Voor 4 personen: 3 dl melk- 2 sjalotten, fijngehakt- 1 koffielepel tijmblaadjes- nootmuskaat- peper en zout- 2 eetlepels boter- 2 eetlepels bloem- 25 g + 75 g Parmezaanse kaas- 150 g verse geitenkaas- 3 eieren, gesplitst- boter voor de kommetjes- 1,5 dl roomxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Verwarm de oven voor op 200°C. Verwarm in een pannetje de melk met de
sjalotten, tijm, zout, peper en nootmuskaat. Haal de pan van het vuur als de vloeistof begint te koken en laat 20 minuten trekken.
Smelt de boter in een tweede pannetje. Als het begint te schuimen, de bloem toevoegen. Laat 2 minuten koken terwijl u roert. Giet de melk bij de roux en blijf roeren. Breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat nog 2 minuten sudderen. Voeg 25 g Parmezaanse kaas en verse geitenkaas toe en roer goed. Als de kaas gesmolten is, mengt u er al kloppend de eierdooiers door. Klop de eiwitten stevig op en voeg ondertussen een snuifje zout toe. Spatel een derde van de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig door het mengsel. en daarna bij beetjes de rest van het eiwit. Bestrijk de kommetjes met boter en vul ze. Strijk het glad met de rug van een lepel. Zet 12 tot 15 minuten in de oven. Verwarm de room, voeg er de rest van de Parmezaanse kaas aan toe. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Roer tot de kaas gesmolten is. Bewerk de saus met de mixerkloppers tot,ze schuimt. Haal de soufflés uit de oven en serveer onmiddellijk met de Parmezaanse sausen met krokant stokbrood.
|