Voor 8 porties:
250 g veenbessen- 250 g frambozen- sap van 1 citroen- 2 eetlepels vloeibare honing- 70 g amandelschilfers
Voor het kruimelgamituur: 190 g patisseriebloem - 125g rietsuiker- 100 g boter- 70 g fijne speculaas- snuifje zout
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
1. Doe de bessen in een grote kom. Besprenkel ze met het citroensap, schenk er de honing bij. Schep om. laat 15 minuten marineren.
2. Verkruimel de speculaas en vermeng hem met de boter, de bloem, de rietsuiker en een snuifje zout. Kneed met de vingertoppen tot een kruimelig mengsel.
3. Verdeel het fruit over vuurvaste schaaltjes. Bestrooi het met amandelschilfers en schep bovenop het kruimelgarnituur.
4. Zet 30 tot 35 minuten in een op 200° C voorverwarmde oven. Lekker lauw, met lobbig geklopte, ongezoete slagroom.
|