Voor 4 personen:xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
500g pappardelle (of tagliatelle)- 400 g kipfilet- 200 g room- 1/2 onbehandelde citroen- peper uit de molen en zout
Voor de saus: . 1 l tomatenpulp- 2 middelgrote uien- 2 teentjes knoflook- 2 eetlepels olijfolie- 1 takje rozemarijn- 2 takjes oregano- 2 takjes basilicum
1. Snij de kipfilet in stukjes. Doe ze samen met de room in een kom. Roer even en zet 15 minuten koel weg. .
2. Rasp de citroenschil, pers het vruchtvlees uit. Pureer de kip met de room, de citroenschil, het citroensap, peper en zout. Zet koel weg.
3. Snipper de uien en de knoflook. Fruit ze glazig in de olijfolie. Doe er de tomatenpulp, de gesnipperde rozemarijn en de gesnipperde oregano bij. Laat 15 minuten sudderen in de open pan.
4. Doe het kipgehakt in een spuitzak met grote effen tuit. Spuit beetjes van het mengsel in de hete tomatensaus. Laat: +/-10 minuten zacht doorkoken, tot de balletjes gaar zijn. .
5. Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet af. Serveer hem met de balletjes in tomatensaus, bestrooid met gesnipperd basilicum.
|