Een romige kaasvulling met mokka aroma op een knapperige koekjesbodem: supersimpel, en heel lekker
Voor een taart van 20 cm diameter
Voor de koekjesbodem: - 75g boter- 50 g bruine suiker- 200 g knapperige koekjes (petitbeurres, speculaasjes of lange vingers)- vetstof voor de vorm.
Voor de vulling: -500g volle verse kaas (bijvoorbeeld cottage cheese of Brabantse hoevekaas)- 150 g bruine suiker- 60 g patisseriebloem- 2 theelepels vanille-extract- 3 grote eieren- 2 koffielepels room- 2 koffielepels sterke zwarte koffie
Voor de afwerking: -cacaopoeder - chocolade koffiebonen.
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Verwarm de oven voor op 160° C.. Vet een springvorm in met boter of olie. Verkruimel de koekjes, vermeng ze met de boter en de bruine suiker. Schep op de bodem van de vorm en druk goed aan. Klop de eieren los met de room, de koffie en het vanille-extract.
Vermeng met de bloem en de suiker tot een glad mengsel. Doe er de kaas bij en roer goed glad. Schep de kaascrème op de koekjesbodem. Zet 1 uur in het midden van de oven. Laat afkoelen in de oven. Haal de taart voorzichtig uit de vorm. Werk ze af met gezeefde cacaopoeder en koffiebonen van chocolade
|