je doen?
    Zal ik een soepje van je maken of...
    geef ik je een dikke zoen.


    Categorie:gedichten
    25-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recepten: Stoverij uit den oven
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Stoverij uit den oven  
    (de dag voordien of  's ochtends klaar te maken, om 's anderendaags of 's avonds te serveren)







    Ingrediënten:


    -  1 kg mager rundsstoofvlees
    -  3 grote uien (of 4 kleinere)
    -  1 eetlepel solo vloeibaar 
    -  25 gr bloem 
    -  700 ml lauw tot warm water
    -  1 rundsbouillonblokje, vetarm
    -  1 kruidenblokje Knorr provençale (tijm, marjolein, rozemarijn)
    -  2 koffielepels azijn
    -  2 eetlepels paneermeel
    -  1 sneetje peperkoek (vb. Vondelmolen, zonder parelsuiker)
    -  peper


    Bereiding:


    In een grote diepe pan en op een hoog vuur de grofgesnipperde ui glazig fruiten.
    De gestoofde ui uit de pan halen en in dezelfde pan het stoofvlees goed laten bruinen.  
    Voeg daarna de uien terug bij het vlees, strooi er bloem over en meng deze goed onder het vlees. 
    Laat enkele minuutjes intrekken op een zacht vuurtje.  Roer af en toe.

    Neem 700 ml warm water en los daarin op: het rundsbouillonblokje en het kruidenblokje. 
    Giet dit mengsel over het stoofvlees en kruid ev. bij met peper.
    Zet het vuur hoog tot het kookpunt bereikt is en draai daarna het vuur zeer laag. 
    Zet een deksel op de pan en laat nog een 20-tal minuutjes sudderen.
    De oven ondertussen voorverwarmen op 180 ° C.

    Schep het rundsvlees (en de saus) daarna in een grote diepe pyrexschotel.  
    Roer er 2 koffielepels azijn onder. 
    Bestrooi met paneermeel en zet gedurende 30 minuten, afgedekt, in de oven op 180°C.
    Na 30 minuten de schotel uit de oven halen, de peperkoek erin verbrokkelen en alles eens goed van de bodem losmaken.  Daarna terug 30' , nu onafgedekt, in de oven van 180°C zetten.  (Na 15' best nog eens omroeren.)  

    Haal de schotel (na totaal 60 minuten) uit de oven, roer alles nog eens goed door elkaar en dek af.  Zet terug in de uitgedraaide, nog warme oven en laat de stoofschotel daarin helemaal afkoelen.

    Serveer 's anderendaags, na 15 minuten opwarming in een oven van 180° C.




    Categorie:recepten
    21-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tienergedichten: voor één moment...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Voor één moment...



    Voor één moment
    liet ik de teugels vieren.
    Voor één moment
    gaf ik je mijn vertrouwen.

    Voor een leven lang
    zal dat mijn leven verzieren.
    Voor een leven lang
    zal mij dat berouwen

    © Alin


    Afbeelding: Madonna, Edward Munch



    Categorie:gedichten
    19-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.versjes: Eén brak zijn been
    Klik op de afbeelding om de link te volgen 1     Eén brak zijn been
    2     Twee-e moest hem leen  
    3     Dreie kakt op de kaseie
    4     Viere zit op de deuvepiere 
    5     Veuve pakt een deuve
    6     Zesse gaat naar de messe
    7     Zeven gaat er neven
    8     Achte stond te wachte
    9     Negen komt hem tegen
    10   Tiene ed 't geziene

    Categorie:gedichten
    10-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kortfilmpje: Roodkapje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Sprookjes voor herfst- of winteravonden,



    Roodkapje  (animatiefilmpje)


     .
    Bron van dit filmpje: http://www.digitips.be/digitips/12ta-Luisterverhalen.html

    Hou je van Griezelen?

    Kijk dan ook eens naar het winnende filmpje "Beste Animatie" Knock Out Shorts 2007:  van Stijn Van Elst uit Wilrijk.

    (link best niet openen in het bijzijn van kleinere kindjes)

    Wie is er bang voor de boze wolf? 


    Categorie:Filmpjes
    01-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.weerspreuken oktober: kakelkip






    Kakelen kippen lang en goed, zal het regenen in overvloed


    Categorie:Weerspreuken
    29-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept:: dikke soep van verse tomaten en vermicelli
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     Soep van verse tomaten, met vermicelli 
      (kan ook gemixt worden en verrijkt met wat room, zie bijlage)








    Ingrediënten

    -  1 kg verse vleestomaten
    -  1 grote rode ui
    -  mespuntje marjolein
    -  mespuntje oregano
    -  mespuntje foeliepoeder
    -  2 kruidnagels
    -  takje tijm
    -  blaadje laurier
    -  beetje Italiaanse kruiden uit de molen.
    -  scheutje worchestershiresaus
    -  30 gr vermicelli
    -  1 liter water
    -  2 groentenbouillonblokjes
    -  1/2 rundsbouilonblokje
    -  beetje peper en zout
    -  (ev: restjes kip of gehaktballetjes)
    -  fijngesneden peterselie en gehakte bieslook


    Bereiding

    De ui in grove stukken snijden.
    De tomaten kruisgewijs insnijden, even in kokend water onderdompelen, ontvellen en in grote stukken snijden.
    Ui glazig laten worden in wat boter. Daarna de stukken tomaat toevoegen en even laten meestoven.
    Water, bouillonblokjes en vermicelli toevoegen.
    Kruiden met oregano, marjolein, blaadje laurier, takje tijm, Italiaanse kruiden, scheutje worchestershire saus, beetje foelipoeder, 2 kruidnagels en wat peper.
    De soep 30-40 minutjes laten koken. 
    Na 5 minuten koken goed dooreenroeren met een garde.
    Na 15 minuten nog eens goed dooreenroeren (om de stukken tomaat wat kleiner te maken).
    Eventueel restjes kip of gehaktballetjes toevoegen.
    Indien gewenst bijkruiden met zout, peper en Italiaanse kruiden.

    Net voor het opdienen wat verse peterselie en bieslook over het bord soep strooien.

    ! Laurierblad,  takje tijm en kruidnagels uit de soep verwijderen alvorens op te dienen.


    Gemixte versie van deze soep:

    Heb je liever een fijngemaakte soep, dan kan je deze soep mixen met een staafmixer.  
    In dit geval haal je eveneens tijm, laurier en kruidnagel uit de soep voordat je mixt.
    Je krijgt hier meteen een gebonden soep, door de vermicelli.
    Roer er wat room doorheen en geef extra kleur en smaak met gehakte peterselie en bieslook.

    Bijlagen:
    gemixte tomatensoep.jpg (57 KB)   


    Categorie:recepten
    25-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tienergedichten: Ik mis je!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik mis je!


    Volle maan...
    de wind waait
    mijn hart 
                         overhoop.
                Het stroomt
              als de regen
           naar beneden.
                 Waar het
                         in de stilte
                              van de nacht
                                 geduldig 
                              op je
                               wacht.
     
                             © van Ilseke


    Categorie:gedichten
    21-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.versjes: Grote klokken zeggen bim-bam
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Grote klokken zeggen
    bim-bam bim-bam.
    Kleine klokken zeggen
    tik-ke tak, tik-ke tak.
    En die kleine polshorloges zeggen
    tikke takke tikke takke tikke takke tikke takke.


    Categorie:Versjes
    19-09-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tienergedichten: mijn lief
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mijn lief...

    Ik hou van je
    Ik haat je
    Ik mis je
    Ik krijg het
    op mijn heupen
    van je...


    Ik  knuffel je
    Ik kus je
    Ik heb angst,
    ...
    voor een leven
    zonder je...



    © van: alin

    Afbeelding: ARLE,  V. Van Gogh


    Categorie:gedichten

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    mailgroephuisdieren
    blog.seniorennet.be/mailgro
    Blog als favoriet !

    Foto

     

     studio Brussel


    Foto


    Foto

    Berichtje achterlaten?


    Foto

    mij een mail sturen?


    Foto

    Wijze Uitspraken en Humor


    Foto

     


    Geluk is de kunst
     een boeket te maken
    met de bloemen
    waar je bij kunt.




    Foto



    Prof. :

    "Geef  mij eens
    een voorbeeld van
    tijdsbesparing!"

    Student:
    "Liefde op
    het eerste
    gezicht!"




    Foto


    Die 't kakelen
    niet kan verdragen
    en moet
    achter geen eieren vragen.

    Guido Gezelle





    Foto



    Toen was ik gelukkig.
    Daar was ik gelukkig.
    Dan was ik gelukkig.
    Ginds zou ik gelukkig zijn.
    Waarom nooit eens
    hier en nu?

    Pol Vanhaverbeke




    Foto

     
    Juf.:

    " Hoe vaak wisselt
    het menselijk gebit?

    Leerling:

    Twee keer!
    Na het melkgebit
    komt
    het blijvend gebit.
    En daarna
     volgt
     het kunstgebit!





    Foto


    Oktober

    Ik was de achtste,
    als meert de eerste was.
    En dus kwam toen mijn naem
    October van pas:
    Ik kom met regen
    en groot gedruis van winden.
    Pas op uw dijk en dak,
    eer ik het kom verslinden.




    Foto


    Wie het kleine
     niet eert,
    is het grote
     niet weerd!




    Foto



    Wat baten kaars
     en bril,
    als den uil
     niet zien
     'n wil.



    Foto


    Geen liefde
     zonder tranen,
    ...
    tranen van
     verdriet of...
    parels
     van geluk.



    Foto



    Ontdek
    eerst jezelf,
     ...en dan de
    wereld.




    Foto

     


    Wie weet
    wat een parasiet is?

    Ik juf,
    Dat is zo'n ding
    waarmee ze uit
    een  vliegtuig
     springen!




    GOE GEZELSCHAP
    KORT DEN WEG

    Guido Gezelle




    Foto


    Gevangenisdirecteur
    aan terdoodveroordeelde:


    "Wat wenst u
    voor uw laatste
    maaltijd?"

    Terdoodveroordeelde:

    Ree met
    een fles wijn
    uit het jaar
    2040



    Foto



    Menig wijs woord
    wordt schertsend
    uitgesproken

    Dat is nog niet
     te vergelijken met
    het aantal dwaasheden
    dat in alle ernst
    wordt gezegd.




    Foto


    Echtelijke ruzie

    Vrouw

    Ik zou
    op je graf
    kunnen dansen,
    zo erg haat ik je!

    Man

    Dan wil ik
    in zee begraven
    worden.




    Foto


    Een nul
    kan bestaande
    problemen
    vertien-
    voudigen.




    Foto


    Wie niet tevreden is
     met wat hij heeft,
    zal ook niet
    tevreden zijn
    met wat hij krijgt. 

    Socrates




    Foto



    Het voordeel
    van verstand is
    dat men
    zich dom kan houden;
    het omgekeerde
    is moeilijker.

    Tucholsky






    Foto


    Gezond verstand
     en
    gevoel voor humor
     zijn hetzelfde,
    maar in
    verschillend tempo.

    Gevoel voor humor
     is gewoon
     gezond verstand
     dat danst.



    Foto


    De meeste mensen
     worden
    als 'origineel'
    geboren
    en sterven
    als
     'kopie'.




    Foto


    Wie iets wil doen,
     vindt een middel.

    Wie niets wil doen,
    een excuus.




    Foto


    - Ik heb m'n hele vermogen
    in een
    petroleumbron
    gestopt
    en ik ben daarvoor
    tot 5 jaar gevangenisstraf
    veroordeeld.

    - Hoe is dat mogelijk?

    - Mijn hele bezit
     bestond toen uit
    één brandende
    lucifer.






    Foto


    In het restaurant


    KLANT:

    Kelner, wilt u
    het venster even sluiten?

    KELNER:

    Tocht het, meneer?

    KLANT:

    Ja, mijn biefstuk is
    al drie keer
     van mijn bord gewaaid.





    Foto

    MEESTER:

    Weet iemand
    waar Napoleon
    gestorven is?

    JANTJE ROEPT:
    (heeft stiekem in zijn
     geschiedenisboek gekeken)

    Op pagina 88, meester!







    Foto

    Op een volle buik
    staat meestal
    een vrolijk hoofd


    Guido Gezelle





    Foto


    Een kring
    om de zon
    geeft water
    in de ton




    Foto

    Als er geen water
    meer is,
    kent men de waarde
     van de put




    Foto

    Wie in de
    wijngaard werkt,
    kan van
    de druiven eten




    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Vindictus Mouse Pointer
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!