Foto
Categorieën
  • aftelrijmpjes (6)
  • Allerlei (5)
  • Filmpjes (2)
  • gedichten (15)
  • kinderliedjes (27)
  • recepten (58)
  • Versjes (9)
  • Weerspreuken (4)
  • Dank je wel voor uw bezoekje! Geniet van mijn blog... en kom gauw eens terug!
    Zoeken in blog

    Archief per maand
  • 10-2017
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 03-2012
  • 01-2012
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 08-2011
  • 05-2011
  • 03-2011
  • 12-2010
  • 10-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Nieuws HLN
  • Hogere prijzen en nieuwe abonnees dankzij bekende hitseries als ‘Adolescence’ helpen Netflix aan meer winst
  • Apple Vision Pro, twee jaar na aankondiging: cijfers tonen dat “revolutionaire” ‘skibril’ nooit is doorgebroken
  • Hoe veel gestolen iPhones uit Europa en de VS in één gebouw in China terechtkomen
  • Windows 10 verdwijnt: wat zijn de risico’s als je niet tijdig overstapt naar Windows 11? En hoeveel geld ben je daaraan kwijt?
  • Europa beboet Apple en Meta voor honderden miljoenen
  • Kleine operatoren hebben tevredener cliënteel dan grote telecomspelers: wat is hun geheim?
  • Nog langer wachten op nieuwe versie van Siri: “Insiders zeggen dat er iets grondig mis is met AI-divisie bij Apple”
  • Telenet vervangt volop oude decoders, maar waarom zou je die überhaupt nog gebruiken?
  • Samsung Galaxy Fold 7 kost maar liefst 2.099 euro: waarom kreeg plooitelefoon zo’n ‘ultraprijs’?
  • Windows neemt na veertig jaar afscheid van gevreesd ‘blauw scherm des doods’

     



    MIJN FOTO'S

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Inhoud blog
  • recepten: pompoensoep
  • recept: luchtige chocolademousse
  • liedjes: Sinterklaasje kom maar binnen...
  • versjes: Halloween; op een donkere avond
  • Allerlei: zandtekening uit Oekraine, winnares 2009
  • versjes: Halloween
  • Liedjes: Vogeltje gij zijt gevangen
  • recepten: varkenshaasje in een lekkere mosterdroomsaus
  • Recepten: Witloofpuree met gemalen kaas
  • recepten: varkenshaas in een mosterddragonsaus
  • Liedjes: O kom maar eens kijken
  • versjes: Halloween... nog slechts 2 dagen!
  • versjes: Halloween; Vandaag nog drie dagen
  • versjes: Halloween; Vandaag...Vier dagen
  • recepten: Stoverij met bruine Leffe (recept van oma Lili)
  • recept: Varkenshaas in een spekjasje met paprika's (uit de oven)
  • recept: knapperige wafels
  • recept: Courgettesoep
  • recept: Witloofroomsoep
  • recept: Ardeens gebraad
  • filmpje: The skeleton dance
  • recepten: Kabeljauw met groentenkaassaus
  • Recept: zelf gekookt hammetje, honingzoet afgewerkt onder de grill
  • recepten: macaroni carbonara
  • recepten: chocoladebekertjes zelf maken
  • gedicht: Moeder, oud gedicht voorgedragen door kinderen op moederdag
  • recepten: varkenshaas met Leffesaus
  • gedicht: Van een hond, een kat, en nogal wat
  • recept: Kabeljauw met courgette en paprika
  • recepten: Gestoofd konijn
  • recept: surimi-(lunch)slaatje
  • recept: gegratineerde aardappelen uit de microgolf/grilloven
  • liedjes: reuzenlied
  • recepten: Gehaktschotel met aubergine, courgette, paprika's (ovenschotel)
  • allerlei: gedichtje voor Fien
  • recepten: Kabeljauwhaasje met krokant korstje uit de oven
  • recept: gehaktbrood met rundsbouillonsaus
  • allerlei: creaties van Fientje op oudejaarsavond
  • recept: Tagliatelle met scampi en garnalen in een kruiden-roomsaus
  • recepten: kipfilet met romige bieslooksaus (ovenschotel)
  • recept: aardappeltaart
  • recepten: kip in een overheerlijke pikante saus, met rijst (ovenschotel)
  • recepten: cannelloni, met hartige gehaktvulling
  • recepten: stoofpotje van rundsvlees (ovenschotel)
  • allerlei: voor jou
  • versjes: Heksjes dansen rond hun ketel,
  • recepten: Stoverij uit den oven
  • tienergedichten: voor één moment...
  • versjes: Eén brak zijn been
  • Kortfilmpje: Roodkapje
  • weerspreuken oktober: kakelkip
  • recept:: dikke soep van verse tomaten en vermicelli
  • tienergedichten: Ik mis je!
  • versjes: Grote klokken zeggen bim-bam
  • tienergedichten: mijn lief
  • recept:: gehaktballetjes in tomatensaus
  • versjes: weet je wat de bomen zingen?
  • recept: Bulgaarse yoghurt met witloof en fruit
  • recepten: gratin van knolselder
  • recept: Capellini met scampi en champignons
  • Liedjes: Hinkel de pinkel
  • recept: sperziebonen met tomaten en aardappelen op zijn grieks
  • Liedjes: knaapje zag een roosje staan
  • liedjes: twee emmertjes water halen..
  • recepten: Gevulde tomaat met Provençaalse geitenkaas
  • gedichtje: Mama en de kleintjes...
  • recepten: Scampi in een pittige tomatensaus met pasta
  • recepten: marinade voor varkenshaasje
  • weerspreuken mei: zwaluwen
  • gedichten: mijn moederken
  • tienergedichten: Blijf nog even
  • recepten: Scampi met wokspirelli
  • recepten: Deze salade valt heel erg mee wat de smaak betreft.
  • versjes: appelsien
  • tienergedichten: Ben ik zwak?
  • Weerspreuken: april
  • Liedjes: De boer die zaait het graan...
  • Liedjes: onder moeders paraplu
  • recept: romige kipblokjes uit de wok..., met penne
  • recepten: opgevulde (paas)kip
  • recepten: gewone chocolademousse
  • recepten: gegratineerd voorgerechtje met garnalen en appel
  • weerspreuken: februari/zingt de lijster...
  • recepten: spiegeleitje gevangen in toast
  • Liedjes: Zeg kwezelke wilde gij dansen...
  • recepten: gehaktschotel (ovenschotel)
  • liedjes: mijn moeder is een bakkerin...m.mm
  • recepten: kabeljauwhaas in bladerdeeg
  • liedjes: pannekoeken bakken...
  • recept: konijn langzaam gegaard in een tomaat- tuinkruidensoepje
  • recepten: gegratineerd gehaktbrood (ovenschotel)
  • Liedjes: Driekoningen
  • allerlei: Beste wensen
  • liedjes: kijk daar staat een witte man
  • recepten: witte chocolademousse
  • Liedjes: Vier weverkes
  • gedichtje: schoolgangertje
  • Liedjes: roodborstje tikt ..
  • recepten: risotto van gehakt en groenten
  • gedicht: Jantje op stelten
  • recepten: voorgerechtje met paté en brie
  • gedicht van Alice Nahon, mij altijd bijgebleven...
  • aftelrijmpje: Zakdoekje leggen..
  • Liedjes: Wel Anne-Marieke...
  • recepten: pasta met scampisaus
  • recept: kipfilet in een kruidige champignonsaus
  • Liedjes: vlokjes... eentje voor de wintermaanden
  • Liedjes: Vriezeman
  • allerlei: de zaadjes van liefde...
  • allerlei: voor jou...
  • aftelrijmpjes: Uutje beschuutje...
  • aftelrijmpjes: in het straatje..
  • recepten: Varkensmignonette met zongedroogde tomaatjes
  • aftelrijmpjes: onder de piano
  • aftelrijmpjes: iene miene mutte
  • aftelrijmpjes: onder de toren
  • versjes:Tweebeen zit op driebeen....Ra, Ra, waarover gaat dit hier?
  • Liedjes: Ik zou zo graag een koeike kopen
  • Liedjes: Mieke hou je vast...
  • recepten: Gevulde paprika's in de microgolf
  • recepten: pikant hutsepotje met wokgroenten en hamblokjes
  • Liedjes: Ju'tje peerdeke..
  • liedjes: In het bos daar staat een huisje...
  • Liedjes: Daar vaart een man op zee
  • liedjes: Liedje van mijn moeder
  • liedjes: heel apart liedje van mijn moeder
  • Proficiat!
    Foto
    LiLi 's Blog... met Recepten, Kinderliedjes, aftelrijmpjes, versjes, gedichten, ...
    Voor mijn kinderen, kleinkinderen, en ...
    25-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recepten: Deze salade valt heel erg mee wat de smaak betreft.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    Salade van witloof en sinaasappel 








    Ingredïënten:

    - 2 witloofstronken
    - 2 sinaasappelen
    - 125 gr magere yoghurt
    - tabasco
    - peper en zout


    Bereiding:

    Snijd de 2 witloofstronken in reepjes ( harde kern eruit halen).
    Snijd 1 sinaasappel in kleine stukjes.
    Maak een dressing met het sap van de andere sinaasappel en 125 gr magere yoghurt,
    Meng alles dooreen.
    Op smaak brengen met enkele druppels tabasco + wat peper en zout.

    Serveer met volkorenbrood

    Categorie:recepten
    15-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept: romige kipblokjes uit de wok..., met penne
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Romige kipblokjes uit de wok..., met penne






    Ingrediënten: 
    (4 pers)

    -  250 gr penne
    -  3 kipfilets
    -  1 oranje paprika
    -  1/2 ui
    -  200 ml room
    -  1 miniportie philadelphia met fijne kruiden
    -  1 koffielepel ketchup
    -  kipkruiden
    -  olijfolie
    -  peper uit de molen
    -  zout

    Bereiding:

    Water aan de kook brengen met 1 kleine koffielepel zout. 
    De penne gaarkoken volgens de aangegeven tijd op de verpakking.

    Ui en paprika fijnsnijden. 
    De kipfilets versnijden in kleine blokjes.  
    De kipblokjes royaal kruiden met kipkruiden en er een goede scheut olijfolie over gieten.  Alles goed dooreenmengen zodat kruiden en olie evenredig verdeeld worden over de stukjes vlees. 

    Een eetlepel olijfolie verhitten in de wok.  Daarin de ui en de paprika  fruiten.
    Na enkele minuten de kipblokjes toevoegen en goed aan alle kanten laten bakken.
    Als de kipblokjes bijna gaar zijn de kruidenkaas, de room, en 1 koffielepel ketchup toevoegen. Nog even laten sudderen.
    Op smaak brengen met peper uit de molen en wat zout.

    De penne afgieten en eventueel mengen onder de romige kipblokjes.

    Naar smaak kan er een tomaat (gepeld, ontdaan van de zaadjes en in kleine blokjes gesneden) of wortelblokjes, diepvrieserwtjes, champignons,...verwerkt worden in dit gerecht.)

    Categorie:recepten
    07-03-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recepten: opgevulde (paas)kip
    Klik op de afbeelding om de link te volgen    Opgevulde kip









    Aantal personen: 5 tot 6
    Aantal minuten:  90


    Ingrediënten

    -  een ontbeende braadkip (ontbenen kan je vragen aan de slager of je kunt het ook zelf eens proberen, zie verder)
    -  400 gr kippengehakt
    -  2 eieren
    -  4 eetlepels paneermeel
    -  1 eetlepel ketchup
    -  1 koffielepel zachte paprika 
    -  1 mespunt kerriepoeder
    -  1/2 koffielepel gedroogde marjolein
    -  1 teentje knoflook
    -  peper en zout
    -  2 takjes van een witte selder, fijngehakt
    -  2 kleine wortelen, fijngehakt
    -  1/2 venkelknol, fijngehakt (of het witte gedeelte van één prei, fijngehakt )
    -  1 ui, gesnipperd
    -  1 rood pepertje, ontdaan van zaadlijsten en zaadjes en fijngesnipperd
    -  een glas witte wijn
    -  beetje water
    -  braadboter
    - enkele grove stukken wortel, selder, om naast de kip te leggen in de braadschotel.


    Voorbereiding: Kip ontbenen (zie link voor een videovoorstelling)

    Doe het elastiekje los van de kip maar snij het niet door, de kip wordt er later terug mee opgebonden.
    Leg de kip met de borstzijde op tafel en verwijder het staartgedeelte.  Snij met een scherp mes langsheen de ruggegraat van de kip. Maak het vlees los van de ribben. Ter hoogte van de onderrug zorg je dat je de "haasjes" meehebt met het vlees.
    Ga voorzichtig verder en maak het borstbeen los van het vlees tot heel het karkas vrij  is (goed opletten:  je mag niet doorheen het vel snijden en de borstfilets mogen niet kapotgesneden worden)
    De vleugels hoeven niet ontbeent, wel moeten de sleutelbeentjes losgemaakt worden van de vleugelgewrichten en verwijderd worden uit het borstgedeelte.
    Ook de beentjes uit de bovendijen worden verwijderd.  Geef daarvoor een insnede langs de binnenzijde van de bovenbil. Maak met je mes alle vlees los tot aan de onderbout.  Snij ter hoogte van het kniegewricht de pezen door.
    Spoel de ontbeende kip goed schoon en dep ze droog.
    De kip is nu klaar om op te vullen

    Volgende link toont een filmpje hoe je tewerk moet gaan om een kip te ontbenen,

    http://www.youtube.com/watch?v=glbi4ovfbnU&feature=related


    Bereiding:

    De oven voorverwarmen op 175° C.

    De ui en de knoflook glazig stoven in wat boter. De fijngehakte groenten erbijvoegen alsook een beetje water.  De groenten afdekken en op een klein vuur stoven tot ze half gaar zijn. Af en toe omroeren.

    Twee eieren breken in het gehakt, het paneermeel erbij voegen en alles goed dooreenroeren.
    De gestoofde groenten bij het gehakt doen en goed dooreen mengen (eventueel met de kneedmixer)
    Op smaak brengen met een geperst teentje knoflook, marjolein, zachte paprika, kerriepoeder, ketchup, peper en zout. (Het gehakt mag goed gekruid zijn, eventueel bijkruiden.)

    De ontbeende kip openleggen met de velkant naar beneden. Van het gehakt een broodje maken en dit midden op de kip leggen. De zijflappen van de kip omheen het gehakt leggen zodat het vel een overlapping maakt van ong. 1,5 cm.
    De rugzijde van de kip dichtnaaien met keukengaren.  De vleugels en de dijen van de kip opbinden met behulp van het elastiekje dat rond de braadkip zat.

    Wat boter verhitten in een ruime braadpan en de opgevulde kip langs alle kanten bruin bakken.  De gebruinde kip overbrengen in een diepe ovenschotel.  Het bakvet blussen met een glas witte wijn en de aanbaksels losroeren. Deze saus over de kip gieten. De grofgesneden wortel en selder omheen de kip leggen in de saus. (De groenten voorkomen verbranding van het braadvet).
    De kip in de oven laten garen gedurende 60 minuten op 175° C.  De eerste 30 minuten dek je de ovenschotel best af.  Het laatste half uur neem je het deksel eraf en bedruip je af en toe met de saus.

    Na een uur de oven uitdraaien en de kip nog een 20 min. afgedekt in de oven laten staan alvorens te versnijden. 



    Serveertip: 
    Dien op met een aardappelgratin en ev. een Leffesaus.
    De opgevulde kip kan je op voorhand klaarmaken en s'anderendaags afgedekt opwarmen (gedurende een uurtje) in een oven van 150° C

    Categorie:recepten
    22-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recepten: gewone chocolademousse
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Chocolademousse









    Ingrediënten:

    -  200 gr pure chocolade
    -  4 eieren
    -  200 ml  gekoelde, opklopbare room
    -  2 zakjes vanillesuiker
    -  2 afgestreken eetlepels poedersuiker


    Bereiding:

    Voorbereiding
    - Breek de chocolade in stukjes.  Doe de stukjes in een pot geschikt voor de microgolfoven.
    - Breek de eieren en doe het eigeel en het eiwit in 2 aparte mengkommen.
    - Doe de room in een derde mengkom


    Smelten en opkloppen
    -  Smelt de gebroken chocolade in de microgolfoven.
       (2 x 1 minuut op volle kracht. Tussenin de chocolade glad roeren.  Ev. nog 1/2 minuut en
        weer goed glad roeren.  Dan de pot afdekken om de gesmolten chocolade warm te houden)


    -  Klop ondertussen als eerste de 4 eiwitten tot sneeuw.
    -  Klop dan de room op tot die half stijf is. 

    -  Klop als laatste de 4 eierdooiers met 2 EL poedersuiker en 2 zakjes vanillesuiker luchtig op.

        (gedurende een vijftal minuten)

    Mengen
    -  Meng eerst de gesmolten chocolade onder het opgeklopte eigeel. 
    -  Spatel daarna de opgeklopte room door dit chocolademengsel.
    -  Schep als laatste het eiwit eronder en zorg dat alles luchtig wordt vermengd.

    -  Doe de chocolademousse  in kleine bekertjes, doe er wat witte chocoladeschilfers over en laat enkele uren opstijven in de koelkast.


    PS: wil je de bekertjes zelf maken (zie foto) zoek in dit blog op " Bekertjes uit chocolade "




    Categorie:recepten
    15-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recepten: gegratineerd voorgerechtje met garnalen en appel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Gegratineerd voorgerecht met garnalen en appel





    Aantal personen:  4
    Aantal minuten:  15


    Ingrediënten:

    -   200 gr Noordzeegarnalen (gepeld)           
    .
    -   1 Pink Lady appel (of een andere grote, zoete appel)
    -   1 eierdooier 
                             
    -   160 ml culinaire room 30%                       
                          
    -   2 afgestreken koffielepels kerriepoeder
    -   peper en zout

    -   peterselie


    Bereiding:


    Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij de partjes in zeer kleine blokjes.  Verdeel de appelblokjes over 4 ovenschaaltjes en verdeel daarna de garnalen bovenop de appeltjes.  Doe wat peper uit de molen over elk schaaltje.
    Breng in een pannetje de room gekruid met kerriepoeder, peper en zout aan de kook.  Laat eventjes doorkoken.  Neem het pannetje van het vuur en meng snel roerend de eierdooier onder de saus. 

    Verdeel de saus evenredig over de schaaltjes en laat daarna een 3-tal minuutjes gratineren onder de grill (op een rooster in het midden van de oven). Versier met peterselie.

     

     

    Opmerking:


    Dit gerechtje kan je ook als dagelijkse maaltijd serveren met stokbrood.



    Categorie:recepten
    07-02-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recepten: spiegeleitje gevangen in toast
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Spiegeleitje gevangen in toast






    Aantal personen:  1
    Aantal minuten:  5


    Ingrediënten:

    -   een scharreleitje
    -   een sneetje brood
    -   boter
    -   peper en zout


    Bereiding:

    -   Neem een sneetje brood.  Steek met een omgekeerd glas of met een kopje een cirkel uit het  
         midden van de boterham.
    -   Laat de cirkel nog even op zijn plaats en besmeer de boterham met wat zachte bakboter. (planta)
    -   Laat een bakpan warm worden op het vuur.  Leg het brood met de beboterde zijde in de warme
         pan en bak goudbruin.
    -   Keer de goudbruin gebakken boterham om, haal het cirkeltje eruit en snij dit in twee.  
         Draai de cirkelhelften om en bruin ze verder mee opzij in de pan.  
    -   Verhit wat boter in de ontstane uitsparing.  Breek het ei.  Doe eerst het eiwit in de cirkel. 
         Doe het eigeel erbij als het eiwit al wat gestold is.  Kruid het spiegelei met peper en zout.
    -   Laat bakken op een matig  vuur tot alle eiwit voldoende gestold is en de onderkant van het
         brood eveneens goudbruin verkleurd is.


    Categorie:recepten
    25-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recepten: gehaktschotel (ovenschotel)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen  Gehaktschotel






    Aantal personen: 4-6
    Aantal minuten: 60


    Ingrediënten:

    -   500 gr gehakt
    -   4 grote aardappelen
    -   4 kleine wortelen
    -   4 rode uien
    -   1 blik tomatenblokjes natuur (van 400 gr)
    -   3 afgestreken koffielepels komijnpoeder
    -   peper en zout
    -   2 soeplepels vloeibare margarine
    -   gemalen light kaas.

    Bereiding:

    Oven voorverwarmen op 200° C

    -   Aardappelen schillen en halfgaar koken in ruim water waaraan  komijnpoeder is toegevoegd.    
         (hou een beetje van het komijnwater opzij om de worteltjes te stoven)
         Afgieten en  laten afkoelen.
    -   Wortelen schillen en in fijne schijfjes versnijden.  De wortelschijfjes halfgaar stoven in een
         beetje komijnwater.  Afgieten en laten uitlekken.
    -   3 rode uien grof versnijden (of in ringen snijden), de 4 de rode ui  fijnsnipperen.
    -   Het gehakt goed bruin bakken samen met de fijngesnipperde ui. (in 1 EL vloeibare margarine.)
    -   Een diepe ovenschaal invetten met de rest van de vetstof en de bodem bedekken met 
         tomatenblokjes.
    -   De grofgesneden ui (of de uienringen) bovenop de tomatenblokjes verdelen en
         daarbovenop de worteltjes uitspreiden.  Kruiden met wat peper en zout.
    -   Het gebruinde gehakt bovenop de groentenlaag brengen en goed aandrukken. 
    -   De halfgare aardappelen in schijven snijden van 0.5 cm dikte en bovenop het gehakt verdelen. 
         De bovenlaag terug bijkruiden met wat peper en zout.
    -   Net zoveel gemalen  kaas over de aardappelschijfjes verdelen tot alles goed bedekt is.
    -   In de oven zetten gedurende 30 à 35 minuten (tot de kaas een bruin korstje heeft.)






    Categorie:recepten
    23-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recepten: kabeljauwhaas in bladerdeeg
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Kabeljauwhaasje in bladerdeeg




     

    Aantal personen:  2
    Aantal minuten: 40
     

    Ingrediënten:

    -   2  kabeljauwhaasjes
    -   olijfolie
    -   2 sjalotjes
    -   1 wortel
    -   een halve courgette
    -   een visbouillonblokje
    -   peper en zout
    -   bladerdeeg
    -   een eierdooier

    Bereiding:

    -   Oven voorverwarmen op 200 ° C

    -   De halve courgette schillen en in kleine blokjes snijden.  De wortel eveneens in kleine blokjes  
        snijden. De sjalot fijnsnipperen en glazig bakken in hete olijfolie.  
        Wortel- en courgetteblokjes bij de sjalot voegen, kruiden met peper en zout. 
        Het deksel op de pan doen.  De groenten een kwartiertje laten stoven op een zacht vuur. 
        Daarna draai je het vuur uit, neem het deksel van de pan en laat de groenten afkoelen.

    -   Uit het bladerdeeg 2 gelijke lappen snijden.  Deze moeten groot genoeg zijn om de volledige
         visfilet te omhullen . (!! voldoende rand voorzien om het bladerdeeg dicht te kleven)

    -   Verdeel de afgekoelde groenten over de 2 plakken bladerdeeg. (Leg ze op de onderste helft)
         Wrijf elk kabeljauwhaasje in met de (verkruimelde) helft van een visbouillonblokje. 
         Leg de gekruide vis bovenop de groenten. 
         Klop de eierdooier los en bestrijk daarmee de randen van het deeg.
         Vouw nu elke deeglap toe zodat de met eierdooier bestreken randen op elkaar vallen.
         De randen goed tegen elkaar aandrukken. 

    -   Leg de pakketjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
        Bestrijk de bovenkant van het deeg met de rest van de losgeklopte eierdooier. 
        Schuif de bakplaat op een rooster in het midden van de oven en laat bakken gedurende 
        een vijftien-tal minuutjes.


    Categorie:recepten
    11-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept: konijn langzaam gegaard in een tomaat- tuinkruidensoepje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

      Konijn langzaam gegaard in
      een tomaat - tuinkruidensoepje
     
    (Let op,  de smaak is helemaal anders dan traditioneel bereidt konijn) 




    Ingrediënten
    (als je een kruidentuintje hebt vind je daar bijna alles terug)

    -  1 versneden konijn ( 1,250 à 1,500 kg)
    -  solo vloeibaar
    -  40 gr bleekselder (3/4 afgebroken stengel)
    -  50 gr wortel (1 kleine wortel)
    -  1 ui
    -  2 teentjes knoflook
    -  8 à 10 blaadjes salie
    -  4 à 6 blaadjes munt
    -  4 blaadjes basilicum (of 1 kl gedroogde)
    -  3 takjes tijm, (1 takje = 6 cm lang blaadjes eraf ritsen)
    -  1 takje rozemarijn, (takje = 15 cm lang, blaadjes afritsen)
    -  een 1/2 bosje peterselie
    -  1 blik van 400 gr gepelde tomaten in stukjes
    -  1 groentenbouillonblokje
    -  300 ml water
    -  1 goed glas rode wijn ( 150 cl )
    -  peper en zout

    Bereiding:

    Kruid de stukken konijn met peper en zout.  Bak het konijn bruin in solo vloeibaar.

    Breng alle groenten samen in de hakmolen en hak ze zeer fijn. Voeg daarna de stukken gepelde tomaat toe aan de gehakte groenten.

    Verpulver 1 groentenbouillonblokje over het konijn en voeg daarna water en wijn toe.

    Verdeel de gehakte groenten bovenop de stukken konijn.

    Zet het vuur hoog tot de bouillon kookt. Draai het  vuur dan zeer laag en laat stoven tot het konijn gaar is. (ong 1.5 uur )
     


    Categorie:recepten
    09-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recepten: gegratineerd gehaktbrood (ovenschotel)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     Gegratineerd gehaktbrood met prei






    Aantal personen: 3 à 4
    Aantal minuten: 60

    Ingrediënten voor het gehaktbrood:


    -   500 gr gemengd gehakt
    -   2 prei-witten
    -   2 eetlepels paneermeel 
    -   1 ei
    -   2 teentjes knoflook
    -   1 koffielepel oregano (vers of diepvries)
    -    peper en zout
    -   1 eetlepel boter of  solo vloeibaar


    Ingrediënten voor de kaassaus:

    -   25 gr boter of  solo vloeibaar
    -   25 gr bloem
    -   300 ml halfvolle melk
    -   150 gr gemalen kaas

    Bereiding:

    -   Oven voorverwarmen op 200 graden.
    -   De preiwitten fijnsnijden en gedurende enkele minuten  laten stoven in 1 EL boter.  
    -   Het gehakt opmaken me het ei, het paneermeel, de 2 fijngesneden knoflookteentjes en de
         oregano. 
    -   Doe nu de voorgestoofde prei bij het gehakt, eventueel nog wat bijkruiden met peper en
         zout.  Vorm een broodje. 
    -   Leg het gehaktbrood in een ovenschotel en zet gedurende 20 minuten in de oven.

    Bereid ondertussen een kaassaus.
        Smelt daarvoor 25 gr boter in een pan .  Neem de pan van
        het vuur en roer er 25 gr bloem door.  *Doe er een scheut melk bij en zet terug op het vuur.  
        Roer zeer goed met een klopper tot alle melk opgenomen is en er geen klonters meer
        zijn.* Herhaal dit tot alle melk verwerkt is tot een gladde saus. 
        Meng er dan de 150 gr gemalen kaas onder.  Kruid bij met peper en zout.

    -   Neem na 20 minuten het halfgare gehaktbrood uit de oven en giet er de kaassaus over.
    -   Zet terug in de oven om verder te garen, tot er een mooie bruine korst
        op komt. (nog zo'n 20 minuutjes).
    -   Haal uit de oven, laat 10 à 15 minuutjes rusten (afgedekt met aluminiumfolie) voordat je het 
        gehaktbrood in sneetjes van 1 cm dikte snijdt.


    Categorie:recepten
    23-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recepten: witte chocolademousse
    Klik op de afbeelding om de link te volgen   Luchtige witte chocolademousse 
       







     

    Ingrediënten:


    -  200 gr witte chocolade
    -  4 eiwitten
    -  1 zakje vanillesuiker
    -  250 ml  gekoelde room

    Bereiding:

    -  Neem 50 cl van de room, voeg daar de in stukjes gebroken chocolade aan toe.  Zet dit mengsel ong.1 minuut en 30 sec. in de microgolfoven. Roer dan alles heel goed door elkaar met een garde zodat een glad chocoladepapje ontstaat.  Laat dit dan even afkoelen.

    -  Klop ondertussen de rest van de room op tot hij stijf is.  Voeg aan het eiwit een zakje vanillesuiker toe en klop ook dat zeer stevig tot sneeuw.

    -  Spatel enkele lepels opgeklopte room onder de chocolade en dan de rest van de opgeklopte room.  Schep daarna voorzichtig het eiwit door de chocolade zodat alles goed gemengd wordt maar toch luchtig blijft.

    -  Giet de luchtige mousse in de chocoladevormpjes en strooi er wat chocolade schilfers over.


    Tip:   Doe de chocolademousse in een glazen schenkkan.  Giet langzaam en voorzichtig het dikke schuim in de vormpjes.

     


    Categorie:recepten
    13-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recepten: risotto van gehakt en groenten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Risotto van gehakt en groenten   

     



    Ingrediënten:

    -  olijfolie
    -  1 groene paprika
    -  1 grote ajuin
    -  2 teentjes knoflook
    -  500 gr gehakt
    -  1 kopje rijst
    -  1 mespunt zachte paprika
    -  3 à 4 kopjes groentenbouillon (of ong. 800 ml water waarin 1 groentenbouillonblokje is opgelost).
    -  1 doosje safraan, een takje tijm, een laurierblad
    -  250 gr doperwtjes (of peultjes)
    -  100 gr fijne tuinboontjes
    -  4 tomaten (gepeld en in kleine blokjes gesneden)
    -  gehakte peterselie

    Bereiding:

    -  Groene paprika doormidden snijden, de zaadlijsten en zaadjes verwijderen. Vervolgens
        de paprika in kleine blokjes snijden.
    -  Doe wat olijfolie in een grote diepe pan (met deksel) en stoof daarin de fijngesneden ui samen
         met de gesnipperde knoflook glazig.
    -  Gehakt daaraan toevoegen en achtereenvolgens ook de paprikablokjes, de rijst en het
        paprikapoeder.
        Dit alles dooreenmengen en overgieten met de groentenbouillon.  Kruiden met het doosje safraan, 
         een takje tijm en een laurierblad.
    -  Erwtjes, tomaten en boontjes toevoegen en dit alles op een zacht vuurtje laten gaarsudderen
       (met het delsel op de pan, ong. 30')  tot de boontjes gaar zijn en alle vocht is opgeslorpt door de
        rijst.


    Dien op in een diepe kom.  Werk af  met gehakte peterselie.

    Categorie:recepten
    07-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recepten: voorgerechtje met paté en brie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Voorgerecht met 2 soorten paté en Brie







    Ingrediënten:

    -  1 blokje fijne paté met cranberry (tijdelijk verkrijgbaar bij Lidl)
    -  1 blokje grove paté  met noten 
    -  1 buche coeur tendre (Brie, Coeur De Lion)
    -  suikerbrood
    -   fijnproeversla
    -  2 kl honingvinaigrette

    Bereiding:

    Neem een sneetje suikerbrood en snij het in drie stukken.
    Leg de paté en de Brie bovenop het suikerbrood.
    Breng de sla op smaak met honingvinaigrette.
    Schik alles op een bord.



    Categorie:recepten
    21-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recepten: pasta met scampisaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Pasta met scampisaus








    Ingrediënten :

          -  250 g champignons
          - ­ 1 ui
          - ­ 1 paprika
          - ­ 1 kl olijfolie

    -  500 gr scampi, niet gepeld                    
    - ­ 50 g ketchup                                                            
    - ­ 50 ml sinaasappelsap                                                    
    - ­ 125 ml room 5% v.g.                                                   
    - ­ 10 gr maïzena                                                               
    - ­ ½ blokje visbouillon
    - ­ cayennepeper en zout

    -  100 gr pasta niet gekookt                                             

     

     

     Bereiding:

     

     

    -­ Snipper de ui, snij de champignons in plakjes en de paprika in kleine stukjes.
    -­ Verwarm de olijfolie in een pan en fruit de ui aan.
    -­ Voeg de scampi toe, laat ze eventjes bakken, voeg de champignons en de paprika toe en laat 

       eventjes stoven (8 min)
    -­ Voeg de ketchup, sinaasappelsap, room, bouillonblokje en 2 EL water toe.
    -­ Kruid met cayennepeper en zout en laat nog 10 minuten sudderen.
    -­ Bind met de maïzena opgelost in een beetje water.
    -­ Serveer bv. met gekookte spirelli.



    Kan ook met gepelde scampi


    Categorie:recepten
    11-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept: kipfilet in een kruidige champignonsaus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     Kipfilet uit de oven...  
                   in een kruidige champignonsaus 






    Ingrediënten:

    -   600 gr kipfilet
    -   250 gr champignons
    -   1  ajuin
    -   2 teentjes knoflook
    -   1  eetlepel tomatenpuree
    -   1/2 kippenbouillonblokje
    -   1 koffielepel zout
    -   1 mespunt cayennepeper
    -   1 mespuntje salie in poedervorm
    -   1 mespunt fijngesnipperde rozemarijnblaadjes
    -   1 eetlepel zachte paprika in poedervorm
    -   50 gr boter
    -   50 gr bloem
    -   300 ml halfvolle melk 


    Bereiding:

    -  Snij de champignons in plakjes, snipper de ui en de knoflook fijn ( haal het hartje uit de
        look)

    -   Doe de bloem, het paprikapoeder, de cayennepeper en het zout  in een ruime kom. 
        Breng de stukken kipfilet in de kom.  Wentel alle stukken kip om en om in de gekruide bloem.
        Haal de kip uit de kom en zet de overblijvende bloem even opzij.

    -   Verhit  40 gr boter in een pan en bak daarin de kipfilets goed bruin en krokant. 
        
    -   Vet een ovenschotel in met boter en leg de gebruinde kipdelen  in de ovenschotel.

    -    Doe de resterende boter bij het aanbaksel in de pan en bak daarin gedurende een 5-tal minuten
         de champignons samen met ui en knoflook.  
         Voeg 250 ml halfvolle melk, tomatenpuree, 1/2 kippenbouillonblokje, rozemarijn en salie toe en
         breng zachtjes aan de kook.  Bindt met een papje van de resterende melk en bloem. 
         Eventueel bijkruiden met wat paprikapoeder.

    -   De saus over de kipfilet verdelen en de ovenschotel goed afdekken met aluminiumfolie. 
        Zet 30 minuten in de oven op 180°C.

    Opdienen met krieltjes, kroketjes of rijst


    Categorie:recepten
    18-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recepten: Varkensmignonette met zongedroogde tomaatjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Varkensmignonetten met zongedroogde tomaten


    Aantal personen: 3 // 4
    Aantal minuten: 30


    Ingrediënten:

    - 4 varkensmignonetten, ong. 100 gr ’t stuk
    - 8 zongedroogde tomaten op olie (ong 65 gr)
    - 1 EL olie (van de uitgelekte tomaatjes)
    - ¼ runderbouillonblokje opgelost in 300 ml water
    - peper en zout
    - nootmuskaat


    Bereiding:

    1.    Laat de zongedroogde tomaten uitlekken en snipper ze heel fijn (vang de olie op).

    2.    Droog het vlees af en kruid het langs beide zijden met wat peper, zout en nootmuskaat.
    3.    Neem 1 eetlepel van de opgevangen olie en verwarm deze in een grote braadpan. 
           Bak daarin de 4 mignonettes samen met de versnipperde zongedroogde tomaatjes.
           (Eerst even dichtschroeien op een hoog vuur, dan matigen.  Het vlees mag niet taai worden.)
    4.    Neem het vlees uit de pan en voeg de bouillon toe.
           Laat de zongedroogde tomaatjes enkele minuten sudderen in de bouillon.

    5.    Doe nu het bouillon-tomaten mengsel in de blender en mix dit heel fijn (kan ook met staafmixer).
           Roer deze saus daarna door een fijne zeef zodat de harde delen van de zongedroogde
           tomaten eruit gehaald worden en er een gladde, dikke jus overblijft.

    Dien op met gestoomde broccoli  en gekookte aardappelen

     


    Categorie:recepten
    08-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recepten: Gevulde paprika's in de microgolf
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Gevulde paprika's met rijst uit de microgolf





    Aantal personen: 3
    Aantal minuten: 20


    Ingrediënten:

    - 3 paprika’s (1 rode, 1 gele, 1 groene)
    - 300 gr gehakte biefstuk
    - 2 hele eieren
    - 2 eetlepels paneermeel
    - 1 eetlepel spaghettikruiden
    - 1 eetlepel curry-ketchup
    - 1 mespunt zachte paprika
    - beetje peper
    - beetje nootmuskaat
    - zout (een mespunt bij het vlees // ½ kl bij de rijst)
    - margarine vloeibaar (ong 2 kl)
    - 1 kookbuiltje rijst 125 gr

    Bereiding:

    - Van de paprika’s het kapje afsnijden,  zaadjes en witte vliezen verwijderen. (zoals bij het uithollen van tomaten om deze later op te vullen)
    - Het gehakt in de keukenrobot mengen met de eieren, het paneermeel, de currie-ketchup en de kruiden.
    - Het bereide gehakt verdelen over de 3 paprika’s. Bovenop het gehakt een beetje solo vloeibaar spuiten. De gevulde paprika’s (zonder kapje erop) in een hoge vuurvaste schotel schikken, er hoeft geen water bij.
    - De schotel afdekken en 12 minuten in de microgolf laten garen (op niveau 9 = 890 watt)
       (Het gehakt zal verkleuren en de paprika’s zullen iets glaziger worden. )
       Opgelet!  De paprika's kunnen openscheuren als je ze te lang laat garen.
    - Na de bereidingstijd, nog een 7-tal minuten laten nagaren in de microgolfoven.
    - Ondertussen het rijstbuiltje koken in water gekruid met een mespunt komijn, wat peper en ½ kl  zout. (kan ook met een bouillonblokje voor pasta en rijst)

    - De gevulde paprika’s opdienen op een bedje van rijst. Als extra smaakmaker kan je er op je bord wat curry-ketchup bij nemen.


    Categorie:recepten
    07-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recepten: pikant hutsepotje met wokgroenten en hamblokjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Pikant hutsepotje met wokgroenten en hamblokjes





    Aantal personen: 2 (3)
    Aantal minuuten:  30

    Ingrediënten:


    -  1 koffielepel olijfolie
    -  100 gr magere hamblokjes
    -  400 gr wokgroenten
    -  1 knoflookteentje
    -  1 koffielepel gesnipperde rozemarijnblaadjes
    -  peper en zout
    -  200 ml water
    -  1 groentenbouillonblokje
    -  1 potje pepersaus (opwarmbare pepersaus Delhaize of Boursin 3-pepers)
    -  450 gr krielaardappeltjes voorgekookt of restje aardappelen van dag voordien
    -  50 gr gemalen kaas


    Bereiding:


    Oven voorverwarmen op 200 graden.

    Verhit één koffielepel olijfolie in de wokpan. 
    Bak hierin de magere hamblokjes gedurende  1-2 minuutjes. 
    Doe daarna de wokgroenten in de pan, samen met 1 fijngesneden knoflookteentje en 1 koffielepel gesnipperde rozemarijn.  Kruid met peper en zout en laat alles enkele minuutjes bakken.
    Voeg  dan 200 ml water bij de groenten samen met 1 verkruimeld groentenbouilionblokje. 
    Laat  10 minuutjes sudderen en roer er daarna een potje pepersaus door. (opwarmbare pepersaus  Delhaize beenhouwerij of  Boursin  cuisine 3- pepers). 
    Voeg er  de gekookte aardappelen aan toe en roer nog eens goed door.
    Breng alles over in een pyrex schotel, strooi er wat gemalen  kaas overheen en zet in de oven gedurende 20- 25 minuutjes op 180-200° volgens je oven. (de saus moet opborrelen en de kaas moet goudbruin verkleuren.)

    Noot: 
    Dit gerecht bevat weinig vlees. Wie meer vlees wil kan er vb. chipolata worstjes bij bakken.

    Variatie:
    In plaats van pepersaus kan ook "Boursin Cuisine light met knoflook en fijne kruiden" gebruikt worden.


    Categorie:recepten

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    frummel
    blog.seniorennet.be/frummel
    Blog als favoriet !

    Foto

     

     studio Brussel


    Foto


    Foto

    Berichtje achterlaten?


    Foto

    mij een mail sturen?


    Foto

    Wijze Uitspraken en Humor


    Foto

     


    Geluk is de kunst
     een boeket te maken
    met de bloemen
    waar je bij kunt.




    Foto



    Prof. :

    "Geef  mij eens
    een voorbeeld van
    tijdsbesparing!"

    Student:
    "Liefde op
    het eerste
    gezicht!"




    Foto


    Die 't kakelen
    niet kan verdragen
    en moet
    achter geen eieren vragen.

    Guido Gezelle





    Foto



    Toen was ik gelukkig.
    Daar was ik gelukkig.
    Dan was ik gelukkig.
    Ginds zou ik gelukkig zijn.
    Waarom nooit eens
    hier en nu?

    Pol Vanhaverbeke




    Foto

     
    Juf.:

    " Hoe vaak wisselt
    het menselijk gebit?

    Leerling:

    Twee keer!
    Na het melkgebit
    komt
    het blijvend gebit.
    En daarna
     volgt
     het kunstgebit!





    Foto


    Oktober

    Ik was de achtste,
    als meert de eerste was.
    En dus kwam toen mijn naem
    October van pas:
    Ik kom met regen
    en groot gedruis van winden.
    Pas op uw dijk en dak,
    eer ik het kom verslinden.




    Foto


    Wie het kleine
     niet eert,
    is het grote
     niet weerd!




    Foto



    Wat baten kaars
     en bril,
    als den uil
     niet zien
     'n wil.



    Foto


    Geen liefde
     zonder tranen,
    ...
    tranen van
     verdriet of...
    parels
     van geluk.



    Foto



    Ontdek
    eerst jezelf,
     ...en dan de
    wereld.




    Foto

     


    Wie weet
    wat een parasiet is?

    Ik juf,
    Dat is zo'n ding
    waarmee ze uit
    een  vliegtuig
     springen!




    GOE GEZELSCHAP
    KORT DEN WEG

    Guido Gezelle




    Foto


    Gevangenisdirecteur
    aan terdoodveroordeelde:


    "Wat wenst u
    voor uw laatste
    maaltijd?"

    Terdoodveroordeelde:

    Ree met
    een fles wijn
    uit het jaar
    2040



    Foto



    Menig wijs woord
    wordt schertsend
    uitgesproken

    Dat is nog niet
     te vergelijken met
    het aantal dwaasheden
    dat in alle ernst
    wordt gezegd.




    Foto


    Echtelijke ruzie

    Vrouw

    Ik zou
    op je graf
    kunnen dansen,
    zo erg haat ik je!

    Man

    Dan wil ik
    in zee begraven
    worden.




    Foto


    Een nul
    kan bestaande
    problemen
    vertien-
    voudigen.




    Foto


    Wie niet tevreden is
     met wat hij heeft,
    zal ook niet
    tevreden zijn
    met wat hij krijgt. 

    Socrates




    Foto



    Het voordeel
    van verstand is
    dat men
    zich dom kan houden;
    het omgekeerde
    is moeilijker.

    Tucholsky






    Foto


    Gezond verstand
     en
    gevoel voor humor
     zijn hetzelfde,
    maar in
    verschillend tempo.

    Gevoel voor humor
     is gewoon
     gezond verstand
     dat danst.



    Foto


    De meeste mensen
     worden
    als 'origineel'
    geboren
    en sterven
    als
     'kopie'.




    Foto


    Wie iets wil doen,
     vindt een middel.

    Wie niets wil doen,
    een excuus.




    Foto


    - Ik heb m'n hele vermogen
    in een
    petroleumbron
    gestopt
    en ik ben daarvoor
    tot 5 jaar gevangenisstraf
    veroordeeld.

    - Hoe is dat mogelijk?

    - Mijn hele bezit
     bestond toen uit
    één brandende
    lucifer.






    Foto


    In het restaurant


    KLANT:

    Kelner, wilt u
    het venster even sluiten?

    KELNER:

    Tocht het, meneer?

    KLANT:

    Ja, mijn biefstuk is
    al drie keer
     van mijn bord gewaaid.





    Foto

    MEESTER:

    Weet iemand
    waar Napoleon
    gestorven is?

    JANTJE ROEPT:
    (heeft stiekem in zijn
     geschiedenisboek gekeken)

    Op pagina 88, meester!







    Foto

    Op een volle buik
    staat meestal
    een vrolijk hoofd


    Guido Gezelle





    Foto


    Een kring
    om de zon
    geeft water
    in de ton




    Foto

    Als er geen water
    meer is,
    kent men de waarde
     van de put




    Foto

    Wie in de
    wijngaard werkt,
    kan van
    de druiven eten




    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Vindictus Mouse Pointer
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!