Voor het beslag: 4 eieren - 200 g suiker - 200 g zelfrijzende bloem Voor de notencrème: 250 g roomboter - 200 g bloemsuiker - 6 eierdooiers-,8 eetlepels gemalen walnoten-100 g verkruimelde koekjes , (Vitabis)- sap van 1 sinaasappelxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Voor de schuimkop:
6 eiwitten- 150 g fijne suiker
Voorde karamel:
-6 eetlepels suiker - 3 eetlepels water
En verder: - een kleine, hoge springvorm - vetstof voor de vorm
1. Klop de hele eieren wit-schuimig met de suiker. Bewerk ongeveer
10 minuten. Strooi er de gezeefde bloem bij. Schep luchtig om tot een glad beslag.
2. Doe het beslag in een beboterde springvorm. Bak ongeveer 45 minuten in een op 180° C voorverwarmde oven. Ontvorm en laat afkoelen.
3. Vermeng de zachte roomboter met de bloemsuiker en de eierdooiers. Roer goed glad. Voeg er de noten, de verkruimelde koekjes en het sinaasappelsap aan toe. Strijk uit op de afgekoelde biscuit. Zet minstens 1 uur in de koelkast.
4. Klop de eiwitten stijf met de fijne suiker. Schep met een eetlepel toefjes eiwitschuim op de ijskoude notencrème.
5. Laat de suiker met het water op een zacht vuur lichtjes karameliseren. Lepel wat karamel over de schuimkop en laat even opstijven voor u de taart aansnijdt.
|