Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Foto
Foto
Image Hosted by ImageShack.us
Foto
http://www.linkpiramide.nl
Inhoud blog
  • Wegens afwezigheid
  • Schelvis gebakken, met knoflook
  • Sint-jakobsnoten met groenten en blanke botersaus
  • Kalfsgebraad in citroenmarinade
  • Risotto met saffraan
  • Tongreepjes met kruidenmayonaise
  • Scampibeignets
  • Lamsschoudergebraad met aubergines en appelen
  • Normandische tongrolletjes
  • Tweede rib met pepers
  • Rundergebraad in bladerdeeg
  • Varkensgebraad met spek en uien
  • Mosselgratin met spinazie
  • Schnitzels met stukjes groenten
  • Gestoomde wijting met schorseneren en peterseliecoulis
  • Zalmpannetje met curry en prei
  • Kip met mangochutney
  • Inktvis met kappertjes en groene asperges
  • Pittige duifjes
  • IJs met compote van rode vruchten.
  • Varkensgebraad met abrikozen
  • Zalm met sesamzaadjes
  • Zuiderse zesrib
  • Crumble met fruit.
  • Aardappel omelet
  • Chocolade taart
  • Engels lamsmedaillon van de chef
  • Wortelcake
  • Rozijnentoastjes
  • Pannenkoekjes met bieslook
  • Notenkoekjes
  • Madeirakoek
  • Maleise soep
  • Lekkerbekkenbeignets
  • Kip met broccoli en spekjes va n Sofie
  • Hutsepot
  • Gebraden varkensvlees in cocotte
  • Crème au chocolat
  • Champignonsoep met bieslook
  • Brownies met dadels, vijgen en krenten
  • Bloemkoolschotel
  • Gehakt met krakend jasje
  • Asperges, gouden tips
  • Eenpanspotje van courgettes en tomaten
  • Geroosterde chateaubriand
  • Gegratineerde tongfilets
  • Gegrilde varkens spare-rib
  • Citroenhartjes
  • Advocaat
  • Zeewolf met Hollandaise saus
  • Zoete clafoutis met pruimen
  • Appelgebak
  • Bessen- aardbeientaartje
  • Basboussa of ook vanille-griesmeelcake genoemd
  • Lentesalade met sint-jakobsvruchten
  • Konijn met worteltjes
  • Parelhoen op een bedje van witloof met oosterse saus
  • Visspiesjes
  • Nems met gekonfijte eend
  • Kalfsgebraad met mostard
  • Amarettohart
  • Vruchten yoghurt
  • Pita met gegrilde halloumi
  • Zoetzuur
  • Marshmallow
  • Asperges met ei en tuinkruidendressing
  • Ravioli met spinazie en ricotta
  • Hollandaise met sinaasappel
  • Klassieke all-American burger
  • Risottokoek (met sla en gember)
  • Ovenschoteltje met spruitjes
  • Warme winterdrank
  • Peren met kaas.
  • Pesto-zalmburger
  • Warme boontjessalade met ei
  • Waterzooi van kip
  • Mijn stoofschotel van pastinaak gaat er altijd in
  • Pasta basta!
  • Oesters met tomaat en bacon
  • Notensoep
  • Gentse waterzooi (maaltijdsoep)
  • Kip Marengo.
  • Fruity Fool
  • Aspergeweetjes
  • Krabcake met komkommer
  • Kreeftenragoût
  • Kruidenhoning zelf maken?
  • Meiraapjes met kervelrisotto
  • Macaroni-timbaal
  • Kip in zoetzure saus
  • Knolseldersoep
  • Dumplings met kaneel
  • Vanille-griesmeelcake. (Basboussa)
  • Cocotte-ei
  • Bouillabaisse
  • Rundergebraad met paddestoelen.
  • Chesapeake Bay oesters
  • Caraïbische gravlax
  • Brioches
  • Clam chuwder
  • Bietjesstamppot
  • Gambaspies met hete tomaatsaus
  • Asperges, gouden tips
  • 3 X asperges
  • Supersnel met kaas
  • Kreeftensaus
  • Kaneel
  • Visspiesjes met ananas
  • Kabeljauw
  • Kalfspiccata
  • Baconrolletjes met mozzarella en verse basilicum
  • Curry van peulvruchten en lentegroen.
  • Aperges
  • Tortilla met tijm en courgette
  • Blini's met zalm
  • Appeltaart op Bretoense wijze
  • Appeltaartjes met kaas (Brugse)
  • Steaks op z'n Amerikaans
  • Chimay kaaskroketten
  • Gestoofde (hand) peertjes met wijn en slagroom
  • Appel-cranberry pie
  • Abrikozen in kardemomsiroop
  • Heerlijke kipsalade
  • Gebakken kabeljauw met pastinaakmousseline en gebruinde boter
  • Aardappeltjes in zoutkorst
  • Gerookte kipburger
  • Wortelvelouté
  • Yoghurtshake
  • Zelf tomaten drogen.
  • Zalm met noedels
  • Zachte kaas-hamtoast
  • Zalm met prei
  • Aardappelomelet met paprika
  • Lichte tiramisu
  • Bietenburger
  • Geroosterde gamba's
  • Gevulde abrikoosjes
  • Millefeuille met yoghurt en mango
  • Hoe maak je mangosaus
  • Fish & chips
  • Gestoofd kalfsvlees met groenten
  • Tongfilets met limoensaus.
  • Thaise salade van rundvlees en mango.
  • Kalmthoutse slasoep
  • Kaascake met aardbeien
  • Mirabellen met limoenyoghurt
  • Gevogelte in een aardappel nest je
  • Boterappels uit de oven
  • Kaasterrine met mandarijntjes
  • Hoe maak je gyroskruiden
  • Cacao-ijstaart met noten
  • Kabeljauw met oregano
  • Gemarineerde vis met aardappelen
  • Kalkoenburger in bacon
  • Kippen levertjespaté met wijngelei
  • Romige aardappelsoep
  • Hartwafeltjes
  • Mousse van gerookte forel
  • Salade van selder en appel
  • Koffie of espresso wat is het verschil.
  • Limburgs stoofvlees
  • Lamskoteletjes in een kruidenjasje
  • Eierkoek
  • Gefrituurde wijtingbeignets
  • Gelakte eend met hartige flensjes
  • Garnalencocktail
  • Kokostaart met rum
  • Eiertaart met kaneel
  • Italiaanse spiesjes
  • Caraïbische varkensburgers
  • Aardappelchips
  • Hertenribstuk met honing en citroentijm
  • Pangasiusfilet uit de oven met kaas, ui en knoflook
  • Lamsbout met sjalot en tijm
  • Kippenbouten met kruidensaus
  • Kruidige rijstballetjes
  • Krenten- & notenbrood
  • Kipfilet met chiliboter
  • Kaneelpudding
  • Kalfslapjes met tuinbonen
  • Groenterolletjes
  • Jonge worteltjes onder een kaaskorstje
  • Knapperig kippetje
  • Flensjes met kaneelsuiker.
  • Bladerdeegjes met kaas en peren
  • Exotisch stoofpotje
  • Aardappel-spekpannetje
  • Fruitkoek
  • Berlijnse bollen
  • Kreeft in bladerdeeg
  • Pasta met boontjes en kaas
  • Flan van tong met roze peperbessen.
  • Grijze garnaaltjes met kaasmousse
  • Exotische taartjes
  • Confituur van aardbeien 1
  • Coq-au-vin (haantje in wijnsaus)
  • Gepaneerde kip
  • Kaastaart met noten
  • Kokostaart met rum
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Een interessant adres?
    Foto
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • gedachten
  • omaatje
  • gerardstuin
  • buxus
  • kantklossen
  • claudette61
  • klas5a
  • Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    exlibris
    blog.seniorennet.be/exlibri
    Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    snapscan
    blog.seniorennet.be/snapsca
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    amaryllis
    blog.seniorennet.be/amaryll
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Mijn favorieten
  • Amorfati
  • Lana
  • wilde kruiden
  • christiane64
  • johny en christiane
  • madammeke
  • radio_opsinjoor
  • leuven
  • pepe1
    Mijn favorieten
  • amaryllis
  • 100jaar
  • Keuken
    recepten, tips, kruiden, fruit en artikels.

    30-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recepten - Tips 3

    Zelf bananencrème maken  

    Gebruik voor dit recept alleen zachte, rijpe bananen. xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

    Als de bananen nog niet rijp zijn, wordt de crème niet smeuïg.

    Een bananen crème kunt u het gemakkelijkst in een keukenmachine maken.

    Maal vier in schijfjes gesneden bananen fijn in de machine.

    Voeg ondertussen in kleine hoeveelheden 2 eetlepels citroensap, 4 eetlepels witte basterdsuiker en als laatste 2 à 3 eetlepels slagroom toe.

    Schenk de crème in vier schaaltjes en zet deze een half uurtje in de koelkast.

    Serveer het als toetje met stijfgeklopte slagroom en eventueel wat gembersiroop.


    Zelf Haagse bluf maken
    Dit eenvoudige, maar heel smakelijke, typisch Hollandse toetje stamt al uit
    grootmoeders tijd. U gaat voor twee personen uit van de volgende basisverhouding: 1 eiwit op 1 dl bessensap, aangevuld met 40 g suiker.

    U kunt eventueel wat meer of minder suiker gebruiken.

    De ingrediënten bij elkaar doen en met de mixer stijf slaan.

    Klaar!

    Tip: bij Haagse bluf smaken vanillevla of met vanillesuiker gezoete stijf geslagen slagroom en wafeltjes of kaneelbeschuitjes heel lekker.

     

    Zelf harde noga maken

    300 g suiker

    70 g amandelschaafsel

    35 g boter

     

    Een derde van de suiker op een kleine gasvlam laten smelten.

    De rest van de suiker in twee gedeelten toevoegen en ook laten smelten.

    Het geheel lichtbruin laten kleuren.

    De pan van het vuur nemen.

    Geschaafde amandelen en boter toevoegen.

    Af laten koelen op een ingevet bakblik.

    Na afkoeling in stukjes breken en in een goed afgesloten trommel bewaren.

    Deze harde noga is alleen geschikt om mee te bakken.

     

    Zelf honing-thijmdressing maken

     Voor een lekkere honing-thijmdressing kiest u transparante honing van een goede kwaliteit.

    Voor een salade voor vier personen verdeelt u stukjes sla van verschillende soorten over vier bordjes.

    U vermengt in een kommetje vier puddinglepeltjes honing met vier eetlepels olie en anderhalve eetlepel wijnazijn.

    Vervolgens voegt u een fijngehakt sjalotje, een mespuntje zout, vier draaien van de pepermolen en een volle theelepel gedroogde thijm toe.

    De dressing over de sla op de vier bordjes verdelen.

    Lekker bij een pittig stukje vlees en gekookte aardappels.

    Eet smakelijk!

     

    Zelf monchou-taart maken

    Deze taart maakt u zonder oven!

    Verkruimel 200 g biscuits (u kunt ook kiezen voor chocoladebiscuits) en roer daarna de kruimels door 100 g gesmolten boter.

    Druk met een lepel de 'deegbodem' in een lage, ronde vorm of schaal van 20 cm en zet dit tien min. in de koelkast.

    Prak ondertussen 200 g Mon Chou met een vork fijn en klop in een kom 3 dl slagroom met 140 g bruine of witte suiker stijf.

    Op het laatst de Mon Chou toevoegen.

    Het mengsel over de bodem gladstrijken en hier vruchten over verdelen.

    Garneren met toefjes slagroom en u heeft een heerlijke taart 'gebakken'!

     

    Zelf mueslisnoepjes maken

    Bent u op zoek naar een eenvoudig recept voor een gezonde versnapering?

    Probeer dan deze mueslibolletjes eens.

    Verwarm 30 g boter met vier eetlepels stroop op een laag vuur.

    Blijf roeren tot de boter helemaal door de stroop is opgenomen.

    Neem dan het pannetje van het vuur en voeg zes volle eetlepels muesli toe.

    Laat de massa een paar uur opstijven in de koelkast.

    Maak vervolgens acht bolletjes van de mueslimassa en rol deze door 150 g fijngemalen hazelnoten. Bewaar de bolletjes in de koelkast.

    Heerlijk bij een glas zelf gemaakt vruchtesap!

     

    Zelf pepernoten maken

    Ook als het geen sinterklaastijd is, kunt u zelf pepernoten maken.

    Meng 125 g zelfrijzend bakmeel, 50 g bruine suiker, 50 g roomboter of margarine, 1/2 tl speculaaskruiden, 1 tl stroop en 1/2 tl zout en kneed alles goed.

    Verwarm de oven voor op 175°C.

    Vorm bolletjes ter grootte van een knikker en leg deze op een ingevette bakplaat.

    Bak de bolletjes +/-20 min. midden in de oven.

    Laat de pepernoten na het bakken iets afkoelen en haal ze dan met een mes van de bakplaat.

    Nog warm zijn deze pepernoten het lekkerst!

     

    Zelf pindakaas maken

    Met behulp van een keukenmachine kunt u zelf prima pindakaas maken.

    Voor een potje pindakaas zet u het hakmes in de mengkom en maalt u 300 g gebrande, ongezouten pinda's fijn.

    Giet dan ongeveer drie eetlepels olie, bijvoorbeeld maïskiemolie, en ongeveer drie theelepels zout op het draaiende mes.

    De exacte hoeveelheid olie en zout is afhankelijk van uw persoonlijke smaak en het vetgehalte van de pinda's.

    Proeft u daarom een paar keer tussentijds.

     

    Zelf pistache-ijs maken

    Voor het maken van heerlijk pistache-ijs bereidt u eerst een halve liter roomijs.

    Roer hier voordat u het ijs in de vriezer zet, 100 g zeer fijn gehakte pistachenootjes door.

    Tijdens de eerste uren van het invriesproces roert u vervolgens het ijs af en toe door zodat de nootjes goed verdeeld worden.

    Let er op dat u ongezouten pistachenootjes gebruikt!

    Serveren met stijf geslagen slagroom en wat hele pistachenootjes.

    Leuk met wat rode vruchtjes.

     

    Zelf ravioli maken

    Voor zelf gemaakte ravioli maakt u een deeg van 250 g tarwebloem, 8 g zout, 1 el olijfolie en 2 eieren. Laat het deeg twee uur afgedekt rusten en rol het daarna uit tot een zo dun mogelijke rechthoekige deegplak.

    Bedek de helft van de plak met 200 g gehakt die u in knikkervormige balletjes heeft gedraaid.

    De balletjes moeten op regelmatige afstand van elkaar liggen.

    Vouw de andere deeghelft hierover heen en druk het deeg tussen de balletjes aan.

    Snij de vierkantjes los van elkaar met een deegradertje en pocheer deze tien minuten in zacht kokend water. Dien de ravioli op met een dikke tomatensaus en Parmezaanse kaas.

     

    Zelf saliemelk maken

    Voor dit lekkere, ouderwetse drankje heeft u wat verse salieblaadjes nodig.

    Breng voor 2 bekers saliemelk 4 dl melk zachtjes aan de kook en voeg daar een paar gewassen salieblaadjes aan toe.

    Laat dit een kwartiertje trekken zonder dat de melk borrelt!

    Zeef dan de melk en bind deze met een halve eetlepel maïzena, die u met een beetje water aanlengt.

    Nog even verwarmen totdat u ziet dat de melk dikker is geworden.

    Schenk de melk in bekers en roer er een lepel honing door. Saliemelk heeft een kalmerend effect en is daarom zeer geschikt als slaapmutsje!

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)





    Foto

    Foto

    Even een bezoekje brengen aan
  • christiane64
  • Virginia65

  • Gastenboek
  • Wens je een fijn Weekend vriendin
  • Fijne nieuwe week gewenst
  • Veel beterschap gewenst
  • Wens je een fijne namiddag lieve vrienden xxxx
  • Fijne vrijdag !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    maartenshome
    blog.seniorennet.be/maarten
    Image Hosted by ImageShack.us

    Image Hosted by ImageShack.us


    Foto

    Foto



    Foto


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto






     






    Startpagina !

    Klik hier
    om dit blog als uw startpagina in te stellen!

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    danny1951
    blog.seniorennet.be/danny19

    Archief per jaar
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    rs
    blog.seniorennet.be/rs
    Mijn favorieten
  • gelukkig
  • pierre1951
  • deprehistorie
  • jan_keij
  • retrocameras
  • waasland_gemeenten

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    tapascreatiefkoken
    blog.seniorennet.be/tapascr
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    alfie
    blog.seniorennet.be/alfie
       


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!