<color=ooo66>Witloofpuree met gemalen kaas ( + bruin gebakken kipfilet)
Ingrediënten:
- 6 middelgrote aardappelen - 3 dikke witloofstronken - 1 eierdooier - mespuntje dragon - mespuntje kippenkruiden - peper en zout - 150 gr gemalen emmenthaler - 1 kl gemalen parmesaan - een suikerklontje - een hoekje van een kippenbouillontablet - klontje boter
Bereiding:
De aardappelen schillen en opzetten in licht gezouten water. Laten koken tot ze gaar zijn en afgieten.
De harde kern uit het witloof halen en de groente in grove stukken snijden. De boter verhitten in een pan en het witloof daarin goudgeel stoven. Zout, peper, een stukje kippenbouillon en een klontje suiker toevoegen. Nog 20 minuuten laten verder garen, met het deksel op de pan.
De gekookte aardappelen en het gare witloof samen door de roerzeef draaien. Een eierdooier toevoegen aan de puree. Kruiden met peper, zout. Daarna de helft van de gemalen kaas, en de parmesaanse kaas door de puree roeren. Op smaak brengen met dragon en kippenkruiden.
De puree in een ovenschotel doen en bestrooien met de rest van de gemalen kaas. De schotel even laten bruinen onder de grill.
Dien op met bruin gebakken kipfilet, die royaal werd gekruid met kippenkruiden.
Categorie:recepten
|