Een optimale zondagsschotel. U kunt er nog een tweede groente bij geven, bijvoorbeeld gestoomde bloemkool of broccoli, en nieuwe aardappeltjes of aardappelpuree.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
VOOR 4 PERSONEN:
Meng in een kommetje 5 cm geraspte verse gemberwortel, 1 eetlepel mosterd, 1 eetlepel sojasaus, het sap van 1 sinaasappel, 2 eetlepels vloeibare honing, 10 cl olie, een snuifje muskaatnoot, peper en zout. Leg er 8 mignonnettes (of kleine varkensoesters) bij. Laat, afgedekt, 3 uur marineren. Bak het vlees 2 minuten aan elke kant in hete boter. Laat het nog een tiental minuten verder garen op een zachter vuurtje. Laat intussen 500 g jonge spinazieblaadjes slinken in 1 eetlepel boter. Doe er het sap van 1/2 citroen en 30 g rozijnen bij. Kruid met peper en zout.
Schep om en laat nog 2 minuten op het vuur staan.
|