xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Voor 4 personen: 800 g kalfsfricassee- 2 kleine courgettes- 4 wortelen- 1 dikke ui- 1 dl room- 1 vleesbouillonblokje- 1 tuiltje basilicum- 1 zakje tuinkruiden- 1 afgestreken soeplepel bloem- 50 g boter- 1 soeplepel olie- zout en peper
Bijgerecht: verse deegwaren
-Bak de kalfsfricassee op een hoog vuur in een cocotte met de olie en de gesmolten boter. Van zodra het vlees lichtjes kleurt, voegt u er de in plakjes gesneden ui bij. Laat de ui op een zacht vuurtje een 5-tal minuten fruiten. Bestrooi met de bloem, meng gedurende 2 minuten, en overgiet dan met 1/2 l water. Voeg er het zakje tuinkruiden bij en het verkruimelde bouillonblokje. Doe het deksel op de pan, maar niet volledig. Laat zo'n 45 minuten sudderen.
-Intussen wast en schraapt u de wortelen. Snij ze in kleine blokjes. Dompel ze in een bodem kokend gezouten water en laat ze na 10 minuten koken uitlekken.
- Snij ook de niet-geschilde courgettes in blokjes en laat ze op dezelfde manier koken, maar slechts 5 minuten.
- Als de kalfsfricassee gaar is, doet u er de room bij, de groenten en de gehakte basilicum. Verwarm alles nog enkele minuten op een hoog vuur om de saus wat te laten indikken. Indien nodig kunt u er een beetje maïszetmeel bijvoegen. Breng op smaak en dien op met verse deegwaren.
|