VOOR 4 PERSONENxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
1 flinke hoevekip- 1 rode paprika- 1 groene paprika- 2 mooie tomaten- 1 dikke snede Bayonneham (+/- 100 g)- 1 ui- 2 teentjes knoflook- 1 dl witte wijn- 1 zakje tuinkruiden- 0,8 dl olijfolie- zout en peper Bijgerecht: minikroketjes of creoolse rijst
-Kruid de kip van binnen met zout en peper. Leg ze in een ovenschotel en smeer ze in met olijfolie met behulp van een bakkerspenseeltje. Kruid naar wens en zet de schotel in de oven (voorverwarmd op T°7210°C. Reken ongeveer 25 min per 500 g.
-Doe intussen de resterende olijfolie in een cocotte en laat hierin op een zacht vuur de fijngehakte ui fruiten en de ontpitte en in plakjes gesneden paprika's. Van zodra ze zacht worden giet u er de witte wijn bij en laat u tot de helft indikken op een hoog vuur. Voeg er dan de geschilde, ontpitte en in stukjes gesneden tomaten bij, de geplette teentjes knoflook en het zakje tuinkruiden. Laat 5 minuten sudderen op een zacht vuur, voeg er dan de ham bij die u in dobbelsteentjes gesneden hebt. Laat nog 5 minuten verder stoven. Breng op smaak. Hou er rekening mee dat Bayonneham tamelijk zout is. U doet er daarom goed aan de saus eerst te proeven voor u kruiden bijvoegt.
- Als de kip gaar is, verwijdert u het braadvet uit de schotel. Giet de saus over de kip en zet alles nog 5 minuten in de oven.
- Snij de kip in stukken en dien ze op met de saus en minikroketjes of creoolse rijst.
|