Foto
Dank je wel voor uw bezoekje! Geniet van mijn blog... en kom gauw eens terug!
Zoeken in blog

Categorieën
  • aftelrijmpjes (5)
  • allerlei (26)
  • filmpjes (38)
  • gedichten/versjes (24)
  • kinderliedjes (28)
  • luistersprookjes (8)
  • recepten (59)
  • spelletjes en puzzels (9)
  • Archief per maand
  • 10-2017
  • 11-2015
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 01-2012
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 08-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 03-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 07-2008
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Nieuws HLN
  • “We hebben oorlog tegen de floppydisk gewonnen”: Japan kapt nu pas met hét opslagmedium van de jaren 80
  • Apple stelt nieuwe iOS 18 bomvol AI voor: wat verandert er op je iPhone?
  • KIJK. Robothond met mitrailleur is geen fictie meer in China
  • Netflix en co passen strategie aan en dat zal je voelen in je portefeuille: “Het is gedaan met profiteren”
  • Van Flip 6 tot volledig vernieuwde draadloze oortjes: dit kondigde Samsung aan in Parijs
  • Vakbond Samsung kondigt uitzonderlijke staking van onbepaalde duur aan, bedrijf verwacht geen impact op productie
  • Ook jouw gegevens liggen mogelijk voor het rapen: hacker kraakt verlopen domeinnamen van (overheids)instanties
  • Onbeperkt Jommeke en Kiekeboes lezen voor 6,99 euro per maand? Standaard Uitgeverij komt met stripabonnement
  • ? Zijn er grenzen aan de groei van AI? Onze techexpert woont Google-presentatie bij: “We zullen veranderingen al heel snel beginnen te zien”
  • Ook in Frankrijk loop je risico: zo vermijd je een torenhoge gsm-rekening op vakantie

     



    MIJN FOTO'S

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • recepten: pompoensoep
  • Charles is geboren
  • charles
  • weekendje uit
  • recept: luchtige chocolademousse
  • liedjes: Sinterklaasje kom maar binnen...
  • puzzels: Happy Halloween
  • versjes: Halloween; op een donkere avond
  • verjaardagslied Niels
  • allerlei: zandtekening uit Oekraine, winares 2009
  • versjes: Halloween
  • Liedjes: Vogeltje gij zijt gevangen
  • recepten: varkenshaasje in een lekkere mosterdroomsaus
  • Kleine Hiawatha
  • Witloofpuree met gemalen kaas
  • recepten: varkenshaas in een mosterddragonsaus
  • Liedjes: O kom maar eens kijken
  • kinderliedjes: Sinterklaas, zegt moe...
  • versjes: Halloween... nog slechts 2 dagen!
  • versjes: Halloween; Vandaag nog drie dagen
  • WMM video: Aldo en de vliegende stofzuiger
  • versjes: Halloween; Vandaag...Vier dagen
  • recepten: Stoverij met bruine Leffe (recept van oma Lili)
  • allerlei: Niels is 1 jaar
  • recept: Varkenshaas in een spekjasje met paprika's (uit de oven)
  • WMM video: Frits' speelgoedautootjes
  • recept: knapperige wafels
  • recept: Courgettesoep
  • recept: Witloofroomsoep
  • filmpjes: schommelen met papa, april 2010
  • recept: Ardeens gebraad
  • Allerlei: Niels
  • filmpjes:The skeleton dance
  • filmpjes: Jens holt een pompoen uit
  • recepten: Kabeljauw met groentenkaassaus
  • Recept: zelf gekookt hammetje, honingzoet afgewerkt onder de grill
  • recepten: macaroni carbonara
  • recepten: chocoladebekertjes zelf maken
  • spelletjes: arkanoid
  • gedicht: Moeder, oud gedicht voorgedragen door kinderen op moederdag
  • recepten: varkenshaas met Leffesaus
  • gedicht: Van een hond, een kat, en nogal wat
  • sprookje: Frits' speelgoed autootjes
  • sprookjes: Het geheim van de prins
  • recept: Kabeljauw met courgette en paprika
  • recepten: Gestoofd konijn
  • recept: surimi-(lunch)slaatje
  • allerlei: Jens werd 2 jaar
  • recept: gegratineerde aardappelen uit de microgolf/grilloven
  • liedjes: reuzenlied
  • recepten: Gehaktschotel met aubergine, courgette, paprika's (ovenschotel)
  • allerlei vrije schets Jens
  • allerlei: gedichtje voor Fien
  • recepten: Kabeljauwhaasje met krokant korstje uit de oven
  • recept: gehaktbrood met rundsbouillonsaus
  • allerlei: creaties van Fientje op oudejaarsavond
  • puzzels: Jens op een regendag
  • recept: Tagliatelle met scampi en garnalen in een kruiden-roomsaus
  • sprookje: Het meisje met de zwavelstokjes
  • filmpjes: Jens een Club supporter?
  • sprookje: De elfjes en de schoenmaker
  • allerlei: Wie was Sint Nicolaas
  • recepten: kipfilet met romige bieslooksaus (ovenschotel)
  • sprookjes: De legpuzzel van Joke
  • allerlei:Jens, 1 jaar en 9 maand
  • recept: aardappeltaart
  • sprookjes: De drie biggetjes
  • recepten: kip in een overheerlijke pikante saus, met rijst (ovenschotel)
  • allerlei: sudoku
  • recepten: cannelloni, met hartige gehaktvulling
  • recepten: stoofpotje van rundsvlees (ovenschotel)
  • allerlei: voor jou
  • versjes: Heksjes dansen rond hun ketel,
  • recepten: Stoverij uit den oven
  • tienergedichten: voor één moment...
  • versjes: Eén brak zijn been
  • allerlei: Roodkapje
  • recept:: dikke soep van verse tomaten en vermicelli
  • tienergedichten: Ik mis je!
  • puzzels: kikker
  • versjes: Grote klokken zeggen bim-bam
  • tienergedichten: mijn lief
  • recept:: gehaktballetjes in tomatensaus
  • versjes: weet je wat de bomen zingen?
  • allerlei: slideshow eigen natuurfoto's
  • recept: Bulgaarse yoghurt met witloof en fruit
  • recepten: gratin van knolselder
  • recept: Capellini met scampi en champignons
  • Liedjes: Hinkel de pinkel
  • weerspreuken oktober: kakelkip
  • recept: sperziebonen met tomaten en aardappelen op zijn grieks
  • Liedjes: knaapje zag een roosje staan
  • puzzel: mussen uitgestorven? Nee, dat denk ik niet
  • allerlei: Jens aan zee
  • liedjes: twee emmertjes water halen..
  • recepten: Gevulde tomaat met Provençaalse geitenkaas
  • allerlei: Uitkerkse polders (eigen foto's)
  • gedichtje: Mama en de kleintjes...
  • recepten: Scampi in een pittige tomatensaus met pasta
  • filmpjes: mijn rode emmer...en heksensoep
  • recepten: marinade voor varkenshaasje
  • weerspreuken mei: zwaluwen
  • gedichten: mijn moederken
  • tienergedichten: Blijf nog even
  • recepten: Scampi met wokspirelli
  • recepten: Deze salade valt heel erg mee wat de smaak betreft.
  • versjes: appelsien
  • tienergedichten: Ben ik zwak?
  • Weerspreuken: april
  • Liedjes: De boer die zaait het graan...
  • Liedjes: onder moeders paraplu
  • recept: romige kipblokjes uit de wok..., met penne
  • recepten: opgevulde (paas)kip
  • recepten: gewone chocolademousse
  • allerlei: Jens werd 1 jaar
  • recepten: gegratineerd voorgerechtje met garnalen en appel
  • weerspreuken: februari/zingt de lijster...
  • recepten: spiegeleitje gevangen in toast
  • allerlei: jens bijna 1 jaar
  • Liedjes: Zeg kwezelke wilde gij dansen...
  • filmpjes: Schaterende Jens
  • recepten: gehaktschotel (ovenschotel)
  • liedjes: mijn moeder is een bakkerin...m.mm
  • recepten: kabeljauwhaas in bladerdeeg
  • liedjes: pannekoeken bakken...
  • recept: konijn langzaam gegaard in een tomaat- tuinkruidensoepje
  • recepten: gegratineerd gehaktbrood (ovenschotel)
  • Liedjes: Driekoningen
  • allerlei: Beste wensen
  • liedjes: kijk daar staat een witte man
  • recepten: witte chocolademousse
  • puzzel: boterham met choco
  • Liedjes: Vier weverkes
  • Werkwijze kalkoen vullen
  • gedichtje: schoolgangertje
  • Liedjes: roodborstje tikt ..
  • recepten: risotto van gehakt en groenten
  • gedicht: Jantje op stelten
  • recepten: voorgerechtje met paté en brie
  • allerlei: Sinterklaas was hier.. Jens
  • gedicht van Alice Nahon, mij altijd bijgebleven...
  • aftelrijmpje: Zakdoekje leggen..
  • Liedjes: Wel Anne-Marieke...
  • recepten: pasta met scampisaus
  • spelletjes: Background survival
  • recept: kipfilet in een kruidige champignonsaus
  • allerlei: Jens op de babybeurs, expo Gent
  • Liedjes: vlokjes... eentje voor de wintermaanden
  • Liedjes: Vriezeman
  • allerlei: de zaadjes van liefde...
  • allerlei: voor jou...
  • aftelrijmpjes: Uutje beschuutje...
  • aftelrijmpjes: in het straatje..
  • recepten: Varkensmignonette met zongedroogde tomaatjes
  • aftelrijmpjes: onder de piano
  • aftelrijmpjes: iene miene mutte
  • aftelrijmpjes: onder de toren
  • versjes:Tweebeen zit op driebeen....Ra, Ra, waarover gaat dit hier?
  • puzzels: knuffels
  • Liedjes: Ik zou zo graag een koeike kopen
  • Liedjes: Mieke hou je vast...
  • recepten: Gevulde paprika's in de microgolf
  • recepten: pikant hutsepotje met wokgroenten en hamblokjes
  • Liedjes: Ju'tje peerdeke..
  • liedjes: In het bos daar staat een huisje...
  • Liedjes: Daar vaart een man op zee
  • liedjes: Liedje van mijn moeder
  • Proficiat!
  • liedjes: heel apart liedje van mijn moeder
    Foto
    LiLi 's Blog... met Recepten, Filmpjes, Spelletjes en Puzzels, Kinderliedjes, Luistersprookjes...
    Voor mijn kinderen, kleinkinderen, en ...
       

    Wegwijzer:

    - Via de onderstaande buttons kan je kiezen uit een onderwerp naar keuze.
    - Achtergrondmuziek kiezen (of uitzetten) is mogelijk via de muziekspeler in de rechterzijkolom.
    - Kinderliedjes of versjes kunnen (meestal) via de bijhorende muziekspeler worden beluisterd .




    07-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recepten: opgevulde (paas)kip
    Klik op de afbeelding om de link te volgen    Opgevulde kip









    Aantal personen: 5 tot 6
    Aantal minuten:  90


    Ingrediënten

    -  een ontbeende braadkip (ontbenen kan je vragen aan de slager of je kunt het ook zelf eens proberen, zie verder)
    -  400 gr kippengehakt
    -  2 eieren
    -  4 eetlepels paneermeel
    -  1 eetlepel ketchup
    -  1 koffielepel zachte paprika 
    -  1 mespunt kerriepoeder
    -  1/2 koffielepel gedroogde marjolein
    -  1 teentje knoflook
    -  peper en zout
    -  2 takjes van een witte selder, fijngehakt
    -  2 kleine wortelen, fijngehakt
    -  1/2 venkelknol, fijngehakt (of het witte gedeelte van één prei, fijngehakt )
    -  1 ui, gesnipperd
    -  1 rood pepertje, ontdaan van zaadlijsten en zaadjes en fijngesnipperd
    -  een glas witte wijn
    -  beetje water
    -  braadboter
    - enkele grove stukken wortel, selder, om naast de kip te leggen in de braadschotel.


    Voorbereiding: Kip ontbenen (zie link voor een videovoorstelling)

    Doe het elastiekje los van de kip maar snij het niet door, de kip wordt er later terug mee opgebonden.
    Leg de kip met de borstzijde op tafel en verwijder het staartgedeelte.  Snij met een scherp mes langsheen de ruggegraat van de kip. Maak het vlees los van de ribben. Ter hoogte van de onderrug zorg je dat je de "haasjes" meehebt met het vlees.
    Ga voorzichtig verder en maak het borstbeen los van het vlees tot heel het karkas vrij  is (goed opletten:  je mag niet doorheen het vel snijden en de borstfilets mogen niet kapotgesneden worden)
    De vleugels hoeven niet ontbeent, wel moeten de sleutelbeentjes losgemaakt worden van de vleugelgewrichten en verwijderd worden uit het borstgedeelte.
    Ook de beentjes uit de bovendijen worden verwijderd.  Geef daarvoor een insnede langs de binnenzijde van de bovenbil. Maak met je mes alle vlees los tot aan de onderbout.  Snij ter hoogte van het kniegewricht de pezen door.
    Spoel de ontbeende kip goed schoon en dep ze droog.
    De kip is nu klaar om op te vullen

    Volgende link toont een filmpje hoe je tewerk moet gaan om een kip te ontbenen,

    http://www.youtube.com/watch?v=glbi4ovfbnU&feature=related


    Bereiding:

    De oven voorverwarmen op 175° C.

    De ui en de knoflook glazig stoven in wat boter. De fijngehakte groenten erbijvoegen alsook een beetje water.  De groenten afdekken en op een klein vuur stoven tot ze half gaar zijn. Af en toe omroeren.

    Twee eieren breken in het gehakt, het paneermeel erbij voegen en alles goed dooreenroeren.
    De gestoofde groenten bij het gehakt doen en goed dooreen mengen (eventueel met de kneedmixer)
    Op smaak brengen met een geperst teentje knoflook, marjolein, zachte paprika, kerriepoeder, ketchup, peper en zout. (Het gehakt mag goed gekruid zijn, eventueel bijkruiden.)

    De ontbeende kip openleggen met de velkant naar beneden. Van het gehakt een broodje maken en dit midden op de kip leggen. De zijflappen van de kip omheen het gehakt leggen zodat het vel een overlapping maakt van ong. 1,5 cm.
    De rugzijde van de kip dichtnaaien met keukengaren.  De vleugels en de dijen van de kip opbinden met behulp van het elastiekje dat rond de braadkip zat.

    Wat boter verhitten in een ruime braadpan en de opgevulde kip langs alle kanten bruin bakken.  De gebruinde kip overbrengen in een diepe ovenschotel.  Het bakvet blussen met een glas witte wijn en de aanbaksels losroeren. Deze saus over de kip gieten. De grofgesneden wortel en selder omheen de kip leggen in de saus. (De groenten voorkomen verbranding van het braadvet).
    De kip in de oven laten garen gedurende 60 minuten op 175° C.  De eerste 30 minuten dek je de ovenschotel best af.  Het laatste half uur neem je het deksel eraf en bedruip je af en toe met de saus.

    Na een uur de oven uitdraaien en de kip nog een 20 min. afgedekt in de oven laten staan alvorens te versnijden. 



    Serveertip: 
    Dien op met een aardappelgratin en ev. een Leffesaus.
    De opgevulde kip kan je op voorhand klaarmaken en s'anderendaags afgedekt opwarmen (gedurende een uurtje) in een oven van 150° C

    Categorie:recepten
    22-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recepten: gewone chocolademousse
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Chocolademousse









    Ingrediënten:

    -  200 gr pure chocolade
    -  4 eieren
    -  200 ml  gekoelde, opklopbare room
    -  2 zakjes vanillesuiker
    -  2 afgestreken eetlepels poedersuiker


    Bereiding:

    Voorbereiding
    - Breek de chocolade in stukjes.  Doe de stukjes in een pot geschikt voor de microgolfoven.
    - Breek de eieren en doe het eigeel en het eiwit in 2 aparte mengkommen.
    - Doe de room in een derde mengkom


    Smelten en opkloppen
    -  Smelt de gebroken chocolade in de microgolfoven.
       (2 x 1 minuut op volle kracht. Tussenin de chocolade glad roeren.  Ev. nog 1/2 minuut en
        weer goed glad roeren.  Dan de pot afdekken om de gesmolten chocolade warm te houden)


    -  Klop ondertussen als eerste de 4 eiwitten tot sneeuw.
    -  Klop dan de room op tot die half stijf is. 

    -  Klop als laatste de 4 eierdooiers met 2 EL poedersuiker en 2 zakjes vanillesuiker luchtig op.

        (gedurende een vijftal minuten)

    Mengen
    -  Meng eerst de gesmolten chocolade onder het opgeklopte eigeel. 
    -  Spatel daarna de opgeklopte room door dit chocolademengsel.
    -  Schep als laatste het eiwit eronder en zorg dat alles luchtig wordt vermengd.

    -  Doe de chocolademousse  in kleine bekertjes, doe er wat witte chocoladeschilfers over en laat enkele uren opstijven in de koelkast.


    PS: wil je de bekertjes zelf maken (zie foto) zoek in dit blog op " Bekertjes uit chocolade "




    Categorie:recepten
    16-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.allerlei: Jens werd 1 jaar
      


    Categorie:allerlei
    15-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recepten: gegratineerd voorgerechtje met garnalen en appel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gegratineerd voorgerecht met garnalen en appel





    Aantal personen:  4
    Aantal minuten:  15


    Ingrediënten:

    -   200 gr Noordzeegarnalen (gepeld)           
    .
    -   1 Pink Lady appel (of een andere grote, zoete appel)
    -   1 eierdooier 
                             
    -   160 ml culinaire room 30%                       
                          
    -   2 afgestreken koffielepels kerriepoeder
    -   peper en zout

    -   peterselie


    Bereiding:


    Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij de partjes in zeer kleine blokjes.  Verdeel de appelblokjes over 4 ovenschaaltjes en verdeel daarna de garnalen bovenop de appeltjes.  Doe wat peper uit de molen over elk schaaltje.
    Breng in een pannetje de room gekruid met kerriepoeder, peper en zout aan de kook.  Laat eventjes doorkoken.  Neem het pannetje van het vuur en meng snel roerend de eierdooier onder de saus. 

    Verdeel de saus evenredig over de schaaltjes en laat daarna een 3-tal minuutjes gratineren onder de grill (op een rooster in het midden van de oven). Versier met peterselie.

     

     

    Opmerking:


    Dit gerechtje kan je ook als dagelijkse maaltijd serveren met stokbrood.



    Categorie:recepten
    09-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.weerspreuken: februari/zingt de lijster...




    Zingt in Februari de lijster luid, met de winter is het uit

    Categorie:allerlei
    07-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recepten: spiegeleitje gevangen in toast
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Spiegeleitje gevangen in toast






    Aantal personen:  1
    Aantal minuten:  5


    Ingrediënten:

    -   een scharreleitje
    -   een sneetje brood
    -   boter
    -   peper en zout


    Bereiding:

    -   Neem een sneetje brood.  Steek met een omgekeerd glas of met een kopje een cirkel uit het  
         midden van de boterham.
    -   Laat de cirkel nog even op zijn plaats en besmeer de boterham met wat zachte bakboter. (planta)
    -   Laat een bakpan warm worden op het vuur.  Leg het brood met de beboterde zijde in de warme
         pan en bak goudbruin.
    -   Keer de goudbruin gebakken boterham om, haal het cirkeltje eruit en snij dit in twee.  
         Draai de cirkelhelften om en bruin ze verder mee opzij in de pan.  
    -   Verhit wat boter in de ontstane uitsparing.  Breek het ei.  Doe eerst het eiwit in de cirkel. 
         Doe het eigeel erbij als het eiwit al wat gestold is.  Kruid het spiegelei met peper en zout.
    -   Laat bakken op een matig  vuur tot alle eiwit voldoende gestold is en de onderkant van het
         brood eveneens goudbruin verkleurd is.


    Categorie:recepten
    02-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.allerlei: jens bijna 1 jaar
     


    Categorie:allerlei
    30-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liedjes: Zeg kwezelke wilde gij dansen...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     Zeg kwezelke...

     

     




    Zeg kwezelke, wilde gij dansen?
    Ik zal u geven een ei.
    Wel neen ik, zei dat kwezelke,
    van dansen ben ik vrij

    Ik kan niet dansen
    Ik mag niet dansen
    dansen is onze regel niet
    begijntjes en kwezeltjes dansen niet...

    Zeg kwezelke wilde gij dansen
    Ik zal u geven een koe
    Wel neen ik, zei dat kwezelke,
    van dansen word ik te moe

    Ik kan niet dansen
    Ik mag niet dansen
    dansen is onze regel niet
    begijntjes en kwezeltjes dansen niet...

    Zeg kwezelke wilde gij dansen
    Ik zal u geven een man
    Wel ja ik, zei dat kwezelke,
    'k zal dansen al wat ik kan

    Ik kan wel dansen
    Ik mag wel dansen
    dansen is onze regel wel
    begijntjes en kwezeltjes dansen  wel...


      


    Categorie:kinderliedjes
    26-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.filmpjes: Schaterende Jens
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Schaterende Jens: klik op de foto


    Categorie:filmpjes
    25-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recepten: gehaktschotel (ovenschotel)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen  Gehaktschotel






    Aantal personen: 4-6
    Aantal minuten: 60


    Ingrediënten:

    -   500 gr gehakt
    -   4 grote aardappelen
    -   4 kleine wortelen
    -   4 rode uien
    -   1 blik tomatenblokjes natuur (van 400 gr)
    -   3 afgestreken koffielepels komijnpoeder
    -   peper en zout
    -   2 soeplepels vloeibare margarine
    -   gemalen light kaas.

    Bereiding:

    Oven voorverwarmen op 200° C

    -   Aardappelen schillen en halfgaar koken in ruim water waaraan  komijnpoeder is toegevoegd.    
         (hou een beetje van het komijnwater opzij om de worteltjes te stoven)
         Afgieten en  laten afkoelen.
    -   Wortelen schillen en in fijne schijfjes versnijden.  De wortelschijfjes halfgaar stoven in een
         beetje komijnwater.  Afgieten en laten uitlekken.
    -   3 rode uien grof versnijden (of in ringen snijden), de 4 de rode ui  fijnsnipperen.
    -   Het gehakt goed bruin bakken samen met de fijngesnipperde ui. (in 1 EL vloeibare margarine.)
    -   Een diepe ovenschaal invetten met de rest van de vetstof en de bodem bedekken met 
         tomatenblokjes.
    -   De grofgesneden ui (of de uienringen) bovenop de tomatenblokjes verdelen en
         daarbovenop de worteltjes uitspreiden.  Kruiden met wat peper en zout.
    -   Het gebruinde gehakt bovenop de groentenlaag brengen en goed aandrukken. 
    -   De halfgare aardappelen in schijven snijden van 0.5 cm dikte en bovenop het gehakt verdelen. 
         De bovenlaag terug bijkruiden met wat peper en zout.
    -   Net zoveel gemalen  kaas over de aardappelschijfjes verdelen tot alles goed bedekt is.
    -   In de oven zetten gedurende 30 à 35 minuten (tot de kaas een bruin korstje heeft.)






    Categorie:recepten
    24-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.liedjes: mijn moeder is een bakkerin...m.mm
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Mijn moeder is een bakker(es)













    Mijn moeder is een bakkeres
    m..mm...

    Mijn vader is een vuilnisman
    m..mm, bah bah...

    Mijn zusje is een danseres
    m..mm, bah bah, tralala...

    Mijn broertje is een ping-pong man
    m..mm, bah bah, tralala, ping pong...

    Mijn opa is een buschauffeur
    m..mm, bah bah, tralala, ping pong, tuut tuut... 

    Mijn oma is een kietelaar
    m..mm, bah bah, tralala, ping pong, tuut tuut, kiede kiede kiede kiede...





    Categorie:kinderliedjes
    23-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recepten: kabeljauwhaas in bladerdeeg
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kabeljauwhaasje in bladerdeeg




     

    Aantal personen:  2
    Aantal minuten: 40
     

    Ingrediënten:

    -   2  kabeljauwhaasjes
    -   olijfolie
    -   2 sjalotjes
    -   1 wortel
    -   een halve courgette
    -   een visbouillonblokje
    -   peper en zout
    -   bladerdeeg
    -   een eierdooier

    Bereiding:

    -   Oven voorverwarmen op 200 ° C

    -   De halve courgette schillen en in kleine blokjes snijden.  De wortel eveneens in kleine blokjes  
        snijden. De sjalot fijnsnipperen en glazig bakken in hete olijfolie.  
        Wortel- en courgetteblokjes bij de sjalot voegen, kruiden met peper en zout. 
        Het deksel op de pan doen.  De groenten een kwartiertje laten stoven op een zacht vuur. 
        Daarna draai je het vuur uit, neem het deksel van de pan en laat de groenten afkoelen.

    -   Uit het bladerdeeg 2 gelijke lappen snijden.  Deze moeten groot genoeg zijn om de volledige
         visfilet te omhullen . (!! voldoende rand voorzien om het bladerdeeg dicht te kleven)

    -   Verdeel de afgekoelde groenten over de 2 plakken bladerdeeg. (Leg ze op de onderste helft)
         Wrijf elk kabeljauwhaasje in met de (verkruimelde) helft van een visbouillonblokje. 
         Leg de gekruide vis bovenop de groenten. 
         Klop de eierdooier los en bestrijk daarmee de randen van het deeg.
         Vouw nu elke deeglap toe zodat de met eierdooier bestreken randen op elkaar vallen.
         De randen goed tegen elkaar aandrukken. 

    -   Leg de pakketjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
        Bestrijk de bovenkant van het deeg met de rest van de losgeklopte eierdooier. 
        Schuif de bakplaat op een rooster in het midden van de oven en laat bakken gedurende 
        een vijftien-tal minuutjes.


    Categorie:recepten
    18-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.liedjes: pannekoeken bakken...
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

      Pannekoeken bakken...






    Pannekoeken bakken,
    pannekoeken bakken.
    Boter in de pan,
    boter in de pan...

    Pannekoeken bakken,
    pannekoeken bakken.
    Boter in de pan
    zodat ik bakken kan.



      


    Categorie:kinderliedjes
    11-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept: konijn langzaam gegaard in een tomaat- tuinkruidensoepje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

      Konijn langzaam gegaard in
      een tomaat - tuinkruidensoepje
     
    (Let op,  de smaak is helemaal anders dan traditioneel bereidt konijn) 




    Ingrediënten
    (als je een kruidentuintje hebt vind je daar bijna alles terug)

    -  1 versneden konijn ( 1,250 à 1,500 kg)
    -  solo vloeibaar
    -  40 gr bleekselder (3/4 afgebroken stengel)
    -  50 gr wortel (1 kleine wortel)
    -  1 ui
    -  2 teentjes knoflook
    -  8 à 10 blaadjes salie
    -  4 à 6 blaadjes munt
    -  4 blaadjes basilicum (of 1 kl gedroogde)
    -  3 takjes tijm, (1 takje = 6 cm lang blaadjes eraf ritsen)
    -  1 takje rozemarijn, (takje = 15 cm lang, blaadjes afritsen)
    -  een 1/2 bosje peterselie
    -  1 blik van 400 gr gepelde tomaten in stukjes
    -  1 groentenbouillonblokje
    -  300 ml water
    -  1 goed glas rode wijn ( 150 cl )
    -  peper en zout

    Bereiding:

    Kruid de stukken konijn met peper en zout.  Bak het konijn bruin in solo vloeibaar.

    Breng alle groenten samen in de hakmolen en hak ze zeer fijn. Voeg daarna de stukken gepelde tomaat toe aan de gehakte groenten.

    Verpulver 1 groentenbouillonblokje over het konijn en voeg daarna water en wijn toe.

    Verdeel de gehakte groenten bovenop de stukken konijn.

    Zet het vuur hoog tot de bouillon kookt. Draai het  vuur dan zeer laag en laat stoven tot het konijn gaar is. (ong 1.5 uur )
     


    Categorie:recepten
    09-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recepten: gegratineerd gehaktbrood (ovenschotel)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     Gegratineerd gehaktbrood met prei






    Aantal personen: 3 à 4
    Aantal minuten: 60

    Ingrediënten voor het gehaktbrood:


    -   500 gr gemengd gehakt
    -   2 prei-witten
    -   2 eetlepels paneermeel 
    -   1 ei
    -   2 teentjes knoflook
    -   1 koffielepel oregano (vers of diepvries)
    -    peper en zout
    -   1 eetlepel boter of  solo vloeibaar


    Ingrediënten voor de kaassaus:

    -   25 gr boter of  solo vloeibaar
    -   25 gr bloem
    -   300 ml halfvolle melk
    -   150 gr gemalen kaas

    Bereiding:

    -   Oven voorverwarmen op 200 graden.
    -   De preiwitten fijnsnijden en gedurende enkele minuten  laten stoven in 1 EL boter.  
    -   Het gehakt opmaken me het ei, het paneermeel, de 2 fijngesneden knoflookteentjes en de
         oregano. 
    -   Doe nu de voorgestoofde prei bij het gehakt, eventueel nog wat bijkruiden met peper en
         zout.  Vorm een broodje. 
    -   Leg het gehaktbrood in een ovenschotel en zet gedurende 20 minuten in de oven.

    Bereid ondertussen een kaassaus.
        Smelt daarvoor 25 gr boter in een pan .  Neem de pan van
        het vuur en roer er 25 gr bloem door.  *Doe er een scheut melk bij en zet terug op het vuur.  
        Roer zeer goed met een klopper tot alle melk opgenomen is en er geen klonters meer
        zijn.* Herhaal dit tot alle melk verwerkt is tot een gladde saus. 
        Meng er dan de 150 gr gemalen kaas onder.  Kruid bij met peper en zout.

    -   Neem na 20 minuten het halfgare gehaktbrood uit de oven en giet er de kaassaus over.
    -   Zet terug in de oven om verder te garen, tot er een mooie bruine korst
        op komt. (nog zo'n 20 minuutjes).
    -   Haal uit de oven, laat 10 à 15 minuutjes rusten (afgedekt met aluminiumfolie) voordat je het 
        gehaktbrood in sneetjes van 1 cm dikte snijdt.


    Categorie:recepten
    04-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liedjes: Driekoningen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Driekoningen






    Driekoningen, driekoningen,
    geef mij een nieuwe hoed.
    Mijn oude is versleten,
    mijn moeder mag het niet weten,
    mijn vader heeft het geld
    op de rooster geteld.


     


    Categorie:kinderliedjes
    01-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.allerlei: Beste wensen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

      
     
    Ik
    wensche u
     een jaar, dat 
    zacht als zijde is. 
     Ik
    wensche u
    een jaar, 
         dat blank en blijde is.   
     Ik wensche u
    een
    jaar, dat verre 
         van krank is.  Een
    deugdelijk
    jaar,    
    zo breed als 't lang is.  Ik wensche u een jaar,
                     dat als 't voorbij is.  Een
                 
    zalig
    jaar
     
     voor u en mij is.  


    Categorie:allerlei
    27-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.liedjes: kijk daar staat een witte man

         Kijk daar staat een witte man...

       
                                                                     


    Kijk daar staat een witte man
    zonder been of zonder voet.
    k' Merk dat hij niet lopen kan,
    zonder been of zonder voet.

    Kind'ren dansen rond hem heen.
    Wuiven met de bal naar hem.
    Pijpje valt hem uit de mond.
    Oei, de sneeuwman ligt er al.


    Categorie:kinderliedjes
    23-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recepten: witte chocolademousse
    Klik op de afbeelding om de link te volgen   Luchtige witte chocolademousse 
       







     

    Ingrediënten:


    -  200 gr witte chocolade
    -  4 eiwitten
    -  1 zakje vanillesuiker
    -  250 ml  gekoelde room

    Bereiding:

    -  Neem 50 cl van de room, voeg daar de in stukjes gebroken chocolade aan toe.  Zet dit mengsel ong.1 minuut en 30 sec. in de microgolfoven. Roer dan alles heel goed door elkaar met een garde zodat een glad chocoladepapje ontstaat.  Laat dit dan even afkoelen.

    -  Klop ondertussen de rest van de room op tot hij stijf is.  Voeg aan het eiwit een zakje vanillesuiker toe en klop ook dat zeer stevig tot sneeuw.

    -  Spatel enkele lepels opgeklopte room onder de chocolade en dan de rest van de opgeklopte room.  Schep daarna voorzichtig het eiwit door de chocolade zodat alles goed gemengd wordt maar toch luchtig blijft.

    -  Giet de luchtige mousse in de chocoladevormpjes en strooi er wat chocolade schilfers over.


    Tip:   Doe de chocolademousse in een glazen schenkkan.  Giet langzaam en voorzichtig het dikke schuim in de vormpjes.

     


    Categorie:recepten
    22-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.puzzel: boterham met choco

    Door te klikken op "change Cut" in het puzzelvenster, kan je het aantal puzzelstukjes
    en de vorm ervan naar wens wijzigen.


    Categorie:spelletjes en puzzels

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    lancia1
    blog.seniorennet.be/lancia1
    Blog als favoriet !

    Foto

     

     studio Brussel


     radio 2


    Foto


    Foto

    Berichtje achterlaten?


    Foto

    mij een mail sturen?


    Foto

    Wijze Uitspraken en Humor


    Foto

     


    Geluk is de kunst
     een boeket te maken
    met de bloemen
    waar je bij kunt.




    Foto



    Prof. :

    "Geef  mij eens
    een voorbeeld van
    tijdsbesparing!"

    Student:
    "Liefde op
    het eerste
    gezicht!"




    Foto


    Die 't kakelen
    niet kan verdragen
    en moet
    achter geen eieren vragen.

    Guido Gezelle





    Foto



    Toen was ik gelukkig.
    Daar was ik gelukkig.
    Dan was ik gelukkig.
    Ginds zou ik gelukkig zijn.
    Waarom nooit eens
    hier en nu?

    Pol Vanhaverbeke




    Foto

     
    Juf.:

    " Hoe vaak wisselt
    het menselijk gebit?

    Leerling:

    Twee keer!
    Na het melkgebit
    komt
    het blijvend gebit.
    En daarna
     volgt
     het kunstgebit!





    Foto


    Oktober

    Ik was de achtste,
    als meert de eerste was.
    En dus kwam toen mijn naem
    October van pas:
    Ik kom met regen
    en groot gedruis van winden.
    Pas op uw dijk en dak,
    eer ik het kom verslinden.




    Foto


    Wie het kleine
     niet eert,
    is het grote
     niet weerd!




    Foto



    Wat baten kaars
     en bril,
    als den uil
     niet zien
     'n wil.



    Foto


    Geen liefde
     zonder tranen,
    ...
    tranen van
     verdriet of...
    parels
     van geluk.



    Foto



    Ontdek
    eerst jezelf,
     ...en dan de
    wereld.




    Foto

     


    Wie weet
    wat een parasiet is?

    Ik juf,
    Dat is zo'n ding
    waarmee ze uit
    een  vliegtuig
     springen!




    GOE GEZELSCHAP
    KORT DEN WEG

    Guido Gezelle




    Foto


    Gevangenisdirecteur
    aan terdoodveroordeelde:


    "Wat wenst u
    voor uw laatste
    maaltijd?"

    Terdoodveroordeelde:

    Ree met
    een fles wijn
    uit het jaar
    2040



    Foto



    Menig wijs woord
    wordt schertsend
    uitgesproken

    Dat is nog niet
     te vergelijken met
    het aantal dwaasheden
    dat in alle ernst
    wordt gezegd.




    Foto


    Echtelijke ruzie

    Vrouw

    Ik zou
    op je graf
    kunnen dansen,
    zo erg haat ik je!

    Man

    Dan wil ik
    in zee begraven
    worden.




    Foto


    Een nul
    kan bestaande
    problemen
    vertien-
    voudigen.




    Foto


    Wie niet tevreden is
     met wat hij heeft,
    zal ook niet
    tevreden zijn
    met wat hij krijgt. 

    Socrates




    Foto



    Het voordeel
    van verstand is
    dat men
    zich dom kan houden;
    het omgekeerde
    is moeilijker.

    Tucholsky






    Foto


    Gezond verstand
     en
    gevoel voor humor
     zijn hetzelfde,
    maar in
    verschillend tempo.

    Gevoel voor humor
     is gewoon
     gezond verstand
     dat danst.



    Foto


    De meeste mensen
     worden
    als 'origineel'
    geboren
    en sterven
    als
     'kopie'.




    Foto


    Wie iets wil doen,
     vindt een middel.

    Wie niets wil doen,
    een excuus.




    Foto


    - Ik heb m'n hele vermogen
    in een
    petroleumbron
    gestopt
    en ik ben daarvoor
    tot 5 jaar gevangenisstraf
    veroordeeld.

    - Hoe is dat mogelijk?

    - Mijn hele bezit
     bestond toen uit
    één brandende
    lucifer.






    Foto


    In het restaurant


    KLANT:

    Kelner, wilt u
    het venster even sluiten?

    KELNER:

    Tocht het, meneer?

    KLANT:

    Ja, mijn biefstuk is
    al drie keer
     van mijn bord gewaaid.





    Foto

    MEESTER:

    Weet iemand
    waar Napoleon
    gestorven is?

    JANTJE ROEPT:
    (heeft stiekem in zijn
     geschiedenisboek gekeken)

    Op pagina 88, meester!







    Foto

    Op een volle buik
    staat meestal
    een vrolijk hoofd


    Guido Gezelle





    Foto


    Een kring
    om de zon
    geeft water
    in de ton




    Foto

    Als er geen water
    meer is,
    kent men de waarde
     van de put




    Foto

    Wie in de
    wijngaard werkt,
    kan van
    de druiven eten




    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Vindictus Mouse Pointer
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!