Voor 4 personen: .
1 teentje knoflook, gepeld en gehalveerd- 1 koffielepel boter- 750 g aardappelen, type nicola, schoongeboend en in fijne plakjes 2 venkelknollen, in schijfjes en gestoomd- 2 uien, in fijne ringen- 150 g roquefort, verkruimeld 12,5 cl melk
1 koffielepel tijmblaadjes- 1 mespuntje nootmuskaat- peper en zoutxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Crumble: .
100 g bloem- 50 g parmezaan- 4 eetlepels kruiden (bieslook, peterselie, basilicum), fijngehakt- 90 g ijskoude boter, in blokjes.
Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrijk een ovenplaat met het knoflookteentje, vet ze in met boter.
Leg op de ovenplaat een laag aardappelschijfjes. Strooi er 1/3 van de verkruimelde roquefort over. Verdeel 1/3 venkel en 1/3 uien over de aardappellaag. Herhaal tot alle ingrediënten opgebruikt zijn. Kruid de melk met zout, peper, tijmblaadjes en nootmuskaat. Giet de gearomatiseerde melk over de laag aardappelen, venkel en uien. Bedek met aluminiumfolie en schuif de plaat in de oven. Bak 25 minuten tot de groenten zacht zijn. Hou apart.
Crumble: Meng in een kom de bloem, parmezaan en kruiden. Voeg er beetje bij beetje de boter aan toe. meng met de vingers tot een kruimelig mengsel. Verwijder het aluminiumpapier en bestrooi het ovengerecht met de crumble. Gratineer 15 minuten in de oven.
|