Voor 6 vormpjes van 7 cm xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
100 g pistaches, gepeld en geroosterd- 150 g madeleine-cakes, verkruimeld- 1 eetlepel bruine suiker- 185 ml sinaasappelsap- 15 ml citroensap- 7 g gelatinepoeder- 460 g roomkaas (type Philadelphia)- 1 blikje (497 g) gecondenseerde melk- 250 ml slagroom, opgeklopt- 6 marascino-kersen
Plet de noten grot. Vermeng ze met de koekkruimels en de suiker. Verdeel in 6 porties en druk het mengsel uit op de bodem van kleine porseleinen vormpjes (type ramequin). Doe het sinaasappelsap en het citroensap met het gelatinepoeder in een pannetje. Laat 5 minuten wellen. Verwarm op een zacht vuur tot de gelatine oplost. Laat afkoelen. Klop de roomkaas op met de melk en het gelatinemengsel. Spatel de slagroom er luchtig door. Verdeel de kaascrème over de vormpjes. Zet minstens
3 uur in de koelkast om op te stijven. Ontvormen: zet de vormpjes heel even in heet water. Maak de randen los met een puntig mesje. Stort de taartjes op een dessertbord. Werk af met een kers en serveer.
|