800 g stokvis- 500 g aardappelen- 4 eetlepels room-1 eetlepel boter-1 bosje gladde peterselie- 2 teentjes knoflook- peper uit de molen, zout
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
1.Verwarm de oven voor op 200° C. Snij de stokvis in stukken. Leg ze, met de velkant naar boven, in een vergiet. Zet het vergiet in ruim koud water om de vis te ontzouten. Laat minstens een dag staan , ververs het water om het uur. Kook de geschilde aardappelen gaar in gezouten water.
Hak de peterselie.
2. Kook de stokvis 10 minuten in ruim water. Giet af.
Leg de stukken stokvis in een ovenschaal. Doe er de warme aardappelen bij.
Plet en vermeng met een vork. Voeg er de gepelde en geperste knoflook, de gehakte
peterselie, de boter en de room aan toe. Kruid naar smaak met peper en zout.
Vermeng met een vork. Strijk de bovenkant glad.
3. Zet 5 tot 10 minuten in de hete oven, tot de bovenkant goudbruin gekleurd is.
Serveer meteen.
|