Gemarineerde varkenshaas ...op de BBQ
Ingrediënten:
- 2 eetlepels tomatenketchup - 2 eetlepels Ketjap Manis (verkrijgbaar bij colruyt) - 4 eetlepels olijfolie extra virgin - 2 teentjes knoflook (worden uitgeperst of fijngesnipperd) - peper uit de molen - zout - (eventueel: enkele fijngesnipperde rozemarijnblaadjes ) - 1 ui (in grove stukken gesneden, zoals je ze ziet op een spies) - 1 varkenshaas
Bereiding:
Varkenshaas in gelijke blokjes snijden Alle ingrediënten (behalve ui) dooreen mengen. Peper en zout naar smaak toevoegen. In een diepe kom de marinade met de varkenshaasblokjes vermengen en dit op z'n minst een uur laten intrekken. (Beter is een hele nacht te laten marineren) De blokjes varkenshaas aan spiezen rijgen, afwisselend met partjes ui. De spiezen bakken op grill of Bbq
Categorie:recepten
|