12 eierdooiers- 12 eetlepels fijne suiker- 2,5 dl fruitige witte wijn- 10 cl Grand Mamier of Cointreau- 1 theelepel vanille extract- 8 geglaceerde kastanjes
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Doe alle ingrediënten (behalve de kastanjes) in een supergrote pan. Zet op een matig vuur en bewerk met de mixer-kloppers - op lage snelheid! - tot een schuimige, gebonden crème die als een lint van de kloppers afloopt. Zet de pan van het vuur in een koud waterbad. Blijf ten minste 3 minuten bewerken met de kloppers, tot het mengsel afgekoeld is. Verkruimel 2 geglaceerde kastanjes. Vul hoge glazen voor de helft met crème. Strooi er wat kastanjekruimels bij. Schep er de rest van de crème bij. Zet minstens 2 uur in de koelkast om op te stijven.
Last-minute: Werk elke sabayon af met een geglaceerde kastanje.
|