|   Kabeljauw met groentenkaassaus 
 
 
 
 Aantal personen: 2-3
 Aantal minuten: 40
 Ingrediënten: Ingrediënten om vis te stoven: -  500 gr kabeljauwfilets (diepvries of vers, kan ook met andere visfilet vb. Tilapia of Alaska Polak)-  1 groentenbouillonblokje
 -  600 ml water
 Ingrediënten voor kaassaus met groenten: - 20 g margarine (vloeibaar) - 20 g bloem
 - 125 ml halfvolle melk
 - 125 ml visbouillon (of kookvocht waar de vis in gaarde)
 - 20 g geraspte Emmentaler light  (of 1 sneetje ZIZ light smeltkaas)
 - 100 g witte selder in kleine blokjes (2 afgebroken stengels)
 - 100 g wortel in blokjes (2 kleine wortelen)
 - zout en peper
   Bereiding: 
 Vis:-  1 groentenbouillonblokje oplossen in 600 ml water
 -  de groentenbouillon aan de kook brengen.
 -  de (bevroren) visfilets in de groentenbouillon leggen en laten gaar worden.
 Saus-  sausgroenten in kleine blokjes snijden (wortel, witte selder)
 - een beetje van de bouillon (waarin vis stooft) afnemen en daarin de wortel- en selderblokjes
 gaarstoven.  - een witte saus bereiden met boter, bloem, melk en visbouillon
 (benodigdheden: zie hoger, ingrediënten kaassaus),
 - eerst het sneetje light kaas in de saus verbrokkelen (of er de gemalen kaas indoen), de saus terug
 gladroeren en daarna de gestoofde wortel- en selderblokjes doorheen de saus mengen.
 (kookvocht afgieten van de groenten vooraleer ze onder de kaassaus te mengen.)
 - peper en zout toevoegen naar smaak.
 Serveertip:
 
 Opdienen met aardappelpuree.
 Wil je extra groenten? Serveer er gestoofde prei bij (beste is het wit van de prei).
 
 
 Categorie:recepten
 
 |