10 STUKS xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
-10 vierkantjes bladerdeeg - 150g suiker - 5 dl room - 5 eetlepels ahornsiroop - 1 eetlepel frambozensiroop - 2 eetlepels frambozenjenever - 2 eetlepels citroensap - 250 gaardbeien - 300 9 frambozen
1. Verwarm de suiker tot hij smelt en lichtjes karameliseert. Roer er de helft van de room door. Laat afkoelen.
2. Snij elk plakje bladerdeeg in twee driehoeken. Leg ze op bakpapier en prik ze in. Bak ze 12 minuten op 225°C.
3. Bestrijk de koekjes aan een kant met ahornsiroop. Zet ze 1/2 minuut onder de grill. Keer om en herhaal. Laat afkoelen.
4. Vermeng frambozensiroop, jenever en citroensap. Laat er de aardbeien en frambozen 10 minuten in marineren.
5. Klop de rest van de room stijf. Schep door de karamel room.
Verdeel over de helft van de koekjes. Werk af met de gemarineerde vruchten en dek af met een tweede koekje.
|