Kipfilet in een romige bieslooksaus
Ingrediënten:
- 500 gr kipfilet (3 filets, ong. 160-170 gr t stuk) - zout en peper (of kipkruiden) - 30 gr. bakboter (5gr voor het bruinen, beetje voor de ingeboterde schotel, ong. 20 gr voor saus) - 20 gram vloeiende bloem - 100 ml lichte room 5 % vg - 150 ml kippebouillon (of 150 ml water + 1/5 van kipbouillonblokje) - 3 afgestreken eetl fijngesneden bieslook - 50 gr geraspte Emmentaler light
Bereiding:
Oven voorverwarmen op 200 C. Kipfilets met zout en peper (of met kipkruiden) bestrooien, ze even laten bruinen in een anti-kleef-pan en dan naast elkaar in een ingeboterde ovenschaal leggen.
In dezelfde braadpan de vetstof smelten, bloem erdoor roeren, bouillon er beetje bij beetje bijschenken en al roerende aan de kook brengen, dan room erbij voegen. Saus terug even laten doorkoken. Bieslook erdoor roeren. Met zout en peper op smaak brengen. Saus over de kip schenken en er gemalen kaas over strooien. Kip in het midden van de oven (180°) in ca 30 minuten gaarbakken.
De schotel de eerste 15 afdekken met alu-folie (te droog worden vermijden), de laatste 15 minuten onafgedekt laten om te kleuren.
Bevindingen:
Aangenaam met een tomatensalade en een goed gepeperde puree. Kan opgediend worden met kroketten of gekookte aardappeltjes. Tomatensalade: tomatenschijfjes of -blokjes van vb. 2 tomaten, met een vinaigrette van: 2 kl olijfolie, 1 à 2 kl azijn (naar smaak), peper en zout, en wat fijngesnipperde ui.
Categorie:recepten
|