Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Foto
Foto
Image Hosted by ImageShack.us
Foto
http://www.linkpiramide.nl
Inhoud blog
  • Wegens afwezigheid
  • Schelvis gebakken, met knoflook
  • Sint-jakobsnoten met groenten en blanke botersaus
  • Kalfsgebraad in citroenmarinade
  • Risotto met saffraan
  • Tongreepjes met kruidenmayonaise
  • Scampibeignets
  • Lamsschoudergebraad met aubergines en appelen
  • Normandische tongrolletjes
  • Tweede rib met pepers
  • Rundergebraad in bladerdeeg
  • Varkensgebraad met spek en uien
  • Mosselgratin met spinazie
  • Schnitzels met stukjes groenten
  • Gestoomde wijting met schorseneren en peterseliecoulis
  • Zalmpannetje met curry en prei
  • Kip met mangochutney
  • Inktvis met kappertjes en groene asperges
  • Pittige duifjes
  • IJs met compote van rode vruchten.
  • Varkensgebraad met abrikozen
  • Zalm met sesamzaadjes
  • Zuiderse zesrib
  • Crumble met fruit.
  • Aardappel omelet
  • Chocolade taart
  • Engels lamsmedaillon van de chef
  • Wortelcake
  • Rozijnentoastjes
  • Pannenkoekjes met bieslook
  • Notenkoekjes
  • Madeirakoek
  • Maleise soep
  • Lekkerbekkenbeignets
  • Kip met broccoli en spekjes va n Sofie
  • Hutsepot
  • Gebraden varkensvlees in cocotte
  • Crème au chocolat
  • Champignonsoep met bieslook
  • Brownies met dadels, vijgen en krenten
  • Bloemkoolschotel
  • Gehakt met krakend jasje
  • Asperges, gouden tips
  • Eenpanspotje van courgettes en tomaten
  • Geroosterde chateaubriand
  • Gegratineerde tongfilets
  • Gegrilde varkens spare-rib
  • Citroenhartjes
  • Advocaat
  • Zeewolf met Hollandaise saus
  • Zoete clafoutis met pruimen
  • Appelgebak
  • Bessen- aardbeientaartje
  • Basboussa of ook vanille-griesmeelcake genoemd
  • Lentesalade met sint-jakobsvruchten
  • Konijn met worteltjes
  • Parelhoen op een bedje van witloof met oosterse saus
  • Visspiesjes
  • Nems met gekonfijte eend
  • Kalfsgebraad met mostard
  • Amarettohart
  • Vruchten yoghurt
  • Pita met gegrilde halloumi
  • Zoetzuur
  • Marshmallow
  • Asperges met ei en tuinkruidendressing
  • Ravioli met spinazie en ricotta
  • Hollandaise met sinaasappel
  • Klassieke all-American burger
  • Risottokoek (met sla en gember)
  • Ovenschoteltje met spruitjes
  • Warme winterdrank
  • Peren met kaas.
  • Pesto-zalmburger
  • Warme boontjessalade met ei
  • Waterzooi van kip
  • Mijn stoofschotel van pastinaak gaat er altijd in
  • Pasta basta!
  • Oesters met tomaat en bacon
  • Notensoep
  • Gentse waterzooi (maaltijdsoep)
  • Kip Marengo.
  • Fruity Fool
  • Aspergeweetjes
  • Krabcake met komkommer
  • Kreeftenragoût
  • Kruidenhoning zelf maken?
  • Meiraapjes met kervelrisotto
  • Macaroni-timbaal
  • Kip in zoetzure saus
  • Knolseldersoep
  • Dumplings met kaneel
  • Vanille-griesmeelcake. (Basboussa)
  • Cocotte-ei
  • Bouillabaisse
  • Rundergebraad met paddestoelen.
  • Chesapeake Bay oesters
  • Caraïbische gravlax
  • Brioches
  • Clam chuwder
  • Bietjesstamppot
  • Gambaspies met hete tomaatsaus
  • Asperges, gouden tips
  • 3 X asperges
  • Supersnel met kaas
  • Kreeftensaus
  • Kaneel
  • Visspiesjes met ananas
  • Kabeljauw
  • Kalfspiccata
  • Baconrolletjes met mozzarella en verse basilicum
  • Curry van peulvruchten en lentegroen.
  • Aperges
  • Tortilla met tijm en courgette
  • Blini's met zalm
  • Appeltaart op Bretoense wijze
  • Appeltaartjes met kaas (Brugse)
  • Steaks op z'n Amerikaans
  • Chimay kaaskroketten
  • Gestoofde (hand) peertjes met wijn en slagroom
  • Appel-cranberry pie
  • Abrikozen in kardemomsiroop
  • Heerlijke kipsalade
  • Gebakken kabeljauw met pastinaakmousseline en gebruinde boter
  • Aardappeltjes in zoutkorst
  • Gerookte kipburger
  • Wortelvelouté
  • Yoghurtshake
  • Zelf tomaten drogen.
  • Zalm met noedels
  • Zachte kaas-hamtoast
  • Zalm met prei
  • Aardappelomelet met paprika
  • Lichte tiramisu
  • Bietenburger
  • Geroosterde gamba's
  • Gevulde abrikoosjes
  • Millefeuille met yoghurt en mango
  • Hoe maak je mangosaus
  • Fish & chips
  • Gestoofd kalfsvlees met groenten
  • Tongfilets met limoensaus.
  • Thaise salade van rundvlees en mango.
  • Kalmthoutse slasoep
  • Kaascake met aardbeien
  • Mirabellen met limoenyoghurt
  • Gevogelte in een aardappel nest je
  • Boterappels uit de oven
  • Kaasterrine met mandarijntjes
  • Hoe maak je gyroskruiden
  • Cacao-ijstaart met noten
  • Kabeljauw met oregano
  • Gemarineerde vis met aardappelen
  • Kalkoenburger in bacon
  • Kippen levertjespaté met wijngelei
  • Romige aardappelsoep
  • Hartwafeltjes
  • Mousse van gerookte forel
  • Salade van selder en appel
  • Koffie of espresso wat is het verschil.
  • Limburgs stoofvlees
  • Lamskoteletjes in een kruidenjasje
  • Eierkoek
  • Gefrituurde wijtingbeignets
  • Gelakte eend met hartige flensjes
  • Garnalencocktail
  • Kokostaart met rum
  • Eiertaart met kaneel
  • Italiaanse spiesjes
  • Caraïbische varkensburgers
  • Aardappelchips
  • Hertenribstuk met honing en citroentijm
  • Pangasiusfilet uit de oven met kaas, ui en knoflook
  • Lamsbout met sjalot en tijm
  • Kippenbouten met kruidensaus
  • Kruidige rijstballetjes
  • Krenten- & notenbrood
  • Kipfilet met chiliboter
  • Kaneelpudding
  • Kalfslapjes met tuinbonen
  • Groenterolletjes
  • Jonge worteltjes onder een kaaskorstje
  • Knapperig kippetje
  • Flensjes met kaneelsuiker.
  • Bladerdeegjes met kaas en peren
  • Exotisch stoofpotje
  • Aardappel-spekpannetje
  • Fruitkoek
  • Berlijnse bollen
  • Kreeft in bladerdeeg
  • Pasta met boontjes en kaas
  • Flan van tong met roze peperbessen.
  • Grijze garnaaltjes met kaasmousse
  • Exotische taartjes
  • Confituur van aardbeien 1
  • Coq-au-vin (haantje in wijnsaus)
  • Gepaneerde kip
  • Kaastaart met noten
  • Kokostaart met rum
    Foto
    Zoeken in blog

    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Een interessant adres?
    Foto
    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • gedachten
  • omaatje
  • gerardstuin
  • buxus
  • kantklossen
  • claudette61
  • klas5a
  • Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    bruggeblog
    blog.seniorennet.be/bruggeb
    Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    tipbeleggers
    blog.seniorennet.be/tipbele
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    wareber2
    blog.seniorennet.be/wareber
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Foto
    Mijn favorieten
  • Amorfati
  • Lana
  • wilde kruiden
  • christiane64
  • johny en christiane
  • madammeke
  • radio_opsinjoor
  • leuven
  • pepe1
    Mijn favorieten
  • amaryllis
  • 100jaar
  • Keuken
    recepten, tips, kruiden, fruit en artikels.

    17-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recepten- tips 4

    Zelf saucijzenbroodjes makenxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

     

    Bij het maken van saucijzenbroodjes geeft vers half-om-half gehakt als vulling het beste resultaat.

    Laat voor 12 saucijzenbroodjes 12 plakjes diepvriesbladerdeeg ontdooien.

    Kneed 450 g gehakt met versgemalen peper, zout, nootmuskaat, een ei, een heel klein scheutje melk en 100 g in melk geweekt kruim van oud witbrood.

    Vorm hiervan 12 rolletjes die net zo breed zijn als de deegplakjes en leg deze midden op de plakjes. Maak één zijde van de deegplakjes nat en vouw de andere zijde luchtig over de rolletjes heen.

    Druk met een vork de deegkanten goed op elkaar. Leg de broodjes op een natgemaakte bakplaat en bestrijk ze met losgeklopt ei.

    Verwarm de oven voor op 230°C en bak de broodjes 30 minuten.


    Zelf soepstengels maken

     

    U bereidt gistdeeg met een pak kant-en-klaar broodmix.

    U rolt het deeg daarna uit tot een lap van 1/2 cm dik en 15 cm breed.

    Met een mes snijdt u reepjes van ongeveer 1/2 cm breed en 15 cm lang.

    Vervolgens strengelt u steeds twee reepjes om elkaar.

    De reepjes op het bakblik leggen en de uiteinden goed aandrukken.

    U bakt ze in een warme oven gedurende ongeveer 12 minuten.

     

    Tip: soepstengels van witbrood smaken goed bij heldere, fijne soepen.

    Soepstengels van bruinbrood passen beter bij gebonden soepen en maaltijdsoepen.

     

    Zelf soufflé maken

     

    Een soufflé maken gaat snel en gemakkelijk.

    Hier volgt het recept voor een heerlijke, frisse sinaasappelsoufflé voor 4 personen.

    Roer 3 eidooiers met 1 eetlepel maïzena en 4 eetlepels sinaasappelsap los in een kommetje.

    Verwarm in een pannetje 125 ml sinaasappelsap met 3 eetlepels suiker.

    Het eidooiermengsel hier langzaam onder voortdurend verwarmen en roeren aan toevoegen.

    Als het gaat binden, het pannetje van het vuur nemen.

    Af laten koelen.

    De oven voorverwarmen op 200°C.

    Drie eiwitten met 1 eetlepel suiker heel stijf slaan en door de vla spatelen.

    Direct:t 10 min. in een ingevette vuurvaste schaal midden in de voorverwarmde oven bakken.

     

    Zelf stroopsaus maken

     

    Deze eenvoudig te bereiden zoete saus kunt u warm schenken bij pannenkoeken of drie-in-de-pan met rozijnen.

    Maak een blanke roux van 40 g roomboter en 30 g bloem.

    Giet hierbij geleidelijk onder voortdurend roeren 4 dl melk.

    De saus op een heel laag vuur een paar minuten laten staan.

    Af en toe roeren.

    Heeft u klontjes in de saus?

    Roer de saus dan even met de garde door.

    Het pannetje van het vuur nemen en de saus iets laten afkoelen.

    Voeg 150 g stroop toe en u bent klaar!

     

    Zelf vanillesuiker maken

     

    Vanillesuiker is kant-en-klaar te koop maar ook eenvoudig zelf te maken.

    U bewaart gedurende enkele weken een vanillestokje bij een pond suiker in een goed afgesloten glazen pot.

    De suiker neemt de smaak van de vanille moeiteloos op.

    Wist u trouwens dat de vanilleplant tot de familie van de orchideeën behoort?

    De plant groeit in tropische gebieden en de vrucht lijkt wat op een sperzieboon.

     

    Zelf vruchten inmaken op alcohol

     

    U kunt zelf op eenvoudige wijze vruchten op alcohol inmaken!

    In principe zijn alle vruchten geschikt als deze netjes geschild en van steeltjes en kroontjes ontdaan zijn.

    Verder moeten de vruchten absoluut vers en gaaf zijn.

    Een pond vruchten vermengen met een half pond suiker (eventueel met een pijpje kaneel en een kruidnageltje) en overdoen in glazen potten (liefst met twist-off deksel) die in heet water zijn uitgekookt. Aanvullen met zoveel alcohol (inmaakbrandewijn, cognac of rum) dat de vruchten onderstaan.

    Meteen afsluiten.

    Koel en donker bewaren.

    De vruchten zijn pas echt lekker na een paar weken.

     

    Zelf vruchtenkwark maken

     

    Voor een lekker toetje of een bijzonder lunchgerecht vermengt u 250 g kwark met 200 g gepureerde vruchten.

    Aardbeien, meloen of bessen zijn hiervoor zeer geschikt.

    Voeg daarna 2 fijngeprakte bananen en 50 g grove suiker toe.

    Sla in een andere kom 2 dl slagroom met een eiwit en 25 g suiker stijf.

    Roer de helft van dit slagroommengsel door de vruchtenkwark en doe het in schaaltjes.

    Garneer vlak voordat u de schaaltjes opdient de vruchtenkwark met de rest van het slagroommengsel en een paar verse, hele vruchten.

    Lekker fris!



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)





    Foto

    Foto

    Even een bezoekje brengen aan
  • christiane64
  • Virginia65

  • Gastenboek
  • Wens je een fijn Weekend vriendin
  • Fijne nieuwe week gewenst
  • Veel beterschap gewenst
  • Wens je een fijne namiddag lieve vrienden xxxx
  • Fijne vrijdag !

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    ikke_familie
    blog.seniorennet.be/ikke_fa
    Image Hosted by ImageShack.us

    Image Hosted by ImageShack.us


    Foto

    Foto



    Foto


    Foto


    Foto

    Foto

    Foto






     






    Startpagina !

    Klik hier
    om dit blog als uw startpagina in te stellen!

    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.



    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    gonda
    blog.seniorennet.be/gonda

    Archief per jaar
  • 2011
  • 2010
  • 2009
  • 2008
  • 2007
  • 2006
  • 2005

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    martina1950
    blog.seniorennet.be/martina
    Mijn favorieten
  • gelukkig
  • pierre1951
  • deprehistorie
  • jan_keij
  • retrocameras
  • waasland_gemeenten

    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    goldy
    blog.seniorennet.be/goldy
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    wilfried_en_jeannette
    blog.seniorennet.be/wilfrie
       


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!