Kabeljauw met groentenkaassaus
Aantal personen: 2-3 Aantal minuten: 40
Ingrediënten:
Ingrediënten om vis te stoven:
- 500 gr kabeljauwfilets (diepvries of vers, kan ook met andere visfilet vb. Tilapia of Alaska Polak) - 1 groentenbouillonblokje - 600 ml water
Ingrediënten voor kaassaus met groenten:
- 20 g margarine (vloeibaar) - 20 g bloem - 125 ml halfvolle melk - 125 ml visbouillon (of kookvocht waar de vis in gaarde) - 20 g geraspte Emmentaler light (of 1 sneetje ZIZ light smeltkaas) - 100 g witte selder in kleine blokjes (2 afgebroken stengels) - 100 g wortel in blokjes (2 kleine wortelen) - zout en peper
Bereiding:
Vis: - 1 groentenbouillonblokje oplossen in 600 ml water - de groentenbouillon aan de kook brengen. - de (bevroren) visfilets in de groentenbouillon leggen en laten gaar worden.
Saus - sausgroenten in kleine blokjes snijden (wortel, witte selder) - een beetje van de bouillon (waarin vis stooft) afnemen en daarin de wortel- en selderblokjes gaarstoven. - een witte saus bereiden met boter, bloem, melk en visbouillon (benodigdheden: zie hoger, ingrediënten kaassaus), - eerst het sneetje light kaas in de saus verbrokkelen (of er de gemalen kaas indoen), de saus terug gladroeren en daarna de gestoofde wortel- en selderblokjes doorheen de saus mengen. (kookvocht afgieten van de groenten vooraleer ze onder de kaassaus te mengen.) - peper en zout toevoegen naar smaak.
Serveertip:
Opdienen met aardappelpuree. Wil je extra groenten? Serveer er gestoofde prei bij (beste is het wit van de prei).
Categorie:recepten
|