500 g gepelde scampi- 400 g hoorn des overvloed- 4 tomaten- 1 sjalot, gehakt- 1 teentje knoflook. gehakt- olijfolie- 1 eetlepel gedroogde tijm- fijne suiker- gladde peterselie- peper en zoutxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Verwarm de oven voor op 120° C. Spoel de tomaten, halveer ze. Leg ze op een bakplaat, met de snijkant naar boven. Kruid ze met peper en zout, bestrooi ze met een mespunt fijne suiker en de tijm. Zet ze 1 uur in de oven. Besprenkel ze met olijfolie en zet ze nog 1 uur in de oven. Halveer de paddestoelen. Spoel ze onder de koudwaterkraan. Dep ze goed droog. Bak ze kort op een hevig vuur, tot ze hun vocht vrijgeven. Laat ze uitlekken in een vergiet. Fruit de sjalot en de knoflook glazig in 2 eetlepels olijfolie, in de pan van de paddestoelen. Doe de paddestoelen er weer bij. Kruid met peper en zout. Laat 5 minuten bakken. Bak in een andere pan de scampi in olijfolie ze zijn gaar als ze dieproze zijn. Verdeel de tomaten, de paddestoelen en de scampi over warme borden.
Werk af met gladde peterselie en dien op.
|