Bekertjes uit chocolade (om bv. te vullen met chocolademousse)
Ingrediënten en benodigdheden:
- Chocolade naar keuze (wit, melk of puur) Reken per bekertje één regel of reep chocolade. - Plastiekfolie (of diepvrieszakjes) waaruit je vierkante stukjes snijdt van zo'n 15 op 15 cm. - Kleine glaasjes waarop je de folie met chocolade kan laten opstijven. - Microgolf om de chocolade te smelten (kan ook au bain marie).
Bereiding:
- Breek de chocolade in stukjes en smelt ze in de microgolf (zonder toevoegingen, op volle kracht: ong. 1 minuut 30 sec. voor 4 à 5 repen bruine chocolade. Witte chocolade iets minder lang, ong. 1 minuut 20 sec)
- De chocolade zal gedeeltelijk gesmolten zijn. Roer dan met een garde tot alle chocoladebrokjes verdwenen zijn en een blinkende gladde massa overblijft.
- Per bekertje neem je een soeplepel chocolade. Strijk deze uit op het folievelletje, in cirkelvorm met een diameter van ong. 10-11 cm .
- Leg dan het midden van het velletje op een omgekeerd aperitiefglaasje, zodat het chocoladebekertje zijn vorm krijgt en de chocolade terug kan opstijven.
- Zet de vormpjes op een koele plaats tot de chocolade terug helemaal hard geworden is.
- Maak de opgesteven vormpjes los van de glaasjes en trek de folie voorzichtig uit het bekertje.
Categorie:recepten
|